»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 09 tra, 2026 14:54.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Nova pravila za open klasu
PostPostano: pon 12 ožu, 2012 18:49 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
Evo nekih od zanimljivih detalja
General statement:

For legal reasons PMA cannot recommend the lifting of the CIVL ban on Open Class. Instead PMA is recommending the introduction of a new Comp Class for 2013 along with a new comp licence for the pilot. The criteria for this Competition Class have to be established by a working group. Time frame: end of June 2012.

1. PMA agrees unanimously to recommend that a new Competition Class outside the existing EN-D is necessary. Academy, FFVL and SHV agree to that as well. DHV is against it. PMA starts a Competition Class working group under the lead of David Dagault. Time frame: end of June 2012.

2. PMA strongly recommends a mandatory SIV course for comp pilots flying FAI Cat 1 (and also PWC and Acro Comps) on their comp wing with competition harness. From the Europeans in St. André September 2012 on an official stamp in the pilot’s flight book/license should be necessary. A working group under the lead of David Dagault and FFVL + SHV has to define the SIV manoeuvres to be flown by the pilots. Time frame: end of March

3. PMA gives the strong recommendation to CIVL to engage competition organizers to set their tasks with the aim to avoid being too low to throw the reserve by establishing turn points and goals at altitude and/or giving bonus points for altitude at potentially critical turn points.

4. PMA gives CIVL the recommendation to make a second rescue mandatory in competitions (CAT 1 / PWC / Acro Comps).

5. PMA would like to set a speed limit as a quick fix for the actual EN D wings being used in 2012. This may be possible with a reference glider during certification. The reference glider to be used would be the Niviuk Icepeak 6 24 (if Niviuk agrees). Reference glider to be provided to each one of the test centres by the PMA. The PMA are looking to see if this is possible for the 2012 season.

Vrh

Naslov: Re: Nova pravila za open klasu
PostPostano: uto 13 ožu, 2012 6:59 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Mislio sam da znam engleski...

Ispravire me ako grijesim...

Znaci moze komp klasa, tj. ona "nova" komp klasa, koja se nece zvati EN-D, ali svejedno u to ne ulazi "stara" komp klasa i jos k tome cemo trebati polagati neke nove dozvole koje cemo naravski morati platiti biranim imenima krajem devetog mjeseca (ako ikada dodjemo na red) samo da se oni jos dogovore sta ce to biti potrebno napraviti za dozvolu... cccc

Uzasno me je interesiralo sta je sljedece da mi zgadi natjecanja...

LP!

P.S.
Ajte vi drugari lagano ukinite te FAI pizdarije na nasem drzavnom... Pliz!!!!

1 Palac gore: : tino    
Vrh

PostPostano: sri 14 ožu, 2012 6:36 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 01 ruj, 2009 14:50
Dao Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 20 / Palac dolje: : 0
Fantastično za proizvođače.
2013. nova comp klasa
Biti će jeftinih Boom X, Enzota i Icepeak 6 krajem sezone. :-P

info@paragliding-kvarner.com
dbiondi2@gmail.com

tel. 095-854 9995

Vrh

PostPostano: sri 14 ožu, 2012 7:25 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5270 / Palac dolje: : 21
Biondic je napisao/la:
Biti će jeftinih Boom X, Enzota i Icepeak 6 krajem sezone. :-P

Ko i svake godine. Koja je razlika? Kompetitori, glupa kljusad, koja nemaju sponzora troše pare. Oni s kraćim budgetima ili škrtiji kupuju prošlogodišnjake i isto su tako glupa kljusad, je,r em nemaju para, em ih troše na prošlogodišnje nekonkurentne modele.
Upravo čekam svoju novu propalu investiciju koju ću na kraju sezone proslijediti drugom glupom kljusetu za pola cijene, ako imam sreće naći dovoljno glupo kljuse, malo manje glupo od mene.

Vrh

PostPostano: čet 15 ožu, 2012 10:54 
Offline     DHV 1-2

Član od: sri 16 ruj, 2009 0:42
Dao Palac gore: : 7 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
en D je do 2013, 2014 nova comp klasa

Vrh

PostPostano: sub 17 ožu, 2012 15:37 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 26 sij, 2010 8:41
Dao Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 17 / Palac dolje: : 0
To je u redu. Bolje da stvore novu competition klasu nek da nabrijavaju EN-D klasu do iznemoglosti. Barem ću, ako kupim krilo EN-D klase znati što sam kupio, a ne da još u napomeni piše: Ovo krilo je malo jaći EN-D, ovo je malo slabiji EN-D, ovo je srednji, a ovaj EN-D nemoj letiti ako nisi prošao specijalni tečaj i ne letiš minimalno 150 sati godišnje! Pa bila je rasprava na ovom forumu već o superfinalu svjetskog kupa u Meksiku (možda i još koja, ali tu sam čitao) i o mnoštvu incidenata. Dobro, pitanje je što su pojedini piloti radili svojim krilima za vrijeme leta da su se tako zatvarali, ali ak vrhunski pilot nemre otvorit krilo nakon kolapsa za 200-300 pa i 400 metara visine onda u k***c i EN-D klasa!

1 Palac gore: : Roman Lavriv    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: