»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 02 tra, 2026 20:27.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Motorno jedrenje ali u mjestu
PostPostano: sri 27 sij, 2016 17:55 
Offline     DHV 2

Član od: ned 28 stu, 2010 8:56
Dao Palac gore: : 651 / Palac dolje: : 17
Dobio Palac gore: : 75 / Palac dolje: : 12
Poli ma znam ja Božoja od kad letim a to ti je fajn let, surađivali smo, skupa leteli, trgovali svih tih godina a i o elisama znam toga fest no z ovom nemam sreče prvo je to bila klupska na mot zmaju i u toku školovanja mladih letača slomili su vrhove pa sam si ju zel a dal sam klubu Lalujinu trokraku drvenu elisu Tornado jer je bila za dva fergazera a ja imam jedan na svom Rotaxu elem danko ju je odlično obnovil delala je perfektno ali sam imal na Comosu Bisonu nekih problema sa gas sajlom koji sam htel rešiti doma v garaži i vužgal sam trajk.sajla je bila zacvikana a nisam prednji kotač stavio u upor kaj inače uvjek delam i zmaj je ruknul v vrata od garaže i ode elisa dva kraka ko prvi puta ali jedan po polovici i danko pošto nema kalupa more složiti dva a ovaj jedan moram iti nekam drugam tak sam jedno vreme odustal od trokrake elise a i od mot zmaja napravil sam paratrajk dvosed preselil rotaxa 503 na njega kak i prednju vilicu i instrument tablu i još neke sitnice jer jednostavno došla je penzija nije mala za naše prilike ali letjeti paragliding slobodno pa mot zmaj i paratrike ipak je malo previše, kaj se anlasera tiče imam ga na Rotaxu 503 i nemam problema za sada jer to je anlaser kak na fiči!!! pozdrav...

Vrh

PostPostano: sri 27 sij, 2016 18:42 
Offline     DHV 2

Član od: uto 09 ruj, 2014 22:22
Dao Palac gore: : 115 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 520 / Palac dolje: : 0
Ah nažalost onda i sam znaš da od tog popravka kad je jedan krak dosta otišao nema ništa mislim ima ak se hoćemo zavaravati al na kraju tu sreće nema. Imaš onda samo tri načina ili pravi sve pa sa Božom pregovaraj, ili daj da ti napravi glavu sa dva kraka , dodaj malo više pića i eto, il najlakše prodaš to što je ostalo, u biti trokraka glava i za tu lovu ti Pavel napravi dvokraki drveni propeler i mirna Bosna.
Je ga kad se uvijek moramo na neki način krplačiti, al dobro to je i bit UL letenja.

Da na 503-ci je komad alnasera prema ovome na Hirtu. Ovo je neko malecko sranje ko na kineskom skuteru, a naravno i baterija nije obična 12v nego pak od 16.8v od 150eura za budale a za nas ostale 20 eura bat.članaka
i slaži sam. To su valjda napravili da mu daju malo šusa kad zavrti.

Uglavnom to zveckanje me bode u mozak. Nije ništa strašno ali udara ko udarac u tvrdo legirani metal "zvoni"

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2016 14:48 
Offline     DHV 2

Član od: ned 28 stu, 2010 8:56
Dao Palac gore: : 651 / Palac dolje: : 17
Dobio Palac gore: : 75 / Palac dolje: : 12
ma imam ja drvenih dvokrakih elisa kolko očeš levih za remeske prenose za trabanta, hirta, desne za Rotaxa 357 i sad letim z dvokrakom drvenom elisom z 503 i jedna mi je kod Danka na reparaciji i balansiranju nije to problem imaju te drvene dvokrake elise jako dobrih performasi i jako su pouzdane ali ova trokraka prvo skupa je da ti mozak stane a drugo jako je tiha i bez nekih vibracija a i šminkerska je bumo ja i Božo rešili stvar ovih dana dok bude novi kavez gotof i trokraka bu spremna za prolječe ako bog da pak bumo i neke filmove snimili zadnji put na borju nije mi uspjelo snimiti let nekaj sam zajebal kod ukapčanja kamere a bilo je fino društvo i prekrasdan dan..pozdrav !!!

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2016 15:38 
Offline     DHV 2

A to je uglađenija i tiša ako je dobar balans svakako je, iako vidiš kodmene je ila četverokraka original i popravljao sam je nekoliko puta dok se konačno zadnji put nije razletio zaštitni ram i uletio u nju e to ju je skroz sj.... tako da mi je od 4 kraka ostao jedan super i jedan tak-tak, i po ome mi je Pavel napravio novu drvenu 4 kraka i mogu ti reči da mi je ova drvena čak tiša, i dosta manje flex-a okolo.

Hajde ćao mi je za zadnji filmić nadam se da češ uspjeti iduči put, i obavezno ponovo stavi bateriju da se dopuni je lipo ali isto malo izgubi.

Hajde LP i podravi mi Božu od Mladena iz Neuma

Ja se nadam da sam u Subotu opet u zraku.

1 Palac gore: : dr zdravko    
Vrh

PostPostano: ned 31 sij, 2016 9:13 
Offline     DHV 2

I nisam se krivo nadao bio sam jučer u zraku tra-la-la. I sve mi se čini da se g.Vakula nije zaje na početku ove zime izjavivši da će biti toplija od dosadašnjih. Bilo mi je toplo sve do možda zadnjih par min. Let prošao odlično i po planu, i što je najvažnije dingi-linganje is pravca alnasera je riješeno sa rastezanjem originalnog federa na bendix-u. I ekipa iz USL Obale Radišići se fino naletila. Kad sam ih snimao malo je čudno bilo u zraku što se tiće dizanja tako da su mogli samo lagano iscuriti, ali su zato u ponovljenom letu iza toga obojca prešli 500m i dobro se najedrili dok sam ja sapirao auto od blata u praoni.Spremala sa promjena fronte tako da je u zraku bilo dosta nemirno i čudljivo od zalutalih vjetrova do nekih skroz zavrnutih stupova, ali kao što rekoh ide druga fronta pa je to ok makar je bilo toplo ahaha.

E da napomenem za nevjerne Tome ko što sam ja koji vjeruju samo sebi i uvjereni su da kada sami podižu A lajne mogu bolje parirati kad polijeću vjetru u bok da se sve su prilike varaju. Za sada mi se pokazalo da to puno bolje rade A assist trakice, i krilo kad mu se doda malo trima ide brže gore tako da se i komandama može brže i bolje korigirati.Vjetar mi je bio pod jedno 30 stupnjeva sa lijeve strane i jačine oko 1-2m\s, a kada se pogleda dizanje krila kao da ga nije niti bilo. Puni gas krilo gore, oduzmi gas korekcija nagiba, i puni gas i gore.

Naravno da nije preporučljivo polijetati nikako nego licem u vjetar, ali je ga kad svijet nije idealan hahaha.

Bok

3 Palac gore: : dr zdravko, hrvoje.vt, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pon 01 vel, 2016 14:47 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
S trajkom ili bez, koristim priliku da vas pozovem na Paramajmunovo X.

Uvijek su "prisilni" letači dodatno i dobro začinjavali ovu feštu, pa ništa manje ne očekujem i ovaj put.

LP

2 Palac gore: : kbelcar, zec    
Vrh

PostPostano: pon 01 vel, 2016 18:40 
Offline     DHV 2

Hvala na pozivu i da znaš da sam samo malo bliže nebi to propustio ni u ludilu, ali nažalost obaveze i kilometri su preveliki ovoga puta , a i definitivno moram koju kilu izgubiti a ne još koju prisloniti hahah.

HVALA

Vrh

PostPostano: pon 01 vel, 2016 21:46 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 11 ruj, 2009 21:39
Dao Palac gore: : 1048 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 714 / Palac dolje: : 2
Box .....mi koji smo blize - mogli bi ti doci, tak da pazi kad zoves - samo nas bi moglo biti puno nebo ;)

lp

Vrh

PostPostano: uto 02 vel, 2016 8:02 
Offline     DHV 2

kbelcar je napisao/la:
Box .....mi koji smo blize - mogli bi ti doci, tak da pazi kad zoves - samo nas bi moglo biti puno nebo ;)

lp

Ha ha ha samo obavezno dođite na nogama da ne promjene mišljenje ko je tu SLOBODNI a ko PRISILNI letać ha ha ha.

Vrh

PostPostano: sri 03 vel, 2016 15:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Po svemu sudeći (ali samo za sad po nesigurnim dugoročnim prognozama) između sada i dana kad to mislimo organizirati past će snjeg i dva tjedna bi trebalo držati noću od -5 do 3 po danu. Možemo pogoditi neku rupu hladnog i sunčanog vremena koja se također nazire, ali otom-potom. Sve do tada trebalo bi biti toplo, čak i sa povremenom kišicom.

Bilo kako bilo, nadam se da neće biti vjetra jer vama osim toga ništa ne smeta.

Usput, vjerojatno ćemo ponovo otvoriti nekakvu zonu pri kontroli tako da slobodno možete laprdati uokolo.

1 Palac gore: : tomac    
Vrh

PostPostano: ned 07 vel, 2016 7:55 
Offline     DHV 2

I kako ovako lijep dan kao jučerašnji ne provesti u zraku i ne uživati u lijepotama lijepe naše. Je da je pomalo,ljuljuckala termika pa je i slika malo nemirnija, ali pravo proljeće. Pumpala je termika na 100 mjesta.
Jedino što mi je donekle kvarilo idilu je hladnoća , i par dalekovoda koje sam stvarno jako teško uočio, tj i nisam im vidio žice nego stupove pa sam se po tome ravnao. Auh a ona najgornja žica im je stvarno previsoka, ma treba sve to flexom i u otpad a narodu pustiti Teslinu bežićnu struju "ZABADAVA".Eto uglavnom ja odletih satak vremena i sad mi je srce puno.

Bok

6 Palac gore: : dr zdravko, hrvoje.vt, Roman Lavriv, rudar, The Ozone Scraper, Vulkanizer    
Vrh

PostPostano: ned 28 vel, 2016 0:11 
Offline     DHV 2

Hajde da se nebi uspavali niti vi niti ja.Danas se malo šerafalo, ma i prošlu subotu sam ja radio ali to nisam dokumentirao tada sam radio na karburatoru jer mi je stalno kapalo gorivo van na usis zbog mikro vibracija, a danas sam radio na glavi jer mi je slinio ispod dihtunga. Ukratko ovako je to nekako išlo. Bok

Vrh

PostPostano: čet 03 ožu, 2016 7:22 
Offline     DHV 2

I evo tek sad stigoh reći, ali prekjučer je alnaser očišćen i ponovo vračen na motor i vrti kao nikada. Ovaj puta sam mu ostavio malo više razmaka između bendixa i zamajca pa mu je vjerojatno i malo lakše okrenuti, a i pročistio sam onu rupu u cilindru koja je kanal za dekompresiju, tako da i to igara ulogu. A da to sve nebi prošlo samo tako naravno isti dan je i Gospodar prstenova(Audi) odlučio da mu je dosadio stari plivajuči zamajac i da treba novi, i to u roku od 30 min, od laganog lupkanja do totalnog raspada sistema ( nešto slično ko da ubaciš šaku kuglagera u mjenjač ), ali nema više sad je dobio obični zamajac pa mu nema više plivanja hahaha.A onaj plivajući koje su to "Kurve Germanske" je naravno proglodan po obodu i tu je provirio jedan feder, koji su pederi naravno premjestili sa lamele na zamajac. Pa jeftiniji je zamajac nego lamela ili ?.
A naravno lamela i korpa su kao nove. Ali hajde i to smo riješili i sad smo furt spremni za prestanak padalina po g.Vakuli. I eto sve pet samo se ja našerafah i navozah a da ne poleti niti jednom.

Bok

4311

1 Palac gore: : dr zdravko    
Vrh

PostPostano: pon 04 tra, 2016 5:55 
Offline     DHV 2

:Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: Brmm-brmm ha ha haa :yup: :yup: :yup:

Konačno opet u svom elementu, i nisu nam suze stale na putr nego serija lošeg vremena i malo obaveza oko
organizacije "1 Rally Neum" koji je završio u Subotu isto tako po prelijepom vremenu i u dobru raspoloženju,
a Nedelja ostade meni za probijanje zvučnog zida. Malo mi je nešto kamera pošandrcala ali to mi nemože stati
na put, ali mi je zato ovolika pauza umalo pustila suzu. Bok LP Mladen

4624

Vrh

PostPostano: uto 05 tra, 2016 23:28 
Offline     DHV 2

A ovako je to danas izgledalo na malo jačem povjetarcu s juga.
Heil

4709

Vrh

PostPostano: čet 07 tra, 2016 21:46 
Offline     DHV 2

I danas se letilo i to puno ljepše nego prekjučer. Fin i laminaran jugo-istok 1-2 m\s, onako baš prelijepih 62 min provedenih gore u uživanju i razgledavanju. Kamerica je još uvijek na stolu i uredno se rastavlja i sastavlja dok na kraju nezavrši gdje je odma i trebala u smeću ahahaha. Evo i danas i prekjučer je progutao ravno 6 l\h, što i nije baš malo, čini mi se da je manje trošio kada je kapalo gorivo iz karburatora hahaha.
Hajde treba uzeti u obzir malo vjetra, malo kila,a i visinu leta u prosjeku od 250-500m. Eto toliko za danas, još mi samo ostaje nadati se da se neće obistiniti kiša za subotu. Aha da jutros se dignem i krenem na posao, ima sunca ali je još prohladno, a onda me zaplahne onaj prelijepi miris pokošene trave oko kuće koju sam sinoć pokosio. Ajme kako me to sjeti na Aerodrom Golubić u Bihaću gdje sam polagao i na njihovu travnatu pistu koja je jutrima kada sam dolazio uvijek tako mirisala. Odmah sam poželion da sam tamo a ne da idem na posao. Uh miris rosne treve i letenje prije nego što zabuba termika "Raj".

LP

4993

3 Palac gore: : Dragan Sepac, hrvoje.vt, kbelcar    
Vrh

PostPostano: pet 08 tra, 2016 7:42 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 lis, 2009 18:57
Dao Palac gore: : 83 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 193 / Palac dolje: : 0
Jel ko razmislja o elektromotornom pogonu. Koji motori, koje baterije,regulacija okretaja, i ostalo kaj ide sa tim? Boskoviču, ak citas, kaj nisi ti nesto eksperimentiral sa tim? Ako ko kaj zna nek podjeli. Ima li stranica gdje su istaknuti djelovi, koji motor, gdje se da kupit, karakteristike dijelova, kak spajat i montirat? Imam doma okvir paramotora i los paramotor pa bi se mozda u slobodno vrijeme poigral sa tim.Nekako imam averziju prema benzinu pod guzicom, sa losom izvedbom motora dok sam u zraku. To je i razlog sto malo letim motorno.

Vrh

PostPostano: pet 08 tra, 2016 7:43 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 lis, 2009 18:57
Dao Palac gore: : 83 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 193 / Palac dolje: : 0
Jel ko razmislja o elektromotornom pogonu. Koji motori, koje baterije,regulacija okretaja, i ostalo kaj ide sa tim? Boskoviču, ak citas, kaj nisi ti nesto eksperimentiral sa tim? Ako ko kaj zna nek podjeli. Ima li stranica gdje su istaknuti djelovi, koji motor, gdje se da kupit, karakteristike dijelova, kak spajat i montirat? Imam doma okvir paramotora i los paramotor pa bi se mozda u slobodno vrijeme poigral sa tim.Nekako imam averziju prema benzinu pod guzicom, sa losom izvedbom motora dok sam u zraku. To je i razlog sto malo letim motorno.

Vrh

PostPostano: pet 08 tra, 2016 9:42 
Offline     DHV 1-2

Član od: čet 22 pro, 2011 12:27
Dao Palac gore: : 174 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 203 / Palac dolje: : 0
janjecic je napisao/la:

ne znam da li je netko na našim prostorima eksperimentirao u kućnoj radinosti ili ne.
Što se komercijalnih verzija tiče, znam da Blackhawk ima svoj motor Blackhawk AMP, koji je po stranim forumima na glasu kao do sada najnaprednije riješenje u tom području. No kad uzmeš u obzir da i dalje ima cca 29kg, da mu je trajanje baterije svega 45 min, a cijena astronomska, onda znaš da još nije vrijeme za el. paramotor :-D

Službena stranica mu je...
http://blackhawkparamotor.com/paramotor ... paramotor/

možda negdje po netu i uspiješ iskopati koji dijelovi su korišteni :)

1 Palac gore: : janjecic    
Vrh

PostPostano: pet 08 tra, 2016 10:27 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 13:36
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 475 / Palac dolje: : 0
Ja bi samo dodao, za sada, mante se ćorava posla.....

Ali ako netko baš inzistira, evo par stranica sa nekim projektima:

http://www.mhp-profi.blogspot.hr/

http://juicedparamotors.yolasite.com/

http://laserhacker.com/?p=53

http://www.e-glider.com/en/e-glider-technical-data.html

I da, baterije koje se koriste, su puno opakije ako se preopterete, nego benzin.
Za sada je to preskupa zafrkancija za autonomiju od 20 do 40 min leta.

LP Darko

2 Palac gore: : janjecic, kbelcar    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: