»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 20 tra, 2026 5:47.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Održano OPH 2010 u preciznom slijetanju
PostPostano: ned 11 tra, 2010 14:22 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Dobar dan,
Jučer smo na Ravnoj Gori - sjever odradili u cijelosti (svih 5 serija) Otvoreno prvenstvo Hrvatske u preciznom slijetanju parajedrilicom. Nastupilo je 50 pilota iz 4 države (Austrije, Slovenija, Srbije i Hrvatske) a to znači da smo jučer od 10 do 18 sati odradili 250 polijetanja i slijetanja čime smo iznenadili sami sebe a nadam se i natjecatelje.
Zahvalio bih svim natjecateljima koji su se odazvali na njihovom strpljenju i poslušnosti (dok smo vikali na njih brže, brže, idemo, kaj čekaš...mislim kod ukrcaja u kombi) jer se nadam da je svima bilo jasno da danas nećemo letjeti (trenutno puše 8-11m/s sa ponekom kapi kiše).
Čestitam osvajaćima odličja i još jednom svima VELIKO HVALA.

P.S. U sklopu OPH održano je i 1. kolo HR liga-kupa

Rezultati na linku:

http://docs.google.com/leaf?id=0BzJVQEU ... ZWMz&hl=hr

Admin EDIT:
Trenutno zbog nečega nije moguće napraviti upload datoteka na forum kako je to Knez htio pa sam privremeno stavio datoteke na web. Na linku gore je lista dokumenata, ako kliknete na jedan od njih otvorit će se sadržaj za gledanje no ako na toj stranici opet kliknete Open/Otvori otvorit će se dokument u obliku excel tablice. Klikom na meni File/Datoteka i odabirom Download as/Preuzmi kao, možete skinuti baš Excel datoteku.

Vrh

Naslov: Re: Održano OPH 2010 u preciznom slijetanju
PostPostano: sri 14 tra, 2010 9:47 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
PJK Zagreb dao je svoj doprinos nastupom u jakom sastavu, s čak 13 natjecatelja i ozbiljnim pristupom natjecanju. Motivacija je bila visoka jer su Parafreek-ovci najavili da ih dolazi 20 (bilo ih je oko 13), a očekivalo se i bar 10 Kolibra (a tko igra na domaćem terenu uvijek je u prednosti). U igri je bio naslov klupskog državnog prvaka.
Rezultat je ispao takav da je PJK Zagreb je uzeo 1. mjesto klupski, 1. i 2. mj. pojedinačno i 1. i 3. mjesto žene.

Za mene, iznenađenje prvenstva je Mario Habek koji je silovito krenuo s 2 palačinke u prve 2 serije. Kad je tokom 2. serije malo poškropila kišica, moglo se dogoditi da prvenstvo završi s 2 serije, te da g. saborski zastupnik zasluženo osvoji titulu prvaka. Ipak, vrijeme je poslužilo pa se letilo dalje, a Mariju je ipak nedostajalo pikaškog iskustva da s takvom preciznošću odradi natjecanje do kraja. Drugo iznenađenje je Damjan koji se silovito trudio razvaliti tradicionalne pikaše. Okom i pokretima kirurga ciljao je palačinku i svaki put bio blizu, vrlo dobar. Napalio je i Sonju da se tekma, pa je Sonja iskoristila svoju šansu i s Omegom 7 pobjedila ostale 4 cure i postala državnom prvakinjom.

Neki su bili solidni, neki su podbacili. Nova nada je Nikola koji ima ono nešto (dan prije odletio 50-tak km), ali treba mu još treninga i iskustva. Dogodine može postati jako opasan (čitaj jako precizan). Slovenci su još uvijek za klasu bolji, ali ni njihova dominacija neće trajati vječno. Na Svjetskom prvenstvu su ih skinuli kinezi, a dogodine ćemo im i mi ozbiljno puhati za vrat.

Dan je bio sjajan za piku - oblačno i curiona. Organizator je zaista odlično odradio transport natjecatelja i da je trebalo mogla se odletiti čak i 6. serija.

Za kraj, hvala sponzoru Stihlu (Branku Bujanu) koji za prvo mjesto osigurao Stihl usisavač. Organizatorima pohvala za profesionalnu organizaciju natjecanja na viskom nivou.

R.

PS - bravo PJK Zagreb :)

Vrh

PostPostano: sri 14 tra, 2010 10:17 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Ratko je napisao/la:

Kad neće nitko onda moraš sam... :-)

No, bez šale, sve čestitke PJK Zagreb! Znam da je zbilja bila najavljivana velika borba Parafreeka i PJK Zagreba, a još uz Kolibri ta borba vjerujem nije izostala iako su konačni rezultati uvjerljivo na strani PJK Zagreb.

Ono što mi je zanimljivo je kako su gotovo svi najbolji piloti imali bar po jedan kiks (osim Brune Pavića, Žauhara i Kežmana) pa me čisto zanima kako su se ti kiksevi desili, npr, Habekovo, Jakopovo, Knezovi kiksevi, a i tvoj Ratko - jel su to bila klasična promašivanja ili 'padovi', dodiri zemlje dijelom opreme i sl.. Knez je npr. do 3. serije bio uvjerljivo drugi i onda dva kiksa! Jel ipak bilo malo termike kasnije popodne?

Čisto ako netko ima volje napisati malo opširniji komentar/reportažu za one koji nisu bili...

Vrh

PostPostano: sri 14 tra, 2010 14:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
CloudWalker je napisao/la:
Ratko je napisao/la:

Ono što mi je zanimljivo je kako su gotovo svi najbolji piloti imali bar po jedan kiks (osim Brune Pavića, Žauhara i Kežmana) pa me čisto zanima kako su se ti kiksevi desili, npr, Habekovo, Jakopovo, Knezovi kiksevi, a i tvoj Ratko - jel su to bila klasična promašivanja ili 'padovi', dodiri zemlje dijelom opreme i sl.. Knez je npr. do 3. serije bio uvjerljivo drugi i onda dva kiksa! Jel ipak bilo malo termike kasnije popodne?

Čisto ako netko ima volje napisati malo opširniji komentar/reportažu za one koji nisu bili...

Ja sam bio u ulozi glavnog suca, pa bi se moglo reći da sam dosta kompetentan da ti odgovorim .
Nakon prve dvije serije vjetar po kanalu je dosta pojačao i svi koji to nisu ukalkulirali ili su bili na "teškim jedinicama", su u pravilu bili "prekratki".
U posljednjoj seriji već sam bio na 5 minuta da poništim cijelu seriju jer neki piloti ako su samo malo više izašli van naprosto nisu imali doleta.
Mario Habek je čudo utoliko više jer nije uopće letio barem 6 mj., a letio je na Koyotu od moje male i njenom starom sicu, a sve skupa je dobio prvi puta u ruke 5 min. prije prve serije.
Znate kak se veli:
" U rukama Mandušića Vuka svaka je puška ubojita" ili kraće:

"Tko zna-zna !" :hi:

Vrh

PostPostano: sri 14 tra, 2010 15:11 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Bravo "Zagrebaši", bravo "Freekovci", bravo organizator, bravo drugovi sudije. Posebno bravo 'Sonjke' i ostali šampioni :respekt: . Feniks je ove godine bacio sve adute na prelete, pa je to opravdanje zašto nas nije bilo... no i kod nas dolaze neke mlade snage kojima nije teško podbijat koljena na plačinkama, tako da će buduće tekme ovog tipa biti i s kojim feniksovcem na popisu.

Vrh

PostPostano: sri 14 tra, 2010 17:52 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
CloudWalker je napisao/la:

Prve 3 serije uvjeti su bili jako dobri, tj. bilo je dosta mirno i jednostavno za gadjati piku. Mala iznimka je bila kod početka 1. serije. Nas nekoliko s niskim startnim brojevima na samom početku tekme imalo je malo nemirnog zraka, pa su tako prvi natjecatelji imali lošije rezultate. Tako su npr. u 1. seriji zeznuli i Ferarič (inače 2. na svijetu) i Svoljšak koji je letio iza mene. U jednom trenutku to se smirilo i ljudi su počeli bez problema gađati palačinke.

4. i 5. seriju imali smo jači vjetar na slijetanju (zapad). Tko nije došao jako jako visok na piku, bio je prekratak, a u tim uvjetima do izražaja dolazi iskustvo. Svi neiskusni su bili debelo kratki, a slovenci gađaju palačinku kao i u mirnom zraku. Knez je nešto zabrijao, nije na vrijeme krenuo prema piki i sletio je na polje 100m prije pike. Vjerujem da je gazio speed do daske, ali prekasno, loša procjena. Šteta. Od svih natjecatelja jedino je Sonja uspjela preletila piku. Svi su uredno bili kraći od 100 metara pa na manje, a Sonja majstorica je uspjela biti previsoka :). (Znači rade joj klikeri :) ).

U 5. seriji napravio sam veliku grešku. Za razliku od drugih (uglavnom jedinica) koji su jedva dolazili do sletišta (Knez opet ponavlja grešku iz 4. serije i opet je kratak, nevjerojatno za njega, šteta), ja sam bez problema došao visoko iznad pike i gubio visinu u školskom krugu. U školskom krugu prije poravnanja, zavoj mi je trajao puuno duže nego sam očekivao, a i u zavoju sam izgubio puuno više visine nego sam očekivao. Na kraju bio kratak i sletio ispred kruga. I tu sam opet nešto naučio.
Ima tu još dosta fora koje treba naučiti, a pomaže samo vježba...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: