»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 06 vel, 2023 23:28.

Time zone: Europe/Zagreb
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Komisija za parajedriličarstvo HZS-a "ISTRA OPEN - C19"
PostPostano: pet 19 ožu, 2021 11:00 
Offline     DHV 2-3
Avatar

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Postovi: 1057 [ Pogledaj ]
Lokacija: Radoboj - Krapina - KZŽ
Dao Palac gore: : 756 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 962 / Palac dolje: : 13
Komisija je donjela odluku da se sankcionira ZK Fenis zbog ne poštovanja procedure promjene termina natjecanja Istra OPEN C-19.

Naime, Komisija je kalendar natjecanja za 2021.g. donijela još u siječnju ove godine. No, ZK Fenis ponovno otkazuje i samoinicijativno mijenja datum natjecanja koji se nalazio u službenom kalendaru od 14-18.04.2021 sa rezervnim terminom od 28.04.- 02.05.2021.g., na novi datum od 03.- 06.lipnja 2021. sa rezervnim terminom od 10.- 13.06.2021. (https://airtribune.com/istra-open-2021/info/details).

Isti klub samoinicijativno bez opravdanih razloga je prošle godine otkazao organizaciju DP-a, te mu je zbog toga Komisija uprošlom sazivu dodijelila Opomenu. Osim toga termin koji je odabran kosi se sa već od Komisije odobrenim terminom organizacije DP u ovjesnom jedriličarstvu 03.-06.06.2021 na istom terenu

S obzirom da se ponavlja samovolja i nepoštovanja procedure donesene su slijedeće odluke:


1. Odluka o poništenju Istra Open 2021 C-19 u organizaciji ZK Fenis u 2021 godini, odnosno micanje iz kalendara HZS-a, kao i ne ododravanje FAI 2 cat natjecanja

2. Odluka o zabrani organiziranja ZK Fenis FAI 2 cat i svih ostalih službenih natjecanja u kalendaru HZS-a na dvije godine zbog recitiva tj. ponavljanja za koju je već ZK Fenis opomenut.


Darko Potočki
Predsjednik Komisije za parajedriličarstvo i ovjesno jedriličarstvo

_________________
STOP DREAMING, START FLYING7 Palac dolje: : 6Žila6, badel, JERKO, Michi, sale, tomgom, Šokre
Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Komisija za parajedriličarstvo HZS-a "ISTRA OPEN - C19"
PostPostano: pet 19 ožu, 2021 16:54 
Offline     DHV 1-2

Član od: čet 30 lip, 2011 10:14
Postovi: 13 [ Pogledaj ]
Dao Palac gore: : 3 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 0
Bravo, čestitam!!!
Napokon da se poduzimaju koraci za unapređenje paraglidinga i natjecanja. Uvijek sam bio za afirmativne, poticajuće odluke pogotovo u ovo vrijeme korone kada ne znamo što će biti za tjedan dana.
Više je nego hvalevrijedna inicijativa da se smanjuje broj natjecanje u paraglidingu.
Kada sam počeo letjeti slično sam naišao na odluku od takvih komisija (Vajde) kada zbog boljitka natjecanja i paraglidinga mi nisu dali 2 godine sportsku dozvolu. Tada sam bio mlad i blesav. Danas znam da se takve odluke donose za boljitak parglajdinga pogotovo natjecateljskog.
Obično takve odluke ne objavljujete javno ali ste me izuzetno ugodno iznenadili da je ova odluka iznesena javno na forumu. Niti dva dana nakog objavljivanja natjecanja.
Pošto je promijenjena praksa, koju potičem, volio bi da javno i obznanši članove komisije koji su donijeli takvu odluku da znam kome trebam čestitati.
Smatram da klub čine članovi tako da mislim da nije dovoljna kazna klubu, zabrana organizacije, već vas potičem da razmislite i da zabranite svim natjecateljima Fenisa natjecanje u ovoj godini na svim tekmama.
Da i ubuduće budete što aktivniji oko razvoja natjecateljskog paraglidinga.
Lijep pozdrav, Goma

P.S. molim vas da mi ne šaljete privatno poruke niti me zovete privatno na telefon. Ako su odluke javne onda želim i javne odgovore i javne rasprave.7 Palac gore: : 6Žila6, badel, Mari(j)o, mjauuu, sale, Zvoc, Šokre    
Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Komisija za parajedriličarstvo HZS-a "ISTRA OPEN - C19"
PostPostano: pet 19 ožu, 2021 19:26 
Offline     DHV 2
Avatar

Član od: uto 25 kol, 2009 17:40
Postovi: 253 [ Pogledaj ]
Lokacija: V.Gorica
Dao Palac gore: : 470 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 594 / Palac dolje: : 2
Pozdrav,
ne mogu ne reagirati na ovakav post. Stvarno ekspeditivno otkantavanje volje jednog kluba za organizaciju natjecanja. Umjesto da se sa razine komisije pomogne u organizaciji imam osjećaj da se radi ega ili čega već teži zabranama, kaznama i sl. Tako je valjda lakše a i pokazuje se moć . Ne znam kakva ali eto, moć. Uz ovakvu javnu objavu na forumu valjda je ego nahranjen.
Uključen sam u organizaciju navedenog natjecanja u komunikacijskom djelu i mogu reći da je ovo strašno jednostran prikaz situacije. Činjenično je da nas ovaj virus sputava u svim aspektima života pa tako i u odlascima na letenje i održavanju natjecanja. Lani je gotovo sve otkazano, ove godine je već otkazano svjetsko, a u ovogodišnjim raspisima svi su organizatori naveli mogućnost otkazivanja uz loše vrijeme i pazi mogućnosti, radi Covid virusa.
Slučajno? Ne bih rekao, a ne bih se ni čudio da se pojavi neki novi virus pa se netko pobuni na otkaz neke tekme jer: nije navedeno da je otkaz radi xyz virusa, piše samo loše vrijeme i Covid. Tako je bilo i lani, vele ljudi nije bilo loše vrijeme a ostalo ne piše pa ispada da se tekma otkazuje svojevoljno. Nije to baš tak.
Za ovu tekmu je bio generalni dogovor da se radi u travnju, komisija potvrđuje početkom godine, u veljači veli Potočki ako se mjenja termin dovoljno je dva tjedna prije javiti i nema problema bitno da se u FAI pošalje sve na vrijeme. Već je naglašeno i iskomunicirano s njim (a javljeno je i glavnoj tajnici koja potvrđuje natjecanje preko FAI aplikacije) da se ide nešto kasnije jer situacija nije bajna a računa se na strane pilote. Ovo nije DP već open FAI2 tekma kojom se želi na domaćem terenu napraviti nešto gdje i naši mogu skupiti koji bod jer je malo natjecanja a organizacijski je bitno prema FAI-u odraditi kako treba.
Datum je odabran brzinski jer je otkazano svjetsko pa se ide na objavu da se rezervira termin koji bi se inače preklapao. Prvi termin se preklapa sa zmajarskim DP. Previd, priznajem. No, ne takav da nešto znači jer je 2 mjeseca do tekme pa se stigne iskorigirati. Odabere se na drugi termin i sve 5. Ne vidim problem ako se sve radi na vrijeme (a na vrijeme je) i ne vidim potrebu kažnjavanja i opstruiranja nečije dobre volje na ovakav način.
lp
badel

_________________
http://www.dolet.hr5 Palac gore: : 6Žila6, hrvoje.vt, tomgom, Zvoc, Šokre    
Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Komisija za parajedriličarstvo HZS-a "ISTRA OPEN - C19"
PostPostano: sub 20 ožu, 2021 7:31 
Offline     DHV 2
Avatar

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Postovi: 363 [ Pogledaj ]
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
U normalnom bi svijetu članovi komisije sankcionirali i smjenili iz dužnosti predsjednika koji donosi takve nnepromišljene i nesportske odluke.1 Palac gore: : njak    
Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Komisija za parajedriličarstvo HZS-a "ISTRA OPEN - C19"
PostPostano: sub 20 ožu, 2021 9:11 
Offline     DHV 2-3
Avatar

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Postovi: 1057 [ Pogledaj ]
Lokacija: Radoboj - Krapina - KZŽ
Dao Palac gore: : 756 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 962 / Palac dolje: : 13
Žao mi je da je do toga došlo ali u zadnjih mjesec dana sam u nekoliko navrata imao razgovor sa odgovornom osobom u klubu ZK Fenis (predsjednik Damir Kalinger) razgovor i najmanje 3 puta sam objasnio proceduru kako se mijenja termin natjecanja dakle da objasnim i svima ostalima za ubuduće i da prekinem daljnju raspravu zašto je ZK Fenis sankcioniran.

- Ako je FAI cat 2. natjecanje odobreno od strane Komisije klub organizator je dužan natjecanje objaviti najkasnije mjesec dana +7 dana (pravilo FAI) od odobrenog datuma koji je donijet na sastanku komisije u ovom konkretnom slučaju je to 14.04.2021. dakle natjecanje je trebalo objavljeno na kalendaru FAI a 7.03.2021 više puta sam upozoravao predsjednika ZK Fenis da se to obavi i da se dignu web stranice s tim datumom, makar mi to nije dužnost, nego to mora obaviti sam organizator natjecanja , unatoč mojim upozorenjima to nije obavljeno na vrijeme.

- Ako se mijenja termin bilo kojeg već odobrenog natjecanja od strane Komisije, a koje je u službenom kalendaru HZS (samo da napomenem da je Službeni kalendar je podložan provjeri sportske inspekcije) procedura je slijedeća
- Klub organizator natjecanja je dužan podnijeti novi obrazac za prijavu natjecanja najkasnije 15 dana, a može i ranije prije odobrenog datuma (14.04.2021.) u ovom slučaju to je trebalo biti 01.04.2021. s time da su web stranice raspisa već javno objavljene minimalno mjesec dana prije.
U ovom konkretnom slučaju to također nije obavljeno i taj novi obrazac nije poslan na razmatranje Komisiji do dan danas .
(Tu istu stvar je Klub Fenis izveo i prošle godine kada je samovoljno otkazao DP u Istri 5 dana prije početka natjecanja također ne poštujući proceduru osim toga DP se ne može otkazati jedino u slučaju više sile tj. vremenskih neprilika ali se onda pomiče na rezervni datum i zbog toga je ZK Fenis dobio Opomenu komisije u prošlom sazivu)

Što radi ZK Fenis u ovom slučaju ?
Dopis koji navodno su htjeli poslati na Stručnu službu nosi datum od 17.03.2021. i drže ga u ladici, tj nije poslan ni na stručnu službu ni na Komisiju
Objavljuje javno web stranice raspisa 18. 03. 2021. da je početak natjecanja 03-06.06.2021. bez da se konzultira sa Komisijom za PJ i OJ HZS-a i Izvršnim odborom koji odobrava kalendar natjecanja.
Obavještava sve natjecatelje da svoje kotizacije koje su uplaćene za otkazano natjecanje prošle godine mogu iskoristiti za natjecanje koje će se održati u lipnju , znači određuje datum samovoljno i što se dešava, određuje datum koji je ranije odobren od strane Komisije za DP ovjesnih jedriličara na istom terenu u isto vrijeme 03-06.06.2021 .
Iako je ZK Fenis već službeno opomenut od strane prošlog saziva Komisije ponavlja istu stvar u razmaku manjem od godinu dana .
Da bi bili pošteni, ako je KSL Pegaz sankcioniran od saziva prošle Komisije zbog ponavljanja nepravilnosti na 2 godine neorganiziranja natjecanja u službenom kalendaru HZS-a i FAI , istu sankciju zaslužuje i ZK Fenis
DA stvar bude zanimljiva ZK Fenis ima svog predstavnika u Komisiji koji dugogodišnji član te iste Komisije i koji bi trebao biti dobro upoznat s procedurom.
I ovdje sva daljnja rasprava po ovom pitanju s moje strane prestaje .

Darko Potočki
Predsjednik Komisije za PJ i OJ HZS-a

_________________
STOP DREAMING, START FLYING


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Komisija za parajedriličarstvo HZS-a "ISTRA OPEN - C19"
PostPostano: sub 20 ožu, 2021 9:11 
Offline     DHV 2
Avatar

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Postovi: 363 [ Pogledaj ]
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
I dalje se pitam zašto komisija ne smijeni Predsjednika, t.j diktatora. Citiram; "I ovdje sva daljnja rasprava po ovom pitanju prestaje"
Tako je sankcionirajte klub Fenis i na Forumu, ukinite članovima mogučnost komentara :-D1 Palac gore: : tomgom    
Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Komisija za parajedriličarstvo HZS-a "ISTRA OPEN - C19"
PostPostano: sub 20 ožu, 2021 10:18 
Offline     DHV 2
Avatar

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Postovi: 328 [ Pogledaj ]
Lokacija: tamo - vamo
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Kao natjecatelj izražavam žaljenje što se FAI 2 tekma neće održat kod nas, osobno bi prisustvovao tekmi C19, a koliko mi je poznato izbornik repke je istu naveo kao pripremnu tekmu u terminu koji je prethodno bio naveden. Mi smo već gledali i smještaj za tu tekmu.

Iako nemam glas u HZS, niti me politika pretjerano zanima, moram Vas sve skupa pitat gdje ste bili (ne 91) nego kad su Jerka razvlačili po forumu, HZS-u i kad su mu na kraju odrezali kaznu od dvije godine zabrane organizacije natjecanja. Napominjem da je Jerko tad bio jedini organizator FAI 2 tekme u RH (moguće da sam pobrkao datume ali mislim da smo u to vrijem DP imali van RH-a).
Tad nikom osim meni nije smetalo što institucije rade svoj posao.
Nisam tad vidio ikoga od vas da je tražio da se objave imena članova komisije, niti sam vidio da ste tražili smjene Predsjednika. Osobno nemam ništa protiv Fenisa koji je moj bivši klub i u kojem i dalje imam prijatelje ali ovo nije način na koji civiliziran narod rješava probleme. Isto tako mi nije jasno zašto sad radite žrtvu od Fenisa kad i oni imaju predstavnika u komisiji i kad su vjerojatbo bili uključeni u sve prepiske (ne želim vjerovati da su Fenis izbacili iz prepiske kad se odlučivalo o natjecanju koje oni organiziraju).
Koliko vidim iz posta Profa je zvao Micia i objasnio mu proceduru, gdje je nestao šum u komunikaciji, vjerojatno Mici može objasnit ali to svakako nije razlog za smjenu komisije ili Predsjednika.


Još jednom Vas pozivam da ovo riješite na civiliziran način kakav dolikuje prijateljima, jer u ovom našem sportu nikad ne znaš kad će ti netko trebati pružit ruku.Također, ovim putem kao natjecatelj pozivam sve klubove da prijavljuju organizacije natjecanja jer nam takva druženja evidentno trebaju.Letački pozdrav,
Bruno

_________________
.....tu di sada živim snađem se ne brini, ja sam tvoje dite nareslo na stini .........
Zagora me rodila usrid sivog kamena.......1 Palac gore: : gburazer    
Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Komisija za parajedriličarstvo HZS-a "ISTRA OPEN - C19"
PostPostano: sub 20 ožu, 2021 11:20 
Offline     DHV 1-2

Član od: čet 30 lip, 2011 10:14
Postovi: 13 [ Pogledaj ]
Dao Palac gore: : 3 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 0
Hvala ti Bruno na razmišljanju ali skrećeš s teme. Ne znam gdje sam bio u to doba. Nisam bio upoznat s time (možda sam bio premlad letač). Ja sam kod Jerka bio na tekmi, bilo je lijepo organizirano i on je bio više nego dobar domaćin.
Sada sam upoznat s ovom odlukom jer je Badel, tajnik mog kluba uključen u organizaciju ovog natjecanja. Nemam vremena ulaziti u detaljnu problematiku ali je Badel rekao da ovo što Profa kaže nije istina.

Do sada nisam niti jednom Badela ulovio u laži dok mi je Profa barem jednom lagao u oči. (Na DP u Ivancu vezano za izračunavanje bodova. O tome sam pisao pa neću ponovno).

Tako da ću više vjerovati Badelu.

Na kraju to nije niti bitno. Bitno je da je tekma zabranjena zbog birokracije od strane Komisije. Komisija je ta koja bi trebala rješavati birokratske probleme i poticati organiziravanje natjecanja.

Ona je sada napravila upravo suprotno i stoga mislim da rade u suprotnosti od onaga ćemu bi trebali služiti.

Argument da su prije rađena sranja pa onda neka se rade i sada me ne zadovoljava.

Goma2 Palac gore: : Mari(j)o, Veliki    
Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Komisija za parajedriličarstvo HZS-a "ISTRA OPEN - C19"
PostPostano: ned 21 ožu, 2021 22:30 
Offline     DHV 2
Avatar

Član od: sri 02 vel, 2011 12:40
Postovi: 230 [ Pogledaj ]
Lokacija: Zagreb
Dao Palac gore: : 343 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 647 / Palac dolje: : 1
Dragi moji forumaši, piloti, prijatelji,

Već prilično dugo nisam bio na ovom forumu i vidim da imam preko 200 nepročitanih postova.
Na moju veliku žalost u jednome se spominje u negativnoj konotaciji i moje i ime kluba čiji sam predsjednik.
Pročitali ste jednu stranu medalje, a šta piše na drugoj možete samo nagađati.
Nemam namjeru pravdati svoje postupke niti kao Mići niti kao predsjednik ZK Fenis-a na forumu.
Ovdje može pisati svatko i gotovo sve. Postovi prolaze ukoliko nisu vulgarni ili ne zadiru u ZOZP.
Ovu temu može zaključiti samo admin i to samo pod određenim uvjetima.
Netko je pitao gdje sam bio 91? Ja sam ratovao, sa nekim stankama i do 95.
U duši ratnik, u srcu pravednik.
Mogao BiH se sada raspisati na dugačko i na široko, odgovoriti na svaki post, ali čemu?
Uvjek će biti nekoliko dušebrižnika koji će svojim postovima ili postupcima pronaći koju lošu riječ za tebe.
U što sam zaista siguran je to da ova tema nije gotova.

U ime ZK Fenis i svoje osobno zahvaljujem svima koji i dalje vjeruju u nas.

_________________
Mići


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] Time zone: Europe/Zagreb


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by Ančica Sečan
Page generated in 0.14576196670532 sec.