»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 03 tra, 2026 8:15.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Tečaj naprednih tehnika poletanja - samo 5 do 10 mijesta
PostPostano: sri 11 srp, 2012 12:05 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18
Neki ljudi su me zamolili da malo bolje objasnim naprednu tehniku poletanja u jakom vijetru. Uz to puno puta sam se držao za glavu gledajući neke pilote u Hrvatskoj kako pokušavaju startati.
Sport paraglidanja brzo se razvija a i tehnike letenja i poletanja te sletanja. Možda je sad konačno vrijeme da se po tom pitanju i tu nešto pokrene.
A pošto pričanje neće puno napravit, najbolje bi bilo da se organizira tečaj naprednih tehnika vladanja krilom na startu.

Ako ima od 5 do 10 zainteresiranih, uz prognozu ćemo odredit dobar dan uz dosta vijetra, pa da na Kašteliru napravimo tečaj naprednih tehnika vladanja krilom na tlu. Kaštelir je idealan zbog konstantnog vijetra i mogućnosti top landanja. Ako netko ima bolju lokaciju, nek javi.

Na tečaju razradit če se tehnike :
- dizanja krila sa A i D gurtnama,
- sa A i C i D gurtnama,
- kontrola krila dok jedna strana dotiče tlo, bez da se pilot makne,
- upotrebljavanje kukova - weight shifting,
- usmjeravanje krila na tlu po želji,
- upotrebljavanje pojedinih špaga za bolju i precizniju kontrolu krila,
- poletanje bez da se pilot okrene u vijetar (znaci natraške), u slučaju snažnog dizanja u vrijeme poletanja

- tehnike sletanja u snažnom vjetru,
- tehnika kolapsiranja krila u snažnom vijetru.

Za sve skupa trebat će nam nekoliko sati. Ne trebam naglasiti da je to onaj sportski dio paraglidanja. Možda če vas bolit mišići. Ponesite puno vode. :D

Ja za tečaj želim 100 Kn po pilotu i putne troškove ako želite tečaj negdje bliže vama.

Mislim da je to dostupno svakome.

Pozz,
Airie

9 Palac gore: : AXL, Flying_man, Martina, Močić, Nina, Radovan, Red Baron, Robi Lepi, čule    
Vrh

Naslov: Tečaj naprednih tehnika poletanja - samo 5 do 10 mijesta
PostPostano: čet 12 srp, 2012 17:53 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 23 sij, 2012 11:38
Dao Palac gore: : 20 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 21 / Palac dolje: : 1
Ja sam jedan od zainteresiranih ako budem u vrijeme odrzavanja bio slobodan.

Makar, nije to jos za mene... Ali pokusati cu pohraniti to negdje u svoju glavu, sigurno ce mi zatrebati jednoga dana.

Javi mi na PM...

Vrh

Naslov: Re: Tečaj naprednih tehnika poletanja - samo 5 do 10 mijesta
PostPostano: pet 13 srp, 2012 11:44 
Offline     DHV 2

Član od: sri 02 vel, 2011 12:40
Dao Palac gore: : 343 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 647 / Palac dolje: : 1
Zainteresiran! Čini mi se da već imaš trojicu na spisku!

1 Palac gore: : čule    
Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 16:45 
Offline     DHV 2

Član od: pon 21 ruj, 2009 21:33
Dao Palac gore: : 308 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 337 / Palac dolje: : 1
Ne znam više pod koju bih temu pisal, ali evo tu ću… :)
Vidim Airie da te je Šteta malo cimnuo i da si dosta poduzetno odreagirao.
Ako već želiš „prodavat znanje“ onda bar to napravi tak da bude sigurno za ljude.
Koje su to napredne“ tehnike polijetanja“??? Ono kad poletiš zato jer svi već lete (a poletili su kad su bili uvjeti za to), pa se ti sad s knedlom u grlu znaš bacit natraške u +10m/s?
Činjenica je da puno pilota zbog nedostatka vremena za gh (jer u hr ti ljudi rade i do 8h dnevno),starta na sreću, ali ih zato ne bi trebalo dodatno zbunjivati s nekakvim „…ako puše s lijevog boka primiš gurtne s desnom rukom, a ako…blabla…“ tripovima.
Vidim da ti se ne javljaju acro piloti, nego ljudi koje poznam kao drage i POČETNIKE, pa ne bih htio da ih netko za 100 kn bez računa (ali ne i bez računice) navuče na krivo razmišljanje na startu (hoću li sad primit te gurtne lijevom ili desnom.)
I sam si negdje napisao da si poletio s kravatom i završio u žbunju…baš me zanima dal si na startu vukao (AiD), (A,C i D) ili neku treću Mike Kung varijantu s tvojeg menua.
-usmjeravanje krila po želji? Neeeeeeeeeee. I to ide?
- poletanje bez da se pilot okrene u vijetar (znaci natraške), u slučaju snažnog dizanja u vrijeme poletanja. Želim biti na Kašteliru kad ćeš to raditi. S kamerom.
Polijetanje mora biti gušt kao i letenje ili čak malo veći.
Ako su uvjeti žešći odreagirat će tijelo prije glave, ali pravilno samo poslije bezbroj sati groundhendlanja.
Problem je i u tome što mnogi vježbaju krivo, pa krivo i odreagiraju.
Iako ne ide u ovu temu, moram pohvaliti i veliki uspjeh u uvjeravanju mjerodavnih, da uz vlastito investiranje dozvole devastaciju šume podno Motovuna. Neću skrivati da sam se i ja veselio tom atraktivnom startu, ali nakon tvojih napisa bojim se da je malo preatraktivan.
Tvoje senzacionalističke naslove i eksident riporte s prozivanjem ne lajkam, ali ti zato čestitam
sa samouvjerenosti.
Čestitam ti i na entuzijazmu i volji, ali daj brate stvarno odi snimat filmiće.
To dobro radiš, a i besplatno je ako hoću pogledati.
NHF, Kiki

3 Palac gore: : dr zdravko, Nik01, Nina    
Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 17:47 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
rene3 je napisao/la:
Ja sam jedan od zainteresiranih ako budem u vrijeme odrzavanja bio slobodan.

Makar, nije to jos za mene... Ali pokusati cu pohraniti to negdje u svoju glavu, sigurno ce mi zatrebati jednoga dana.

Javi mi na PM...

Hajde mali ne glupiraj se.
Ovo je tečaj za naprednije pilote, pa čak i poneki od njih bi mogli imati problema, a ne za tebe koji si par puta letio s podnožja Malog Kalnika i još nisi ni siguran kako treba posložiti gurtne za običan prednji start.
Da ne govorim da nisi još ni počeo s tečajem....
Sve u svoje vrijeme, završi tečaj, pa se onda izgrađivaj, a do tada sjedi u kut i čekaj da te prođe napadaj lude hrabrosti.
:hi:

Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 18:35 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
kmikac je napisao/la:
Ne znam više pod koju bih temu pisal, ali evo tu ću… :)
Vidim Airie da te je Šteta malo cimnuo i da si dosta poduzetno odreagirao.
Ako već želiš „prodavat znanje“ onda bar to napravi tak da bude sigurno za ljude.
Koje su to napredne“ tehnike polijetanja“??? Ono kad poletiš zato jer svi već lete (a poletili su kad su bili uvjeti za to), pa se ti sad s knedlom u grlu znaš bacit natraške u +10m/s?
Činjenica je da puno pilota zbog nedostatka vremena za gh (jer u hr ti ljudi rade i do 8h dnevno),starta na sreću, ali ih zato ne bi trebalo dodatno zbunjivati s nekakvim „…ako puše s lijevog boka primiš gurtne s desnom rukom, a ako…blabla…“ tripovima.
Vidim da ti se ne javljaju acro piloti, nego ljudi koje poznam kao drage i POČETNIKE, pa ne bih htio da ih netko za 100 kn bez računa (ali ne i bez računice) navuče na krivo razmišljanje na startu (hoću li sad primit te gurtne lijevom ili desnom.)
I sam si negdje napisao da si poletio s kravatom i završio u žbunju…baš me zanima dal si na startu vukao (AiD), (A,C i D) ili neku treću Mike Kung varijantu s tvojeg menua.
-usmjeravanje krila po želji? Neeeeeeeeeee. I to ide?
- poletanje bez da se pilot okrene u vijetar (znaci natraške), u slučaju snažnog dizanja u vrijeme poletanja. Želim biti na Kašteliru kad ćeš to raditi. S kamerom.
Polijetanje mora biti gušt kao i letenje ili čak malo veći.
Ako su uvjeti žešći odreagirat će tijelo prije glave, ali pravilno samo poslije bezbroj sati groundhendlanja.
Problem je i u tome što mnogi vježbaju krivo, pa krivo i odreagiraju.
Iako ne ide u ovu temu, moram pohvaliti i veliki uspjeh u uvjeravanju mjerodavnih, da uz vlastito investiranje dozvole devastaciju šume podno Motovuna. Neću skrivati da sam se i ja veselio tom atraktivnom startu, ali nakon tvojih napisa bojim se da je malo preatraktivan.
Tvoje senzacionalističke naslove i eksident riporte s prozivanjem ne lajkam, ali ti zato čestitam
sa samouvjerenosti.
Čestitam ti i na entuzijazmu i volji, ali daj brate stvarno odi snimat filmiće.
To dobro radiš, a i besplatno je ako hoću pogledati.
NHF, Kiki

Dragi moj Kiki,

Ti nemaš nikakvu kvalifikaciju da sudiš o Airie-u i njegovoj expertnosti, jer niti poznaš čovjeka, niti si vidio kako vlada s krilom niti si bio tamo dok je to demonstrirao po tri puta na dan. Ja s druge strane imam preko 80 svjedoka. Okani se blesavih kometara i senacionalistiškog teoretiziranja o lomljenju vratova i šta ti ja znam šta sve ne. Stvarno brabonjaš. Nemam blaži izraz za to što si nadrobio gore. Komentiraš nešto od čega si bio 300 km daleko. Stvarno si gori od kompletnog Hrvastkog dnevnog novinarstva.
Zamolio sam Ariea da nam objasni kako se to radi. Čovjek je replicirao tako da je rakao da teoretiziranje nikamo ne vodi nego da treba prakse, a i prije moje zamolbe imao je namjeru napraviti radionicu za praktično vježbanje poljetanja. Skidam mu kapu na susretljivosti, ljubaznosti i stručnosti. Ogroman broj pilota koje poznam stvarno starta "na sreću" (čast iznimkama), ili drugim riječima, ima problema s time. Neki to sami sebi priznaju, a neki ne. Sebe smtram jednim od pilota koji stvarno ima dobro izvježban start i učinkovitost mog startanja je na vrlo visokom prosjeku... ali smatram da vježbe i učenja nikad dosta. Ciljana skupina Airieve grupe ni nisu Acro piloti. Jo0š jedna tvoja izjava samo u cilju omalovažavanja čovjeka o kojem ništa neznaš. Što se tiče ljudi kojima bi bilo korisno da apliciraju najpozvaniji oni koje bismo sstavili u "intermediate" klasu u koju i sebe svrstavam.A ovo što sam vidio da Airie radi, pa da samo i pola toga savladam, moje startanje i letenje u cjelini učiniti će barem tri puta sigurnijim.
I da! Ti Kiki kao letač, nemožeš Airie-u ni opremu nositi na start. Zato se okani vrijeđanja čovjeka koji je za tebe u letačkom smislu doktor nauka. OK?
I kako ti veliš, NHF!!!

Zoran Štetić-Šteta

P.S.: I ovo moram reći - jedan od najbližih Airieu po svome načinu startanja, letenja i te vladanju krilom je naš Todd, a i Nik je u toj klasi. E sad, zbrojite njih dvojicu i pomnožite sa dva. Dobiti ćete ono šta nam je 5 dana demonstrirao Airie Sasha na Buzetu. Meni bi bilo dovoljno da dostignem Nika i Todda.

Zadnja izmjena: Red Baron; pet 13 srp, 2012 19:11; ukupno mijenjano 1 put/a.

5 Palac gore: : AXL, Flying_man, isantek, toni, vedran_zgela     1 Palac dolje: : kmikac
Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 19:05 
Offline     DHV 2

Član od: čet 03 ruj, 2009 8:45
Dao Palac gore: : 679 / Palac dolje: : 7
Dobio Palac gore: : 664 / Palac dolje: : 3
Red Baron je napisao/la:
Meni bi bilo dovoljno da dostignem Nika i Todda.

Šteta, ti budeš mene teško ikad dostigel... :ROFL: :lol: :Yahoo!:

mail: niviuk.hr@gmail.com
mob: 00385 91 612 00 69
Nikola Kuzmić

5 Palac gore: : AXL, D.K., kmikac, mmihin1, Nina    
Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 19:12 
Offline     DHV 2-3

Nik01 je napisao/la:
Red Baron je napisao/la:
Meni bi bilo dovoljno da dostignem Nika i Todda.

Šteta, ti budeš mene teško ikad dostigel... :ROFL: :lol: :Yahoo!:

Sad bi ja trebal onak po zagorski: "KUŠ balavc jedan, TI buš meni govoril...!!!", ali nemogu. Bolji si pilot i skidam ti kapu. I dalje stojim iz svoje izjave. Da dostignem nivo koji imate ti i Todd sada, bilo bi mi dovoljno...zasada ;)

1 Palac gore: : Nik01    
Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 19:42 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
e hebiga, sad me malo povuklo ... sve je super dok netko ne traži neke pare, pa makar to bilo 20 ili 100kn. Broj jedan : niti u dućan ne ideš ak ti je skupo, lijepo odeš u drugi ili nikamo. Imate ponudu - odaberite. Hoćete učiti - odaberite drljanje po livadi ili idite nekome za kog stvarno mislite da vas može naučiti, poboljšati, osposobiti ... Čovjek si je dao truda, riješio start pod Motovunskim zidinama, uostalom, isto kao i Joža ili Nevio svoje startove. Za njih niste jamrali - ovog čovjeka natežete ko da je alien . Pa što ak je došao niotkud i sad je s nama? Kakve to veze ima s onim što je napravio? Čovjek je istaknuo cijenu na isti način na koji netko prodaje na placu "opuzensku kraljicu slasti" - lubenicu. Pa ipak netko kupi, netko ne kupi. Ak ne kupi, nikad neće znati kakva je, ak kupi - može biti zadovoljan ili ne. I u čemu je to problem? Da se odmah razumijemo, to nije isto kao kad ti HZS traži lovu - il uzmi, il ideš opet na ispit (recimo za produžetak sportske). Il država ... Ovdje je samo istaknuta cijena - neki prođu, neki se zadrže. Pa onda slike sa grmljem , pa hebo ovo, pa hebo ono ... Dajte nađite jednog, samo jednog Hr pilota s barem desetgodišnjim stažom, a da nije barem očešao neke maline, da ne kažem hrast , dalekovod ili bukvu? Pa to je dio letenja. Ovako, mislim da je naplaćivanje startnine klubovima u susjedstvu, recimo stotinjak km, neproduktivno. Makar se na kraju, sve izmuze od pilota, a ne od kluba. Franco, kolikogod si putovao po svijetu (i ja sam), već si se uvjerio da besplatnog ručka nema. Svaki moraš zaraditi, ili barem platiti. Po cijeni koja je istaknuta.

p.s. sad sam tek pročitao boxov post, da sam to učinio ranije, ne bih se ni javljao - potpisujem (19:40)

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

2 Palac gore: : Irena, Red Baron    
Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 19:43 
Offline     DHV 2-3

Roman Lavriv je napisao/la:

...

p.s. sad sam tek pročitao boxov post, da sam to učinio ranije, ne bih se ni javljao - potpisujem (19:40)

I ja (19:45)

Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 20:36 
Offline     DHV 2

Član od: pon 21 ruj, 2009 21:33
Dao Palac gore: : 308 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 337 / Palac dolje: : 1
Šteta, mnogim pilotima u hr treba tečaj Sigurnog polijetanja, a ne "naprednog" (kaj god to bilo).
Malo si krivo skužio kaj hoću reči, znaš. :empathy:
Airievu virtuoznost ne osporavam i žao mi je kaj negdje blizu njegovog imena nisam spomenuo i tvoje. Sorry.
Jedva čekam da ti završiš obuku, pa da se možemo pohvaliti da mi tebe poznamo.

Probaj pročitati još jednom moj post,polako, na svjetlu, kad izađeš iz nove guzice.

Voli te striček Kiki.

Za ostalo kaj spominješ....Šta reć...

Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 22:58 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Istina je da puno pilota nedovoljno vježba polijetanje ili ga nikad i nisu kako spada svladali. Ili misle da je to ko bicikl, jednom naučiš pa kad opet sjedneš tj. ukopčaš se, i ostalo će doći samo od sebe... A neće. Tu sam se i sam našao. U zadnje vrijeme mi start uspijeva kao prvi servis u tenisu...

Da ne ponavljam očigledno, start treba usavršiti i redovno vježbati tj. ponoviti gradivo.

No, kako je to Sasha već dao nagovijestiti, kao što je letenje puno više od curenja do sletišta, tako i u polijetanju ima puno više tehnika i trikova nego što bi to čovjek pomislio. I naravno da bi bilo korisno naučiti što više o njima no, ako ih čovjek nema vremena redovno vježbati i ponavljati usudio bih se sugerirati kako je možda bolje da ih ni ne nauči jer će ih htjeti upotrijebiti i onda kad za njih više nema dovoljnu rutinu.

Jednostavan primjer je leđno polijetanje s okretanjem na obje strane. Sasha je sigurno u pravu da teren i vjetar mogu to zahtijevati no ja sam nekoliko puta pročitao da je za početnika/neiskusnog/neuletenog pilota bolje da ima jednu stranu primarnu i polijeće na nju bez razmišljanja čak i kad uvjeti zahtijevaju suprotno, nego da se jednom u 10 polijetanja zabuni i zavrne si gurtne zato jer mu ova druga strana nije prirodna kao ni dešnjacima lijeva ruka. Možda sam i u krivu, možda će Sasha ustvrditi da okretanje na obje strane nije nimalo poput lijeve i desne ruke i da se uz razumno puno vježbe može naučiti da ti obje strane budu prirodne te da za to ne treba prekomjerno često vježbati.

Dobro, iako ga nisam vidio na djelu po svemu što sam čuo čovjek sigurno zna što radi i o čemu priča pa će vam sigurno znati reći i koliko često pojedinu novu tehniku treba vježbati da bi se u nju mogao 100% pouzdati i bez oklijevanja je primjenjivati.

Jedna spomenuta stvar mi ipak mrvicu bode oko i ona je povod što se uopće javljam: tehnike polijetanja na jakom vjetru. Zašto bi čovjek uopće želio polijetati po granično jakom vjetru? U kojim situacijama?
Siguran sam opet da će Sasha znati i to objasniti u generalnom slučaju no nisam siguran da će vam znati reći isplati li se, i uz svo stečeno znanje, polijetati u 10m/s na Kalniku, Strahi, RG Jug, Gredi...
Naime, nekako sam stekao utisak da je naupečatljiviji dio Sashinog umijeća bila sposobnost polijetanja na jakom vjetru i da su mnogi poželjeli iste vještine kako bi ih iskoristili tamo gdje se dosad na jačem vjetru nisu usudili polijetati. A s jakim vjetrom se ne treba šaliti. On nije uvijek laminaran, na puno starteva zna jako varirati u jačini, a i nakon polijetanja vas čeka teren koji možda ne dopušta slijetanje, tj. toplanding u mirniju zavjetrinu (kao onaj čošak na Raspadalici) ili vodoravnu livadu (kao što sam vidio na mnogim letjelištima uz obalu u Australiji). A i ako sve dobro prođe, onda treba znati i letjeti u jakom vjetru: termike su razbijene i iz njih se lako ispadne, puni krug možete zavrtiti tek puno dalje od padine nego što ste navikli, sletišta koja su inače slobodna od jačih rotora sada ih imaju, alternativna mala sletišta po putu su možda sada i neupotrebljiva itd. itd.. Siguran sam da je prejak vjetar i strah od njega spasio mnogu kičmu koja je inače mogla otrpjeti, ne toliko u samom pokušaju polijetanja koji nije uspio, koliko u kasnijem letenju i slijetanju po tako jakom vjetru...
Nekako mislim da je vrlo bitan dio svog tog umijeća sama procjena: kada je vjetar ipak prejak, kada je prejak za određeno poletište, kada teren nije dovoljno pregledan/otvoren da se može procijeniti maksimalna snaga i pravi smjer vjetra nakon polijetanja, koja su sletišta zbilja sigurna. A to vas nitko ne može naučiti na jednom tečaju.

Eto, mislim da je ovakav tečaj sigurno dobrodošao, da ga drži čovjek adekvatnog znanja i iskustva (makar nekima nije dovoljna faca jer nije Mike Kung) no ako ste na njega mislili otići samo zato da možete na svojim lokalnim startevima polijetati po vjetru po kojem se nitko drugi ne usudi onda možda bolje da još jednom razmislite...

6 Palac gore: : apco, benco, Franco, kmikac, tmuic, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 23:09 
Offline     DHV 2-3

[quote="Roman Lavriv"]

?

Zadnja izmjena: Franco; pet 13 srp, 2012 23:39; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 23:33 
Offline     DHV 2-3

Franco, kolikogod si putovao po svijetu (i ja sam), već si se uvjerio da besplatnog ručka nema. Svaki moraš zaraditi, ili barem platiti. Po cijeni koja je istaknuta.

Eh, onda si trebao još pročitati i moja dva naknadna komentara, gdje sam se složio s Sashom da ako plaća zakupninu da je onda i u redu da se plaća startnina.
Nezgodno je kad se uključujete u raspravu, a nije vam se dalo prije toga pročitati cijeli tijek iste, onda vam komentar izgleda malo piglu i nitko zapravo ne zna o ćemu vi to.

Vrh

PostPostano: sub 14 srp, 2012 0:38 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:21
Dao Palac gore: : 232 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 184 / Palac dolje: : 1
S obzirom da sam ove godine državno provela u ulozi gledatelja i navijača, a sami start pred utrku sam provela sjedeci na startu i fotkajuci pilote, zakljucila sam da bi mnogima dobro dosao tecaj polijetanja.... :hi:

4 Palac gore: : Danči, marin, Red Baron, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sub 14 srp, 2012 4:13 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Franco je napisao/la:

Franco, kolikogod si putovao po svijetu (i ja sam), već si se uvjerio da besplatnog ručka nema. Svaki moraš zaraditi, ili barem platiti. Po cijeni koja je istaknuta.

Eh, onda si trebao još pročitati i moja dva naknadna komentara, gdje sam se složio s Sashom da ako plaća zakupninu da je onda i u redu da se plaća startnina.
Nezgodno je kad se uključujete u raspravu, a nije vam se dalo prije toga pročitati cijeli tijek iste, onda vam komentar izgleda malo piglu i nitko zapravo ne zna o ćemu vi to.

ajd o'ladi, starino ... barem se ti i ja zastopmo ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

PostPostano: sub 14 srp, 2012 9:14 
Offline     DHV 2-3

ajd o'ladi, starino ... barem se ti i ja zastopmo ...

Kak da oladim na tim vrućinama, a još moram delati?
Fala Bogu da se zastupamo, a tako će i što se mene tiče ostati.
Mi starci moramo se držati zajedno, inaće će nas ova omladina pregaziti :)
Vidimo se na pivi.
;)

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sub 14 srp, 2012 9:42 
Offline     DHV 2

Član od: čet 03 ruj, 2009 8:45
Dao Palac gore: : 679 / Palac dolje: : 7
Dobio Palac gore: : 664 / Palac dolje: : 3
Red Baron je napisao/la:
Sad bi ja trebal onak po zagorski: "KUŠ balavc jedan, TI buš meni govoril...!!!", ali nemogu. Bolji si pilot i skidam ti kapu. I dalje stojim iz svoje izjave. Da dostignem nivo koji imate ti i Todd sada, bilo bi mi dovoljno...zasada ;)

Ma nisam mislil niš prepotentno.
Mislim, ono stariji si pa ti sve pada... :lol:
U jbt. bolje da se prestanem ispričavati, sam se sve više zakapam :lol:

mail: niviuk.hr@gmail.com
mob: 00385 91 612 00 69
Nikola Kuzmić

Vrh

PostPostano: sub 14 srp, 2012 10:17 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
CloudWalker je napisao/la:
Jedna spomenuta stvar mi ipak mrvicu bode oko i ona je povod što se uopće javljam: tehnike polijetanja na jakom vjetru. Zašto bi čovjek uopće želio polijetati po granično jakom vjetru? U kojim situacijama?
Siguran sam opet da će Sasha znati i to objasniti u generalnom slučaju no nisam siguran da će vam znati reći isplati li se, i uz svo stečeno znanje, polijetati u 10m/s na Kalniku, Strahi, RG Jug, Gredi... ...

Ej Žac pa bar ti si strastven XC-jaš i znaš da npr xceara i večina Brazila, južna afrika, Pierdarhita, letenje na klifovima i xy drugih mjesta pa i kod nas npr Buzet su najuvjeti za prelet negdje kad je za nas PG pilote granično s vjetrom na startu btw Saša je jedan dan na dp-u mogao napravit50-70 ili više km preleta a da smo mi imali skenslanu trku zbog jačine vjetra a ipak je on u tom vjetru triputa starto - navrtio - toplendo (da me nebi netko krivo shvatio trka je skenslana s razlogom ali pričam o xc-u gdje tko zna odstartat može dosta odletit)

lp

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sub 14 srp, 2012 13:36 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 13 stu, 2009 19:59
Dao Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 7 / Palac dolje: : 0
Oće li iza ovoga biti organiziran biti organiziran Tečaj naprednih tehnika sjedenja u sicu??
:respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: