»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 09 tra, 2026 14:54.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Liga u preletima 2012
PostPostano: pet 14 lis, 2011 12:49 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Evo danas su od strane HZS poslani dokumenti za prijavu natjecanja za 2012. Pa pitam cjenejno letačko pučanstvo da li ste da se organizira Liga u preletima 2012. Pošto smo napravili štih probu preko ljeta mislim da bi mogli naredne godine organizirati službenu ligu u preletima. Mi u Jastrebu ćemo tako i tako organizirati kao i prošle godine Open Ligu u preletima Zagorje 2012.

Pa sada neka se nastavku ove teme jave klubovi koji su za tu akciju i da vidimo kakve organizacijske stvari trebamo napraviti, predlažite neke datume i ljude za organizaciju te cijene kotizacija itd.

Što bi Maminjo reko "Ajmooooooooooooooooooooooo" :-D :-D :-D :-D :-D

Vrh

Naslov: Re: Liga u preletima 2012
PostPostano: pet 14 lis, 2011 18:01 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Kolibri su zaintertesirani za organizaciju lige u preletima i lige u preciznom. Na ParaJapu i Feniksovom Memorijalu je isprobano natjecanje "DVA U JEDNOM". Ujutro se odrade dvije serije pike a nakon toga mala lokalna tekmica u preletima. Ništa komplicirano, speed run, malo po grebenu, malo van iznad sletišta, okretne točke uz cestu, nema puno problema oko skupljanja...
Liga u preletima bi ujedno služila kao trening za ozbiljnija natjecanja...

Dosadašnje iskustvo nam veli da dolazi 10-15 natjecatelja na piku, i oko desetak na prelete... Neisplativo za organizirat svako posebno. Zato sam Ratku predložil da podkomisiji za prelete prezentira moj prijedlog "dva u jedan" te da se ovlasti više ljudi koji bi ukucavali točke (onima koji neznaju sami ukucati) te obrađivali rezultate (Profa, Doc, Kizo...). Profa mi je potvrdil da bi to odradil volonterski (odnosno kotizacija gratis). Ako slučajno ne može nitko dojti da skine letove organizator bi skinuo letove u IGC formatu te ih proslijedio scoreru...

Nekoliko dana prije kola lige na webu bi bile postavljene okretne točke koje bi si natjecatelji sami mogli skinuti te ubaciti u GPS.
Kotizacija bi bila 100kn za svaku disciplinu, a za one koji se natječu u obje 150kn u što je uključeno: 2 prijevoza na start za piku, 1 prijevoz na start za prelete, skupljanje nakon preleta, obrada rezultata, okrijepa (sendvić, sok, ovisno o mogučnosti organizatora...). Natjecateljski dan je subota, rezervni nedjelja. Ako se prvi dan odradi minimum (1 serija pike i 1 trka preleta) drugi dan nije potrebno ništa organizirati.

Kolibri tradicionalno biramo prvi vikend u travnju a pošto je to Uskrs (7. i 8. travnja) pomičemo se na 14. i 15. travnja 2012.
Ako je nekome jednostavnije organizirat svako posebno ne vidim nikakvih problema...

Toliko od mene. Dajte svoje prijedloge, kritike, savjete...

LP

1 Palac gore: : flyingzeko1    
Vrh

PostPostano: pet 14 lis, 2011 20:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Ja debelo podržavam. O operativi još možemo pričati, ali moj glas za ligu je tu.
Ostali?
Predlažem da Admin napravi malu anketicu "ZA" i "PROTIV", čisto da vidimo na koliko natjecatelja možemo računati.
Da li će proći Knezov "dva u jedan" ovisi o više faktora, ali načelno ne vidim problem. Međutim ja koji ću primarno ići na prelete pohoditi ću i "dva u jedan" i "jedan kroz jedan"

Vrh

PostPostano: pet 14 lis, 2011 21:16 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Decki da ne kompliciramo, cini mi se da smo ove godine vidjeli da to sasvim fino sljaka. Govorit cu u svoje osobno ime, ali vjerujem da je i vecina drugih koji znaju radit s FS-om tog stava.
Meni uopce nije problem dva dana u godini "zrtvovat" za sjedenje pred compom na nekoj tekmi, cak i ako dodju samo dvojica (a tolko ce se uvijek skupit). Nek su jos dva takva i vec imamo sest tekmi pokrivenih, vise nego dosta za ligu.
Tocke vec imamo, iskustva za slozit dobre (tu prije svega mislim zabavne) tekmice u Zagorju, na Kalniku, na Triblju, u Istri...fala bogu imamo.
Nema se kaj cekat. Da citiram mog omiljenog politicara nakon Covjekolikog Dade - treba delat, ne!

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: pet 14 lis, 2011 22:44 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
Računajte za Parajapetić 2012 jedno kolo. A ti Damjane, ako se slažeš, računaj da budeš direktor utrke, kao i ove godine :pray: . Reci uvjete (ne moraš pred svima ) i bit će ispunjeni.

I.

Vrh

PostPostano: uto 25 lis, 2011 14:24 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5270 / Palac dolje: : 21
Evo i PG Feniksa s prijedlogom termina za XC ligu. Predlažemo termin za FOK12 (Feniks open Kalnik ) 21. i 22..04. i rezervni termin 28.29.04.2012. Travanj smo gađali i ove godine, ali nam se nije posrećilo. Kao što svi znamo, proljeće je najpotentnije u kontinentu, pa tako i za Kalnik. Grebenjarenje uvjek ostaje kao alternativa, ali voljeli bismo napraviti i malo "jaču i ozbiljniju" utrku, a za to nam trebaju jača dizanja i veće visine :)

Utrka bi bila nezavisno vrednovana, odnosno nagrade, priznanja i pehari za uspjeh na FOK12 se podrazumijevaju kao i ove godine, a bodovi sa FOK12 bi se priključio XC ligi za 2012.

Ako netko ima nešto protiv ovog termina ili se kosi s nekim događanjem molimo da javi ili šuti zauvjek.

PS: volio bih negdje, na jednom mjestu pročitati propozicije natjcanja lige u preletima. Znam da je neformalno natjecanje, ali ipak trebaju biti jasna pravila.

Vrh

PostPostano: uto 25 lis, 2011 15:31 
Offline     DHV 2-3

Kad sam pisao prvi post riječ je bila o tome da nebude neformalna znači da bude službena i da se definiraju pravila i da predložite pravila kao npr.
1. visina kotizacije i što ona pokriva
2. u slučaju lošeg vremena dali se odgađa rezervirani termin ili se otkazuje kao u preciznom slijetanju,
3. da li postoji stalna natjecateljska komisija ili ne i tko u nju ulazi ako postoji ,
4. tko obavlja obradu podataka da li je to jedan čovjek za kompletnu ligu ili se određuje za svaku tekmu posebno
5. nagrade ili ti odličja koja se dodjeljuju pobjednicima na kraju lige
... itd.

Ili na karaju krajeva da se odrede ljudi koji će nositi teret organizacije lige.

Krajnji rok je 20. 11. 2011. da se odrede pravila igre i da stim prijedlogo idemo prema HZS pa da bude službeno.

Vrh

PostPostano: uto 25 lis, 2011 16:26 
Offline     DHV 3

Čini mi se da prvo treba utvrditi tko je taj "organizator". Klub ili pojedinac, skupina pojedinaca ili klubova. Onda taj ili ti će dogovoriti tko obrađuje rezultate i na koji način. Također mi se čini logično utvrditi koje utrke će se brojati i koliko će ih biti. Npr. ako na FOK12 budu 2 utrke da li se boduje svaka posebno ili se uzima ukupan rezultat obje utrke. Isto tako, nakon utvrđivanja broja utrka i pojedinačnih organizatora (pretpostavljam da su to klubovi), kao i termina istih, da se ne dogodi da se ubaci još pokoja utrka tek zato jer je dobro vrijeme. Osobno bih volio, a pretpostavljam i drugi, unaprijed znati na koliko i na koje utrke planiram ići. Tako ću znati uzeti kredit za troškove kao i kredit od obitelji za izbivanje. Znam da neće biti fiksni termini, ali bar bih znamo da li je to 3, 4 ili 5 utrka/vikenda i u kojim mjesecima.

Vrh

PostPostano: sri 26 lis, 2011 9:26 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
Ja se slažem se sa Tonijem a i još mi je nejasno "Tko če određivati tekme"?Ovo sad zadnje je bilo katastrofa,mislim na tekmu na Ifki.Ona prije RG vidim je bila ok postavljena,
Znači trebalo bi nači i organizirati ljude koji znaju postaviti tekmu..

Vrh

PostPostano: sri 26 lis, 2011 11:38 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
sale je napisao/la:

Je, trebalo bi.

Vrh

PostPostano: sri 26 lis, 2011 11:41 
Offline     DHV 2-3

Dajte dečki neozbilnji ste , dajte konkretne prijedloge , a ne priče "ja se slaže s ovim ili onim... pa bla bla , trebalo bi bla bla bla " konkretne prijedloge molim
- Imena ljudi, klubovi
- vrijednost kotizacije
- mjesta održavanja
- direktore tekmi
... itd
npr.:
-klub taj i taj organizira
-ligu "datum"
-direktor trke "ime i prezime"
-visina kotizacije " ? kuna i pokriva navesti što pokriva"
-obrada podataka "ime i prezime"
itd.
sale je napisao/la:
Ja se slažem se sa Tonijem a i još mi je nejasno "Tko če određivati tekme"?Ovo sad zadnje je bilo katastrofa,mislim na tekmu na Ifki.Ona prije RG vidim je bila ok postavljena,

Sale ove lige su bile štih proba zato da se vidi gdje šteka i kaj treba popraviti da bude Ok kad se organizira službena liga.
Dakle reci striktno tko će određivati trke "ime i prezime" .

Što bi reko Box da u njegovoj firmi kad netko veli "trebalo bi" da je blizu otkaza.
"Nego se primi posla i napravi to kaj misliš da bi trebalo napraviti".
Kaj nije tak Box?
Dakle konkretna akcija.

1 Palac gore: : flyingzeko1    
Vrh

PostPostano: sri 26 lis, 2011 14:35 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Što se tiče službenih natjecanja u preletima, Damir Biondić pokriva to područje.
Damir ujedno vodi i Potkomisiju za prelete u kojoj je i Damir Habek. Oni vode brigu o svemu oko službenih natjecanja u preletima, pa tako i Komisiji predlažu kalendar natjecanja u preletima (liga i dp) na temelju pristiglih prijava (sve prijave koje klubovi pošalju u HZS dostavljaju se Damiru).

Natjecanja u preletima (DP i liga) definirana su Pravilnikom o natjecanjima u preletima. Na žalost web HZS-a je vec duže vrijeme u lošem stanju, pa tako na njemu nije moguće doći do Pravilnika koji bi tamo trebali biti non-stop dostupni svima (navodno će to uskoro biti OK, ali to već traje predugo). Uploadao sam Pravilnik ImageShack-om, pa se nadam da će biti dostupan u ovom postu. Tamo bi trebalo biti definirano sve (nadam se). Ako nešto nije, eto posla za Potkomisiju 8) .

Dakle ako ima nejasnoća (lige nije bilo par godina, pa nije neobično da se treba prisjetiti nekih stvari), najbolje je kontaktirati Damira direktno (ako se ne javi na Forum).

http://img851.imageshack.us/img851/2829/pravilnikonatjecanjimau.pdf

Vrh

PostPostano: sri 26 lis, 2011 14:41 
Offline     DHV 3

toni je napisao/la:
Čini mi se da prvo treba utvrditi tko je taj "organizator". Klub ili pojedinac, skupina pojedinaca ili klubova. Onda taj ili ti će dogovoriti tko obrađuje rezultate i na koji način. Također mi se čini logično utvrditi koje utrke će se brojati i koliko će ih biti. Npr. ako na FOK12 budu 2 utrke da li se boduje svaka posebno ili se uzima ukupan rezultat obje utrke. Isto tako, nakon utvrđivanja broja utrka i pojedinačnih organizatora (pretpostavljam da su to klubovi), kao i termina istih, da se ne dogodi da se ubaci još pokoja utrka tek zato jer je dobro vrijeme. Osobno bih volio, a pretpostavljam i drugi, unaprijed znati na koliko i na koje utrke planiram ići. Tako ću znati uzeti kredit za troškove kao i kredit od obitelji za izbivanje. Znam da neće biti fiksni termini, ali bar bih znamo da li je to 3, 4 ili 5 utrka/vikenda i u kojim mjesecima.

Citiram sam sebe, valjda nisam normalan. Ali ajde da napišem koju pa makar i glupu, jer se i sam pomalo glupo osjećam.

Kad sam napisao i objavio objavu za FOK12 i predložio datum mislio sam da je dovoljno te da se pretpostavlja da utrka ima organizatora (to je PG Feniks), da ima direktora natjecanja (Edo Lješćanin), obrada rezultata (Darko Potočki) da je mjesto održavanja jasno (VELIKI KALNIK - ZAPADNO poletišten, NE RAMPA, ali tko voli neka izvoli), da je kotizacija 100 kn za utrku, odnosno 150 za dvije (ajde ovo oko kotizacija je toliko bitno da će sigurno netko odustati od te tekme, ako bi kotizacija bila za 20 % veća). Koje ljude još trebaš Profa? Startere, vozače kombija, mješače graha i gulaša u kotliću, točioničare ili ton majstora za razglasom! Negdje biste mogli sve ovo pretpostaviti i za Japetić, bez da Ivica Knežević to razlaže. Jedino je datum upitan. FOK12 može i ne mora biti održan, ali može i ne mora spadati u Ligu u preletima 2012. Ako bi bio u sklopu lige bodovan za konačni rezultat onda bi mi u PG Feniksu voljeli znati koje osobe ili klub(ovi) organiziraju tu ligu i prema kojim pravilima.

Ono što, očito tebi nije jasno Profa, a niti meni, samo za razliku od tebe ne spadam u incijatore i, oćeš nećeš, organizatore natjecanja pod nazivom LIGA U PRELETIMA 2012 (tvoja kovanica), je to tko pojedine utrke, kao što su Straha, RG, Jap i Kalnik, utrpava u neka smislena zajednička i unaprijed definirana pravila i na kraju proglašuje ukupne rezultate svih pojedinih utrka kojima se znaju organizatori, tj. klubovi, imena tonaca i vozača, mjesta i vremena održavanja. Ne znam da li sam bio dovoljno jasan. Sam sebi nisam razumljiv.

Vrh

PostPostano: sri 26 lis, 2011 20:34 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
Citiram sam sebe, valjda nisam normalan. Ali ajde da napišem koju pa makar i glupu, jer se i sam pomalo glupo osjećam.

Evo da i ja ispadnem još gljuplji nek jesam;

Kolko sam shvatio Liga bi trebala ići neslužbeno,jer za prijavu službene tekme treba pun kufer dozvola (po pravilniku) Ispravite me ako sam u krivu.Znači pravila bi mogla biti ista jedino rezultati bi nakraju bili neslužbeni i nebi bilo FAI bodova
Potočki bi trebao biti inicijator navodno neslužbene lige
Svaki bi organizator bio svoje tekme i dijelio svoje nagrade
A beba Damir i striček Biondi bi govorili ovo valja ovo ne valja("neslužbeno")
Iiiideš čovječe ovo je prekomplicirano zamene
Povlačim sve što sam napisao ako bude lige prijavljujem se kao predpilot
Ako me primite

Vrh

PostPostano: sri 26 lis, 2011 22:05 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Trebao bih rasclanjivati finese fiziologije respiracije, ali cu ipak potrositi to vrijeme na pisanje po forumu. Sad vam je svejedno, al vidjet cemo sta cete rec kad budete lezali na stolu a ja vam prilazim s maskom... :-o
Da krenemo od neceg, probat cu strukturirati konkretne odgovore na konkretna pitanja u obliku prijedloga pravilnika o ligi:
Čl. 1
Svrha je ovog pravilnika urediti odvijanje ligaškog XC natjecanja u Republici Hrvatskoj
Čl. 2
Liga se odvija u vikend-terminima od 1.3. do 1.10. tekuće godine
Čl. 3
Liga se sastoji od pet natjecanja.
Čl. 4
Svako natjecanje ima organizatora. Organizator je obvezan ispuniti minimalne zahtjeve opisane u ovom pravilniku. Ostala pitanja organizator je slobodan regulirati po vlastitoj odluci.
Čl. 5
Službene osobe lige su:
koordinator
Komisija lige
Čl. 6
Koordinatora lige imenuje Potkomisija za prelete HZS (ako bude islo pod njihovom kapom.Ako ne, onda se on imenuje sam, sve je nesluzbeno, samo onda kak Sale kaze nema FAI bodova, op.a.)
Dužnost je koordinatora:
raspisati natjecanje i skupljati prijave za natjecanja
odabrati među prijavljenim natjecanjima, izraditi i objaviti kalendar natjecanja
voditi evidenciju o planiranim i održanim natjecanjima te natjecateljima, kao i nesrećama/nezgodama
obraditi i objaviti rezultate lige
sazivati i voditi sastanke komisije lige
Čl. 7
Komisija lige sastoji se od pet članova. Svaki od izabranih organizatora natjecanja u komisiju lige imenuje jednog člana po vlastitom slobodnom izboru.
dužnost je komisije lige:
rješavati pritužbe natjecatelja
analizirati održana natjecanja obzirom na sportske rezultate, sigurnost utrka i uočene organizacijske probleme te provesti validaciju natjecanja
tumačiti i dopunjavati pravila natjecanja
Komisija lige sastaje se na poziv koordinatora lige, a obavezno na kraju zadnjeg natjecanja. Sastanci mogu biti održani i elektronskim putem.
Komisija lige odluke donosi natpolovičnom većinom glasova svih članova.
Koordinator nema pravo glasa na sastancima komisije lige.
Čl. 8
Prijave za organizaciju natjecanja prikupljaju se od 1.1. do 15.2. za tekuću godinu. Prijava mora sadržavati:
-ime organizatora
-ime direktora utrke
-letjelište
-datum utrke
-izjavu o ispunjavanju minimalnih zahtjeva za natjecanje
Čl. 9
Minimalni zahtjevi za natjecanje:
- poletište mora biti registrirano
- poletište mora omogućavati polijetanje barem 40 natjecatelja tako da svaki natjecatelj ima na raspolaganju minimalno dvije minute za polijetanje
- na internetu moraju biti dostupne točke po kojima će se trka letjeti u obliku za upload u GPS uređaje barem dva tjedna prije termina natjecanja
- organizator je obvezan osigurati pristup na natjecanje uz cijenu od 30kn, a koja cijena uključuje samo upisivanje točaka i obradu podataka. Osim tog uvjeta, organizator može slobodno određivati cijene i opseg ponuđenih usluga. Prednost pri ulasku u natjecanje imaju hrvatski piloti, a među njima piloti koji koriste neku od dodatnih usluga ako ih organizator pruža.
- po dovršenom natjecanju, organizator je obvezan dostaviti izvješće koordinatoru lige a koje izvješće sadrži opis postavljenih trka, parametre za bodovanje (min. distance, nom. distance, nom. time), rezultate svih održanih trka uključujući ime, prezime, klub, model krila te ostvaren broj bodova za svakog natjecatelja i za svaku trku, broj i tip možebitnih nesreća/nezgoda te broj i ishod žalbi. Na zahtjev koordinatora organizator je dužan dati i druge podatke o natjecanju kojima raspolaže.
Čl. 10
Odvijanje natjecanja:
Natjecanje traje subotu i nedjelju. Ukoliko je moguće, trke se lete oba dana. Kao rezultat za ligu pilotu se uzima rezultat iz one trke u kojoj je ostvaren veći ukupni zbir bodova prvih 10 prisutnih natjecatelja.
Natjecanja se odvijaju prema odluci organizatora a u skladu s važećim propisima i ovim pravilnikom. Dozvoljeni su svi oblici postavljanja trke koji se mogu obraditi u programu FS.
Čl. 11
Natjecanje se boduje korištenjem formule prema odluci komisije lige. Korištena formula određuje se prije početka prvog natjecanja i ne može se mijenjati u tekućoj sezoni.
Po kraju zadnjeg natjecanja, rezultati svih natjecanja se normaliziraju tako da pobjednik svake pojedinačne trke dobiva 1000 bodova. Nakon toga, zbrajaju se rezultati iz pojedinih natjecanja za svakog natjecatelja. Za natjecanje na kojem nije sudjelovao natjecatelj dobiva nula bodova. Ako je s natjecanja bio diskvalificiran, natjecatelju se od ukupnog zbroja oduzima 100 bodova za svako takvo natjecanje. Natjecatelji se rangiraju prema ukupnom zbroju ostvarenih bodova tako da prvo mjesto osvaja natjecatelj s najvećim brojem bodova.
Čl. 12
U slučaju loših vremenskih uvjeta natjecanje se otkazuje.
Organizator natjecanju može premjestiti termin ili otkazati natjecanje prije početka samo uz suglasnost komisije lige.
Čl. 13
Validaciju natjecanja provodi komisija lige. Tokom validacije komisija će utvrditi da li je bio nazočan minimalno potreban broj pilota (5), da li su poštivani minimalni zahtjevi natjecanja, da li je postupak obrade podataka proveden u skladu s pravilima te jesu li sve žalbe riješene. Komisija je ovlaštena izmijeniti rezultate u slučaju potrebe. Ukoliko se uočene nepravilnosti ne mogu otkloniti na način koji ne dovodi u pitanje ravnopravnost natjecatelja, natjecanje se neće bodovati za ligu.
Po uspješno provedenoj validaciji rezultati natjecanja za ligu postaju službeni i više se ne mogu mijenjati.
Čl. 14
Da bi se liga smatrala uspjelom, potrebna su barem tri validna natjecanja.

Evo, nije ni blizu kompletno, da ne spominjem da je kvaliteta upitna, ali pokriva neka od postavljenih konkretnih pitanja.
Mislim da ne bi smjelo biti nedoumica:
Koordinator Potočki koji očito ima interesa za cijelu stvar (šteta da se baci). Organizatora već imamo dosta (Parafreek, Feniks, Jastreb, Kolibri, a valjda cu i PJK nagovorit ;) ) a ako se netko od njih ne javi, javit ću se ja 8) Dvaput!
Ako damo organizatoru slobodne ruke van nekih tehnickih minimuma (a i ti minimumi koje sam ovdje probao naceti su tema za debatu, mislim da nesto moramo imat kako bi rezultati pojedinih tekmi bili ujednaceni i usporedivi, kao neki standard ili tak nesto), pa to su klubovi i ljudi koji su vec svasta organizirali, treba imat malo i povjerenja u njih, mislim da tu nece bit problema. Sto se tice direktora tekme, svaki organizator ce valjda nac najboljeg kog moze, pa nismo blesavi, vec svi znamo na cijoj tekmi smo se dobro proveli a tko je postavio neki nerealan kurac od zadatka pa cemo po tom i birat kom cemo doc ostavit lovu a kom ne (a to bi svakom organizatoru trebalo bit bitno, kaj ne?)

Boze, ja stvarno nemam pametnija posla...
p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

2 Palac gore: : Knez, toni    
Vrh

PostPostano: sri 26 lis, 2011 22:20 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 14:58
Dao Palac gore: : 1098 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 159 / Palac dolje: : 0
Doktore svaka ti je na mjestu :) kakvo osvježenje pročitati ovako nešto umjesto "trebali bi" .. Iako ne vjerujem da ću sljedeće sezone sudjelovati u ligi (ako se postavi), ovo sam morao reći S)

Vrh

PostPostano: čet 27 lis, 2011 1:37 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Malo sam na brzinu pročitao ali nisam zaslijedio nijednu riječ o Gssu ili nedaj bože hitnoj pomoči što naravno puno poskupljuje cijelu ovu štoriju. Još ako se otkaže tekma tko snosi troškove nastale prilikom nerealizirane tekme.Ako nema tekme nema para:-)). Lp

Vrh

PostPostano: čet 27 lis, 2011 8:31 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
:crazy: direktori :bad:
Komisije :bad:
:crazy: pravilnici takmicenja :bad:
organizacija i organizacije :bad: :dash:
FAI&HZS :bad:

Sve u svemu :bad: :bad: :bad:

Dogovori se redoslijed terena i okvirne datume
Ako vrijeme ne valja, ili se odgađa ili ide na neki start na kojem se može letiti.
Ako se ne možemo dogovoriti, onda na :beer:

SLOBODNI PRELET - Tko polijeti sa tog dogovorenog starta i skupi najviše OLC-a taj dan - pobjednik :prvi:

Na kraju godine onaj tko ima najviše pobjeda opet :prvi:

Tko vara sebe vara.

Svi potrebni i nepotrebni zakoni i pravilnici su ovdje: http://www.ccaa.hr/default.aspx?id=97

Živili :lok:
petar

1 Palac gore: : Tomica Solina    
Vrh

PostPostano: čet 27 lis, 2011 10:51 
Offline     DHV 3

Ni ja nemam važnija posla, ali ne zato što ih zbilja nema, već zato što me ova tema jako zanima, jer volim tekme. Letiti i sudjelovati u njima kao natjecatelj, a manje kao organizator. Ali kako nema užitka bez muke (ili nema leba bez motike) tako i ja moram žrtvovati dio vremena na organizacijski dio da bih mogao negdje drugdje doći kao gost (isključujem sve one i oduzimam im pravo rasprave u ovom segmentu ukoliko sami nisu nešto organizirali).

Zahvaljujem Damajanu na trudu oko pojašnjenja prava i obaveza organizatora kroz zoran primjer citirajući pravilnik. Očito je da mu je stalo da liga uspije, jer inače bi bilo uzaludno bacanje vremena na sve ovo (ipak, i dalje sumnjam u njegove mazohističke sklonosti). Nije sve tako strogo i striktno kako se čini na prvu čitajući sve članke, a Doktor je to i pokušao rezimirati na kraju teksta. Isto tako nije baš niti banalno kako to Petar (kameni) pokušava prikazati. Organizacijski i natjecateljski standard mora biti postavljen uz sitna odstupanja koja ne bi narušavala ispravnost i istovjetne uvjete natjecanja. Npr, molim da se ne zamaramo (kao organizacijski tako i natjecateljski) oko banalnih stvari kao što su sendviči/klopa i majice. To je kategorija za sebe i može biti dobrodošlo, ali to ne smije biti presudan faktor. Ono što je presudno je da vodstvo utrke mora znati posao i poznavati uvjete lokalnog terena te postaviti utrke imajući u vidu sve natjecatelje, odnosno kategorije krila i iskustvo natjecatelja. Najbolji će u svim uvjetima biti najbolji, ali dajmo da i drugi natjecatelji uživaju. Jer to i je svrha ove lige, približiti tekme onima koji se tek počinju zanimati za neko ozbiljnije letenje i došli su naučiti nešto novo.

Vrh

PostPostano: čet 27 lis, 2011 12:35 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Ma , manjeviše, i Profa, i Doc, Toni, pa čak i Petar ste na tragu onoga što treba napraviti. Pustimo sad Jožu i GSS - puj,puj,puj ... ko crnoj mački preko ceste. Profa pokazuje istinsku volju da sve to vodi, po meni, jedan problem je riješen. Logistika se fakat može riješiti na lokalnoj razini, uz plaćanje brumova, tamića ili kakvog kombija iz blizine. Po meni, taj dio ionako ne treba ić u osnovnu kotizaciju. Nikad nitko nije ostao nigdje, pa neće ni na ovakvim tekmama. Ako organizator želi, naravno da će u kotizaciju ubaciti još ponešto, unaprijed objaviti i naplatiti. Kako liga nije službena (svi koji se nadate da će HZS uskočiti valjda se još nadate i da će HDZ postati pristojna i demokratska stranka), tako i pravila igre trebaju pokriti osnove natjecanja - komisija, lokalni direktor tekme, direktor cijelog natjecanja, rezultati ... Ovo zadnje može i naknadno, npr. daš ljudima sedam dana da to dostave mailom ... Nagrade, ako ih ima, dodijeliš na prvoj slijedećoj tekmi. Uostalom, Docovo gubljenje vremena (fakat, ona opaska mu je na mjestu, al ajd, valjda još neću njemu na stol...) daje odličan okvir za natjecanje. Uostalom, tako je počeo i PGFXC, makar to organizacijski nije mjerljivo. Po meni, važnije si je odrediti cilj - a to je uvođenje mlađih u svijet natjecanja, te pokazivanje starijih da im fenis još nije u qrcu.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

1 Palac gore: : JERKO    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.