»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 02 tra, 2026 11:43.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Za šaku dolara
PostPostano: čet 22 tra, 2010 23:34 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Knez je napisao/la:
1. Doc molim te nemoj više nikad (ak slučajno dosad već jesi) koristiti prijevoz sa Brummom dok ja vozim ili se nalazim u njemu. I nemoj kaj zameriti...

Knez ti ak ne znas prepoznat salu ja ne znam kaj bi ti reko.
Bez brige, ne bum vise ni prismrdil tvojoj finoj crvenoj igrackici. Jel smijem bar bit na istom parkingu ko i ti? Ha? Pliizz...

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

1 Palac gore: : Knez    
Vrh

PostPostano: pet 23 tra, 2010 8:49 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Ajde smirite strasti, doboko udahnite pa izdahnite i bu bolje drugi put, ak nebu, Straha čeka svoju stotku pa dojdite na nju. :hi:

Vrh

PostPostano: pet 23 tra, 2010 11:03 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
zupanich je napisao/la:
I jedan i drugi start su nisko i kad tak vjetar šara teško je donijeti ispravnu odluku. Mislili smo ako na RGJ puše sjever lako se odbacimo na RGS. Da, ali sa čim...

Neda mi se sad više analizirati, naučili smo svoju lekciju.
Sve je več gore napisano.

Sami smo krivi, idemo pametniji dalje!

Nije mi namjera tjerati mak na konac, pokušavam razumjeti zašto se dogodilo to što se dogodilo i ti si izvrsno objasnio kako je došlo da odluke da se ide na RGJ. Bilo je teško prosuditi na kojoj visini preovladavajući vjetar preuzima kontrolu. I istina je da bi, da niste čekali ljude koji su kasnili stigli na vrijeme na ciklus južnog termičnog vjetra.
Ipak, moram primijetiti da nisam siguran da bi svi koji su došli na start uspjeli iskoristiti taj ciklus i u kratko vrijeme koliko je trajao poletjeti. Mislim da je na osnovnu i najveću pogrešku ukazao Vedran: ako se želi letjeti XC iz birtije se treba krenuti u 11, najkasnije pola 12. No opet, istina je da je kombi tu za sve letače, ne samo nas 10-15 koji aspiriramo na 100+km i rekorde. Naravno, volio da Knez prepozna kako je pomicanje Hrvatskih XC granica i postavljanje rekorda nešto važno za čitavu PG zajednicu, ne samo za ego rekordera i da činjenica da je na tvom domaćem startu postavljen XC rekord Hrvatske znači više od 100kn više u kasi zato jer se čekalo na par zakašnjelih. (Istini za volju, sigurno postoje i XC letači kojima se ne žuri previše i ne da im se dugo čekati na startu)

I još jedna stvar, jedna logika koja mi je pala na pamet u predmetnoj situaciji: odabiru između dva starta koja su dovoljno blizu da se nije teško premjestiti. Ako imamo start koji gleda na jug, na termičku stranu i onaj koji gleda na sjever, na neosunčanu stranu, čini se da je, u slučaju krivog vjetra na pojedinom startu, vjerojatnije da će se situacija promijeniti na startu okrenutom na jug te da na njoj treba čekati promjenu. Međutim, ako postoji mogućnost da na jednom od starteva puše dobro, a na drugom krivo onda bi bilo logičnije provjeriti prvo sjeverni start. Ako na njemu odmah puše dobro - super, ako ne, instantno seljenje na južni i čekanje tamo dok se ne popravi ili probije poštena termika. Obratna situacija je problematična zato jer, kao što je vjerojatno i bilo, na južnom startu treba nešto više vremena da se procijene uvjeti i za to vrijeme vam prijevoz zbriše. Ponovo, znam da nije tako jednostavno jer, kako je Župsi već napisao - lakše se pobrati na RGJ uz termiku koja dovoljno probija, nego na RGS sa konstantnim povoljnim vjetrom. I opet, kontra toga, već rečeno, termika koja probija dobra je za jednog-dva letača koja su spremna na taj proboj, ali vjerojatno nije dovoljno dobra da bi 30 ljudi na siguran način odstartalo (toliko vas je čujem bilo gore).

Znam Župsi da si rekao da ti se ne da dalje raspravljati, da ste naučili lekciju. No i ja bih je htio naučiti, ali nije mi očigledno što je suština zaključka? Osim da se ne ide s Brummom... Što i nije baš neko rješenje. Rješenje bi bilo postići dogovor koji bi nas sve zadovoljio. A mislim da je jedna od najbitnijih stavki polazak na start dovoljno rano. Mislim, netko će uvijek kasnit, to je zakon vjerojatnosti, većina ljudi ne kasni zato jer su 'nonšalantni', nego su se možda na radni dan morali izvući iz hrpe obaveza, možda su sami čekali nekoga, ma sto razloga zašto nisu uspjeli doći na vrijeme iako su htjeli. Zato, ako bi se reklo da se kreće u 11, čak i s čekanjima lagano zakašnjelih bilo bi dovoljno vremena. A oni koji ne mogu doći nego do 12, unaprijed bi odustali od Brumma i došli bi u vlastitom aranžmanu. Zadovoljnim pilotima koji putem ne grizu nokte jer znaju da već kasne bi Knez tvoje šale 100% opet bile smiješne. :-)
Lov na XC rekorde je kao neka vrsta tekme, a na tekme se dolazi i po 3h prije starta (iako bi i 1h bio praktično dovoljan no to bi onda podrazumijevalo žurbu i brzopletost, nepripremljenost, što nikome nije u interesu)

P.S.
Knez, mislim da je svakome tko nije bio pod emocionalnim stresom poput tebe i tvojih prijatelja bilo jasno da se Doc šali s 'Knez, ti si gad.' Iako, kad sam to pročitao bio sam 90% siguran da nećeš shvatit šalu. A nije toliko stvar u tebi. Ako sam nešto dosad naučio o ovakvom javnom komuniciranju to je da sarkazam i dvosmislenosti i šale na tuđi račun jednostavno ne funkcioniraju kao što je to slučaj uživo. I sam sam se više puta tako opekao, ne samo šaleći se, nego i ne shvaćajući šalu na vlastiti račun. Samo dvoje prijatelja koji se već dugo i dobro poznaju mogu se bez opasnosti međusobno javno šaliti na račun onog drugog. Sa svakim drugim je rizik.

1 Palac gore: : zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pet 23 tra, 2010 13:37 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Razmišljam dali da se javim ili ne i odlučio sam. Ako tko ide na xc prelet neka otiđe. Neka ne čeka čoporativne odluke jer neče stič ni na start.Puno babica kilavo djete bi rekli stari. Kaj se tiče kombija ili organiziranog prijevoza je isto jasno. Svi bi se vozili a nitko nebi platio ili što manje. Znam iz osobnog iskustva. Ni ja nebi platio ali pitam:-)). Večina njih misli da ako je kombi klubski klub plati prevoz. Ne, jer nema toliko para koliko te zvijeri popiju kada su pune letača i opreme.Drugo kaj se pojavljuje u večini slučajeva:pričekajte malo jer čemo malo zakasniti. Tako je uvijek. Držite se satnice pa če se spavalice naučiti dan organizirat racionalnije.Imaju svoj auto pa nek produže. Da ne serem. Na startu treba bit ranije što piše u priručniku za padobransko jedrenje. Lp

6 Palac gore: : Danči, Ljubo, profa, Red Baron, Roman Lavriv, zupanich    
Vrh

PostPostano: pet 23 tra, 2010 13:45 
Offline     DHV 2

Član od: pon 21 ruj, 2009 21:33
Dao Palac gore: : 308 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 337 / Palac dolje: : 1
Ak se slobodno umiješam...??? 8)

Kad zbrojim sve kilometre koje sam odletio u karijeri ne ispada jedan pošten prelet vrijedan bilo kojeg pilota iz ove priče, ali ako zbrojim kilometre koje sam se prevozil s brummom 'dole', onda ste svi teški amateri. :ROFL:

Pa kad smo već kod zbrajanja... ne mogu zbrojiti tko tu kome hoće metnuti i tko se na koga ljuti.
Stav tipa: malo se ljutim na sebe ....pa se malo srdim na Kneza...pa na vrijeme...pa kasnimo (15 min.???), mi ne liježe.

Uvijek bu se netko ljutil, ak nitko drugi onda ovi kaj su potegnuli za Ivanec ili Cvetlin 200 km da bi odletjeli nešto, a sad ih domaća ekipa neće pričekati 15 min.
Ne može netko iz Sinja (čisto primjera radi) procijeniti dal mu iz Trakoščana do Cvetlina treba 15 ili 25 min.
Divno je vidjeti domaću ekipu kak složno odleti +100 u grupi, ali ako ste ekipa koja bude zbog jedne baze ostavila 'furešte' u krčmi, onda bih vam poželio isto to kad dođete u Sinj.

Vladek i ja smo 100 put vozili na RG i Ivku-besplatno, ali i isto toliko puta išli pješice na RG po kombi ili auto jer nas nitko od ovih koji 'bacaju kamenje' nije 'imao vremena' vratiti gore.
Ali dobro, nismo mi likovi koje bi bila čast voziti po bregu kak je to nama bilo kad smo imali priliku.

Svaka čast na kilometrima, ali nemojte biti gotovani, odnosno ak ste već takve face onda na start dođite taxijem.
To zna biti jednostavno, a i taxist je sasvim rijetko i paraglider koji je isto došao letjeti.

Krivo mi je kaj je Knez, očito , krivo shvatio Doka.
Ostalo su očito trenuci taštine.

4 Palac gore: : Knez, Ljubo, Tojo, toni    
Vrh

PostPostano: pet 23 tra, 2010 13:55 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Nevezano uz diskusiju, htio bih samo istaknuti neke odlike poletišta iznad Zagreba: prijevoz kreće u 10.50, ne čeka nikog, drugi ide u 12.30, vikendom svaki puni sat, košta 8 kn (a nekada samo odmahne rukom kad vidi ruksak). Možeš platit i mobitelom iz busa. :)

3 Palac gore: : CW, gburazer, Red Baron    
Vrh

PostPostano: pet 23 tra, 2010 13:59 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5270 / Palac dolje: : 21
Ne, ne bih se složio s uvaženim kolegom Vranom oko toga da za XC let treba doći 3h ranije. To je jedan od uvjeta, ali nije dovoljan. XC prelet se planira nekoliko dana ranije, prateći prognozu, i dan ranije se odlučuje gdje se ide.

Predmetnog dana, ne, ne. Dan prije predmetnog dana, nazvah kolegu Dencu koji posjeduje bijeli kombi i dogovorio sam s njim prijevoz za predmetni dan. I to po rasporedu: u 10h okupljanje na parkingu King Crossa te polazak prema Zagorju i Ivančici, jer je prognoza davala sjeverni smjer (s derivacijama na temu), a baze kumulusa su trebale biti više od 2500m. Putovnica, koja kuna, paket za preživljavanja s južne strane Save (ne, ne mislim na Novi Zagreb, kaj vam je, tamo je Pleso, mislim na BiH) su već bili spakirani te 3 (slovima: tri) GPS uređaja s novim durajućim baterijama. E, sad se pitate zakaj 3?! vrlo jednostavno. Prvi mi je Compeo i osnovni uređaj, ali vrag ga zna kak' može zaribati. Drugi mi je Garmin 72, koji je u stvari hamajlija jer ga ne vadim iz kokpita već 6 godina, osim kad mijenjam sic i kad koji put downloadam track kad me Brauniger zafrkne. A treći je Garmin 76, jer ljepše izgleda i bolje radi od sedamdesetdvojke i zato jer je na njemu VELIKI kompas prek cijelog ekrana za slučaj ubazivanja i vrtkanja u vlažnom i neprozirnom. Eto, mene, odoh ja do markovih konaka.

Ele, dolazim na mjesto sastanka u 10:05h (uvjek dođem malo kasnije od dogovorenog, pa dobro nekad i malo više od malo kasnije, jer je to dobro da ne moram druge čekati, a kad oni mene malo više čekaju od 5 minuta, onda platim cugu i ispričam se s nekim glupavim razlogom u koji niti sam ne vjerujem). I svi su tamo. Svi koje sam imao na popisu od dana prije PD (u daljnjem tekstu Predmetni Dan). Tu su se sakupili: Sanja, Branko, Ranko, Hoba, Zorislav i Janko, već spomenuti vozač i ja. Svi veseli k'o tranzistori. Imamo velika očekivanja od PD-a. Zapućujemo se prema sjeveru uz taktove nepatvorenog r'n'r. Propuštamo i Ininu i OMVovu benzinsku postaju na autoputu te biramo Tifonovu u Začretju za opskrbu MTS-om. Nakon opskrbe i čik-pauze nastavljamo vijugavom cestom prema Radoboju, preko golubovečkog prijevoja do Ludbrega i Ivanca. Tek što smo izašli iz kanjona, malo pred Ludbregom stižu glasine od Žune da je "okrenulo" na jug na Strahi i da se planira RGJ! U minivanu konsternacija i nevjerica. Međutim nastavljamo do Ivanca, jer Zorislav zvani Zoro treba pokupiti nove špage kod nivijučkog dilera Friščića za svog Ajspikatri.

Dolazimo u kafebar Breza u 11:15h (znam jer sam pogledao na mobitel da li me je netko gnjavio pozivima dok nisam imao signala). Veća skupina letača je već tamo i pijuckaju pića te ne djeluju nimalo nervozno. Nervoza je primjetna tek kod Žune i Sergeja (poznatiji kao Sele). Stoje i nervozno zivkaju automatske meteo-postaje. Primjetih kolegu iz gorskih krajeva Planinka Selca i srdačno se pozdravih s ovim gorskim tićem. Došao čovjek da leti na sjever, a situacija naginje južnim padinama. Planinko nije zbog toga uzbuđen, ali izražava negodovanje ukoliko se uputimo na južno poletište. Tu je i stari prekaljeni vuk Slaviša Kintar koji se češka i poljska po glavi s čikom superbijelog bronhija među prstima. U nedoumici je kao i ostali. Netko od mlađih pilota dobaci doajenu XC preleta i Hr rekorderu Danku Friščiću da kaj on misli. Na što mu je Friš lakonski odgovorio da se ne živcira već da ide kam i svi. Polako kreće razgovor na temu gdje da krenemo. Evidentno kumulusi plove na jug, mi ih samo mirno promatramo i više ne znamo kud. Ameba je javila da Drumm kreće iz Cvetlina u 12h za Ravnu Goru. Čavrljanje prelazi u žustriji razgovor te žamor postaje zamoran. Odlučujem poduzeti inicijativu i predlažem suputnicima iz Dencinog kombija da glasamo 'ko bi gdje i tako odlučimo. Iznosim svoje argumente u prilog Ivančice. da znam da puše NW i da nije najidealniji za Ivku, ali sam već po tome letio i ne vidim zašto ne bih opet, jer se nabrati može na suprotnoj strani od Konja. Osim toga, postoji naznaka inverzije oko 1000m i Ivka je viša za 400 m od RG. Ako iscurimo možemo opet na RG jer imamo kombi na raspolaganju. Denco klima glavom i dobacuje da će još uzeti dva cenera svakom za to. Sanja ga šalje u troqrtz i da mu neće dati ni 100 kn jer je gulikoža, ali je suzdržana u glasanju. Branko i Ranko su za Ivku. Zoro sjedi do Friša i drži da je Friš u pravu kad kaže da je opasno po NW na Ivku. Janko i Hoba su za to kaj odluča svi. Dakle, nit' prde nit' smrde. Ameba i dalje poziva, nestrpljenje raste i dok si rekao - raspade se humilis na vjetru - nigdje nikoga osim nas sedmero + vozač u bijelom kombiju.

A kaj bumo mi. Nekak' ispada, da gdje svi tu i mali Kujo, odnosno da ne budemo pametniji od domaćih XC aseva pa da forsamo nekaj kaj možda i nije ok. Lagano krenemo putem Kamenice i Donje Voće, pa Višnjice, pa uz breg i dođemo do Ravne Gore jug. A tam nigdje nikoga osim Zdravka Torbara. Nekaj vuče s juga, ali slabo i u kratkim ciklusima. Nakon 15-ak minuta evo stenje Drumm, pun padobranaca poskakuje putujući prema poletištu. Slijedi iskrcaj i čekanje. U jedanipolsatnom čekanju, malo malo odem pišati da se iscjedim, a da me ne uhvati negdje na 150 kilometru sila, i osjetim kako mi urinski mlaz neki vjetar vraća prema nogama. Izmičem se i gunđam na rotore, međutim na povratku prema poletištu osjećam kako mi taj isti vjetar baca kosu na lice dok mi sunce ide u oči. Nešto me kopka, pa zar je moguće da puše SJEVER! Dolazim do kolega i izričem glasno tu moju sumnju. Oni odmahuju rukom i govore da će proradit i da će povuć s juga. Nekako sam skeptičan jer se bliži 15h, a na startu je 30-ak letača, dok lijepe kumuluse sjever i dalje nosi k jugu. Glasnija negodovanja zapičinju, a činjenica da se transportno vozilo Drumm marke TAM spustilo s brda to još više potpiruje. Na kraju pada prijedlog da bijeli kombi i naš vozač Denco odveze grupu letača, koji to žele, na sjeverno poletište iste planine. Ponovno priupitujem svoje suputnike, posebice Zoroa, Ranka i Branka da li žele na sjever. Odlučuju ostati i domeću da im javim kako je tamo.

U bijeli kombi se uguralo 8-9 letača i odlazimo. Na RGS-u nas dočekuje 4 m/s vjetra u čelo s povremenim bočnim uklizavanjima i s udarima do 6 m/s. Kolega Kovač i kolega Šime isukavaju pile, kao i ja, te s namještamo. Dok razvlačim svoje novo krilo pun želje i nestrpljenja da ga napokon probam, zovem Zoroa na dva broja mobitela i kaže da je isključen, a kolega Branko mi se ne javlja. Sanja nekoliko puta ponavlja na radio stanicu da su uvjeti idealni. Potpuno spreman, govorim Denci da javi nekome na RGJ da dođu tu i polijećem nakon 2 jača liftinga krila koja su me oborila na leđa jer sam loše rasporedio balast u sicu, a Kovač i Šime su se nabirali pred mojim očima. Izeltjeh i odletjeh. Naravno, krivom rutom kao i mnogo puta do tad.

U iščekivanju bijelog kombija s ostatkom ekipe u Ljubešćici u birtiji Tomaš nakon nekoliko rundi piva (a kaj je pivo bez votke? - ko pasoš bez fotke;-), doznadoh od Zoroa da su oni već bili nakopčani kad sam ih zvao na južnoj strani i polijetali su. On se izvukao, ali s gadnim rodeom u rotorima. Drugi nisu bili te sreće, a neki nisu niti poletjeli kao Branko, Ranko i Sele.

I da se vratim na svoj tekst od nanije o PD na istu temu, svatko je odlučio za sebe i svatko snosi posljedice svoje odluke. A da smo po mom osobnom sudu svi kolektivno donijeli krivu odluku i dalje tvrdim. Trebali smo ići na Ivku, a 'ko nam je kriv, osim nas samih.

U tekstu su korištena izmjenjena imena kako bi se zaštitio moralni i profesionalni integritet sudionika. Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna.

4 Palac gore: : gburazer, Red Baron, Roman Lavriv, Zoki    
Vrh

PostPostano: pet 23 tra, 2010 14:28 
Offline     DHV 2-3

kmikac je napisao/la:
...onda na start dođite taxijem.

To sam napravio 2001. na Visu, tj. taksijem došao na Hum. Taj smo dan doplovili do Komiže, a svi domaći su ošli u ribu. :-D

Vrh

PostPostano: sub 24 tra, 2010 10:22 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5270 / Palac dolje: : 21
Danči je napisao/la:

Nego, kako iđe Mantra deset koma tri?

Iđe, nego da iđe, ali mi je glupo pisati nakon jednog leta od 26 min. i još jednog od 1,5 h. Prvi dojam je da je supersoničnofantastično krilo. Puno rafiniranije i uglađenije leti od R09, manje trzajeva, a i oni koji se događaju umiruju se milimetarski precizno vođenom ručicom. Hod je nevjerojatno kratak, ali vrlo osjećajan tak da nije problem dozirati (doduše to govorim nakon 90h na R09 koja je ipak vrlo slična R10, a Ajskpik3 mi izgleda 'ko da vučem mrtvog konja za rep). Odlično se diže, a i R09 se super dizala. Ipak, zahvaljujući rigid foilu i s gornje i s donje strane komora dobio se vrlo čvrst prednji rub koji reže zrak, od kuda da puše. Ulijeće u termiku kao šilo i ne ispada, a milina je centrirati stupove. Speed je još lakše povući od R09. Tko je probao na devetki ostao je u čudu, a ja sam ostao u čudu kad sam probao na desetki. Nemam dojam finese, jer sam malo letio, a i R09 je imala odličnu finesu. Zoki i Tomek su rekili da ih je PD zaklapalo na IP3, a mene niti jedom, a bilo je čupavo nad RG s obje strane. To objašnjavam time da sam ju letio s respektom. Bumo vidli.

Za sad mi se čini da nisam nikad letio išta bolje. Me like :Yahoo!:

Vrh

PostPostano: sub 24 tra, 2010 12:33 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Danči je napisao/la:
Nevezano uz diskusiju, htio bih samo istaknuti neke odlike poletišta iznad Zagreba: prijevoz kreće u 10.50, ne čeka nikog, drugi ide u 12.30, vikendom svaki puni sat, košta 8 kn (a nekada samo odmahne rukom kad vidi ruksak). Možeš platit i mobitelom iz busa. :)

ovo je mali O.T., ali veže se na Dančija (sry)

Pitanje broj jedan: Od kuda kreće taj prevoz za Sljeme? Točnu lokaciju molim.
Pitanje broj dva: Hoćeš li biti moj mentor za ''Sljemenske visove''? - ja sam Purger i kad sam se počeo baviti PG-om moja (naivna) ideja je bila ''da ću svaki dan letjeti sa Sljemena''.

Vrh

PostPostano: sub 24 tra, 2010 15:06 
Offline     DHV 2-3

Red Baron je napisao/la:
Pitanje broj jedan: Od kuda kreće taj prevoz za Sljeme? Točnu lokaciju molim.

Izvanredna ZET autobusna linija Mihaljevac - Tomislavov dom, kreće s okretišta tramvaja na Mihaljevcu. Vozi cijeli dan, ali zapamtio sam 10.50 i 12.30 jer me samo tada zanima. Kakav si ti to Purger ak to ne znaš? :mocking: Naravno ako je gore orkan istim busom se možeš i spustiti.

Red Baron je napisao/la:
Pitanje broj dva: Hoćeš li biti moj mentor za ''Sljemenske visove''? - ja sam Purger i kad sam se počeo baviti PG-om moja (naivna) ideja je bila ''da ću svaki dan letjeti sa Sljemena''.

Ne treba tebi mentor, već lagani poticaj nogom u pozadinu kako bi napokon krenuo letiti s poletišta koje bi ljudima iz Zagreba trebalo biti logičan izbor (naravno ne uvijek, ali ono barem - često). U tom smislu možeš uvijek računati na mene. :beer:

Vrh

PostPostano: sub 24 tra, 2010 19:56 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Štetočino, ak ti treba mentor, javi se meni, barem za proljetni dio sezone 8). Pokazat ću ti kako se prelijeće Zlatar u još mnogo toga, haha ... npr, kako da mi češeš leđa u letu ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: sub 24 tra, 2010 20:28 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Roman Lavriv je napisao/la:
Štetočino, ak ti treba mentor, javi se meni, barem za proljetni dio sezone 8). Pokazat ću ti kako se prelijeće Zlatar u još mnogo toga, haha ... npr, kako da mi češeš leđa u letu ...

hehe, baš si sladak Shefika... zato te i volim
buci, buci...

Vrh

PostPostano: ned 25 tra, 2010 18:22 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
kmikac je napisao/la:
Pa kad smo već kod zbrajanja... ne mogu zbrojiti tko tu kome hoće metnuti i tko se na koga ljuti.
Stav tipa: malo se ljutim na sebe ....pa se malo srdim na Kneza...pa na vrijeme...pa kasnimo (15 min.???), mi ne liježe.

Uvijek bu se netko ljutil, ak nitko drugi onda ovi kaj su potegnuli za Ivanec ili Cvetlin 200 km da bi odletjeli nešto, a sad ih domaća ekipa neće pričekati 15 min.
Ne može netko iz Sinja (čisto primjera radi) procijeniti dal mu iz Trakoščana do Cvetlina treba 15 ili 25 min.
Divno je vidjeti domaću ekipu kak složno odleti +100 u grupi, ali ako ste ekipa koja bude zbog jedne baze ostavila 'furešte' u krčmi, onda bih vam poželio isto to kad dođete u Sinj.

Ostalo su očito trenuci taštine.

Cini mi se da je ovaj komentar o cekanju 15 min nekog isel mene, pa da malo obrazlozim situaciju.

15 min, prije ili poslje, kod starta u xc letenju ne mora znaciti ama bas nista, ali isto tak moze znaciti puno, omjer je 50:50. Nije mi se samo jednom desilo da sam odstartal samo nekoliko min. iza nekog i bila je curiona, a ovaj prvi je napravil dobar rezultat. U pocetku sam mislil da neznam, da nemam dosta iskustva, pa sam si sam kriv, al kasnije sam skuzil da nije samo u meni problem; ako odstartas u "rupi" izmedu dva ciklusa termike, ne pomogne ti ni pila od krila, ni iskustvo, ni instrumenti..... To je jedan od razloga zbog kojeg ne zelim kasniti na start.

Neznam dal je ova sitacija iz Sinja stvarna, ili je to samo primjer, no manje bitno. Mislim da kad ja idem nekud, recimo Sinj, nije fer da zicam ekipu od, ajmo rec 10 ljudi, da cekaju sam mene i mojeg pajdasa. Uostalom to nikad nisam ni radil, a i kad idem nekam dalje na letenje, krenem uvjek 1 h prije nego kaj bi obicno i trebal, a i ak zakasnim (jer se na putu svasta moze desiti) idem s svojim auto gore, ili cekam drugu rundu prijevoza. Isto tak ti ljudi koji su dosli iz daleka, a i oni izbliza, znaju gdje su, al nekak mi se cini cudnim da takvi nikad ne kazu mjesto u kojem se trenutno nalaze, nego uporno govore za 2 min.... Ili da su u Trakoscanu, a zapravo su tek u Golubovcu...... A ak je domaca ekipa "prava" onda im nece biti problem vratiti se po drugu rundu dolje, po te "furešte".....

Zagriznuti sam xc letac, no jedan sam od onih kaj nisam "privatnik" i nemogu ici letjeti kad vidim da ce biti dan ok, nego cekam vikend i onda ak imam srece, se potrefe dobri uvjeti za xc. Taj dan ne zelim i necu potratiti na "fureste" koji kao neznaju gdje su.

Nekim ljudima je to malo teze za razumjeti, pa zato i ovo tu sad i pisem. Ja kuzim ljude koji dodu na start, pa se prica, pa se raspravlja, pa se sjedi po sat vremena, takvima 15 min prije ili poslje ne znaci nista, i to postujem; ne zanima ih xc letenje, ak ce odletit dobro, a ako ne nikom nista. Zato smo i svi razliciti. Isto tak se nadam da ce ostali pokusati svatit mene i ostale xc-ovce koji imaju slicno razmisljanje. Kad dodem na start nije mi cilj raspravljati, pricati, razradivati teorije....za to pozovem eipu po tuznom kisovitom danu na biljar i cugu pa raspravljamo do mile volje. U prvih nekoliko min. procijenim situaciju, odlucim dal startam odmah (bez obzira dal je neko vec u zraku ili ne), ili idem dolje jer uopce nije za letjeti, ili cu cekati pol sata, pa ponovo odluciti. Ak se odlucim startati odmah, za par min sam vec u zraku, i zato me ova sporna situacija frustrira, pa kad jos vidim da ti "furesti" koje smo cekali 15 min, mirno sjede na startu, zezaju se i uopce nemaju namjeru startati u skoro vrijeme - blago receno POLUDIM......

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: