»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 04 lip, 2026 11:06.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ličan i bukva
PostPostano: ned 20 svi, 2012 7:32 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 09 stu, 2010 19:59
Dao Palac gore: : 50 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 25 / Palac dolje: : 0
Nakon uspješnog poletanja ,ljepog jedrenja po grebenu nekih pola sata počela nekakva mala drmuskanja nakon toga jedno zaklapanje polovice krila ,koje naravno dok sam uspio ispravit.... puk na drvce,ali pošto mi ličani najviše volimo bukve ja sam naravno izabrao najveću . I da skratim priču : ja dobro krilo dobro isve skupa ok . ovim putem se zahvaljujem Košti,Vedranu i Doktoru sa motornom pilom ,dečki prva ste liga i hvala.

4 Palac gore: : darinka, Flyingbear, Giga, Red Baron    
Vrh

Naslov: Re: Ličan i bukva
PostPostano: ned 20 svi, 2012 10:36 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 10:17
Dao Palac gore: : 221 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 342 / Palac dolje: : 0
Da zaključimo, svi su dobro osim bukve tj. bukava :-D

4 Palac gore: : darinka, Flyingbear, javorina, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: ned 20 svi, 2012 12:27 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
javorina je napisao/la:
Nakon uspješnog poletanja ,ljepog jedrenja po grebenu nekih pola sata počela nekakva mala drmuskanja nakon toga jedno zaklapanje polovice krila ,koje naravno dok sam uspio ispravit.... puk na drvce,ali pošto mi ličani najviše volimo bukve ja sam naravno izabrao najveću . I da skratim priču : ja dobro krilo dobro isve skupa ok . ovim putem se zahvaljujem Košti,Vedranu i Doktoru sa motornom pilom ,dečki prva ste liga i hvala.

Ha, ha!
Eto malo i mojeg jučerašnjeg neformalnog druženja s bukvom i gorskom reševalnom službom na Krvavcu. :-D

slika

slika

slika

slika

Dva sam sata gledao film u Orlovom gnijezdu,na nekih 17-tak metara visine, dok me reševalci nisu skinuli.
Posljedice:
Podosta modrica i bubotaka i zguljena izolacija na dvije špagice.
Krilo je elegantno palo na vrh susjedne bukve od one na kojoj sam ja završio, a "čovjek pauk" iz GRS-a ga je nevjerojatno fino spakiral u vreču na samom vrhu bukve. :hi:

Zadnja izmjena: Franco; ned 20 svi, 2012 12:35; ukupno mijenjano 1 put/a.

7 Palac gore: : dr zdravko, Draženko, Ratko, Red Baron, Toomy, vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: ned 20 svi, 2012 12:32 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 21 ruj, 2009 22:27
Dao Palac gore: : 1717 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 0
Koliko je trajala akcija spašavanja?

Zadnja izmjena: hrvoje.vt; ned 20 svi, 2012 16:24; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: ned 20 svi, 2012 12:44 
Offline     DHV 2

Član od: ned 27 lip, 2010 15:49
Dao Palac gore: : 257 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 834 / Palac dolje: : 1
Glavno da je glava na ramenu. :)

Koliko košta takva avantura u Sloveniji? Ili je besplatno spašavanje?

drift.croatia@gmail.com
Nearbirds, S.E.A. Paragliders
+ 385 92 1862 432

Vrh

PostPostano: ned 20 svi, 2012 14:15 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 09 stu, 2010 19:59
Dao Palac gore: : 50 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 25 / Palac dolje: : 0
u mom slucaju kratko zbog stihlove pile i iskusne ekipe.
ps.u izvođenju ove avanture niti jedno drvo nije oštećeno. (samo par grančica)!!!

1 Palac gore: : bosco    
Vrh

PostPostano: ned 20 svi, 2012 20:38 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
Neka ste vi nama živi i zdravi ,bukve se oporare za koju godinu . :beer:

1 Palac gore: : javorina    
Vrh

PostPostano: ned 20 svi, 2012 23:49 
Offline     DHV 2

Član od: sub 21 stu, 2009 22:32
Dao Palac gore: : 146 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 115 / Palac dolje: : 0
Huh..
treba izbijegavati Bukove sume :crazy: ...
letiti samo nad Hrastovim, Bagremovim, Grabovim...
Bukva ocito privlaci PG letace... : unknown:

...

Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 8:13 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
:morning:
Franco dragi prijatelju glavno da si ti ok i da ti jajca nisu morali amputirati ki si tak dugo visil na njima (čelična muda :oops: ) Sad bi moj prijatelj Branko reko: "A u pm a boli to letenje -svako malo pa boli", al Toni voli reć da hebeš sex ako ne boli pa sad ... A kaj znači par modrica nama mazohistima :crazy:
Nego sad kad imaš vremena za analizu daj napisi koju o uzročno-posljedičnom tijeku stvari nemilog događaja

Auu Košta, pa gdje god da odeš letjeti moraš i motorkom raditi , dobro je da je regularno u bunkeru (kao i konopi i druga penjačka oprema), a srećom ktomu voliš pomoći ušumljenim ljudima 8) .
ps Proširi u obrtnici djelatnost za spuštanje ljudi i opreme iz drveća i objekata. Naljepiti ćemo reklamnu naljepnicu na svaki registrirani start (na neregistriranim ćemo te reklamirat usmenom predajom) :crazy:

lp

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 10:47 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
gprelac je napisao/la:
:morning:
Franco dragi prijatelju glavno da si ti ok i da ti jajca nisu morali amputirati ki si tak dugo visil na njima (čelična muda :oops: ) Sad bi moj prijatelj Branko reko: "A u pm a boli to letenje -svako malo pa boli", al Toni voli reć da hebeš sex ako ne boli pa sad ... A kaj znači par modrica nama mazohistima :crazy:
Nego sad kad imaš vremena za analizu daj napisi koju o uzročno-posljedičnom tijeku stvari nemilog događaja
lp

Cccc... nema tu puno priče, barem ne pametne.
Start na Ambrožu, drugi let toga dana(prije pola sata pakirao pažljivo krilo),vjetar bočni i na samom startu slab.
Prekontroliram špagice kao i svaki puta i sve mi se čini u redu, zbog slabog vjetra ne mogu dići krilo da ga prekontroliram u zraku.
Gužva je na startu, a stalno pristižu novi piloti, žurim se maknuti, dižem krilo leđno, ali mi se zbog bočnog vjetra krilo zanosi u lijevo, pa stoga više pažnje posvećujem kontriranju nego stanju špagica.
Uglavnom, previđam jedno solidno zavezanu mašnu na lijevoj strani. U trenutku polijetanja čujem dreku iza sebe:" Čvor, čvor!!!", ali već je kasno, guzica je u zraku.
Vuče me jako lijevo, što nagibom tijela, što desnom komandom, a najviše srećom izbjegavam jednu jelu na startu i nad šumom sam. Vuče me jako ulijevo i ne uspijevam dovoljno kontrati s desnom, jer se bojim da ne stoliram krilo, odmah mi je jasno da je čvor nerazriješiv i odustajem od daljnjeg otpetljavanja.
Ipak uspijevam koliko toliko slijediti padinu, ali onda termika počinje svoj ples. Dizanja su bila na sve strane, a prvi let smo svi kompletno iscurili.
Jedno dizanje me malo okrenulo od padine, pa se odlućujem za uši, jer tako anuliram i čvor i dizanje.
Potpuno mi je jasno da će krilo skrenuti lijevo kada pustim desnu komandu, ali mislim treba mi sekunda da dohvatim špagice na A liniji. Sekunda je očito bila previše jer krilo iste sekunde skreče u strmu spiralu i ja s potegnutim ušima, niz vjetar u spirali ulijećem u naručje bukve.
Da je to film pa da možeš malo premotavati, možda sam i mogao nešto pametnije smisliti, ako ništa drugo kontrolirano se spustiti na drvo, ali sve skupa, cijeli let je trajao možda kakvih 20-30 sekundi i tu jednostavno nemaš vremena za neke dublje analize.
Činjenica je da svaki pilot s vremenom uđe u jednu rutinu i postane presiguran, pa tako i ja, zato se nemojte čuditi ako me ubuduće vidite na startu kako protresam i provjeravam svaku špagicu 8 puta. :hi:

12 Palac gore: : dr zdravko, gprelac, joe33, kbelcar, kmikac, Mario RI, Radovan, Red Baron, Toomy, vedran_zgela, zec, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 11:11 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 lis, 2009 18:57
Dao Palac gore: : 83 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 193 / Palac dolje: : 0
Evo ja se vratio sa terena iz Dubrovnika i nemam pojma kaj se događa 5 dana. Sad vidim da mi samo pizdarije radite. He he he . Bogme Franko, Izabrak si visoku mušku bukvu. Ko pravi muž. Drago mi da sve dobro prošlo. Živio ti meni!

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 11:35 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
E te gužve na startu meni predstavljaju psihološki problem i nikako da se toga rješim

1. trema od mase da se ne izblamiram neuspješnim startom (što se onda uglavnom i dogodi),

2. imam osjećaj da štentam i smetam te požurujem sam sebe i posljedično nešto skaram i onda tek napravim gužvu

btw tak u subotu ja čekam da termika ispravi bočni vjetar al to traje i traje a troje iza mene krenuli se raspakiravat i ja zabrijo kao smetam. Osim toga jedan od njih mi nostop otvara polovicu krila koju mi boćni vjetar rola i ja isforcam potezanje krila, čupne me uzrak ,izgubim ravnotežu a reful bočnog me razvalja postrance po startu. Kad sam stao nakon 20tak m šlajsa tada sam shvatio kak se osjećaju kaskaderi starih westerna :crazy:

lp

1 Palac gore: : Radovan    
Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 11:36 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Za utjehu, moj Franco, ti si bar imao pravi problem. Ja sam se k'o zadnji papak, ničim izazvan 28.01.2012 parkirao na hrast na Japu. Svi ste čitali kronologiju događaja.
No kak piloti vele - svako slijetanje poslije kojeg na vlastitim nogama odeš doma, je uspješno slijetanje.
Ajd dobro, tebi su malo pomogli, ali to je u načelu to...
P.S.: uzmi si na startu vremena koliko god trebaš. Radije ja čekam i pizdim iza tebe 10-ak minuta, nego da te 10 sati tražimo po šumi.

Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 11:39 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
gprelac je napisao/la:
E te gužve na startu meni predstavljaju psihološki problem i nikako da se toga rješim

1. trema od mase da se ne izblamiram neuspješnim startom (što se onda uglavnom i dogodi),

2. imam osjećaj da štentam i smetam te požurujem sam sebe i posljedično nešto skaram i onda tek napravim gužvu

btw tak u subotu ja čekam da termika ispravi bočni vjetar al to traje i traje a troje iza mene krenuli se raspakiravat i ja zabrijo kao smetam. Osim toga jedan od njih mi nostop otvara polovicu krila koju mi boćni vjetar rola i ja isforcam potezanje krila, čupne me uzrak ,izgubim ravnotežu a reful bočnog me razvalja postrance po startu. Kad sam stao nakon 20tak m šlajsa tada sam shvatio kak se osjećaju kaskaderi starih westerna :crazy:

lp

Daj Prelac ne brabonjaj. Ti k'o stara kuka da imaš tremu. Ja ti to ne vjerujem i točka!!!
Syebo si se na startu i sad se izvlačiš na tremu! Da ne bi!!!
Pa i meni su kad shebem uvijek krivi oni drugi, a ne ja.

1 Palac gore: : gprelac    
Vrh

PostPostano: pon 21 svi, 2012 14:20 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Bitno je da ste svi ok !

Franco, stvarno si se parkiro na bukvu sa koje se ni ja nebi mogo spustit :-D I zahvali bukvi kaj te nije pustila dok ekipa nije došla..

Općenito mrzim požurivanja, pogotovo na startu.. Ko prigovara ima da šuti i čeka, mogo je doć prije mene, pa bi ja čeko njega..

5 Palac gore: : bosco, Flyingbear, Franco, Roman Lavriv, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: uto 22 svi, 2012 17:54 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
slika

:lol:

22 Palac gore: : benco, bmutak, bosco, CW, Flying_man, Franco, goran, isantek, javorina, Knez, marin, McB, mmihin1, Nik01, Red Baron, Roman Lavriv, toni, Toomy, vedran_zgela, wild, zec, ŽeljkoG    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: