»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 04 lis, 2024 17:42.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: ParaRetro prvi put
PostPostano: sub 11 ožu, 2023 16:10 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1490 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5262 / Palac dolje: : 21
Drage kolege i ljubitelji slobodnog letenja,

S veseljem vas pozivamo na jubilarno prvo okupljanje ParaRetro. Događaj je inspiriran počecima letenja u Hrvatskoj. Želja nam je okupiti sve generacije slobodnih letača od 90-ih godina prošlog stoljeća do današnjih dana.

Ideja okupljanja je, osim samog druženja i razmjene iskustava, pokazati, prikazati i omogućiti iskustvo iz prve ruke. Kako je bilo letiti prije 15, 20, 25, 30 godina. Nekolicina nas, koji se toga još sjećamo i posjedujemo oruđa (čitaj krila) iz tog vremena, želimo prenijeti na nove naraštaje doživljaje i iskustva navale adrenalina pri pokušaju preleta s Japetića preko Grbe do sletišta u Svetoj Jani, a sve to uz fantastične finese današnjih padobranskih krila. Također želimo svjedočiti o prvom prvenstvu Hrvatske padobranima za jedrenje (kako su se tada PG krila formalno zvala) održanom 1997. Još su neki (ili svi - jesu li?) sudionici živi nakon fantastičnih uspjeha u postignutim visinama toga ljeta. Naime, petorica odvažnih natjecatelja je postizala rekordne visine nad Istrom od 3000 m do čak 6500 m. Što je danas nezamislivo. Naravno zbog ograničenja Kontrole zračnog prometa. I drugim letačkim pričama prije big banga.

Poželjno doći u retro kombinezonima, kacigama i sjedalicama.

Priredili smo 30-ak modela krila iz vremena 1990. - 2005., poput Advance Omega 1, 3, 5, Gin Boomerang 4, 5 i 6, Firebird Navajo, Apco Xtra, Futura, Gradient RSE, Axis Mercury, Edel Sabera te mnoga druga iznenađenja. Na vama je da se oboružate pilotskom dozvolom, sjedalicom i dobrom voljom. Krila su tehnički ispravna a kao i uvijek letite na vlastitu odgovornost. Ukoliko niste voljni letiti oldtimer krilima, tu je eno-gastro program uz prigodnu retro glazbu.

Mjesto radnje: Deklišanec, letjelište Mali Kalnik.​
Vrijeme radnje: prvog April 2023. (Rezervni dan je 02.travnja iste godine)

Detaljniji program uskoro. Stay tuned.

Vidim ose i pčele!

22 Palac gore: : Adriana, badel, Boro, Davor pilot, Dragan Sepac, gburazer, hrvoje.vt, Ivica B., Jere, kbelcar, luka, majk11, Marac01, Maslina, profa, Ratko, The Ozone Scraper, tomac, ToniL, vedran_zgela, vjeko, Šokre    
Vrh

Naslov: Re: ParaRetro prvi put
PostPostano: pon 13 ožu, 2023 2:08 
Offline     DHV 2

Član od: pon 12 pro, 2011 23:41
Dao Palac gore: : 424 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 244 / Palac dolje: : 3
Toni,
Ovo je odlična ideja! Da sam u HR vrlo radio bih se odazvao.

Citajuci ovaj post, sjetio sam kako je moj najmlađi brat (Mladen) vidjevši kako Ivan i ja letimo, a opet pokušavajući biti super cool i neovisan o nama, naručio svoj prvi polovan glider negdje iz Bosne. :hi:

Naime, jednog lijepog i sunčanog dana kamion brze pošte dolazi pred kuću i dostavlja paket za Mladena (kartonska kutija 80x50x50 cm). Uredno potpišemo da smo primili i ostavimo paket ispred ulaznih vrata. Budući da je Mladen tad još bio u školi (mislim čak u 8. razredu Osnovne škole), Ivan i ja smo odlučili otvoriti paket i vidjeti što je unutra (malo bezobrazno od nas, ali vrijedilo je).

Kad smo otvorili paket, na vrhu je bila neka zelena tzv. SMB tkanina. Kad smo izvadili shvaćamo da je to zapravo bio pravi pilotski kombinezon Njemačke avijacije koji je nerijetko bio doniran Hrvatskoj u Domovinskom ratu. Onaj sto ima njemačku zastavu na lijevom ramenu, Velcro za ambleme, usko šiveni za vitke pilote itd... Možda je bio i za tenkista, ali za pješadiju nije sigurno. (Ako ga nadijem doma, vjerujem da bi Gredi pristajao kao rukavica na ruci.)

Ivan odmah oblaci kombinezon i govori kako mu je udoban, kao je da je krojen za njega, i tko šiša Mladena, on ga sebi prisvaja.

Sljedeća stavka u paketu bilo je otvoreno PG sjedalo. Ivan euforično grabi za naramenice i vadi ga iz paketa, ali kako vuče, tako i grobnu tišinu para zvuk pucanja šavova budući da je sjedalo bilo staro i u jako jako jako, lošem stanju.

Sjedalo ostavljamo po strani, budući da ga nitko ne želi (nek ostane Mladenu, svakako je njegovo) i prelazimo na zadnju stavku u paketu. PARAGLIDER!!!

O jebemti sunce žarko, kad se tad nisam ušlagiro... Glider, više se ni ne sjećam koji model i koja DHV klasa, ali totalno muzejski primjerak. Vadimo ga vani, brojimo komore, gledamo gurtne, nitko ništa ne progovara, smo se čuju uzdasi nevjerice što je to on zapravo kupio.

Ivan skida kombinezon sa sebe, sve lagano slažemo kako je i došlo u paketu, znaci glider na dno, sjedalo preko njega i kombinezon na vrhu.

Već su debelo popodnevni sati, pije se kava pred kućom, tu je već i otac, stric, majka, Ivan, ja, itd...
Vidimo Mladena kako lagano pjevuši hodajući ulicom koja vodi do naše kuće, s veeeelikim osmijehom na licu. Približava se kući i pogledom scanira sve oko ulaznih vrata i terasu gdje se upravo kafeniše. Kao da nešto traži pogledom...
- Stigao ti je paket iz Bosne", prvi progovara otac.
- A je li, trebao je još jučer stići odlučno će Mladen, a stari pokazuje prstom na paket. Mladen prilazi, vidi da je paket već otvoren i progovara pokušavajući prekriti nezadovoljstvo što smo ga otvorili bez njegove prisutnosti.
- Napravio sam vrhunski "Deal" reče, naguzio sam jednog Bosanca za glider i sjedalicu, a rekao je da ce mi polsati i poklon iznenadjenja.
Svi se pogledašmo u čudu!!!
- Kako bolan naguzio, koliko si platio ovo sve?
- Ništa nisam platio, zapravo jesam samo poštarinu jer sam mu već poslao svoj bicikl u zamjenu za SVE OVO.
- E dobro si ga naguzio sine, sarkasticno će stari, budući da smo mu već objasnili da ova oprema nije dobra ni za vjetrulje...

Sine na tom neces letjeti sigurno, to slobodno dadni materi da rasod s tim pokrije (Rasod je plastenik, nosiva konstrukcija, prekrivena najlonom za uzgoj poljoprivrednih kultura).
Majka dobacuje, ne može to valjat ni za rasoda, budući da mi za rasod treba prozirna tkanina kako bi sunce doprlo do sadnica.
Stric zakucava uz netom zapaljenu cigaretu i srk vrele kave: "Baci ti to". :amen:

Slika u prilogu, koju sam tada stavio na Facebbok i napisao post sličan ovome.
Ako se Mladen slozi, ovaj glider bi mogao biti doniran za potrebe ove manifestacije.

slika

P.S.
Ako osoba koja je poslala ovaj paket u Ljubuški upravo čita ovaj post, neka mi ne zamjeri jer ni mi njemu ne zamjeramo sto je malodobnoj osobi bez dana letačkog iskustva poslao muzejsku opremu za letenje. Peace and Love!
:beer:

10 Palac gore: : badel, Che28, Dragan Sepac, gburazer, hrvoje.vt, Jere, majk11, toni, ToniL, Šokre    
Vrh

PostPostano: čet 23 ožu, 2023 14:14 
Offline     DHV 3

Poštovani retro štioče i možebitni konzumentu ParaRetro događanja, daje ti se na znanje i ovo!

Radi lakše i učinkovitije organizacije predvidjeli smo paket kotizacija prema vlastitim željama i potrebama. Ukupno je pet (brojčano 5) kotizacijskih paketa za svačiji ukus. Također smo predvidjeli da sami, u vlastitom domu, radnom okruženju, ili bolovanju kod kuće, ili nedajbože županijskom kliničko-bolničkom centru uz ostale supatnike odaberete vlastiti paket. Predvidjeli smo da se interpletski spojite na link u podnožju ove objave te upišete ime i prezime (možete i lagati zbog žene, djece, punice, šefa..., pa budite Kristijan Đaković ili Mali Prelet ili Krešo Kufrin), ali kad dolazite na prijavni stol u subotu Prvoga aprila samo šapnite svoj nick kojim ste se prijavili.

Predvidjeli smo 5 PAKETA KOTIZACIJA u iznosima 0, 5, 10 i 15 €:
1. Kategorija - uživanje u retro glazbi i retro spektakluku na vlastite uši i oči - 0 €
2. Kategorija - 1. Kategorija + hrana i piće 5 €
3. Kategorija - 1. i 2. Kategorija + letenje na retro krilima i prijevoz na start retro motornim vozilima 10 €
4. Kategorija - 1., 2. i 3. Kategorija + večera u DVD domu Dropkovec, nagradni kviz i bogati kulturno umjetnički retro party u DVD domu 15 €
5. Kategorija - vidi pod jedan, ali daj kaj daš.

Svoju nazočnost na ParaRetro događaju prijavite ukućanima, kolegama na poslu, bolničkom osoblju, svim službama prema želji, ali i nama na: https://forms.gle/iNXsmurizjm88q5X8

Zadnja izmjena: toni; čet 23 ožu, 2023 19:31; ukupno mijenjano 1 put/a.

5 Palac gore: : badel, Boro, Davor pilot, gburazer, hrvoje.vt    
Vrh

PostPostano: čet 23 ožu, 2023 15:18 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 17:40
Dao Palac gore: : 507 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 637 / Palac dolje: : 2
Nekoliko natuknica:

- ParaRetro je zamišljen kao "organizirano-spontano" druženje letača. Kako bivših tako i sadašnjih.

- Bez prevelikih formalnosti (nije natjecateljskog tipa kao ni mitingaškog) ali sa konstrukcijom druženja.

- Satnice će biti objavljene naknadno ali si možete otprilike računati da je popodnevno letenje i druženje a večernja zabava.

- Osobno bih volio vidjeti pilote koji nisu više aktivni :beer: a nismo se dugo vidjeli. Tu su na forumu vjerojatno svi i nadam se da čitaju.
Možda nam se i admin ukaže :-D Ni ne sjećam se kad smo se vidjeli.

- Mislim da je ovo dobra prilika da mlađi upoznaju starije i obratno (ne toliko po godinama već po letačkom stažu)
kako bi svi skupa bili jedni drugima prepoznatljivi kad se sretnemo na nekom od starteva.

- Ovo je i prilika da se razmjene iskustva jer u ovom sportu uvijek možemo nešto naučiti.

- Kako je ovo zapravo samoorganizirano druženje koje je nas nekoliko "staraca" osmislilo troškove ćemo nadoknaditi
po modelu koji je spomenuo Toni.

Ako imate nekakvih pitanja slobodno nam se javite na pararetro2023@gmail.com ili ovdje na HPGF ili zovite.

See you

b.

11 Palac gore: : _Kex_, Boro, Danči, gburazer, hrvoje.vt, luka, profa, Ratko, toni, vedran_zgela, Šokre    
Vrh

PostPostano: pon 27 ožu, 2023 9:50 
Offline     DHV 2

Član od: sub 26 ruj, 2009 10:37
Dao Palac gore: : 318 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 208 / Palac dolje: : 2
Odliiična ideja.
Konačno da Izvadim starca iz 1999.g Perche
sa starim sjedalom koje sam kupio rabljeno 2004.g od Voje.
Dali WOC Nemesis 2006.g isto ulazi u kategoriju?
Nema veze,uzimam sve sa sobom :-D

2 Palac gore: : badel, profa    
Vrh

PostPostano: pon 27 ožu, 2023 10:44 
Offline     DHV 2

Može Zeko, sve pofuraj- u najmanju ruku ćemo se poslikati sa starom opremom

Planirana satnica:

11- nadalje: okupljanje na sletištu M. Kalnik
11-12: pregled i provjera krila (porozitet i vizualni check)
12: uvodni briefing + fotkanje retro krila (dofurajte staru opremu pa ju uz malo GH pofotkamo za uspomenu)
12 - nadalje: letenje
14 - 15: kobaja party u MK sjenici by Branko Hrupelj koji ih krčka u ogromnom tanjuru kotlovine
15 - 18: letenje
18-18.30: fotkanje, druženje, pospremanje
18.30: odlazak prema domu
19 - 20: paprikaš u domu
20 - nadalje: gemišt party uz retro mjuzu

Događaj ćemo zabilježiti objektivima mobova, fotića i sl. jer (za mlađe) prije 25 god. oprema za fotkanje nije bila digitalna pa i nema puno materijala iz tog doba.

Za sada samo čekamo da nas vrijeme pomazi (po nekim prognozama je ok, po drugim stiže promjena koja nam ne paše).

lp

b.

8 Palac gore: : _Kex_, Boro, Dragan Sepac, gburazer, hrvoje.vt, profa, toni, Šokre    
Vrh

PostPostano: čet 30 ožu, 2023 12:09 
Offline     DHV 3

ParaRetro ide u subotu 1.4. po planu.

Prognoza je ok.

Poslije vjetrovitog i kišnog petka, a prije sjevernjaka u nedjelju, imamo dobar dan s južnim vjetrom. Ujutro možda padne još koja kap kiše, ali popodne izgleda dobro i letivo.

Satnica nam ostaje kako je najavljeno.

Vidim ose u subotu.

4 Palac gore: : _Kex_, badel, gburazer, hrvoje.vt    
Vrh

PostPostano: čet 30 ožu, 2023 22:45 
Offline     DHV 2

Član od: uto 29 ruj, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 109 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 102 / Palac dolje: : 1
jel mogu ja doći s teškom artiljerijom?

1 Palac gore: : badel    
Vrh

PostPostano: čet 30 ožu, 2023 22:53 
Offline     DHV 3

tomac je napisao/la:
jel mogu ja doći s teškom artiljerijom?

Bez 20 lit. da se nisi usudio pojavit.

Vrh

PostPostano: pet 31 ožu, 2023 17:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
slika

3 Palac gore: : badel, Maslina, toni    
Vrh

PostPostano: sub 01 tra, 2023 7:41 
Offline     DHV 2

NADAM SE DA NIJE PRVOAPRILSKA ŠALA PA DA UBUDALE POTEGNEM IZ SLAVONIJE?

1 Palac gore: : badel    
Vrh

PostPostano: ned 02 tra, 2023 11:05 
Offline     DHV 2

Hvala svima koji su se odazvali na ovo veselo druženje. :beer:

Iako su neki sumnjali zbog prognoze a neki zbog datuma ParaRetro 2023. je ispunio očekivanja.

Nadam se da su svi uživali. Hvala svima koji su pomogli u organizaciji. Hvala Branko na super kobajama i grahu. :hi:

Moje fotke na FB: https://www.facebook.com/media/set?vani ... 5273938009

lp

b.

8 Palac gore: : Dinac, gburazer, inja, js, pelin, tomac, toni, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 03 tra, 2023 10:20 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 15:00
Dao Palac gore: : 346 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 134 / Palac dolje: : 0
Divan ParaRetro prvi put, ponovilo se! :Yahoo!:

https://youtu.be/mJVOvS6wAJY

6 Palac gore: : badel, Davor pilot, gburazer, inja, toni, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 04 tra, 2023 11:22 
Offline     DHV 3

Ove godine, na početku sezone, kako to uobičajeno znam učiniti, nisam plasirao prvoaplisku šalu, već utrošio vrijeme na organizaciju ParaRetro okupanja, pošto okupanja više nisu zabranjena. Nadam se da mi ne zamjerate na prvoaprskom propustu.

Ideja o retro okupljanju i luftanju tih starih krpa u meni zrije veće neko vrijeme. Prvo sam mislio napraviti retrospektivu fotografija za 20 godina letenja, pa za 25 godina, onda nam je svima COVID-19 pomuti planove i razumove te se, evo, došlo i do 30 godina letenja. Mojeg, ali tu je negdje i PG letenja u RH. Znam samo nekoliko geoparda koji duže u Hrvatskoj lete od mene, ali samo je jedan živući i u letačkom kontinuitetu. Sad vodi neku Agenciju za zalutale pilote.

S Badelom i Ivekom iz Doleta sam našao zajednički jezik, da ne kažem zajednički nerazum, vrlo brzo. Na jednoj kavi u Svetoj Klari. Ideju su prihvatile kolege iz Feniksa, Grifa i Fenisa. U petak sam izvukao iz garaže, s najgornje police (a nije mala, niska, niti plitka) 18 krila. Uz još 2 novodobnija krila, miniwing i tandem, zaokružio sam na 20. Sām sám sebe iznenadio koliko ih je. Ivek je rekao da ima i on nekoliko raga iz prošlih vremena: Freex Funiaca, Edel Sabera, Kimfly Winda... I tako je to krenulo.

Teren za takvu vrstu letenja trebao bi biti školski. Dvojba je bila između Kupljenova i Malog Kalnika. Obzirom na ranije iskustvo i infrastrukturne prednosti te veću vjerojatnost južnih smjerova vjetrova, izbor je pao na Mali Kalnik. Kolege iz Feniksa su dogovorile DVD dom u Dropkovcu i samo nam je trebao termin. Veljača je odmicala. Pa je već nastupio i ožujak. Dvojebe više, a ni manje nije bilo. Početak travnja. Koji bi mogao biti najbolji početak travnja od aprililijskog prvog travnja. Neki od vas su posumnjali u zbiljnost naše ozbiljnosti u organizaciji ovog događanja. Ipak, najava je bila znatno ranije od najšaljivijeg dana u godini.

Elem, vrijeme nas je tako poslužilo, nagradilo da će se dugo u Deklišancu, Gornjoj Rijeki i Dropkovcu prepričavati kako smo letjeli prema Badelovom dnevnom rasporedu.

Od 11 do 14 h okupanje i letački program po vjetrovima promjenjivih smjerova i jačina.
Od 14 do 15 h ručak u sjenici na startu i prolazna kiša.
Od 15 do 18 h nastavak letenja uz prigodan vjetar i sunčano raspoloženje.
19 h nadalje večernji retro program uz prigodni kviz i večeru.

Moram istaknuti nekoliko posebnih trenutaka u cijelom okupanju.

Letački program je otvorio pilot inicijala DK na krilu Advance Omega 1. Letački program je zaključio posljednjim letom pilot inicijala DK (a nije isti kao onaj prvi) na krilu Advance Omega 1. Najtraženije krilo ParaRetro okupanja je bilo upravo prva Omega Naprednog proizvođača krila iz 1989. godine. Uz ovo krilo tražio se let više na Omegi 3 iz 1994., Apco Xtra iz 1995., Edel Saberu iz 1996., Apco Futuri iz 1997., Advance Sigmi 4 iz 1998., Apco Bagheeri iz 1999., Gradient Avaxu RSE iz 2003., WOC Nemesisu iz 2004., Advance Omegi 6 iz 2004., Gin Boomerangu 4 iz 2005., Gradient Avaxu RSF iz 2005., Gin Boomerangu iz 2009.

Bila je i jedna prvoaprilska šala. Naime, jedan naš iskusni pilot, akrobata i natjecatelj, najdugovječniji sudionik preciznoletačkih natjecanja, vrhunski XC pilot i šaljivdžija u slobodno vrijeme, izbacio je rezervni padobran koji se odvojio od njega i parajedriličarokog sklopa. Ubrzo smo uvidjeli da se radio o pošalici. Samo su još psi lajali na slobodno padajući uteg ovješen na rezervni padobran.

Najretro letački kombinezon je donio na sebi naš najdugovječniji izbornik XC reprezentacije i nosioc nekoliko XC rekorada. Prepoznat ćete ga po žarko žutim bočnim prugama i središnjim liht lila froloscentnim prednjicama i zadnjicama. Došao je u pratnji bivšeg i sadašnjeg izbornika XC reprezentacije dok ih je na poletište i hranilište Malog Kalnika odvezao još jedan ražalovani XC izbornik u mirovini.

Da skratim priču. Okupalo nas se 66 odraslih duše, šestero malodobne djece i 3 pasa, kako sam uspio pobrojati iz upisne knjige, iz brojnih fotografija i videa. Odleteno je 50-ak letova na 30-ak krila. Branko je spravio preko 100 kobaja u kotlovini na 2 floora. Ovim putem želim se zahvaliti prvo Branku na kuharskom angažmanu. Potom tri drugarice kuharice pod sjenicom Dudi, Nataši i Vesni. Gljivi na prijevozu krila, siceva, retroletača, djece i gledaoca. Mićiju na parking organizaciji. Vanji na zamjeni novaca za biljete, Boxu na izradi biljeta, Tomcu na donaciji u škrletu i frankovki, mojem susjedu Štefu Mihaličeku na donaciju u delancu pretežno od graševine. Edi i Mirdi na potrazi za prikladnim DVD-om od Šoprona, Borja do Deklišanca, Gornje Rijeke i Borja. Bori na sklapanju preslatkog videa o okupanju. Feniksovcima, Grifovcima i Fenisovcima u pomoći organizacije.

Zahvaljujem se Fly awayu na požrtvovnosti i brojnosti. Zahvaljujem se Darku Miškecu kaj je ponukao svoje školarce da posjete ovaj retrookup. Zahvaljujem Kolibrima, Letovcima, PARAfreeKovcima, Jastrebima, PJK Zagrebovcima i svim ostalim posjetiocima dobre volje.

Zahvaljujem se vlasnicima zemljišnih parcela u katastarskim općinama Deklišanec i Vojnovec Kalnički. Zahvaljujem se Neni i Badelu na večernjem kulinarskom programu. Hvala svim sudionicima festivala viceva u predkviznom programu. Posebna zahvala Iveku na poučnom kvizu. Ovdje moram iskoristiti priliku da vas izvjestim o dugim i konciznim pripremama specijalnog večernjeg poučnog izdanja letačkog kviza. Ivek je pripremio 60 pitanja iz područja ONO i DSZ te zrakoplovstva. Svi, svi do jednog sudionika SVPIL kviza, su ispali, nakon žilave borbe. Tek kod 7. (slovima: sedmog) pitanja. Ostatak večeri smo se zabavljali kroz slijedećih 53 pitanja SVPIL kviza.

Zahvalio bih se u ime organizacijskog stožera svim posjetiocima, sudionicima i parcipijetima u donacijama kako bismo ovaj prvi PraraRetro održali.

Nadam se da se vidimo i dogodine.

18 Palac gore: : _Kex_, badel, Boro, Dragan Sepac, flyingzeko1, gburazer, hrvoje.vt, I.K., inja, js, kolonjak, miha, Pikutić, profa, Ratko, tomac, Veliki, Šokre    
Vrh

PostPostano: uto 04 tra, 2023 13:48 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
Zaboravio si spomenuti da se određeni pesimizam što se tiče financijske konstrukcije nije ispunio. Nakon svih kotizacija i donacija, uspješno su pokriveni svi troškovi, ne računajući gorivo i sl. Ostalo je u kasi punih 14 eura. :ave:

6 Palac gore: : _Kex_, badel, Boro, gburazer, toni, Šokre    
Vrh

PostPostano: uto 04 tra, 2023 15:33 
Offline     DHV 2

https://www.youtube.com/watch?v=wVvEn75 ... JosipTomac

evo prebacio sam snimku najduljeg leta na događanju

5 Palac gore: : Boro, Davor pilot, gburazer, inja, Šokre    
Vrh