»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 07 tra, 2026 3:17.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zasto pocetnici prestaju letjeti?
PostPostano: pet 27 srp, 2012 23:51 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
:-D

Vrh

PostPostano: sub 28 srp, 2012 9:59 
Offline     DHV 2

Član od: sri 02 vel, 2011 12:40
Dao Palac gore: : 343 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 647 / Palac dolje: : 1
Dobro su neki ovdje napisali
Treba završiti ovu temu, ali bi ja prije toga probao izvući neki zaključak.
Ekstremi da, ali ne u ranoj fazi tečaja. Neka obučne škole ponude opciju tečaja unutar 2. stupnja obuke, pa tko voli nek izvoli.
Ja bih odradio taj tečaj uz potpis o odricanju od odgovornosti, tako da moj instruktor nema problema ukoliko ja padnem u probleme.
Ako već i jesam "dušobrižnik", (MarioRI ovo ide tebi) pogledaj još jednom moj post. Nisam popovao Radovanu, a još manje Hrgi, ja sam samo naivno vidio gdje je problem nastao i iznjeo (opet naivno) svoje mišljenje. (Nastavak kada se sretnemo?)
Napisao sam " tečajac u Radovanovoj fazi" isto tako sam mogao napisati u "mojoj fazi". Moja greška.
Stoga se duboko ispričavam svima koji su ovu temu čitali i/ili aktivno sudjelovali i onima koji su možebitno pretrpjeli kakovu duševnu bol, a najviše Radovanu i Hrgi, iako mi nije bila namjera pisati o njima, već o događaju u kojem su oni bili akteri.
Jesam, odgovorio sam Hrgi na "dušebrižnika" kada je mahao papirima iz kojih se iščitava da ne potkrepljuju pomenuti čin praktičnog dijela obuke.
Treba li raditi extreme ili ne i kada. To je bio topic mog posta. I na moju žalost javili su se samo "nekompetentni dušebrižnici" koji su, po meni iznjeli samo svoje mišljenje i hvala im na tome koliko god njihovo mišljenje nekima nije važno.
Svakako interesantna tema sudeći po broju pregleda i odgovora, no žao mi je da se nisu javili kompetentni kadrovi i iznjeli svoj stav koji bi opovrgnuo ili potvrdio moje mišljenje.
Moja je čaša uvijek puna ili napola puna i uvijek izvlačim pozitivno iz svega, pa tako i iz ovoga.
I pod zadnje, puno uspjeha Radovanu i Hrgi u njihovom daljnjem životu i radu uz želju da nam se putevi negdje preklope.
Možda ubrzo jer idem na GO na Krk, pa planiram koji let sa Triblja, naravno uz budno oko instruktora i bez extrema, sa dogovorom i planom leta, prijavom operateru, kako to već priliči tečajcu.

Ostajte mi zdravi debeli i veseli, dobro letjeli i sigurno sletjeli.

2 Palac gore: : dr zdravko, solarich    
Vrh

PostPostano: sub 28 srp, 2012 12:58 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Michi je napisao/la:
Nisam popovao Radovanu, a još manje Hrgi, ja sam samo naivno vidio gdje je problem

Ja i dalje ne vidim u čemu je zapravo problem. Radovan je prestao letjeti. pa?
Čovjek je postao svjestan opasnosti koje paragliding nosi, nije ih spreman, barem u ovom razdoblju svog života, prihvatiti i odustao je od svega! Zašto se od toga radi tragedija? Zašto se sad traže odgovorni, kad je jedini odgovorni Radovan? On je donesao odluku. Hrgi i njegovom načinu obuke zapravo trba zahvaliti spoznaju da PG ima i onu drugu stranu. Onu stranu za koju svi znamo, ali je postanemo stvarno svijesni tek kad se nama dogodi. Barem je meni bilo tako.

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

1 Palac gore: : Ćelo    
Vrh

PostPostano: sub 28 srp, 2012 17:51 
Offline     DHV 1

Član od: ned 20 svi, 2012 20:40
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Mislim da se pomalo zaboravilo da je ovo ipak extremni sport...
Je sta je :crazy:
Neka tuce samo da ne boli...

Vrh

PostPostano: ned 29 srp, 2012 10:14 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 22:22
Dao Palac gore: : 185 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 40 / Palac dolje: : 0
[quote="DDamir"]Mislim da se pomalo zaboravilo da je ovo ipak extremni sport...

i da dodam nesto sto je mene naucio moj instruktor da je paragliding sport u kojem nema preskakanja stepenica
(
da bi mogao trčat moraš prvo naučit hodat )

Vrh

PostPostano: ned 29 srp, 2012 11:47 
Offline     DHV 1-2

Član od: sri 28 ožu, 2012 11:54
Dao Palac gore: : 15 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
zanimljiva tema.. imam i ja šu...ovaj...misljenje..

kao tecajac, ne zelim raditi ekstreme u ovoj fazi.. zelim letjeti sto vise, u sto mirnijem zraku.. zelim istrazivati, uzivati, opazati.. nekako mi ne pasu andrenalinski tripovi u ovoj fazi.. volio bi ja odraditi siv tecaj, pa i nekoliko njih.. volio bi ici na acro tecaj.. volio bi istraziti sve segmente ovog sporta..
ali iskustvo mi govori da trenutno to za mene nema bas nekog smisla..

na ovo gledam kao na dugorocno ulaganje i zelio bi se baviti ovim i kad odem u mirovinu.. mozda tu lezi razlog zasto ne osjecam preveliku potrebu za preskakanjem stepenica nego si dajem vremena uzivati u svakoj fazi napretka.. a mozda zato me vec nekoliko puta pojela nestrpljivost pa sam se naucio pameti..

mislim da je vrijeme da svi obucni centri sjednu za stol i dogovore standardnu obuku.. vidim da se puno pljuje po zakonima, ali ne mozes ocekivati poboljsanje ako je kaos i na tvojoj razini.. kad bi se razina ispod vlasti dovela u red, puno bi se lakse prozvalo vlast na red..
sta moze zakljuciti neko iz visih razina kad procita ovu temu? "pa ovo je divlji zapad, tu ne znas ko pije ko placa.. treba to jos malo ogranicit da se ne pobiju ti svi divljaci" :D

1 Palac gore: : Red Baron    
Vrh

PostPostano: ned 29 srp, 2012 12:19 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Oko je napisao/la:
zanimljiva tema.. imam i ja šu...ovaj...misljenje..

kao tecajac, ne zelim raditi ekstreme u ovoj fazi.. zelim letjeti sto vise, u sto mirnijem zraku.. zelim istrazivati, uzivati, opazati.. nekako mi ne pasu andrenalinski tripovi u ovoj fazi.. volio bi ja odraditi siv tecaj, pa i nekoliko njih.. volio bi ici na acro tecaj.. volio bi istraziti sve segmente ovog sporta..
ali iskustvo mi govori da trenutno to za mene nema bas nekog smisla..

na ovo gledam kao na dugorocno ulaganje i zelio bi se baviti ovim i kad odem u mirovinu.. mozda tu lezi razlog zasto ne osjecam preveliku potrebu za preskakanjem stepenica nego si dajem vremena uzivati u svakoj fazi napretka.. a mozda zato me vec nekoliko puta pojela nestrpljivost pa sam se naucio pameti..

mislim da je vrijeme da svi obucni centri sjednu za stol i dogovore standardnu obuku.. vidim da se puno pljuje po zakonima, ali ne mozes ocekivati poboljsanje ako je kaos i na tvojoj razini.. kad bi se razina ispod vlasti dovela u red, puno bi se lakse prozvalo vlast na red..
sta moze zakljuciti neko iz visih razina kad procita ovu temu? "pa ovo je divlji zapad, tu ne znas ko pije ko placa.. treba to jos malo ogranicit da se ne pobiju ti svi divljaci" :D

Dobro razmišljaš Oko moje bistro. Kao da si svaku prepisao od mene prije 8 godina.
Od tada se ipak puno posla napravilo u sistematizaciji obuke i dosta toga unaprijedilo u regulativi, ali još uvijek premalo. Sviđa mi se ovo da bi si svi voditelji obučnih centara i instruktori trebali organizirati nekakv mikro-simpozij od dan-dva i razmjenjivati iskustva. Iz svog porfesionalnog života (radim za njemačku firmu koja zapošljava preko 42.000 ljudi širom svijeta) znam da nema napretka bez komunikacije. Ta razmjena iskustava dovesti će do toga da će ostati ono što je dobro, a izgurati se van ono što je loše ili potencijalno opasno. A tada je s tim "lako" ići prema vlasti i zakonodavcu. Još jedan "palac gore".

Oprostite kolege letači/instruktori i oni koji se takvima osjećaju što Vam solimo pamet. Vaš posao nije lak, a odgovornost Vam je ogromna. Sve je super kad je sve super i izškolujete kvalitetnog pilota sebi na diku i ponos, ali s druge strane morate u svakom času biti spremni pojesti g..na kad Vam se tečajac skrši, jer bila ili nebila Vaša greška i/ili krivnja, prvi ste na udaru i prvo se vas secira po onom ključu "kriv si samim time što si mu instruktor". Jer ako je tečajac kriv, ti si autimatski kriv što si ga loše procijenio. Ako si ti kriv...brrr, ne želim to ni analizirati.
Sukus mog popovanja je taj da biti instruktor je prihvatiti i sve ono loše što taj plemeniti poziv sa sobom donosi. I tu Vam nažalost ne prolazi priča: "Nisam ja kriv, Majke mi..."
Znam ja da svi Vi sve to već znate, a mnogi od Vas su i prošli kroz ta iskustva. No nije mi namjera sve to ofarbati u tamne boje. Vjerujte da među vama ima onih kojima bih ja (evo reći ću to) bez imalo straha i sumnje dozvolio da moje još nerođeno dijete jednoga dana učite letenju...
...a vi znate koji ste :respekt:

Vrh

Naslov: Re: Rook veličina M (80-105 kg) povoljno
PostPostano: ned 29 srp, 2012 21:08 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
Josip K-T je napisao/la:
gprelac je napisao/la:
[
I da kaj sam time želil reč - svaki put kad me ponovo samelje ukakim se do koljena, imam iste nedoumice što, kad i zašto

Nasuprot tebe je recimo Vojo. Čovjek polijeće u stvarno zajebanim uvjetima. Provocira svakakva zaklapanja,rezervu baca za trening. I pritom se zabavlja. Kužiš.. ne vrijedi univerzalno pravilo.
Radovan nije prestao letit zbog loše obuke. Čovjek je u jednom trenutku svog života došao u situaciju da odredi prioritete u tom trenutku svog života. donio je odluku kakvu je donio. Uostalom, uvijek je može promjenit.

Radovan se spičko i zbog toga doveden u situaciju da mora birati jer ako nastavi letiti ispada neodgovoran otac pa će imati problema za skrb i boravak sa svojim klincem kojeg kao što vidimo obožava (kao što je napisao u svom objašnjenju). E da se nije spičko mogao bi biti s djetetom i letjeti. A da je "dinamika obuke" bila kak treba svega toga nebi bilo. Ali zajebali su oboje - razlika je jedino što Radovan to prizna a Hrga ne (hebi ga njegov zadnji komentar je da se nacerio jer njemu smo smiješni). A kao što Zlatko napiše u svom postu srećom takva greška nije skuplje plaćena :hi:

Sori Radovane što te razvlačim al tema je grda i dobro je da se razjasni jer sada će svi obučni centri biti oprezniji i to će imati za rezultat manje povreda i sranja na tečajevima a za posljedicu veći broj letača koji će ostati u sportu (iako je to aktivnost da svatko tko provede dovoljno sati u letenju doživjeti će neš što mu se neće dopasti). Michi-a i mene je to "dodirnulo emotivnije" pa smo dosta toga napiskarali.
Al eto to je zadnje od mene na tu temu - odoh na GO na more.

Vojeta nemoj miješat - on je potpuno drugačiji od drugih :hi:

lp

Vrh

PostPostano: ned 29 srp, 2012 22:06 
Offline     DHV 2-3

bravo prelac!

2 Palac gore: : dr zdravko, gprelac    
Vrh

PostPostano: pon 30 srp, 2012 6:23 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 09 vel, 2010 14:19
Dao Palac gore: : 130 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 42 / Palac dolje: : 0
sorry kaj se uopće javljam na ovu temu jer možda nisam dovoljno kvalificiran,
ali ne mogu izdržati da se ne javim(sorry box,vidimo se dvaput godišnje al si me zarazio)!
letim od 1998 godine i mislim da mogu dati barem neko mišljenje,makar je ono ko š....k,svako ga ima.
imao sam tu sreću da sam došao u ruke dobrih instruktora koji su imali živaca i živaca za mene i moje gluposti i
zahvalan sam im na tome(budu se sami prepoznali).po meni je poanta da se ipak mora ići korak po korak da bi mogao
sigurno i dugo letjeti a ne probat naučiti nešto na brzinu.
meni je drago kad se nakon toliko dugo vremena nađem na brdu sa svojim instruktorima i letimo zajedno i nakon toga možemo popiti neko piće,izmjeniti iskustve toga dana itd....
po meni pilot ne bi trebao raditi neke extreme bez da ima BAREM GODINU DANA nekog iskustva da može sa svime time vladati.a pogotovo mislim da (kao što je neko rekao) rook nije krilo za početnika jer i ja nakon toliko godina razmišljam o njemu.
extreme do sada nisam probao i niti ne mislim jer nisam vidio neku korist ili potrebu od toga.
s odabirom dobrog krila i dobrih uvjeta u zraku u sve ovo vrijeme nisam imao više od par frontalaca i bočnih zaklapanja,a to je sve
beznačajno.
i još samo jedna stvar,jedan od mojih instruktora nikad nije radio extreme jer smatra da je to neportebno(ispravi me ako griješim).
....kao što veli ante kostelić spust je skijanje,a slalom samo prvenstvo u aktivnom kočenju.
letenje je letenje,a extremi nužno zlo za izvlačenja iz gova.a jer nisi pazio prije toga...

samo bih volio da i moderator veli koju je sigurno ima kaj reći i to mišljenje cijenim...(možda ga isprovocira pa se javi) :evil:

vidim ose u zraku ! :)

Vrh

PostPostano: pon 30 srp, 2012 9:10 
Offline     DHV 2-3

benco je napisao/la:
po meni pilot ne bi trebao raditi neke extreme bez da ima BAREM GODINU DANA nekog iskustva da može sa svime time vladati.a pogotovo mislim da (kao što je neko rekao) rook nije krilo za početnika jer i ja nakon toliko godina razmišljam o njemu.
extreme do sada nisam probao i niti ne mislim jer nisam vidio neku korist ili potrebu od toga.
s odabirom dobrog krila i dobrih uvjeta u zraku u sve ovo vrijeme nisam imao više od par frontalaca i bočnih zaklapanja,a to je sve
beznačajno.
i još samo jedna stvar,jedan od mojih instruktora nikad nije radio extreme jer smatra da je to neportebno(ispravi me ako griješim).

Mislim da se varaš benco. Nakon godinu dana ja sam npr letio DHV2-3 glider i vrtio helikopter sa njime. Sve manevre sam sam naučio jer mi nije imao tko pokazat, a imao sam volju.
Za dvije godine letenja sam bio drugi najbolji Hrvat na državnom i roknuo npr. prelet od 193 km koji je još uvijek Hr rekord prelet sa povratkom.

Kod nas netko na tečaju u tjedan dana napravi više sati nego neki za godinu dana i tu su sigurno bolji od onih koji "kao lete" već godinu dana.
Rook nije krilo za početnik i tu se slažemo, ali čovjek zapeo pa već kad ga leti neka ga leti sigurno.
Svaki instruktor u Hr je morao proći odnosno raditi SIV, i ima koristi od toga.

Vrh

PostPostano: pon 30 srp, 2012 11:27 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 22:22
Dao Palac gore: : 185 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 40 / Palac dolje: : 0
Rook nije krilo za početnik i tu se slažemo, ali čovjek zapeo pa već kad ga leti neka ga leti sigurno.

možda nisam kompetentan da komentiram (ipak sam samo 15 godina u ovom sportu uz malo stagnacije zadnjih par godina)
ali ako se slažeš da rook nije za početnika i ti snosiš dio krivice.svaka osoba je individua za sebe i nemožeš svakoga uspoređivat sa sobom.neko nauči vozit bicikl za sat vremena nekom treba dva dana. ne kažem da si loš instruktor dapače dobar si letač(uostalom tvoji rezultati govore sve) i tečajci mogu puno naučit od tebe ali....
nije neka usporedba ali zamisli jednog osamnestogodišnjaka s tek položenim vozački ispitom za volanom auta od 300 konja
ili više.tehnika vožnje auta od 50 i 300 konja (i paraglidera en-b i en-d) je ista ali reakcija na neke nepredviđene situacije nije ista pa je iskustvo( i poznavanje reakcije auta(krila) u tim situacijama) od jako velike važnosti.
nemoj zamjerit ovo nije kritika nego samo moje mišljenje( svaki bedak ima pravo na svoje mišljenje pa čak i ja)

1 Palac gore: : dr zdravko    
Vrh

PostPostano: pon 30 srp, 2012 16:00 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
E fakat, da čovjek ne povjeruje kud to sve može otići.

Ne kužim zašto Rook nije za početnike, pa zar nije to po atestu 1-2 krilo?! Mi smo učili na dvojkama i potrošenim kramama bez čekova. Sad će još za odustajanje od letenja biti kriv i Hrga i Rook i Tribalj i obližnji aerodrom i ... svašta!
Bio Radovan ili ne, čovjek pao i razbio se. To se događa vrlo rijetko i svi se trudimo da se ne događa uopće. Usro se u gaće i gotovo. Još kad ne možeš sakriti ozljedu pred ženom onda se i ona usere što za djecu, što za sebe i, ajd dobro, malo i za tebe ;) - i zabrani rizične aktivnosti. Najgore mi je kad mi netko počne objašnjavati da je odustao jer je skužio da doma duguje djeci svoju prisutnost - bullshit, snaći će se oni i bez tebe. Znači - mi svi koji nismo odustali mrzimo svoju djecu, jer, da smo pametni, sad bi podvili repove i otišli ih maziti???
Znači, kad se razbiješ onda naglo zavoliš djecu još više i postaneš obziran, a do tada si ih mrzio. I da se nisi razbio, mrzio bi ih do kraja života?!
Oprostite na sarkazmu (isto tako ovo se ne tiče direktno ni Radovana), ali sjetih se jednom davno, kad sam počinjao sa letenjem, pokušao sam to sa oduševljenjem saopćiti prijateljima, i što bi? Svi do jednoga (barem oni kojima je to bilo odbojno, a to su uglavnom kukavice) su rekli: pa dobro, što će biti sa tvojom ženom ili djecom ako se ti razbiješ? U početku nisam tome pridavao previše značaja i odgovarao im: ma sve je OK, ja pazim, pa će biti sve u redu. Sad, kad malo razmislim, vidim da su me totalno fulali. Pa dobro, majkumu, zar nikoga nije briga kako će biti meni kad se ubijem, da li me boli ili da li sam kod Sv. Petra na pregovorima. Neeee, ti si šupak, pederu, sebičnjače jedan, lako to što si ti bacio kašiku, ali što sa tvojim najbližima.
Zanimljivo! Baš se pitam da li je netko mojoj ženi dušebrižnički rekao: nemoj često u šoping, znaš, ubićeš ga, vidiš koliki mu je to stres! I naravno, žena prekine članstvo u svim svojim klubovima (Diners, American i dr.) i vrati se doma jer mene ipak više voli nego samu sebe (o djeci da ne govorim).
Jedva čekam da neko ovdje kaže: prestao sam letjeti ili sam malo smanjio jer mi nije ugodno i malo sam se usro zadnji puta kad me klofilo. Moš mislit! Umjesto toga čujem da vole svoju djecu više nego ja, krilo im je rastrimano, pa svako malo jure na ček, naglo su dobili posla preko glave, a zadnji startaju jer vole uživati u prirodi i pogledu sa starta te gledati kako drugi polijeću.

Ja osobno letim puno manje nego prije. Malo sam ostario, muči me posao i obaveze, a zbog slabe uletenosti jebeno me smeta kad pronađem zao zrak. Volim tada napustiti tu lokaciju i pronaći mirnije letenje. Zbog slabe forme ne mogu ni zadržati koncentraciju dulje od 2-3 sata, pa ni preleti nisu nešto dugački. Ako me na nekom startu klepi jednostransko to mu pamtim doživotno. Međutim, i dalje uživam u letenju, obožavam bušiti kumuluse i volim kad odletim 30+. Najvažnije, ne smatram se papkom što me više nema nego ima po terenima i za sve to nije mi krivo moje krilo niti što sam naglo zavolio svoje dijete, a vi niste.

15 Palac gore: : Boro, Flying_man, Flyingbear, gburazer, joe33, Josip K-T, ksmokvina, Mario RI, Michi, Red Baron, sai baba, vedran_zgela, VedranMRi, zec, Zoki    
Vrh

PostPostano: pon 30 srp, 2012 16:17 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Box je napisao/la:

...Ja osobno letim puno manje nego prije. Malo sam ostario, muči me posao i obaveze, a zbog slabe uletenosti jebeno me smeta kad pronađem zao zrak. Volim tada napustiti tu lokaciju i pronaći mirnije letenje. Zbog slabe forme ne mogu ni zadržati koncentraciju dulje od 2-3 sata, pa ni preleti nisu nešto dugački. Ako me na nekom startu klepi jednostransko to mu pamtim doživotno. Međutim, i dalje uživam u letenju, obožavam bušiti kumuluse i volim kad odletim 30+. Najvažnije, ne smatram se papkom što me više nema nego ima po terenima i za sve to nije mi krivo moje krilo niti što sam naglo zavolio svoje dijete, a vi niste...

POTPISUJEM!!!

Vrh

PostPostano: pon 30 srp, 2012 18:44 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
Sutra Ifka letenje :ROFL: (za one koji nisu iznenada zavolili svoju djecu :ROFL: )

Vrh

PostPostano: pon 30 srp, 2012 18:52 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
Box je napisao/la:
I naravno, žena prekine članstvo u svim svojim klubovima (Diners, American i dr.)

No no, sad je to već kurčenje pred nama koji imamo samo običnu MasterCard i Visu :-D

Nego, čitajući ovu raspravu, sjetio sam se jedne stvari. Vjerujem da smo svi mi kroz ove godine vidjeli svakakve likove u ovom sportu, i nađe se tu određeni postotak ljudi koji u ovaj sport kreću iz krivih razloga. Ne vjerujem da smo baš svi od djetinjstva gledali u nebo i sanjali o letenju, pa na kraju i ostvarili taj san, i sad ga živimo i volimo letenje bez obzira na sve pizdarije koje nam se dešavaju po putu. Nađe se tu još razloga za letenje : poneki kompleksić možda, kurčenje pred ženkama možda, krizica srednjih godina možda, imam puno para pa eto da i to probam možda...itd.
Naravno, svatko ima pravo probati što hoće bez da ga se analizira ili osuđuje, ali takvi su ljudi (barem iz mojeg iskustva) vrlo brzo ili kroz neko vrijeme odustali od letenja. Ima takvih hrpa.

Ustvari hoću reći, pa takvih je Radovana kroz godine bila hrpa, a naravno biti će ih još. Dolaziti će i odlaziti. Ne vidim čemu toliko kukanja i piskaranja oko Radovanovog odustajanja.

Kreni dalje, leti, zaboravi!

7 Palac gore: : Draženko, Franco, Ivica B., Mario RI, mmihin1, Red Baron, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pon 30 srp, 2012 22:34 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 23 kol, 2011 17:26
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 10
Box je napisao/la:
E fakat, da čovjek ne povjeruje kud to sve može otići.

Ne kužim zašto Rook nije za početnike, pa zar nije to po atestu 1-2 krilo?! Mi smo učili na dvojkama i potrošenim kramama bez čekova. Sad će još za odustajanje od letenja biti kriv i Hrga i Rook i Tribalj i obližnji aerodrom i ... svašta!
Bio Radovan ili ne, čovjek pao i razbio se. To se događa vrlo rijetko i svi se trudimo da se ne događa uopće. Usro se u gaće i gotovo. Još kad ne možeš sakriti ozljedu pred ženom onda se i ona usere što za djecu, što za sebe i, ajd dobro, malo i za tebe ;) - i zabrani rizične aktivnosti. Najgore mi je kad mi netko počne objašnjavati da je odustao jer je skužio da doma duguje djeci svoju prisutnost - bullshit, snaći će se oni i bez tebe. Znači - mi svi koji nismo odustali mrzimo svoju djecu, jer, da smo pametni, sad bi podvili repove i otišli ih maziti???
Znači, kad se razbiješ onda naglo zavoliš djecu još više i postaneš obziran, a do tada si ih mrzio. I da se nisi razbio, mrzio bi ih do kraja života?!
Oprostite na sarkazmu (isto tako ovo se ne tiče direktno ni Radovana), ali sjetih se jednom davno, kad sam počinjao sa letenjem, pokušao sam to sa oduševljenjem saopćiti prijateljima, i što bi? Svi do jednoga (barem oni kojima je to bilo odbojno, a to su uglavnom kukavice) su rekli: pa dobro, što će biti sa tvojom ženom ili djecom ako se ti razbiješ? U početku nisam tome pridavao previše značaja i odgovarao im: ma sve je OK, ja pazim, pa će biti sve u redu. Sad, kad malo razmislim, vidim da su me totalno fulali. Pa dobro, majkumu, zar nikoga nije briga kako će biti meni kad se ubijem, da li me boli ili da li sam kod Sv. Petra na pregovorima. Neeee, ti si šupak, pederu, sebičnjače jedan, lako to što si ti bacio kašiku, ali što sa tvojim najbližima.
Zanimljivo! Baš se pitam da li je netko mojoj ženi dušebrižnički rekao: nemoj često u šoping, znaš, ubićeš ga, vidiš koliki mu je to stres! I naravno, žena prekine članstvo u svim svojim klubovima (Diners, American i dr.) i vrati se doma jer mene ipak više voli nego samu sebe (o djeci da ne govorim).
Jedva čekam da neko ovdje kaže: prestao sam letjeti ili sam malo smanjio jer mi nije ugodno i malo sam se usro zadnji puta kad me klofilo. Moš mislit! Umjesto toga čujem da vole svoju djecu više nego ja, krilo im je rastrimano, pa svako malo jure na ček, naglo su dobili posla preko glave, a zadnji startaju jer vole uživati u prirodi i pogledu sa starta te gledati kako drugi polijeću.

Ja osobno letim puno manje nego prije. Malo sam ostario, muči me posao i obaveze, a zbog slabe uletenosti jebeno me smeta kad pronađem zao zrak. Volim tada napustiti tu lokaciju i pronaći mirnije letenje. Zbog slabe forme ne mogu ni zadržati koncentraciju dulje od 2-3 sata, pa ni preleti nisu nešto dugački. Ako me na nekom startu klepi jednostransko to mu pamtim doživotno. Međutim, i dalje uživam u letenju, obožavam bušiti kumuluse i volim kad odletim 30+. Najvažnije, ne smatram se papkom što me više nema nego ima po terenima i za sve to nije mi krivo moje krilo niti što sam naglo zavolio svoje dijete, a vi niste.

Ajde mi reci koji je tvoj problem?
Pa da riješimo i to.

Vrh

PostPostano: pon 30 srp, 2012 22:34 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 23 kol, 2011 17:26
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 10
zlatko2508 je napisao/la:
Sutra Ifka letenje :ROFL: (za one koji nisu iznenada zavolili svoju djecu :ROFL: )

Također i tebi isto pitanje; Koji je tvoj problem? Kaži otvoreno!

Vrh

PostPostano: pon 30 srp, 2012 23:30 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
Ja ovde vidim samo jednu osobu sa problemima i komplesima :fool:

Vrh

PostPostano: pon 30 srp, 2012 23:59 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
zlatko2508 je napisao/la:

Sutra baš i ne, al prekosutra (01.08.) vrlo vjerovatno ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: