»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 07 tra, 2026 3:20.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rook veličina M (80-105 kg) povoljno
PostPostano: čet 26 srp, 2012 21:52 
Offline     DHV 2

Član od: sri 02 vel, 2011 12:40
Dao Palac gore: : 343 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 647 / Palac dolje: : 1
Radovan je napisao/la:
Naprotiv, ja sam taj koji je poticao dinamičniji napredak obuke. Da sam nisam bio odlučan na to ne bi ni pristajao na to.

Evo Radovane, ja smatram da je u ovoj izjavi tvoja greška.

Vrh

PostPostano: čet 26 srp, 2012 22:03 
Offline     DHV 1-2

Član od: čet 05 sij, 2012 21:55
Dao Palac gore: : 63 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 0
Radovan je napisao/la:
Naprotiv, ja sam taj koji je poticao dinamičniji napredak obuke. Da sam nisam bio odlučan na to ne bi ni pristajao na to.

Neletica oživljava forum.. :crazy:
Letjeti ili ne to je Radovanov izbor i točka ( nitko od nas nema ga pravo nagovarati i li odgovarati)
Ja sam isto malo stariji tečajac naravno Hrgin, počeo sam letiti zato što ja to želim a ne netko drugi,
a što se tiče Radovana tiče za njega ne postoji osnovno pravilo ponašanja između instruktora i tečajca npr..
recimo letenje bez znanja instruktora

...nije mi jasan dinamičniji napredak obuke...

tokom prvih visinaca smatram da svakom tečjcu je cilj letjeti što više u primjerenim uvjetima i skupljati sate i iskustvo
Radovane imao si preveliku želju za izvođenje SIV manevara što se vidjelo po tebi na predavanjima, i ne samo to što prije probat
zaklapanje, frontalac, spiralu, .........
Mislim da si izgorio od prevelike želje za isprobati ono što svi gledamo na raznoraznim clipovima na netu umesto da si

uživao u letenju..

3 Palac gore: : gprelac, toni, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: čet 26 srp, 2012 23:27 
Offline     DHV 2

Član od: sub 21 stu, 2009 22:32
Dao Palac gore: : 146 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 115 / Palac dolje: : 0
dr zdravko je napisao/la:
shvatam te u potpunosti radovane svi mi koji smo počeli letjet( odnosno kad smo počeli )dođemo prije ili poslije u tu fazu kad smo na rubu odustajanja iz bilo kojih razloga no najčešče je to određena doza strahova ( da čemo nastradati, da nismo dorasli zahtjevima koji su pred nama itd. itd ),ako ona iskra ne prevlada čovjek nađe hiljadu razloga da odustane i mogu ti reči da su svi opravdani i da ti se ne mogu osporiti (ali ti ipak ne mogu dati palac gore možda s vremenom shvatiš i bude ti jasno zašto pogotovo ako nastaviš letjeti), vreme je ipak najbolji lek ono če nam pokazati i razjasniti sve nedoumice ove teme..toliko,pozdrav!

ovaj prvi dio podpuno razumijem i nekako ga dozivljavam..., jos mi ovaj dugi dio fali...

radovanovo razmisljanje i mene muci, a imam i kolegu koji je zapoceo sa nekim vijezbama paraglidinga, no jedan dan je u dao do znanja nesto slicno radovanovim rijecima i naglo odustao od svega.

Vidim da mnogi imaju taj problem...hm,hm...

Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 0:47 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 23 kol, 2011 17:26
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 10
ŽeljkoG je napisao/la:
a što se tiče Radovana tiče za njega ne postoji osnovno pravilo ponašanja između instruktora i tečajca npr..
recimo letenje bez znanja instruktora

Netočno Željko!

Nikada, ali baš nikada, nisam išao letjeti ili čak vježbati groundhandling a da se nisam javio instruktoru, i prvom i drugom.
Dakle niti onaj dan kada smo ti i ja došli na Lič prije ostalih pa ja rekao da idem otići na brdo 150 m nisam išao a da nisam Marku prije toga rekao da ću ići, dok oni ne dođu. (na tome valjda temeljiš svoju izreku)
Nadalje, drugi let, onaj sa Triblja - kada sam sletio u Antovu, također sam se javio Marku i rekao da idem. To što sam poslije u zraku odlučio da neću ići na slijetanje već južno, uz greben, to jest ono što instruktor nije znao. No, nakon toga sam dobio zabranu letenja bez instruktora. Bez obzira što ste vi drugi mogli letjeti uz iskusnije letače ja nisam smio i ja sam to poštivao. I to je sve. Nisam se ja od nikoga skrivao niti je to moj običaj.

Nego, stvarno, kada jedni po drugome počnu pljuvati i udarati ga brzo se sjate i drugi, koji se nađu pozvani da i oni pljunu da i oni udare, jer je to u trendu. I, osim te naslade za njih druge koristi nema.

Vrh

Naslov: Re: Zasto pocetnici prestaju letjeti?
PostPostano: pet 27 srp, 2012 3:29 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 23 sij, 2012 11:38
Dao Palac gore: : 20 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 21 / Palac dolje: : 1
Netko je spomenuo Lić? :D

To je brdo koje sam u zadnjih 3-4 mjeseca sanjao barem 5 puta... LETENJE NA LIĆU! Puno mi je ljudi napunilo glavu da je to super za pocetnike.

Pa početnici i friški piloti, da cujem vas?

Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 6:30 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:40
Dao Palac gore: : 8 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 12 / Palac dolje: : 0
covik odusto,..,pa shta,.,ni prvi ,.a ni posljednji,.,.nije iskljucheno ni da ovi shto ga kritiziraju i oni odustanu,.,.a mozda se chovik i vrati letenju,.

1 Palac gore: : profa    
Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 7:54 
Offline     DHV 1-2

Radovane,

neshvaćaš bit instrukroru se javljaš iz razloga da ne napraviš glupost, jer u zraku te ipak netko mora pratiti ili
instruktor ili neki iskusni letač kojeg izabere instruktor da može korigirati odluke nespremnog letača u određenim uvjetima.

:morning:

Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 8:09 
Offline     DHV 2

[/quote]

Nego, stvarno, kada jedni po drugome počnu pljuvati i udarati ga brzo se sjate i drugi, koji se nađu pozvani da i oni pljunu da i oni udare, jer je to u trendu. I, osim te naslade za njih druge koristi nema.[/quote]

Radovane da razjasnim i moje mišljenje o tebi, kako sam razjasnio i o Hrgi (barem se nadam da jesam). Smatram da se sa svakim čovjekom može razgovarati jer moje namjere su čiste.
Ne bacam drvlje i kamenje na tebe već mi je jednostavno žao što više nećeš letjeti, što si se ozljedio u ovoj fazi stjecanja pilotske dozvole.
U tvoje razloge odustajanja od letenja ne ulazim, a ako su to zaista razlozi koje si napisao :respekt: i :hi: . Brinuti se za svoju djecu pravi je razlog za taj čin.

Vidimo se na brdu!

Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 9:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Negdje sam načuo da statistika, kao nauka koja daje točan zbroj netočnih podataka, veli da od ukupnog broja polaznika tečaja u PG-u cca 20% dođe do pilotske dozvole (neki mi instruktori uglas sjetno repliciraše - "Eh da je bar to tako..."). Ajmo malo dalje. U tih 20% veliki je broj onih koji bi i sportsku dozvolu, pa to i učine te se sporadično pojavljuju po natjecanjima (Vidju mene...). No neću puno pogriješiti, ako kažem da ispod jednog postotka pada broj onih koji postanu vrhunski natjecatelji. Uz dužno poštovanje svima, osobno mislim da je u Hrvata takvih najviše 5, možda, ako skrešemo kriterije, onda ajmo reć 10. Možda i duplo od toga ako zbrojimo piku i prelete. Ali to je to - nema više.
No pustimo statistiku. Mislim da je daleko važnije od statističke vjerojatnosti da ćeš dogurati do pilotske dozvole to ZAŠTO si krenuo u PG. To si pitanje u prvom redu moraju postaviti tečajci.
Ježuš, kak ovo zvuči kao offtopic. Ma nema veze.
Možda bum pokrenuo novu temu - "Kako sam krenuo u PG i zašto sam tu ostao?"
Ja ću opisati svoj "slučaj" i svoja daljnja očekivanja iskreno i nepretenciozno. Ako bilo tko bude poželio aplicirati sa svojom pričom, dobrodošao je. Nekad se stvari moraju "staviti na papir" da bismo ih uspjeli analizirati. Radovan je to učinio nekoliko threadova gore. Radovane, iako cijenim tvoje razloge i podržavam ih nije mi jasno jedno. Kako to da si svega postao svjestan onda kad ti se dogodilo to što ti se dogodilo. Znači nisi baš skroz odvagnuo "za" i "protiv" kad si kretao u PG. Ma znam, to je ono kad klincu veliš "pec-pec", ali dok on ne tutne ruku na šporet ne bude mu jasno šta to znači. Međutim ti nisi klinac, jeli tako.
Ja još nisam otac, ali uz najbolju namjeru da budem kad se to jednog dana dogdodi (nadam se čim prije) u meni postoji opravdana sumnja da ću možda doživjeti neko prosvjetljenje i objesiti krilo o klin. A možda i neću... Već sam pričao s par mojih uzora koji su prošli kroz to i znam da postoje načini da se to prevlada. Ipak je meni 8 i kusur godina letenja ispod riti...
Da završim - u ovaj sport je najopasnije krenuti iz krivih motiva.

Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 9:10 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
ŽeljkoG je napisao/la:
Radovane,

neshvaćaš bit instrukroru se javljaš iz razloga da ne napraviš glupost, jer u zraku te ipak netko mora pratiti ili
instruktor ili neki iskusni letač kojeg izabere instruktor da može korigirati odluke nespremnog letača u određenim uvjetima.

Nažalost Željko to je zabluda jer ajmo naprimjeru Radovana: instruktor mu veli sruši A liniju, pa sad pusti pa sad drk pa sad kenj i Radovanu stijenama. U mojoj grupi tečajaca bio je lik za kojega ja potpisujem da je bio najpametniji od nas 5 i što se događa - Karlo ga pusti na Serbanima na prvi let u smiraj dana i ima za njega samo jednu instrukciju - NE LIJEVO JER SU tamo dalekovodi i što on učini - naravno skrene lijevo - Karrlo (svi znamo da je Karlo hladan ko špricer) veli na stanicu skreni desno, pa opet pa opet i onda vikne DESNO i ovaj skrene ravno i završi nasredini onog polja koje je tolko široka da nisam siguran da bi svako comp krilo do tamo doletjelo ( :-D i onda ga rasturi ratar da je bježo ko triatlonac).
Poznam instruktora auto vožnje koji na raskrižju u DE bez prometa čeka tečajca da skrene pod 90 i kao čita novine i što se događa - nije stigao ni kvačilo pritisnut već je ona napravila 360 i zabila se u prvu kuću :shock: (ima već 30 satui vožnje?!?)
Ak se meni Radovan javi da će letiti na liču , ja znam da je prognoza ok dali to znači da je sada Radovanov let sigurniji?!?

lp

1 Palac gore: : Vojo    
Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 9:26 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 23 kol, 2011 17:26
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 10
Čujte, a da mi lijepo seciramo sve moje životne odluke ovdje, što mislite?
Šta ne bi bilo zgodno? I, taman kada jednu protresemo do kraja već će se netko drugi sjetiti;
Mene zanima zašto Radovan nije...
Mene zanima zašto je Radovan....
Radovane, tvoja greška je...
Nije Radovan kriv, on samo krivo....

A mogli bi i otvoriti grupu na fb, mogla bi se zvati Radovanovi dušebrižnici.

Mislim stvarno, ponekada se sam sebi divim koliko sam suzdržan.

5 Palac gore: : bmutak, Grgo, hrga, joe33, Mario RI    
Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 9:37 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Evoga sad ti opet sve doživljavaš osobno. Ovako, ti si moj Radovane neispričana priča koja se mnogima desila. Ta priča je u tebi zaživila, poprimila fizički oblik i vjeruj da je dobro da je tako jer bi mnogi mogli preoznati sebe. Evo ja sam sebe preopznao, kao i mnogi od nas, u tvom odnosu prema djetetu. :respekt: . Netko drugi će se preopznati u nečem drugom.
Vjeruj mi, dobro je da nisi šutio... i nemoj šutiti, jer komunikacije nikad previše.

1 Palac gore: : gprelac    
Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 9:55 
Offline     DHV 2

Radovan je napisao/la:
Čujte, a da mi lijepo seciramo sve moje životne odluke ovdje, što mislite?
Šta ne bi bilo zgodno? I, taman kada jednu protresemo do kraja već će se netko drugi sjetiti;
Mene zanima zašto Radovan nije...
Mene zanima zašto je Radovan....
Radovane, tvoja greška je...
Nije Radovan kriv, on samo krivo....

A mogli bi i otvoriti grupu na fb, mogla bi se zvati Radovanovi dušebrižnici.

Mislim stvarno, ponekada se sam sebi divim koliko sam suzdržan.

E vidi ga sada! Pa kada si stavio track na XC globe, kada si napisao post na ovom forumu to je postala javna stvar.
Ne seciraju se sve tvoje životne odluke i niko nije ovdje prisutan dovoljno glup da to čini.
Mi smo ( ja) dotakao temu jer se tiče naše (moje) glavne sporedne stvari na svijetu.
Fakat si teška osoba koja nije uspjela iščitati iz mojih postova suosječajnost.
Ima ljudi koji vide napola punu, a ima i onih koji vide napola praznu čašu, a ima i onih koji primjete i šta je u čaši.
Toliko od mene u ovoj temi, jer vidim da to ne vodi nikamo.

2 Palac gore: : gprelac, ŽeljkoG    
Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 10:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Michi je napisao/la:
Ima ljudi koji vide napola punu, a ima i onih koji vide napola praznu čašu, a ima i onih koji primjete i šta je u čaši.
Toliko od mene u ovoj temi, jer vidim da to ne vodi nikamo.

Kako ne vodi nikamo?!? Uvijek to može nekamo otići (na radost naših moderatora).
Evo, primjerice, meni je čaša uvijek prazna! Da li je to dobro ili loše? Da li ću zbog toga imati problema u životu? Da li ću zbog toga imati problema sa komunikacijom?!? ;)
Kad vidim napola punu čašu onda se rastužim kao onaj poštar iz Queensa - sjetim se da joj je blizu kraj.

3 Palac gore: : hrga, joe33, Michi    
Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 10:34 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
gprelac je napisao/la:
Josip K-T je napisao/la:
Michi je napisao/la:

2. Uvjek ili gotovo uvijek poslje letenja sjedne se na cugu i slušaš starije o letenju... i dok nisi popio piva i piva slušajući priče o letenju i extremima, nisi spreman ...

Dali on treba postat pilot ili alkoholičar?

:-D Nemojte zaigrat na kartu alkoholičar - nije neka fora a unas postaješ i građanin drugog reda (bez obzira na činjenicu da tvoj doktor pije više od tebe :-D plus svaki šupak kad nezna što bi ti rekao kaže nešto kao a što češ ti pričat ti si pijanac :crazy:

lp

Ma ne mislim ja nikog etiketirat epitetom pijanca, samo pitam.. onako.. Jer činimi se da je Hrgina metoda obuke, koliko god se u Radovanovom slučaju pokazala opasna, ipak sigurnija po zdravlje nego ona od Mićega. :-D

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 10:44 
Offline     DHV 2

Član od: ned 27 lip, 2010 15:49
Dao Palac gore: : 257 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 834 / Palac dolje: : 1
ŽeljkoG je napisao/la:
Radovane,

A što bi sad trebao iskusni pilot ili instruktor koji leti u trenutku kad i tečajac, umjesto tečajca povući komande ili nagnuti se u stolici ili bilo što drugo kaj misli da treba napraviti. Svi koji su doživjeli bilo kakva zaklapanja, a jesu ako lete u termici, jako dobro znaju da ti ne može pomoći nitko drugi i da nema vremena da ti netko na stanicu govori kaj trebaš napraviti ukoliko to ne znaš sam odraditi. Svatko od nas može napraviti 100 namjernih zaklapanja i sve prođe u redu, a onda 101 završi kao i Radovanovo. I sve to u laminarnim uvjetima. A kad te složi baza u neka sranja onda ako imaš sreće prođeš kao Pintar na Ravnoj Gori, bez obzira dal si obavio ekstreme ili ne. Čak i bez obzira na klasu krila, uvijek je tu pomalo prisutan faktor (ne)sreće. A u tom trenutku ako prevagne manjak sreće i iskustvo pada u vodu, kao i ostala oprema. :-D

drift.croatia@gmail.com
Nearbirds, S.E.A. Paragliders
+ 385 92 1862 432

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 10:56 
Offline     DHV 1-2

Član od: sri 23 ožu, 2011 15:27
Dao Palac gore: : 52 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 5 / Palac dolje: : 0
Evo da ja kažem isto nešto Radovanu p.s i ja sam početnik cca 40sati leta btw da se vratimo na temu ..
1.krilo koje letiš nije bilo za tebe !!!H-END 1/2?????? (velika je razlika od 1dhv 1/2 dhv a kamoli 1/2 hend samo se bojim da iskusnjare to više neznaju )NEZNAM KO TE NAGOVORIO NA TO ALI ZAHVALI MU
2.nisi si dao vremena za letenje!!!
3. stariji letači su ti nabili prešu a ti si se htio dokazat njima? kaj kroz forum i na terenu (najbolje bi ti bilo da si pičio sa ostalim kolegama početnicima po Liču i Kašteliru nego Tribalj i danas biš letio .... LP iz Buzeta :)

4 Palac gore: : solarich, Tomica Solina, toni, Vojo    
Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 11:06 
Offline     DHV 2

Josip K-T je napisao/la:
Ma ne mislim ja nikog etiketirat epitetom pijanca, samo pitam.. onako.. Jer činimi se da je Hrgina metoda obuke, koliko god se u Radovanovom slučaju pokazala opasna, ipak sigurnija po zdravlje nego ona od Mićega.

Pa rekao si da se pokazala opasna, a onda kažeš da je sigurnija. ???
Vidi, ja nisam ozljeđen, on je. Ja nisam potezao rezervu nad kamenjem, on je. Ja i dalje letim, on ne. Ne ča čka ti me čku, ako ne maš pu šku.
Da li je metoda obuke bolja ili ne, to je nevažno. Mislim (dakle postojim) da tečajci nisu dorasli izvođenju extrema. To je uostalom jedan napredni tečaj koji, (opet mislim), treba doći poslje pilotske dozvole. I nisu svi rođeni piloti poput Hrge da sve to odrade u 6 mjeseci.
A ja, ja sam savršeno zadovoljan sa svojom obukom.

1 Palac gore: : Vojo    
Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 11:09 
Offline     DHV 1-2

mmihin1 je napisao/la:
ŽeljkoG je napisao/la:
Radovane,

A što bi sad trebao iskusni pilot ili instruktor koji leti u trenutku kad i tečajac, umjesto tečajca povući komande ili nagnuti se u stolici ili bilo što drugo kaj misli da treba napraviti. Svi koji su doživjeli bilo kakva zaklapanja, a jesu ako lete u termici, jako dobro znaju da ti ne može pomoći nitko drugi i da nema vremena da ti netko na stanicu govori kaj trebaš napraviti ukoliko to ne znaš sam odraditi. Svatko od nas može napraviti 100 namjernih zaklapanja i sve prođe u redu, a onda 101 završi kao i Radovanovo. I sve to u laminarnim uvjetima. A kad te složi baza u neka sranja onda ako imaš sreće prođeš kao Pintar na Ravnoj Gori, bez obzira dal si obavio ekstreme ili ne. Čak i bez obzira na klasu krila, uvijek je tu pomalo prisutan faktor (ne)sreće. A u tom trenutku ako prevagne manjak sreće i iskustvo pada u vodu, kao i ostala oprema. :-D

Ni instruktor ni iskusni letač ne može letjeti umjesto tečajca ali mu može ipak prije poljetanja na osnovu iskustva reći ima li normalnih uvjeta za letenje
ipak smatram da ne treba puštat tečajca da ide letiti kad ga je volja i po svakakvom vremenu...

2 Palac gore: : solarich, Vojo    
Vrh

PostPostano: pet 27 srp, 2012 11:24 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
:shock: :-o :O: :-x
Vidim ti si od onih koji imaju o glavi šalter zajebancija/ozbiljnjak, pa kad su ukopčani na ozbiljno ne kuže zajebanciju.

Michi je napisao/la:
Josip K-T je napisao/la:
Ma ne mislim ja nikog etiketirat epitetom pijanca, samo pitam.. onako.. Jer činimi se da je Hrgina metoda obuke, koliko god se u Radovanovom slučaju pokazala opasna, ipak sigurnija po zdravlje nego ona od Mićega.

Pa rekao si da se pokazala opasna, a onda kažeš da je sigurnija. ???

Postoji gradacija... opasno, opasnije, najopasnije. 8)

Michi je napisao/la:
Mislim (dakle postojim) da tečajci nisu dorasli izvođenju extrema. To je uostalom jedan napredni tečaj koji, (opet mislim), treba doći poslje pilotske dozvole.

Ovo je zaozbiljno.
Ne slažem se s ovim. Osobno smatram da bi pilotska dozvola trebala biti dokaz da si sposoban samostalno letjeti, a to znači, između ostalog, i da kontroliraš krilo u extremima. A da bi to mogao moraš ih ipak proći. ;)

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: