»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 09 tra, 2026 14:56.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: XC globe – 0 bodova za letenje kroz CTR
PostPostano: sri 16 sij, 2013 11:45 
Offline     DHV 1-2

Član od: čet 30 lip, 2011 10:14
Dao Palac gore: : 3 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 0
Za korisnike programa LK8000 koji se vrti na WinCE lagano je ubaciti područja zabrane leta:

u poddirektorij od LK8000 --> Airspaces

se snimi "Airspace_CROATIA 2012.txt" fajl koji se nalazi na

http://www.jastreb.org/klubski-kutak/do ... oatia-2012

a u programu pod "SETUP System" --> "1 Site" --> "Airspace 1" se izabere taj fajl.

Poslije restartanja programa, iscrtavaju se na karti zone zabrane leta.

Pozdrav, Goma

Vrh

Naslov: Re: XC globe – 0 bodova za letenje kroz CTR
PostPostano: pet 08 vel, 2013 0:19 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 26 sij, 2010 8:41
Dao Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 17 / Palac dolje: : 0
toni je napisao/la:
U vezi CTR-a Lučko (sportski aerodrom). Vikendom nema dežurnog na tornju, pa se niti ne evidentira možebitno kršenje CTR-a te smo do sad vikendom jezdili tim prostorom bez posljedica, a vjerojatno i nadalje. Slažem se da bi se trebalo uvesti reda, ali ipak, glupo je da prostor od Medvednice do Samobora, uključujući i Zaprešić ne smijemo koristiti, a da prometa uopće nema ili je ograničen samo na području oko samog aerodroma (padobranci, trenažni/školski letovi aviona i jedrilica). Međutim, i za to postoji rješenje, a ono se zove slobodnojedriličarska zona Medvednica. Može se aktivirati po potrebi, posebno vikendom (praktički svaki vikend u sezoni je letiv). Jedino bi trebalo utvrditi tko bi to radio. Predlažem da to bude operater letjelišta Sljeme PJK Zagreb. Aktivacijom ove zone dobili bismo ogromno područje za sigurno letenje.

Onda bi trebalo ostvariti neku komunikaciju i sa XC Globe kamo svi stavljamo letove, ili prilagoditi softwer. Al' kak će kompjuter znati kad je na određeni dan na određenom području dozvoljeno letenje? Iako ne letim za bodove nego za gušt, drago mi ih je vidjeti! A shvačam da nije stvar u bodovima nego u sigurnosti zračnog prometa.
Čini mi se da dolazi jedno tužno razdoblje u životima letača i to onih dobrih letača dok se stvari ne dovedu u red. A to bi moglo potrajati godinama...
Ja sam u svakom slučaju za poštivanje pravila.
Lučko bi trebalo kvalitetno riješiti, to je za nas važan koridor. Kao i Japetić. Tih 1200 metara je jako malo.
Za Varaždin mislim da je glupost, ali nisam detaljnije upoznat s tim slučajem pa ne mogu ništa tvrditi. Svoje mišljenje zasnivam na tome koliko sam puta tamo vidio aviončić.

Sreća je da stiže fašnik! Možda zaradim 500€ u maškarama za novi, neophodni urađaj. :crazy:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: