»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 04 lip, 2026 2:55.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Dal netko zna tko je "majstor" Vuisa?
PostPostano: pet 13 tra, 2012 19:42 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 27 pro, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 187 / Palac dolje: : 0
To sam pitanje postavio na Srpskom forumu jer imam lose iskustvo s doticnim drugom
pa da podjelim narodu i evo sto sam tamo napisao!

"Evo da objasnim zasto pitam!
Jer sam se pitao sto kolege misle o njemu i da sam trebao to pitanje postavit puno ranije?
Ali izgleda da nebi sazno istinu jer evo sve kao dobro o njemu e pa Ja imam LOSE iskustvo!
Evo moje tuzne price a kraj se ne nazire!

Upozno sam Vuisu prosle godine preko Cara Voje jer smo nas troica putovali za Njemacku na sajam paragliding oreme,to je bilo
12.02.2011g i putem razgovarali o oremi i letenju i steko sam pozitivno misljenje o mladom "majstoru " s dobrim idejama i razmisljanjima!
Na putu kuci dogovorimo se za dva sjedala da mi on napravi za male pare!!!!
01.03. 2011g Prodajem svoj stari sic pilotski ,tandemsku rezervu ,i tandem da bi mogao platiti "majstora"!
01.03.2011g dajem SVE pare sto smo dogovorili Caru Voji da mu on plati neku robu s tim parama i cim ta roba stigne napravice mi sjedala!
E tu pocinje moja tuzna prica dogovori da ce bit uskoro padaju u vodu nebrojeno puta ,uvjek neki izgovori da nije imo materijal ,
nije stigo ,bio bolestan,i stodrugih stvari milion izgovora !
A kad ga uspijem dobit obecava sigurno iduci tjedan sreda cetvrtak il najkasnije za vikend ce ici neki njego kolega pa ce mi to donest i tako je treba
pola godine da ja dobijem samo PUTNICKI sic a ovaj pilotski nije "stao" u atobus jer sofer nije htio vozit oba!
Ja iso samo po to u Zagreb i razocaro se jer je obeco da ce poslat oba!
I sad jos vise obecanja ludom radovanja bit ce nebrini e vo sam da napravim nesto drugo i inda je tvoj sic na redu i sigurno tad i tad al ono NIKAD!
Za novu godinu mi napise da se strpim jos malo pa ce onda on dolazit i donest mi taj sic a Ja cijelogodinu bez opreme i sad me ove godine ceka isto!
I tako bio on al sic nije stao pa nije mogo da ga ponese al ide on uskoro opet i donece ga neka se ja nebrinem ovaj put sigurno ,i narvno dode on al opet bez sica i nikad se nije javio da je tu vec saznam samo da je bio i neje nista donio kak je obeco!
Prije jedno mjesec dana jedva uspostavim kontakt jer mi se nejavlja ni ma mail ni na mob i obeca da dolazi izmedu 19 -23 03. i neka nebrinem sigurno stize sic!
Ja ga drugi dan pitam dal je sic gotov DA ili NE jer sam hti sjest u auto i pravac Krusevac da si sam dovezem taj sic a on meni odgovori
da sam ja DOSADAN i sta hocu pa dogovorili smo se da ce ga on donest kroz dva tj !
To sto sam Ja platio sve unapred i cekam vise od 13 MJESECI je njemu dosada,
sto nemam na cemu letit da bistavio rezervu za tandem nema veze za "majstora Vuisu" !"
I tako ja sisam veslo i cijeli limeni camac i nista od dogovora !
Bio je on taj tj. kad je reko da ce doc al sigurno je sad vec svima jasno OPET NIJE doneso sic!
Na moje upite neodgovara i nejavlja se nikako i sad ja VAS PITAM dal je to u redu od "majstora Vuise"
jer znam za dosta ljudi da su imali slicnih poteskoca al su ipak dobili to svoje al me zanima nakon kojeg vremena!
Pa ako ima koji njegov hrabri kolega da ga pozove i da mu se javi neka ga pita KAD CE TAJ MOJ SIC?Huh??
LP Kristijan "
Majstor je sto se tice da ce bit ok napravljeno al rok isporuke NEOGRANICEN!!! :bad:

Moje lose iskustvo s "majstorom" me naucilo kako cu se ja odnosit prema svim dilerima:
- necu platit sve pare unapred
-kad dobijem robu diler dobije sve pare
- za kasnjenje prekoracenje roka isporuke vise od mj.dana platit cu manje od dogoverenog(zatezna kam)
-odma dogovorit gdje je isporuka i razni extra troskovi perevoza i sl.

Da odma pojasnim neke moje zakljucke:
- dileri puno i previse toga obecaju samo da bi prodali robu i naravno lazu sto se tice rokova isporuke
i totalno slucajno ispadne duze neg je bilo dogovereno!
A da kazu da treba cekat krilo 2-3mj sto je realno a ne tj. nebi se razocaro sto ga nema 3mj,
a kad bi ga zagarantirano ocekivali gubitak djela zarade sto je prekoracio termin pazljivije bi izabrali
krajnji rok isporuke a ako stigne ranije Ti sretan ko mladi mjesec!
Avansno placanje cemu To? A poslje svi a sta si mu dao pare pa sad cekaj kad si mu vjerovo!
Ako diler ima zaradu na taj proizvod onda neka ga on plati ili neka plati tvornici kad meni isporuci i ja mu platim,
al Ne tvornice nedaju na veresiju dilerima robu pa nek ja to platim unapred jer tak oni rade i nek mu ja vjerujem !
Dodes kupit televizor a veli trgovac taj moras narucit i platit unapred pa onda kad stigne. :dash:

Vrh

Naslov: Re: Dal netko zna tko je "majstor" Vuisa?
PostPostano: pet 13 tra, 2012 19:56 
Offline     DHV 1-2

Član od: sub 28 stu, 2009 18:56
Dao Palac gore: : 61 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 17 / Palac dolje: : 0
Bogami neće otići samo jedna glava, tvoja je sljedeća ! ! ! :dance:

Vrh

PostPostano: pet 13 tra, 2012 22:04 
Offline     DHV 2

Član od: sri 24 vel, 2010 17:27
Dao Palac gore: : 144 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 28 / Palac dolje: : 0
Ja sam cekao sic gotovo godinu i pol dana. Nije bio niti majstor niti car u pitanju, diler je bio iz EU.
Moja preporuka, ne placati nista prije isporuke.
Btw, bio sam kupio jedno novo krilo od Boxa a jedno od Knezevica. Bez placanja unaprijed. Boxu sam cak i malo kasnio sa placanjem i ispao je korektan. I jednog i drugog toplo preporucam. LP.

1 Palac gore: : flyingzeko1    
Vrh

PostPostano: sub 14 tra, 2012 20:20 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Baš mi je drago da se sve ovo događa!
Svi mi uvijek imamo nekoliko opcija i dobro je da je tako.
Uvijek mi je žao kad netko dobije takvo iskustvo, ali me brzo prođe. Svi ti čudnovati kljunaši koji švercaju ili varaju ljude izgleda da uvijek nađu nekoga koga će oženiti. Tim slijedom, mogu zaključiti da i oni koji rade s njima nisu ni malo bolji. Koliko pametan moraš biti da pristaneš na nekakve čudnovate kombinacije uz svu silu dobrih i poštenih ljudi koji ti mogu pomoći? Jasno mi je i to da je tako vrlo često oprema nešto jeftinija (čudno kako to nitko nije spomenuo!!! hm!). No, očekivati da platiš nešto puno jeftinije i da imaš isti tretman i sigurnost je krajnje glupo. Još je gluplje nakon svega se žaliti i pljuvati. Jednako si kriv što si pristao na takav deal kao i onaj koji te zajebo. Bojim se da se pokušava proturiti poruka: ja pošteno platio, a on me namagarčio! Bullshit!

Kiki mi je zaista drag lik i iskreno mi je žao što mu se to dogodilo kao što mi je i drago da se drugi upozore na tog "majstora". Naravno, svi imamo takvu školu, pa sam je imao i ja. Iskustvo se plaća i mislim da više neću ulaziti u slične kombinacije.

Međutim, mogu reći u ime normalnog zastupnika da sami kreiramo svoje tržišne uvjete i načine poslovanja. Sasvim sigurno neću pristati na neke nove kombinacije ako nemaju nimalo smisla kao što neću pristati ni na to da mi netko kreira način na koji bih ja trebao raditi.

Uspoređivanje sa prodajom televizora zaista nema smisla i to pripisujem afektu.
Nekoliko puta sam već pisao zašto su stvari takve kakve jesu i rado ću ponovo razgovarati sa bilo kima o tome. Razgovarati - ne pisati!
Interesi su suprostavljeni i čovjek prosječne inteligencije trebao bi shvatiti da je istina (i pravda) uvijek negdje u sredini.
Optimist bi rekao: tako da svima bude dobro, a pesimist: tako da svatko pomalo najebe. Kako je meni čaša uvijek dopola prazna, ja radim tako da svi pomalo najebemo! ;)

Svima dobrodušan savjet:
Ako do sada niste imali slična iskustva molim vas da pod hitno s nekim od tih likova napravite neki takav deal - vrijedi svake izgubljene pare.
Onima kojima se to neda, savjetujem da se obrate nekom od ovlaštenih i legalnih zastupnika.

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: sub 14 tra, 2012 23:11 
Offline     DHV 2

Član od: sub 21 stu, 2009 22:32
Dao Palac gore: : 146 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 115 / Palac dolje: : 0
Box je napisao/la:
Koliko pametan moraš biti da pristaneš na nekakve čudnovate kombinacije uz svu silu dobrih i poštenih ljudi koji ti mogu pomoći?

A kako netko tko ne poznaje svu silu ljudi, moze znati tko je ok a tko nije za neke dogovore?
Zato pojedinci i nagrebu.

Ja tebe nisam poznao, niti cuo za tebe dok nisam krilo trebao. Trazio si me placanje unaprijed i ja sam nekome koga ne poznam, nisam te cak ni osobno upoznao, prebacio (za mene) brdo para. U ovom slucaju sam prosao dobro, ali mogao sam takodjer nasjesti... jer laka smo mi roba kada si nesto zacrtamo...ni pare tada nisu problem, para ionako nema...

1 Palac gore: : gprelac    
Vrh

PostPostano: ned 15 tra, 2012 10:40 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Giga je napisao/la:
Box je napisao/la:
Koliko pametan moraš biti da pristaneš na nekakve čudnovate kombinacije uz svu silu dobrih i poštenih ljudi koji ti mogu pomoći?

A kako netko tko ne poznaje svu silu ljudi, moze znati tko je ok a tko nije za neke dogovore?

Ja tebe nisam poznao, niti cuo za tebe dok nisam krilo trebao. Trazio si me placanje unaprijed i ja sam nekome koga ne poznam, nisam te cak ni osobno upoznao, prebacio (za mene) brdo para. U ovom slucaju sam prosao dobro, ali mogao sam takodjer nasjesti... jer laka smo mi roba kada si nesto zacrtamo...ni pare tada nisu problem, para ionako nema...

Dobro postavljeno pitanje. Obično kod nas (a i u drugim sličnim sportovima) preporuka ide od čovjeka do čovjeka. Osim toga, i ovaj forum tome služi da se upita za iskustva.

PS: samo se kurvama unaprijed daju pare. Ovo je narodna i ne bih dovodio u vezu s ikim na ovom forumu. Ali tvrdnja stoji. Npr., kao zastupnik i uvoznik opreme za svako krilo uzimam avans u manjem dijelu, narodski rečeno kaparu. Ostatak kod isporuke, a ako netko odustane, krilo nalazi novog vlasnika umanjeno za istu kaparu.

Ipak, svatko mora porći svoju školu, prije ili kasnije. To nije stvar paraglidinga, već životno iskustvo.

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: ned 15 tra, 2012 12:41 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Giga je napisao/la:

To je kao kad ne razlikuješ psa od kornjače, ali svejedno zaposliš vuka da ti čuva ovce. Poslje se čudiš ko puran glisti što je svijet nepravedan i, naravno, vuk je kriv za sve, a ti si i dalje svjetski genijalac i rocket scientist!

Ne bih se u potpunosti složio. Kad ne poznaješ nikoga onda se malo raspitaš. Nije li tako (ili si od onih što na parkingu kupuju Solingen noževe i srebrni beštek od prvog cige koji naiđe)? Nadalje, nisam ja Bogom dan nego pilot želi krilo firme koju zastupam, dakle, skywalk krila se ne prodaju zbog mene. Odnosno, ne bi se prodavala da zajebavam ljude - moje je samo da se brinem da sve prođe glatko i na zadovoljstvo kupca). Međutim, u konkretnom slučaju, pilot poznaje "svu silu ljudi", što je uglavnom kod nas i najčešći primjer, ali se ipak odlučuje pari dati nekom strancu kojeg je slučajno sreo na nekom proputovanju. I što ćeš ako nešto pođe po zlu? Tražiti ga po Srbiji? ... a sve samo zato što je tako u pola cijene. (Ovo nema nikakve veze sa Kikijem - govorim uopćeno.)

Vjerujem da će ozbiljniji zastupnik (ili predstavnik - namjerno više ne upotrebljavam riječ "dealer" jer to nikako ne opisuje posao koji radimo) imati i svoju web stranicu, i neke zadovoljne kupce koji ga mogu preporučiti, i mogućnost da izda račun, i mogućnost da od principala sazna bilo kakvu informaciju u roku 24 sata, i, u krajnjem slučaju, da pokazuje da je nešto uložio u taj posao.

Sve ovo ustvari i nema neke pretjerane veze samo sa paraglidingom.
Novac je zajebana stvar. Gotovo uvijek pođe po zlu čim za to postoji mogućnost. Sa najbližim prijateljima i rodbinom se zagovna do besvjesti, a kamoli ne sa nekim strancem. Moje je iskustvo da sam nekoliko puta posudio novac prijateljima. u 90% slučajeva krenulo je po zlu i to mi više nisu prijatelji. Što je najbolje, ti jadni ljudi i nisu sasvim krivi jer im se nešto neplanski dogodilo ili je njih neko namagarčio. Ipak, prema meni, samo su oni krivi jer nisu poduzeli sve da prema meni ispadnu korektni.

Što se tiče mog načina prodaje krila on gotovo uvijek započne isto:
Dođe do nekakvog poziva i dogovora i kreira se nekakva ponuda. Prema njoj zna se što kupac dobija i za koje vrijeme. Interesantno, ali još nitko nije pitao: a što ako dostava opreme zakasni. Moguće su i kapare i rate i svašta ponešto. Kreditnu liniju sam potpisao 1993. godine sa MasterCardom i Americanom, ali me još nitko nikada nije pitao za to, za kupovinu krila na kredit (to mi je potpuno neshvatljivo - svima je draže istovariti brdo para odjednom).
Dodao bih i to da kao što piloti mogu imati omiljene dilere i mi imamo omiljene kupce. Ne, to nisu oni koji sve plate i ne pitaju za popust. Ja volim one koji znaju cijeniti da ću umjesto njih potrošiti pare, odraditi svu komunikaciju sa principalom, organizirati dostavu te platiti sve troškove transporta, carinjenja, špedicije i pdv-a prije nego što kupac i ja uopće vidimo krilo. Ima tu dovoljno posla kroz cijelu godinu i ne očekujem da moj omiljeni kupac postavlja pitanje oko toga koliko sam ja tu zaradio. Po meni, on tu nije ništa izgubio, a i ako misli da je, sasvim je sigurno da je izgubio daleko manje nago ja zaradio. To je onda win-win situacija i ostajemo dobri prijatelji dugo nakon obavljena posla.

2 Palac gore: : dr zdravko, Morelli    
Vrh

PostPostano: ned 15 tra, 2012 18:42 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 27 pro, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 187 / Palac dolje: : 0
Da upravu je Box da sam pristo na mutni deal iz razloga sto je bilo jeftinije i popusio i sad nek se ZNA!
Ja GLUP se zalim i pljujem jer jesam posteno platio dogovoreno (nemojte nikad kupiti televizor na Akciji jer bolje radi
onaj koji nije na akciji)dobro me namagarcili i nek saznaju i drugi da nebi prosli ko i JA!
Raspitat se nije donjelo plodom jer su oni koji nisu dobro prosli ili sutjeli ili sam ih upozno tek godinu poslje!
Dio "sve sile ljudi" je isto bilo misljenja kak je doticni "majstor" posten isto se razocaro i tek sam poslje godine dana
presto vjerovat da cu na kulturan i miran nacin moc izac na kraj al ima i drugi,i ne drzim da sam roceket genijalac!
Ali sigurno je da ni na milijun obecanja i pohvala za nekog dilera taj nece vidjet sve novce unapred!
I da cu svakako tocno se raspitat za rok isporuke i sto ako tako nebude!
Deler koji pristane na moje uvjete tj ako se poklope njegovi i moji onda cemo trzit inace NE!
Lose sam proso puno puta i sad sam vjerovo prijatelju koji mislio da je ovaj OK i sad nek zvacem govna
koja sam si natrpo i progutat cu, al ostace nepovjerenje prema svima!!!

Vrh

PostPostano: pon 16 tra, 2012 4:26 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Potpisujem sve što je Box napisao.

Vrh

PostPostano: pon 16 tra, 2012 17:56 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
hrga je napisao/la:

Kad pogledaš tvoj potpis, nije ni čudo! :-P

Zajebavam se, sve to stoji, ali.. uvijek postoji ona druga strana medalje.

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pon 16 tra, 2012 19:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
hrga je napisao/la:

Ja nisam suglasan sa Boxovim pismom! Mi smo jedna specijalna skupina ljudi koja se mora kad tad negdi na nekom terenu sresti i mislim da Kiki ima posve pravo te da nista nije pogrijesio! Kod nas doduse zna zalutati neka zaluitala dusa koja se o nekoga jako ogrijesi ali ne ostane u ovom krugu stvarno ipak specijalne grupe ljudi! Ima nas svakojakih i svake vrste ali mislim da nema prevaranata i lopina mada je meni nestala oprema siguran sam da nije nitko od letaca! Siguran sam da je Kiki u pravu pogotovo sto je Vujsa obecao da nece biti problema! Problem u proizvodnji se moze javiti i to neki puta stvarno ono sto se kaze visa sila i treba biti fleksibilan! Osobno znam da Vujsa ima pun kofer problema ali da je to rijesio u 5-6 mjeseci Kiki mu nebi uzeo za zlo! Ali ako netko niti nakon godine dana ne rijesi nesto i ne pokazuje volju ili cak ne odgovara na mailove i poruke to nije splet okolnosti nego je pokvareno i takvim ljudima ne da nebi trebalo biti mjesta medju nama nego bi im trebalo zabraniti da se uopce secu tamo gdi mi letimo a kamoli da lete druze se sa nama i "prodaju" opremu! Svi smo mi ljudi od krvi i mesa i svakome moze biti lose "jutro" kada se ustane ali dolazi sledeci dan i onda se potrudis da pocistis svoje sranje iz dnevnog boravka to operes i namirises koliko mozes da se govno koje si napravio ne osjeca! Siguran sam da svi grijese ali svatko tko pogrijesi i nesto "zasere" to treba i oprati!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: