»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 06 tra, 2026 20:44.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Motovun - Italijan se nakon sljetanja skoro utopio u Mirni
PostPostano: ned 19 lip, 2016 18:38 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18
Nono sa 88 godina jucer je sa grupom Italijana letio iznad Motovuna i na sljetanju nesto muckao te sljetio blizu ruba Mirne. Preblizu. Jedna strana krila mu pala u dosta nabujalu Mirnu i povuklo ga je u vodu. Slucajem je dole bilo ljudi koji su mu dortcali u pomoc ali nisu imali sanse da ga spase dok Sale nije uletio skarama i porezao sve donje spage (moze Sale ako zeli objasnit vise). Nonu je tada samo jos faca virila iz vode. Zadnji tren. Svaka cast Sale! :respekt:

Prije sljetanja je nonic nesto mahao ljudima koji su gledali, nije si dao dovoljno rezerve za final glide i zavrsio kratak uz rub Mirne. Nono obicno sljeta na guzicu a jucer je sljetio na noge i bio toliko sretan dobrim sljetanjem da nije pazio vise sta radi krilo dok pada na tlo...

Let nije gotov dok krilo nije sigurno na tlu. Isto tako ako pilot nije siguran da moze sljetiti na sredinu livade uz Mirnu onda nek ide sljetati preko ceste. U dolini je dosta mijesta da moze sljetiti i Boeing, kamoli paraglider i nema potrebe reskirati nista.

12 Palac gore: : Franco, gburazer, hrvoje.vt, kbelcar, Laminar, Poli, Ratko, robertk, Roman Lavriv, sale666, vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

Naslov: Re: Motovun - Italijan se nakon sljetanja skoro utopio u Mirni
PostPostano: ned 19 lip, 2016 19:25 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Super da je sve proslo kako treba, bravo Sale i ostali, ali mozda je frajer htio otic sa stilom, buduci da ima 88 g. :good:
Odma bi sad potpisao da letim do 88-me.

8 Palac gore: : Airie, Franco, Laminar, Nik01, Roman Lavriv, sale666, vedran_zgela, čule    
Vrh

PostPostano: sri 22 lip, 2016 13:42 
Offline     DHV 1-2

Član od: sub 16 lip, 2012 1:20
Dao Palac gore: : 10 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 29 / Palac dolje: : 0
Evo da nadopunim post od Airie-a, ja sam taj dan prvi poletio zatim jedan Talijan zamnom a treći je poletio dedica ali je malo otišao predaleko i nije uspio nabrati visine ali se svejedno gurao uz brdo dok nije odlučio da bi ipak mogao biti kratak za slijetanje što se na kraju skoro i desilo, međutim sletio je uz sam rub mirne kao što kaže Airie na noge :-D sretan da mu je to uspjelo krilo je lagano palo na stranu i u rijeku!
U tom trenutku je Talijan koji je letio samnom viknuo da mu je krilo u vodi i oboje smo se uputili odmah dole na sletište što brže moguće, sva sreća stali su ljudi na mostu i izašli iz auta i skočili u rijeku pomoći da se ne utopi pošto mu je noga bila uhvaćena u špagice i urezalo mu se dobrih pola centimetra u nogu i nije bilo šanse da se raspetlja.
Kako se situacija odvijala nismo ga uspjeli povući van jer vjerujte mi kada se krilo napilo vode + rijeka koja teče a krilo radi branu nas petero je počelo potezati pod vodu a dedica sa nogom u špagicama je već bio do grla u vodi i nije se mogao ustati što zbog blata na koritu što jer je star i nije imao snage sa svom težinom na leđima sa harnesom punim vode ustati.

Sjetio sam se da imam škare u cockpitu pošto sam primjetio 2 sitne rupice na svom krilu prošle godine pito sam Airie-a malo repair tape-a da to zakrpam pa mi ostale unutra, reko bi sudbina jelda Airie? :)

I tada počinje panika ja trčim van po škare, krilo se otkačilo od nekog korjenja i kreče prema dole sa rijekom vuče muža i ženu koji su priskočili u pomoć i Talijana koji je sletio samnom usput žena se upetlja u špagice i tone sa krilom dere se i paničari a dedica nam pod vodom još 10 cm i gotovo, nema šanse da se zaustavi jer je to takva težina da vam nemogu opisat kao da vučemo betonski blok.

Skočim u rijeku uhvatim njegovu gurtnu i po gurtni izvukao špagice i presjekao ih odmah sve i tako i drugu gurtnu i žena se također izvuče a dedica odahne od bolova koliko su mu nogu stisle špagice i gleda me zbunjeno u šoku!

Htio bi samo zahvatili toj ženi i mužu jer su priskočili pomoći a u postupku žena je ostala i bez cipela koje su joj ostale u Mirni :D, nisam im zapamtio imena al svaka čast ljudima!

Sve je prošlo na kraju ok, neko je od prolaznika i zvao hitnu koja je kasnije došla i previla dedicu od ogrebotina jer se malo izudaro u procesu pa mu usput i nogu mu previli od porezotine koje su mu špagice napravile.

Kao što kaže Airie ako mislite da nećete baš kraj mosta sletiti sletite preko ceste, nije bed i tih 10m hodanja vam ništa ne znači a može se desiti ovakav scenarij koji je mogao i ružno završiti da tom prilikom nisam imao škare.

Fly safe people, i u ovom slučaju land even safer :beer:

Par slika nakon havarije

slika

slika

slika

22 Palac gore: : Airie, dr zdravko, Franco, gburazer, hrvoje.vt, isantek, kbelcar, Laminar, marin, Maslina, Michi, mmihin1, Ratko, Red Baron, ribar100, Roman Lavriv, SrečkoJ, The Ozone Scraper, vedran_zgela, Vulkanizer, wild, zoli    
Vrh

PostPostano: čet 23 lip, 2016 12:26 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 11 ruj, 2009 21:39
Dao Palac gore: : 1048 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 714 / Palac dolje: : 2
U muci se junaci prepoznaju...svaka cast ljudi :good:

lp

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ]