»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sri 08 tra, 2026 19:25.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Paragliding Winter Cup 2014.
PostPostano: pon 31 ožu, 2014 9:05 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 02 sij, 2011 20:55
Dao Palac gore: : 8 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 39 / Palac dolje: : 0
Od petka 28.3. do nedjelje 30.3. održala se na Lijaku tekma Paragliding Winter Cup 2014. s ukupno 107 pilota, prva ove sezone i službena (za razliku od one neslužbene zimske lige koja je trajala cijelu zimu). Taskovi više nisu bili "zimski" nego nešto zanimljiviji te zahtjevniji. Piloti su se okupili iz cijele Europe, a iz Hrvatske Mario T. i ja. Natjecanje je u stvari počelo još u srijedu, ali su prva dva dana zbog grozomorne bure bila otkazana.
Prvi je task održan u petak, koji je obećavao dok nije osvanuo. Bura nije oslabila, a onda se i zatvorilo. Grupa od dvadeset pilota napravila je od 10-19 km, a ostalih osamdesetak je možda uspjelo okrenuti marker.
Subota nam je bila znatno bolja, ali task od 100 km pokazao se dosta težak. Protiv inverzije i slabih dizanja na ravnici još smo se nekako borili, no protiv pojačanog zapada malo teže (posebno za točke koje su bile iza grebena). U cilju samo 7 pilota.
Nedjelja je popravila dojam cijelog natjecanja sa 75 pilota u cilju nakon taska od 68 km (među njima ovaj put i Mario i ja). Lijepo se letjelo po vani bez obzira na to što nije bilo baza i što smo jedva vidjeli grupu udaljenu 2km. Rezultati su na http://niceclouds.si/sl/pwc, a ima i filmić o prvom danu http://niceclouds.si/sl/content/paragli ... 014-task-1.
Nakon objave rezultata podijeljene su i nagrade za neslužbenu zimsku ligu Snežinku (na kojoj je sudjelovalo još nekoliko pilota iz Hrvatske, iako ne redovito). Tijekom zime bile su održane samo četiri tekme jer je zima bila dosta loša http://zimska.para-comp.net/

Ivana

15 Palac gore: : Danči, hrvoje.vt, ksmokvina, marin, Maslina, mmihin1, njak, Ratko, Sinisa, toni, Toomy, Vedran, zlatko2508, Šokre, ŽeljkoG    
Vrh

Naslov: Re: Paragliding Winter Cup 2014.
PostPostano: pon 31 ožu, 2014 9:55 
Offline     DHV 2

Član od: uto 30 stu, 2010 12:41
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 7
Dobio Palac gore: : 378 / Palac dolje: : 0
Još si zaboravila reći da si na Snežiki osvojila 2. mjesto u EN-C klasi.
Čestitke! :good:

1 Palac gore: : marin    
Vrh

PostPostano: pon 31 ožu, 2014 21:12 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5270 / Palac dolje: : 21
Fala qrtzu da jednom mogu ja pročitati neki comp report, a da ga sam nisam pisao. Malo vam zavidim, jer nisam sudjelovao, ali me iznenadila količina prijavljenih i potvrđenih pilota. Ko prvi djevojci njemu startno mjesto u tekmi.

Bravo Brozićka! I za jedno i drugo:-)

1 Palac gore: : Ratko    
Vrh

PostPostano: pon 31 ožu, 2014 21:56 
Offline     DHV 2

Prijave za tekmu su bile zatvorene već tri tjedna prije održavanja. Popunjenost do maximuma. Došlo je 30-ak top pilota iz Italije, Njemačke, Mađarske i naravno svi Slovenci. Na startu se uopče nije osjetila gužva ili nervoza (barem kako sam ja to vidio) u zraku su bili svi u roku od 40-ak min. Lijak je dosta velik teren a i uvjeti su bili jako dobri tako da nisam primjetio ni osjetio gužvu niti u zraku. Od incidenata je bilo samo da je u nedelju, na zadnjoj trci, Mađarica bacila rezervu i pala 200 m iza starta. Ozljeda nije bili. Razlog nepoznat.
Sama organizacija je bila na nivou Slovenaca. U subotu kad smo imali dvije točke 10-ak km iza starta sletio sam između i čeka sam prijevoz više od tri sata. Noć se već spuštala a prijevoza još nema. Razmišljao sam da raširim krilo i da si napravim bivak. :fool: Tko mi je kriv kad sam sletio u sred ničega. :dash: Sjetio sam se i Marina K. kad je prošle godine na Ratitovcu sletio tamo negdje kod Bohinja pa je isto čekao do u noć.

Vrh

PostPostano: uto 03 lip, 2014 12:02 
Offline     DHV 2

Jedan klip sa PWC-a:

http://www.youtube.com/watch?v=4JqqbmTDQUE

2 Palac gore: : vedran_zgela, Vulkanizer    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]