Evo da nadopunim post od Airie-a, ja sam taj dan prvi poletio zatim jedan Talijan zamnom a treći je poletio dedica ali je malo otišao predaleko i nije uspio nabrati visine ali se svejedno gurao uz brdo dok nije odlučio da bi ipak mogao biti kratak za slijetanje što se na kraju skoro i desilo, međutim sletio je uz sam rub mirne kao što kaže Airie na noge

sretan da mu je to uspjelo krilo je lagano palo na stranu i u rijeku!
U tom trenutku je Talijan koji je letio samnom viknuo da mu je krilo u vodi i oboje smo se uputili odmah dole na sletište što brže moguće, sva sreća stali su ljudi na mostu i izašli iz auta i skočili u rijeku pomoći da se ne utopi pošto mu je noga bila uhvaćena u špagice i urezalo mu se dobrih pola centimetra u nogu i nije bilo šanse da se raspetlja.
Kako se situacija odvijala nismo ga uspjeli povući van jer vjerujte mi kada se krilo napilo vode + rijeka koja teče a krilo radi branu nas petero je počelo potezati pod vodu a dedica sa nogom u špagicama je već bio do grla u vodi i nije se mogao ustati što zbog blata na koritu što jer je star i nije imao snage sa svom težinom na leđima sa harnesom punim vode ustati.
Sjetio sam se da imam škare u cockpitu pošto sam primjetio 2 sitne rupice na svom krilu prošle godine pito sam Airie-a malo repair tape-a da to zakrpam pa mi ostale unutra, reko bi sudbina jelda Airie?
I tada počinje panika ja trčim van po škare, krilo se otkačilo od nekog korjenja i kreče prema dole sa rijekom vuče muža i ženu koji su priskočili u pomoć i Talijana koji je sletio samnom usput žena se upetlja u špagice i tone sa krilom dere se i paničari a dedica nam pod vodom još 10 cm i gotovo, nema šanse da se zaustavi jer je to takva težina da vam nemogu opisat kao da vučemo betonski blok.
Skočim u rijeku uhvatim njegovu gurtnu i po gurtni izvukao špagice i presjekao ih odmah sve i tako i drugu gurtnu i žena se također izvuče a dedica odahne od bolova koliko su mu nogu stisle špagice i gleda me zbunjeno u šoku!
Htio bi samo zahvatili toj ženi i mužu jer su priskočili pomoći a u postupku žena je ostala i bez cipela koje su joj ostale u Mirni

, nisam im zapamtio imena al svaka čast ljudima!
Sve je prošlo na kraju ok, neko je od prolaznika i zvao hitnu koja je kasnije došla i previla dedicu od ogrebotina jer se malo izudaro u procesu pa mu usput i nogu mu previli od porezotine koje su mu špagice napravile.
Kao što kaže Airie ako mislite da nećete baš kraj mosta sletiti sletite preko ceste, nije bed i tih 10m hodanja vam ništa ne znači a može se desiti ovakav scenarij koji je mogao i ružno završiti da tom prilikom nisam imao škare.
Fly safe people, i u ovom slučaju land even safer
Par slika nakon havarije