»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 07 ruj, 2024 22:33.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 66 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Predstavljanje članova
PostPostano: sri 25 sij, 2012 15:27 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 23 sij, 2012 11:38
Dao Palac gore: : 20 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 21 / Palac dolje: : 1
Darinka je za mene gospodja Darinka! :)
Naravno da ju poznam, zivi blizu mene. Zapravo, zivimo u malome gradu, pa svi sve poznamo i svi smo blizu.
a Mikac... :-D :-D :-D on živi 3 kuce do moje...

Da, i kako onda ne bih znao da ima i pg klub u Zaboku? :)

Vrh

Naslov: Re: Predstavljanje članova
PostPostano: sri 25 sij, 2012 16:51 
Offline     DHV 2

Član od: ned 31 lis, 2010 17:02
Dao Palac gore: : 701 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 231 / Palac dolje: : 0
Ma sigurno znas Darinku,mala dela v elektre i slaze rezerve!

Vrh

PostPostano: pon 27 vel, 2012 21:39 
Offline     DHV 2

Član od: sri 02 vel, 2011 12:40
Dao Palac gore: : 343 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 647 / Palac dolje: : 1
Pozdrav svima, evo da se i ja predstavim:
Damir Kalinger, no vjerojatno poznatiji širem krugu kao Mići - čitaj mali (185cm). Godine, ma to nije važno, u najboljim godinama kažu. No koji puta zaboli činjenica da si među starijima u društvu. Ali dok je mog prijatelja Romana ja se osjećam kao tinejđer. Nadimak sam dobio od svog prijatelja, lege s posla i kumčeta Štete (195cm) kojeg vjerojatno večina na forumu zna. Tako je i sve krenulo, Šteta je krenuo sa tečajem PG-a, a ja sam mudro šutio i gledaošta se tu radi. I tako godinama. Upoznao sam puno dobrih ljudi u pg svijetu bio na raznim događanjima, puno puta su me tandemirali, tako da sam u jednom trenutku slovio i kao profesionalni putnik. Čak je i bilo šala na taj račun poput "nisi pilot tandema ako nisi letio sa Mićijem.
2010. kod mojih velikih prijatelja slavonaca na DON-u letio sam sa Rodrigezom. Iako je večer prije bila žestoka i burna, odlučili smo se za malo akrobacija i mislim da je to bio presudni trenutak da se odlučim "napokon" da i sam poletim.
2011. u veljači krenuo sam na tečaj kod Tonija i Ede i evo me sada nakon godinu dana mažem visince, uživam u svakom trenutku u zraku.

12 Palac gore: : Box, Flyingbear, janjecic, joe33, jozovimana, Mirko, Morelli, Red Baron, toni, vedran_zgela, zlatko2508, čule    
Vrh

PostPostano: sri 28 ožu, 2012 23:05 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 26 ožu, 2012 18:46
Dao Palac gore: : 12 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 6 / Palac dolje: : 0
Pozdrav, ime mi je Luka,, iz Koprivnice sam i tek nedavno me zainteresiralo parajedriličarstvo, prvenstveno PPG..do sad sam se susreo s nekoliko vrsta letenja,, ali ova me posebno privlači pa eto prvi korak je bio registrirati se ovdje da pročitam vaša iskustva itd, u nadi da me potakne da isprobam ili odustanem od ovog na prvi pogled prekrasnog vida letenja.

4 Palac gore: : jozovimana, kbelcar, M.R., zec    
Vrh

PostPostano: pon 23 tra, 2012 20:13 
Offline     DHV 1

Član od: pon 23 tra, 2012 19:04
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 4 / Palac dolje: : 1
Pozdrav svim nebeskim letačima! Zovem se Boris i letuckam od 2000 godine! Kako sam se učio u Njemačkoj i često tamo bio ne poznam baš puno naših momaka! Letim na Sol Ellus iz 2005 i imam otprilike do sada oko 250 sati u 10 godina! Vise sam rekreativac i ne natječem se nego uživam u čarima ovoga našeg sporta kada mi je god prilika! Na forum sam nabasao slučajno! Čisto nebo i dobro letenje svima!

4 Palac gore: : Flying_man, jozovimana, Nik01, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 25 svi, 2012 16:11 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 27 ožu, 2012 21:25
Dobio Palac gore: : 5 / Palac dolje: : 0
Pozdrav svima,

evo da se i ja predstavim......

Tomislav Francic

Zagreb

rođen 1980

letm od 2003 rekreativno

automehaničar

4 Palac gore: : Franco, jozovimana, Nik01, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sub 14 srp, 2012 13:32 
Offline     DHV 1-2

Član od: sri 28 ožu, 2012 11:54
Dao Palac gore: : 15 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Ime: Alen
Godine: 31
Zanimanje: graficka priprema i jos dosta toga (nisam dizajner)
Volim: brodove, oblake, more, planine i sve sto tamo obitava
Ne volim: banke, organiziranu separaciju osim u svrhu kratkotrajne zabave

Zasto sam tu?
pitanje je: zasto nisam tu vec 15 godina...
u letenje sam se zaljubio prije nego sto sam upoce znao da je to moguce.. i tako sam sa nekih 15ak god prvi put vidio reportazu na tv-u o zmajarenju, ili pg-u, ne sjecam se dobro.. e sad, nekak mi je iz tog doba ostalo Antoni Buljan u glavi.. samo se sjecam da mi je to bilo "WOW, pa to je moguce i toga ima kod nas!", tada sam cvrsto odlucio da cu jednog dana poletjeti.. cak mislim da sam u to doba uspio kontaktirati nekog iz te ekipe.. pa mi je receno da moram cekati da navrsim 16-17 godina za skolu.. ili tako nesto.. i onda je usljedila spica puberteta, mladost, ludost, ucenje, posao, neimastina, imastina.. prije nego sam se snasao, hop, imam 30 god a jos nisam poletio.. u medjuvremenu sam 2002, ili 2003 uspio odraditi jedan tandem s Edom na kalniku, sto je samo potpirilo vatru..

trenutno sam tecajac, od opreme mi fali jos krilo i stanica, nadam se da cu to ubrzo uspjet kupiti posto cesto subotom/nedjeljom radim pa ne mogu na svaki tecaj.. a s druge strane, mogu si priustiti pokoji odlazak preko tjedna.. tak da se planiram ukrpati nekom od instruktora za koji let preko tjedna.. ne zelim razvlaciti skolu godinama.. zelja mi je urediti start na lokalnom brdu i iskoristiti svaki letivi dan, pa makar na 5 minuta.. i naravno iskoristiti svaku mogucnost za odlazak na neki pravi teren i sve popratne sadrzaje koje letenje nosi sa sobom..

vidimo se na nekom boljem mjestu (brdo/zrak/birtija)

8 Palac gore: : dr zdravko, Flying_man, hrga, joe33, jozovimana, profa, vedran_zgela, čule    
Vrh

PostPostano: pon 05 stu, 2012 12:53 
Offline     DHV 1

Član od: pet 26 lis, 2012 20:20
Dao Palac gore: : 38 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 8 / Palac dolje: : 0
Kuc,kuc....
Dobar dan... :hi:

kako forumska kultura za novake nalaže, za početak kratko predstavljanje...

Zovu me Josip, a po roditeljima sam naslijedio prezime Kamber...
Ovaj nadimak jozovimana sam dobio od Hare-Krishna prijatelja
Davne 1962 godine sam došao na svijet u malom mjestu Veliki Grđevac...
Bavio sam se svim i svačim što radim i dan danas.
U vrijeme dok sam obilazio svijet susreo sam se i sa izazovima letenja,
prvo na jedrilicama (sjeća li se neko Blanika L13... :ave: ), pa onda Utva 75,
prvim rogalo zmajevima,pa onda motornjacima,žirokopterima (i sam sam sagradio jednog),
pa sve do susreta sa paraglajderima 1995/96.
Ukratko rečeno,probao sam skoro sve što leti... : unknown:
Danas sa pola stoljeća na leđima, najljepše mi je spakirati ruksak i otići negdje
na brijeg i ... ostalo znadete... :beer:
Toliko za sada...
Želim Vam svima dobar vjetar i još puno slobodnog prostora ispod plavog neba
i svratite ponekad i na zemlju... :amen:

Pozdrav
Josip

7 Palac gore: : dr zdravko, Flyingbear, geronimo, Michi, profa, toni, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sri 07 stu, 2012 21:51 
Offline     DHV 2

Član od: sri 02 vel, 2011 12:40
Dao Palac gore: : 343 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 647 / Palac dolje: : 1
Josipe, neka vas je više starijih od mene, tada se i ja osjećam kao dječarac.

Vidimo se na brdu.

1 Palac gore: : jozovimana    
Vrh

PostPostano: uto 25 pro, 2012 23:36 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 15 lis, 2012 12:31
Dao Palac gore: : 70 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 121 / Palac dolje: : 1
Dobr dan dame i gospodo.

Evo kako sam malo prelistavao forum, tako sam naišao na ovu temu i što jest jest. Red je prvo se predstaviti.
Pa evo:

Zovem se Dejan, imam 41 godinu, živim u Novom Zagrebu, Bračno stanje oženjen i otac dvije prekrasne djevojčice, hobi letenje u jednoj virtualnoj eskadrili na simulaciji IL-2 sturmovik (sad mašem u kameru ko na kviskoteci :) )

Što bih vam još bitno mogao reči o sebi a da vas zanima ? Pa ništa posebno osim da dijelim vašu strast od kad znam za sebe. Visine i letenje me fasciniraju od dječačkih dana, padobrance od maramica, avione i zmajeve sam počeo puštati sa valda 7-8 godina, a mama me sa 10 ulovila kako si radim padobran i na vrijeme ga uništila.
Htio sam skočit s krova dedine kuče :) Sve je več bilo skoro gotovo, a po planu je moj buraz trebo iza mene držati padobran otvorenim dok ja skačem :)
Dobro da mi je mama osujetila plan :)
E da evo jedne bitne informacije. Ove jeseni sam krenuo sa tečajem u Parafreeku sa jednom velikom grupom entuzijasta i ljudi vrlo sličnih sebi. Od onda smo uhvatili nešto prakse i stvorili jednu jaku i fenomenalnu ekipu.

Evo to je to za sad od mene.
Na jednom forumu vodim dnevnik naše generacije, te ću ga rado premjestit ovdje ako to niko ne napravi prije mene i naravno ako admini nemaju ništa protiv.
Ako neko ima želju to učinit prije neg ja to stignem ima moje dopuštenje.
Evo i linka gdje to možete nači:
http://2ndvarp.net/showthread.php?2385- ... %C5%A1kola

11 Palac gore: : dr zdravko, hrvoje.vt, kmikac, marin, Michi, profa, toni, vedran_zgela, zlatko2508, Zoki, ŽeljkoG    
Vrh

PostPostano: sri 26 pro, 2012 10:33 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Nubian je napisao/la:
Na jednom forumu vodim dnevnik naše generacije, te ću ga rado premjestit ovdje ako to niko ne napravi prije mene i naravno ako admini nemaju ništa protiv.

Zašto bi bilo tko imao išta protiv - samo stavljaj!

Vrh

PostPostano: sri 26 pro, 2012 10:54 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1490 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5262 / Palac dolje: : 21
CW je napisao/la:
Nubian je napisao/la:

Zašto bi bilo tko imao išta protiv - samo stavljaj!

Dobro došao Nubian! Bilo mi je zanimljivo čitati tvoj dnevnik, odlično i osvježavajuće podsjetćanje na davne dane i svu ono iskustvo sa školskih terena.

Vrh

PostPostano: sri 26 pro, 2012 13:07 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
Pozdrav svima, a posebno tebi Dejane/nubian,

moram ti priznati da sam u dahu pročitao tvoj dnevnik, super! Uvijek se vrtimo oko iste stvari, najljepše priče su priče kroz oči entuzijasta koji prolaze kroz obuku, sve one dobre, pa čak i one "manje dobre" situacije, a još sve pisano na način da je svima zanimljivo. Vidjet ćeš koliko je to bitno, jer kasnije priče postanu za naijansu prestručne, čak bi se usudio reći suviše apstraktne, što jednostavno znači da nas neletačka populacija teže razumije (zapravo, pokušao sam ublažiti činjenicu da smo drugima dosadni :)). No, da ne smrdim više, čestitam svima, a Davidu žellim brzi oporavak, uostalom, ako se već moralo nešto dogoditi, nek se dogodi van sezone, do proljeća će biti ko' nov i ja se nadam da ga ovo neće obeshrabriti.

(Huh, a koliko uzbuđenja i prsa ispunjenih "vulkanom" vas još čeka, weeeeeeeeeeeeeeee :))

Veselim se druženjima na startu i onima kasnije u birtiji!

Pozdrav,

Dario

1 Palac gore: : hrvoje.vt    
Vrh

PostPostano: sri 26 pro, 2012 18:19 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Kako ti samo zavidim...

Meni je sad hladno, pa malo mokro, pa se neda ni 80, pa me raz....a firma, pa mi se bas neda na Tribalj.
Sto bi Izet rekao "Da mi se bar jos jednom trezan napit!!!" :)

Za one koji me znaju, konotacija je sa letenjem a ne s alkoholom... :)

Puno srece i samo bez ozljeda! (Je slatka bol, ali ipak...)
I svaka cast na izvjestajima.

LP!

Vrh

PostPostano: ned 30 lip, 2013 20:59 
Offline     DHV 1

Član od: ned 30 lip, 2013 14:31
Dao Palac gore: : 56 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Marko Matković,21 god. Pazin,Istra :)
evo pocetnik letim par mjeseci,u nabavci opreme,planira se tecaj...uglavnom lagano i opusteno,pozdrav svima :)

Vrh

PostPostano: sri 24 srp, 2013 2:54 
Offline     DHV 1

Član od: sri 17 srp, 2013 2:25
Dao Palac gore: : 3 / Palac dolje: : 0
Pozdrav svima,

Zovem se Saša Babić, rođen sam 65 godine, prošlog stolječa iz Karlovca. Davno sam napravio prve padobranske korake, ali nikako da mi se poslože karte kak treba ( poginuo mi instruktor) pa škola, pa ovo pa ono. U svakom slučaju, uvijek me zanimala motorna pilotaža i to mi je krajnji cilj. Paragliding vidim kao najjeftiniji način letenja a i po uzoru na njemačke pilote, koji su prije drugog rata svi trenirali na jedrilicama, želim "uhvatiti i osjetiti" vjetar, prvo na parajedrilicama.
Forum pratim več duže, ali nedavno sam se registrirao. Imam svoju "krpu" (se tako i kod parajedriličara kaže?) necertificiranu i služi za groundhandling. Kako stvari stoje, zbog poslovnih obaveza, (nisam često u zemlji) a najviše zbog spore dinamike održavanja tečaja, odlučio sam otiči na Basic course ovdje:http://www.flugschule-goeppingen.de/info/gleitschirm_ausbildung/grundkurs.html
Drugi važan detalj, tamo imam kolegu, a pročitao sam da se kod nas priznaju i strane dozvole.
E da, poznajem (virtualno) Nubiana, letio sam u CRO-Squadron-u..

Vrh

PostPostano: ned 28 srp, 2013 19:35 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 711 / Palac dolje: : 18
Cujem na ime Sale, Saša, Airie (ajri ili engleska verzija eri) a neki u Slo me zovu po prezimenu Juvan a koji put i dosta glasni "hej" posluzi svrsi dobivanja moje paznje. Rodom iz Maribora, 2010 došao na odmor iz Australije na 2 mjeseca i u 2013 još sam na odmoru u Istri. Jožef Rabič zna kako je to kad dodješ malo u Istru i nakon 10 x n godina još si tu. Nema lijeka ljubavi.
Puno pilota srelo me već a puno vas če samo čitat neke moje sofisticirane budalaštine ovdje na forumu.
Letim od 1996 iako sam imao nekoliko godina pauze dok sam u medjuvremenu nastavio skakat iz aviona.
U Australiji sam instruktor i komercialni letač tandema, volim XC letenje i takmčenja su mi smiješna.
Letenje mi je prirodno kao hodanje i zbog toga sam i dobio nadimak Airie (zračni) pošto sam skoro više u zraku nego na tlu.
Na neki način letenje mi je kanal putem kojeg mi se razvijaju oni finiji osijeti i osjećanja za sebe i okolinu. Uzimam ga kao "duhovni" put. Ponekad u zraku od frustracije glasno vičem, uvijek pričam sa sobom, i bože nedaj da mi ostane upaljen radio jer bi se svi pišali od smijeha od mojih monologa. Al nekako mi to pomogne da smanjim unutrašnju tenziju i spojim se više s trenom. I kad jesam spojen, onda mogu odletit čudesne stvari s puno zahvalnosti.
Prije letenja i poslije slijetanja izvodim neki svoj mali ritual s kojim se prisjecam toga da sam ziv sada i da trebam ostati prisutan i zahvalan za to šta imam, dobivam i dajem.

Pozdrav svima.

13 Palac gore: : darinka, Franco, gburazer, miha, profa, Red Baron, Sanja, schulz, tomac, Tomica Solina, vedran_zgela, Vulkanizer, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pet 30 kol, 2013 18:11 
Offline     DHV 1

Član od: sri 28 kol, 2013 22:29
pozz od mene
zovem se Josip Javoran i dolazim sa otoka Raba
zagrizao sam za multirotore i sada bi htio počet naručivati nešto i polako to sastavljati...ima kod mene par dečki što imaju neki avioni i još neke druge letjelice...inače kod mene nema nikakav klub,pa neznam dal je dobro što sam ja napisao prilikop registracije ime kluba,onako samo jer nisam mogao se registrirati bez toga
ali ako se sakupi nas još onda ćemo počet razmišljati i o tome
eto toliko za sada od mene
lijepi pozdrav

Vrh

PostPostano: sub 31 kol, 2013 13:51 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
FelixArba76 je napisao/la:
pozz od mene
..inače kod mene nema nikakav klub,

Ima.

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: sri 27 kol, 2014 0:10 
Offline     DHV 1

Član od: uto 26 kol, 2014 23:56
Dobio Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
Pozdrav.

Dobio licencu krajem 2013. Živim u Ljubljani a ovdje sam se prijavio jer sam
živio u Zagrebu 25 godina, pa sam nekako vezan na "očetnjavu".
Letim na Ionu2 i plan je što više letjeti ...

Edvard Pohl

2 Palac gore: : miha, vedran_zgela    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 66 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: