»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sri 15 tra, 2026 15:08.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Krusevo OPEN 2011
PostPostano: sri 03 kol, 2011 7:37 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Pozdravljeni Piloti,

od sutra... 04.08.2011 ... sam u Krusevu... trenutno je potvrdjeno 115 pilotov...nekaj mest je se slobodnih pa ako se neko odluci za takmicenje lako se prijavi dole kod mene ali na dan prijave... drugac nekaj zadnjih savjeta za pilote:

- radiska stanica je obavezna... nema izgovora..zaboravio , prazna baterija... mora biti i tu nema pogovora...predvidjena radna frekvencija naj bi bila 144.250 mhz

- GPS ... to svi znamo... na tekmi cemo koristiti UTM sistem prikaza polozaja.. zatao si to narihtajte na vase gps uredjaje..
jednostavnije za javljanje u HQ kad sletis... pac ukucas gsm broj ...svoj startni broj...i brojeve X,Y....
stare zapise letova treba izbrisati ko i sve stare ukucane tocke..znaci prazan GPS.... uzeti kable za povezavu

- GSM telefon.. otkljucan da lako u njega ubacite MKD sim karticu...iste ce se moci nabaviti na dan prijave u HQ ..
cjena sim kartice sa bonusom od 300 mkd - cirka 5 evrov...

- bidon za vodu...

- rekreativno letenje... rekreativci lako startaju do 30 minuta pred sluzbenim otvaranjem starta za takmicare...te 30 min
po zatvaranju starta... no tocnije ce biti receno na prvom brifingu u subotu ... rekreativci vabljeni..

- prevoz na start i pobiranje... je organizirano za takmicare... svaki takmicar ce pri prijavi dobiti ID karticu...
brez id kartice NEMA ulaska u autobuse.... rekreativci koji se odluce koristiti usluge organizatora dobit ce ID kartice...
za sve ostale rekreativce... prevoz i pobiranje u vlastitoj organizaciji...

- cjena paketa za rekreativce je 80 evro... ukljucuje.. prevoz na start, pobiranje uz glavne ceste dnevnog zadatka za takmicare, prevoz do HQ - hotel Montana, sendvic, u slucaju nesrece... resevanje i prvo pomoc... rekreativci moraju imati dozvolu pilota ... potpisuju prijavni list i izjavu... radi evidencije...

eto toliko... za sve ostale informacije dosegljiv od sutra u Krusevu.

LP Sinisa

Vrh

Naslov: Re: Krusevo OPEN 2011
PostPostano: pet 05 kol, 2011 15:04 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Pozdrav svima!
Putovanje u Makedoniju proteklo je savršeno. Jučer smo stigli nakon 10 sati vožnje i zastali u Prilepu da kupimo makedonske mob brojeve, razmjenimo nešto para i provjerimo da je mala makedonka još uvijek najbolja punjena pljeskavica na Balkanu. Vidjeli smo nekoliko paraglidera nad gradom kako vrtkaju nad Markovi kuli.
Smjestili smo se u Kruševu i danas se pokušali švercati na startu pored tekme prePWCa koja je u tijeku. Hrga nam je na prvoj trci bio drugi i dan poslje o tome čitali i lokalnim sportskim novinama. Bio je i još jednom drugi i jednom sa curionom, ali o tome ćete čitati u nekoj drugoj temi.
Danas je trka prekinuta ubrzo nakon starta jer su okolo prijetili kongestusi, a točka im je bila preblizu sranju. Toni je uspio poletjeti odmah nakon prekida, ali je sat kasnije počela kiša.
Trenutno odmaramo uz domaće specijalitete i čekamo sutrašnji dobar dan za pravi trening pred Državno.
Odlično smo pokriveni sa besplatnim (nadam se) internetom i javljat ćemo se često.

2 Palac gore: : ivicaf, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pet 05 kol, 2011 15:25 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 22:22
Dao Palac gore: : 185 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 40 / Palac dolje: : 0
svima koji su dole sretno i razvalite u svemu i letenju i :beer: :Bravo: :good: :Yahoo!:

Vrh

PostPostano: pon 08 kol, 2011 10:03 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Ima li kakvih rezultata ili letite samo rekreativu :-D :-D :-D
Na službenim stranicama nema rezultata, nešto ste mi slabi s objavama rezultata TASK 1

Vrh

PostPostano: pon 08 kol, 2011 15:44 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
http://krusevo.tici.hr/rezultati/task_result_1.html

Vrh

PostPostano: pon 08 kol, 2011 18:23 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
No konačno da i mi koji nismo dolje znamo kaj se događa, e još kad bi bila kakva animacija... ;)

Vrh

PostPostano: uto 09 kol, 2011 8:54 
Offline     DHV 1-2

Član od: čet 27 kol, 2009 9:51
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 12 / Palac dolje: : 0
Baš pratim stranicu Kruševa Open, no na webu trenutno nema rezultata (a zaklela bih se da sam ih sinoć vidjela oko 22:00 na webu).
Na slo forumu našla link za drugi task: http://www.krusevo.tici.hr/rezultati/ne ... ional.html i za ukupno: http://www.krusevo.tici.hr/rezultati/ne ... lt_1-2.htm

I link na slike: https://picasaweb.google.com/1042329717 ... usevo2011#

Valentina
www.pjk-zagreb.hr

2 Palac gore: : CW, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sri 10 kol, 2011 8:39 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
bravo markoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo! :Bravo:

Vrh

PostPostano: sri 10 kol, 2011 10:25 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
Box je napisao/la:
Odlično smo pokriveni sa besplatnim (nadam se) internetom i javljat ćemo se često.

Ajde javite se, da čujemo kaj se događa. Kakvi su uvijeti (vidim dobri ali kak za koga :-D ), trke itd...
Nabacite koju za to vrijeme dok se kod nas malo ne stabilizira vrijeme, pa dok mi krenemo u zrak baš nas bu briga za vas dolje :-D

Toni je poslikal vrhunske fotke:
https://picasaweb.google.com/112612256338201887973

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sri 10 kol, 2011 11:10 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
zupanich je napisao/la:

Slažem se, zbilja mrak fotke. Bit će muke da se odaberu samo 2 za natječaj.
Ovaj crveni boom je super zahvalan za fotke...

Vrh

PostPostano: sri 10 kol, 2011 14:52 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
CloudWalker je napisao/la:
zupanich je napisao/la:

Slažem se, zbilja mrak fotke. Bit će muke da se odaberu samo 2 za natječaj.
Ovaj crveni boom je super zahvalan za fotke...

Hvala na komplimentima. Crveni Boom 8 je Primož Suša i zbilja sam se potrudio za kadriranje, a vrtili smo neku opaku stupčinu, ali prizor je bio da je vrijedilo i možebitne rezerve.

Sad su gore na mojem picasa accountu fotke 1., 2. i 3. dana: https://picasaweb.google.com/112612256338201887973/DPKrusevo20113Task

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sri 10 kol, 2011 18:02 
Offline     DHV 3

Rezultate s našeg DP-a u Kruševu možete vidjeti na ovom linku: http://krusevo.tici.hr/ (results).

Ono što zahtjeva malo složeniju kalkulaciju i što nije obrađeno u rezultatima su klupski rezultati. Malo smo kalkulirali i evo:
1. KSL LET 4648
2. PG Feniks 4192
3. PJK Zagreb 4106
4. PARAfreeK 3232
5. KSL Grunfovi 3198
6. KSL Albatros 3062
7. PJK Flumen 2865
8. LD Zaprešić 1954
9. KSL Tići 1840

Danas pada kiša i odmaramo pa ima se vremena za uploade slika i malo matematike.

Vrh

PostPostano: sri 10 kol, 2011 19:22 
Offline     DHV 3

Dobro smo, živo te, hvala Bogu, bez ozljeda. Od nedjelje do danas (srijeda i pada dož vo Kruševo) održalo se 3 utrke (7., 8. i 9. kolovoza). Sve 3 vrlo uspješne i odlično postavljene utrke prema meto prilikama. Ako dodamo vrlo uspješan trening dan u subotu (Vedran i Box odletili super trokute) zadovoljstvo je potpuno. Svaka pohvala stručnom timu, task komisiji i direktoru Goranu Dimiškovskom. Idemo po danima.

Vrlo iščekivano Državno prvenstvo Hrvatske (i pomalo kontroverzno, zbog stanovith otpora u prvo vrijeme, a i zajedničke oranizacije sa Slovencima) u Makedoniji, Kruševo, prvi put izvan naše zemlje, započelo je 7.8.2011. Hrvati su uglavnom stizali tokom srijede, četvrtka i petka u grupama, a od početka prethodnog tjedna naše boje branili su Hrga i Prelac na Ukrain and Macedonina open utrci. Priča se po Kruševu da je ovdje boravio i letio bivši prvak Hrvatske stanoviti Damir Biondić. Uz obilne roštilje moralo se i popiti, pa su neki Hr letači znali zatražiti i pružanje liječničke pomoći prije starta. Ali bez većih posljedica. Jedino su, u nedjelju pred utrku, Kralo i Slavonci (ETO - Osijek) pristigli. Letjelo se sa starta Mečkin Kamen uz vrlo povoljne uvjete. Slab vjetar, dobar temp. gradient i nešto vlage s južnim strujanjima, dali su jedinu utrku s vidljivim markerima iznad starta, kumulusnim oblacima. 123 natjecatelja je poletjelo prema velikom križu i memorijalnom mjestu Toše Proeski kao prvoj točki. Utrka je postavljena tako da prvi dio utrke provedemo na grebenu uz manju mogućnost curenja. Druga točka bilo je notorno selo Krivogaštani. Slijedila je tranizicija prema Prilepu, odnosno kontrolnoj točki koja je bila u blizini fascinantnih stijena i manastira Treskavec. Nakon prvih baza na cca. 2500 m nad startom, slijedila je tranzicija preko doline na 20 km dugoj dionici prema 3. kt. Tu smo našli jaka dizanja, stabilnih 6, ali i u početku nestailnih 2-3 m/s. Potom jedna izdvojena točka 8 km prema sjeveru i final glide dug 14 km na sredini doline, sportski aerodrom uz cestu Prilep - Kruševo. Tko se navrtio na manastiru 3000 m vjerojatno više nije morao vrtiti. Prelazak polja bio je zahtjevan, jer je išao djelomično u vjetar, a nailazili smo na jače termike, ali i jaka curenja. 72 pilota su završila utrku dugu 64 km, od toga 14 Hrvata. Hrga je bio naš najbolji pilot (5. mjesto), a Sonja (44. mjesto) najbolja pilotkinja i ukupno.

Stay tuned

3 Palac gore: : Biondic, Red Baron, zupanich    
Vrh

PostPostano: sri 10 kol, 2011 21:24 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 01 ruj, 2009 14:50
Dao Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 20 / Palac dolje: : 0
Samo da ti čestitam Toni na dobrim rezultatima prve tri tekme, nadam se da ćeš nastaviti tako do kraja i napokon na postolje :) (mislim CRO postolje)
a nadam se i nakon pauze u tekmama ove sezone da se vidimo dogodine

info@paragliding-kvarner.com
dbiondi2@gmail.com

tel. 095-854 9995

Vrh

PostPostano: ned 14 kol, 2011 0:22 
Offline     DHV 3

U srijedu je padala kiša, pa smo dan iskoristili za odmor. Nakon odličnog gulaša, u režiji slavonskog dvojca Zokija i Boxa, nešto ispijenih makedonskih vina i rakija, partya u feniks kući, u četvrtak svanulo je prekrasno kruševsko osunčano jutro, a ja dobio novi polet za pisanjem događaja koju su uslijedili nakon prvog natjecateljskog dana. Pa evo kako je bilo u nastavku.

Ponedjeljak 7.8.2011. drugi natjecateljski dan.

Ponedjeljak je donio slične meteo uvjete kao i dan ranije, osim što je bilo primjeno manje kumulusa u vrijeme otvaranja startnog prozora. Na briefingu su proglašeni pobjednici proteklog dana u ženskoj i muškoj konkurenciji, naša Sonja i Jože Molek. Današnja disciplina je jedan oveći trokut (ne i najveći koji se letio ovdje) s točkama vrhova Kruševo - Vašerejica (selo prema Bitoli) - Prilep i natrag na službeno sletište pod Kruševom. Dužina 67 km. Prva grupa iskoristila je dobru pozciju i veliku visinu (cca. 2500 m) na rubu 19 km cilindra, gdje smo čekali na otvaranje. Slijedila je tranzicija put juga prema Vašajerijic i prebacivanje "prve rupe" na grebenu prema Bitoli. Nad vrhom nastavka grebena uhvatili smo jako dizanje I zabili se pod jednu oveću bazu koja je pulsirala i konvergentno se punila sa svih strana (inače je u višim slojevima praktički obavezna konvergencija na svim vrhuncima). Digli smo 3000 m i krenuli prema 1. kt, selu u ravnici. Glide na 80% speeda uz 65-70 km/h, prolazak kroz točku te nastavak preko ravnice prema Prilepu. Držao sam se malo iza prve skupinu i fotkao, ali pazio da im se uvjek mogu priključiti. Pred Prilepom smo, nad nekim oblim, travnatim i smipatično zaobljenim brdašcima, digli ponovno na 2500-2700 m (kako tko u grupi od 10-ak krila). U tom sam trenutku pomislio da nikad nisam odradio brži trokut (doduše trebalo se još vratiti prema Kruševu), jer brzine su bile fantastične, uredno preko 60 km/h u tranzicijama, bez puno vrtkanja. Okrenuli smo točku JI od Prilepa, neko selo na brdu I onda su krenuli problemi. Dugotrajno kruženja iznad samog Prilepa bilo je senzacionalno i turistički, pravi melem za kadriranje fotićem, ali nikako za nastavak utrke. Nastavili smo prema Kruševu u vjetar i relativno nisko, 1500 m tu nije neka visina jer je pod 600-700 m. Nad ravnicom sam ostao vrtiti neko slabo dizanje i pustio vodeću grupu da mi odmakne. To je bilo presudno za moj daljnji let, jer sam letio sam i borio se sa slabim dizanjima duž ceste Prilep - Kruševo. Nisam uspio doletiti do sletišta kapnuo sam pred Krivogaštanima. Vodeći su se popravili na tim istim selom i završili utrku. Zokiju B. i Jožetu je falilo 30 odnosno 100 m za prelazak ciljne crte.

Pobijedio je Aljaž Valič, naš najbolji pilot je bio Hrga na 6. mjestu, a još 36 pilota je bilo u cilju od toga naših 7 (uz Hrgu, Boškovića i Jožeta, to su bili Karlo, Braco, Ratko i Danko).

3 Palac gore: : hrvoje.vt, Tojo, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: ned 14 kol, 2011 0:23 
Offline     DHV 3

Utorak (8.8.) - 3. natjecateljski dan

Utorak ponovno ista meta, isto rastojanja, od hotela Montana gdje je bila natjecateljska baza do starta na Mečkin kamen. Svi su napeti i uzbuđeni jer se očekuje opet zanimljiva i duga utrka. Slušamo iscrpan i nimalo zamoran, dapače, vrlo informativan briefing voditelja natjecanja Gorana Dimiškovskog. Inače dugogodišnjeg natjecatelja i suradnika FAI-a. Info o proteklom danu, meteo info, tumačenje discipline I različitih taktika kako odraditi disciplinu I to na odličnom i razumljivom engleskom. Disciplina je duga 74 km. Letit ćemo cik-cak prema Bitoli niz široku i prostranu Pelagoniju. Nakon početnog nabiranja visine nad startom (u najslabijim uvjetima do sad), čekali smo na otvaranje startnog cilindra na samom rubu. Tranzicija prema sredini ravnice je odnijela dosta visine, barem prvoj grupi i ostao sam u čudu kad sam ugledao Lili i Sonju izad nas u stupu gdje smo se propravili. U zajedničkom stupu smo i Hrga, i netko od braće Valić i Lili, i Tomek, Habek, Zoki i Vedran. Pred prvom točkom bilo je manje brdašce i odličan okidač termike, pa smo istermalisali opet do 2000 m. Jaka dizanja su slabila prema većoj visini. Vodeća grupa je odjezdila ispred moje grupe nekih 3-4 km i vidljivo su bili u problemu s visinom. Nakon okretanja točke opet popravljamo visinu, ali ništa više od 2000 m i nastavljamo dalje. Slijedeća dionica je bila u vjetar prema glavnom grebenu i nismo imali većih problema s nalaženjem termike. Digli smo 2200m prema točki i u povratku još nešto više. U tranziciji se nije puno gubilo jer smo letili niz vjetar. E tu nas je malo pogodila sreća, maznuo sam stupčinu koja je išla jako i visoko, a nije dugo trebalo da mi se pridruže ostali u blizini. Odustavo sam od penjanja na 2600 m, jer sam ugledao da bih mogao priključiti vodeću grupu. Tako je i bilo. Prema slijedećoj točki vodećoj grupi se pridružilo nas nekolicina, pa sam nabrojao 19 krila u formaciji. Malo sam se izmaknuo da mogu sa strane slikati grupu. Nadomak Bitole, na početku doline kojom ide cesta prema Demir Hisaru, nastali su problemi s visinom. Vodeća grupa kreće prema grebenu nad Bitolom i slijedećom točkom, a Habek i ja ostajemo vrtiti neko slabo dizanje. Kukavički i prekonzervativno. Gubimo više od 20 min u pretraživanju terena nakoliko kvadratnih kilometara uzaludno. Sustižu nas Tomek, Vedran i Braco i još neki. Nekako se dovlačimo do tog grebena i okrećemo točku, a onda slijedi bjesomučna potraga za dizanjem koje mora bit tu negdje, jer nam je nad glavom ogromna baza na 3000 m. Dizanje konvergira, a jače je, naravno, sa druge strane. Kako smo prešli na drugu stranu tako su i dizanja postala jača, ali ne i dovoljna. Nas 5-6 vrti u velikom krugu promjera 3 km i svi kilavo dižemo. Napokon hvatamo jače dizanje i krećemo sa 3, 4 i 5 m/s prema bazi. Braco je ispod nas i nije ulovio to. U slijedećem momentu Braco izranja ispod nas i penje k’o mutav. Kaže da je imao preko 7. Jednostavno je penetrirao u centru vrtnje između nas k’o raketa. Toliko smo sretni što smo to ulovili da smo zaboravili na cilj. Ostala je još jedna točka južno do Bitole i cilj. Sve skupa nekih 17 km. S vjetrom u leđa dovoljno da dohvatimo i sa 2500, a kamoli sa 3000 + m. Ja sam si ukucao krajnju točku 2 puta, kao završetak mjerenja vremena 2 km pred ciljem (TZV. ESS – end speed section) i sam cilj, ali umjesto 2 puta L03, jednu sam stavio P03 što je bila točka negdje kod Prilepa i pokazivalo mi je 50 km do cilja u final glide-u! Odlučio sam krenuti, jer mi je gruba kalkulacija govorila da bi trebalo biti dovoljno. I bilo je, čak 500 m viška u cilju. Kaj buš. Poslije su mi rekli i Habek i Braco da su i oni zabrijali s visinom. Bila je nekakva kolektivna opčinjenost tom visokom i prostranom bazom nad Bitolom. Stižu Prelac, Danko, Sonaj i Ratko.

Čak 57 pilota u cilju, a još mnogi pred ciljem, jer je bilo već kasno kad su stizali i nije bilo dovoljno termike. Pobjedio je naš Hrga. Bravo Hrga! Uz njega, bilo nas je još 10 iz Hrvatske u cilju. Letio sam svakakve utrke, ali ovakvu još nisam, s tolikim izmjenama smjera, ali sve u jednom smjeru. Jako fora. Jedina stvar koja je pokvarila ovu idilu 3. uzastopnog dana krasnog natjacanja je bila loša organizacija prijevoza, jer smo u cilju čekali do mraka da nas pokupe (nismo bili rasuti, već svi na jednoj hrpi uz glavnu cestu). Drug, suborac i nesebičan čovjek Munja prekinuo je odmor I zapičio se autom po nas. Sat vremena u jednom smijeru i još toliku u drugom, a autobus je doša za nama još kasnije. Dok smo na krila još uvjek čekali.

4 Palac gore: : Flying_man, hrvoje.vt, Tojo, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: ned 14 kol, 2011 1:13 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Evo da i ja dodam nešto, očima letača kom je ovo bilo posljednje DP u životu , što ne znači da tamo više neću biti - ali rekreativno. Uz sve rizike da nisam vidio pozadinski rad mnogih ljudi - u pripremi, logistici, podršku na netu, ugovaranjima i sl., ali i s mnogo iskustva u sudjelovanju u sličnim tekmama, te uspoređujući sve ono što sam do sada vidio, dobio i doživio - moram reći da je ovo bilo, u sportskom smislu, jedno od najboljih DP do sada, ako i ne najbolje. Prvi dojam je da smo imali najbolje postavljene utrke do sada, najbolje briefinge i relativno loše sakupljanje. Naravno, sve zasluge za dobar dojam idu direktoru utrke, Goranu Dimiškovskom, koji je riječju i djelom pokazao kako se to radi. Prijevoz - sve ok, al čekanja su bila preduga, valjda zbog uštede, pa oni silni obećavani shutlovi nisu ni slani u svoj posao. No dobro, parawaiting je sastavni dio letenja. Sendviči - hm, za 4,5Era, sramota. Dugo idemo ovamo i znamo da stvari stoje mnogo, mnogo drugačije nego ih S.T. predstavlja. Za 1,5E dobiješ kilu kruha napunjenu najvećom pljeskavicom koju si vidio u životu, ali ne na ovoj utrci. Vegetarijana - žalost pregolema - komad sira, s malo sirovog zelja. Krastavce ne jedem, pa ako se nisu zalijepili, bacam. Ako se jesu, bacam cijeli sendvič. Maštovito. Hvala za vodu, valjda je nekome savjest procvjetala nakon što ste nam na službenim stranicama priopćili da vode - iz ekoloških razloga (sic) - neće biti. I da, završna večer. Ovi na trgu ionako tancaju svaku večer, pa se program "obogatio". Hotel, koji neizrecivo smrdi po starim vremenima, skup i preskup. Kruševo je prepuno kuća koje nude apartmane već od 9E. Lokalni letači su uputili pozivnicu kolegi iz Bitole, a koji je ujedno i naš prijatelj, da prisustvuje završnom tulumu. Da, al na vratima se ispriječio neizbježni i sveprisutni S.T., te nas sve izblamirao pred čovjekom, dopuštajući da na vatrogasnu zabavu dođu samo sudionici natjecanja. Čak i uvjeravanja da ćemo platiti tih šugavih 5E nisu pomogla.

Ja sam već ove godine donio odluku da ne sudjelujem na slijedećim DP. Iz svojih razloga, i to nema veze sa stanovitim sveprisutnim S.T. Ako ništa drugo, priuštit ću si zadovoljstvo da , po meni, preskupih 120E potrošim u Makedoniji za čisti hedonizam. Velike i male makedonke, vijčad, uštipci, makedonske salate, šopske salate, kobaje i skopsko. Meni dosta ....

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: ned 14 kol, 2011 7:54 
Offline     DHV 2-3

Pozdravljen Roman...
odluka da vec neides na DP je samo tvoja..svako odlucuje za sebe... kaj se tice prevoza nismo stedjeli..pac ko na svakoj tekmi ima pilotov koji ne shvacaju da kad pristaju da pristanu negdje uz cestu zaradi lazeg pobiranja...vec pristanu i od tamo se ne pomicu...prvi dan dva pristala uz glavnu cestu pobiranja na livadu cca 200m od ceste...slozili i cekaliiiiiii...da ih avtobus pobere..kako su pametni iskljucili stanice..telefone..a jedan se uopce nije javio u HQ..i tako sofer isce njih dobrih sat vremena a oni uzivaju u senci i gledaju kako avtobus prolazi..drugi dan pristali neki u brdo...nemres s avtobusom..nemres kamionom..krenuo sofer kamiona pjesice do pilota izgubio dobrih 40 minuta a ovaj zalego i ceka...takvih primjera je bilo dosta..pac neki zbog protulumarene noci nedodju na brifing i potom je najlakse svaliti svu krivicu na organizatora...za prevoz smo porabili cca 3000 evrov...

sendvici nisu po 4,5 evrov... kad sam dosao u krusevo trajala je se tekma Ukraina open..pito sam pilote kako su zadovoljni sa sendvicima..pac sve OK...tudi Hrga je reko ako ovako ostane nece biti problema..odoh do gazde a on odmah podigne cjenu sa 1,8 na 1,9 evrov... po pregovaranju spusti na 1,8.... i tako pojedosmo za 1860 evrov...

zavrsna vece... nije da oni pleseju tamo svako vece...ja sam sa opcinom dogovorio da imamo zatvaranje u centru mjesta..oni daju ozvucenje, folklor.... mi pa poklonili gradu donaciju elektro Celja... 200 varcnih sijalica za 200 domacinstva....

vecera.... ko je bio vidio je da je hrane dovoljno...bilo je naruceno 160 salata, 4 odojka, 25 vege vecera... 160 piva... dan prije visila je obavjest da ko hoce prisustovati veceri a nije takmicar ni clan organizacije placa 5 evrov... rezervacije i uplate smo skupljali do zacetka utrke... sve je bilo raceno i na brifingu..a sto kad neki ujutro ni nevide ni necuju... a ja sam moro javiti gazdi hotela do 16:00 koliko nas bude... a terasa je tu vece bila puna... par drugih skupin...lokalci. i nazalost prostora nije bilo... i zato prosim ne krivi mene ...vec kreni od sebe.... jer ako se neko izblamiro pred tvojim prijateljem to si ti..koji nije osiguro mjesto.. a za tvoj info za veceru smo porabili dobrih 820 evrov...a ti koji znas kakve su cjene dole odluci ali smo stedjeli ali ne

pa lep pozdrav i brez zamer...

Sinisa

Vrh

PostPostano: ned 14 kol, 2011 21:26 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
Ja sam legalista i poštujem (bar pokušavam) red i disciplinu ali to mora da je dvosmjerna ulica.
Jer kad se od mene očekuje da budem korektan ja tražim i od druge strane bar pola koliko dajem. Kad ja nešto neispoštujem znaju se mjere, pravilnici, qurci palci. S druge strane Ja moram da najdem tolerance i razumjevanje za sve al mene tko j...

Ja na DP (i ostala pg takmićenja) idem zbog organiziranog letenja i zato što sam već niz godina dio našeg pg folklora.
Ne treba mi pjesak u oći. Netrebam majcu, sendvić, završnu večeru al ono što za svoje pare očekujem je korektno sabiranje i prijevoz.

Ako netko za iste pare da i majcu i sendvić i večeru ok ali to treba biti kak se spada ili nikako.

npr. ako je netko pitao u prijavi koji broj majice nosim (moj slučaj je M) onda očekujem majcu M a ne XXL kao što sam dobio jer M nema (a zakaj nema ak se nas x prtijavilo za M - ustvari znam zakaj nema samo pitam naglas?!?). Netrebam ni sendvič koliko god da koštao jer npr. za 1,8 ili 1,9 € si znam i sam kupiti i staviti u kruh ono što volim. Hebem ti i posljednu većeru kad kad nemogu popiti sok jer organizator plaća samo pive, a od silnog odojka sam dobio jedva za pod zub i to sam imao sreću jer sam bio za stolom gdje je od nas 6 dvoje jelo vege a drugo dvoje su bile cure koje paze na količinu unesenih masnoća (btw bio sam na večeri prepwc ukranian open 7 dana prije u istom prostoru i nije bilo problema ni panike oko ničega - a nije bilo ni nezadovoljnih).

Usporedimo 2680 € troška (većera i klopa) sa nagradama za pobjednike. SRAMOTA

Da nije bilo par sponzorskih stvari određenih vrijednosti pobjednici bi donjeli doma univerzalne plehove u bojama na kojima piše "viktorija" od cca 30 kn vrijednosti.
Da se pobjedniku nije mogla osigurati nagrada u lovi koja bi mu pokrila bar troškove jednog takvog natjecanja jednostavno je sramota a s druge stane se netko prežderava pečenkom i pretače pivom i onda mi stavlja na nos kako me se častilo.

lp i brez zamer

Vrh

PostPostano: pon 15 kol, 2011 7:27 
Offline     DHV 2-3

Pozdravljen Prelac,
bio si tamo sigurno vidio da sam vecinu mesa podjelio takmicarima za stolovima sam..pac konobari su imali drugog posla...na kraju je ostalo jos 3 pladnja mesa...kome god sam ponudio za stolom niko nije htio..tako da je ostalo mesa...kaj se tice pijace ...otvorenih i nepopijenih piv je na stolovima ostalo za vec od pol gajbe... sa direktorom hotela je bilo dogovoreno da se sokovi i ostala bezalkoholna pijaca lako naruci...strosak pa bi ja poravno drugi dan ujutro..bilo je naruceno sedam sokova i 4 vode... trebo si me samo kontaktirat i nebi bilo problema.

kaj se pa tice majc... izlistanih popisov ko je kaj narucu nisam imo..bilo je podjeljeno oko 90 majc u velikosti od S do L to sto si na prijavu doso medju zadnjima je pac to da ko pride kasnije pac dobije to kaj ostane...tako je na svim tekmama... :(

LP Sinisa

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: