»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 04 lip, 2026 11:02.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Factor 2
PostPostano: sri 07 ruj, 2011 11:32 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Pozdrav

I ja sam dobio par upita o Factoru 2 (EN C), pa evo par mojih zapazanja za one koje interesira.
...

Napravio sam 40-tak sati, letim s tezinom oko 105-108 kg na modelu M (90-110 kg).
S krilom sam jako zadovoljan. Nemam niti jednu zamjerku. Krilo leti dobro, slusa na komandama, daje feedback, ne zatvara, odlicno je na speedu... U performansama je (navodno) u vrhu svoje kategorije (tako kaze Nova marketing, a ja bi se mogao sloziti s tom tvrdnjom obzirom da sam na tekmi u Kruševu bio konkurentan).

Ako ga usporedim sa svojim prijasnjim krilom Nova Ra iz 2007. godine, koje je u svoje vrijeme takodjer bilo top DHV2 krilo, onda za Factora 2 mogu reci da je puno bolji na komandama, reagira brzo, i da s njime bez vecih problema mogu uci/skrenuti u jaku termiku (stup), sto je za Ra znao biti problem, da je Factor 2 dinamicniji i zanimljiviji za letiti od Ra...

Krilo zahtjeva aktivno letenje (rad s obje ruke) i odredjeno iskustvo, pa ga se nikako ne smije podcijeniti. Za sada nisam imao (kuc-kuc o drvo) nikakvih problema/zatvaranja s njime, a letilo se u jakim i zahtjevnim uvjetima. Sam sam radio jednostranska i frontalce i isto sam skroz zadovoljan s reakcijama i ponasanjem krila...

Ako ima nekih konkretnih pitanja, slobodno...

Lp,
R.

2 Palac gore: : andrija, vedran_zgela    
Vrh

Naslov: Re: Factor 2
PostPostano: čet 08 ruj, 2011 12:15 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 04 ruj, 2009 18:14
Dao Palac gore: : 105 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 26 / Palac dolje: : 0
Imam pitanje za dilera.
Nigdje pa niti na stranicama od NOVE nisam nigdje naišao na podatak o tome koji je materijal korišten za gornju i donju površinu krila. Vojo radi li se o nekakvom silikoniziranom materijalu?

Vrh

PostPostano: pon 12 ruj, 2011 11:43 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Završilo je prvo "službeno" prePWC natjecanje u St. Andreu. Zanimljivo je vidjeti koja su krila u prvih top 10 mjesta, jer sad su svi u istoj klasi. Ili nisu. Dakle, 10. mjesto je uzela NOVA factor 2 (EN C kategorija). Ispred su Peak2, M4, boom GTO i Venus 3. 105 natjecatelja, jake 3 utrke. Mislim da je reprezentativan uzorak s ponekom iznimkom kao što je to ova NOVA (da li Nova ima novo EN D krilo?). Primjetno malo je Advance-a i omege 8. Vjerojatno je to odraz pomanjkanja nastupa Advanc-a zadnje 2 sezone u PWC-u, jer O8 je nedvojbeno dobro i konkurentno krilo. Pojavili su se i Air Design Pure i Aircross Usport.

Vrh

PostPostano: pon 12 ruj, 2011 13:29 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
toni je napisao/la:
Završilo je prvo "službeno" prePWC natjecanje u St. Andreu. Zanimljivo je vidjeti koja su krila u prvih top 10 mjesta, jer sad su svi u istoj klasi. Ili nisu.

:crazy:

Neznam dali se to meni čini ili su u prvih 10 ista imena koja su se tamo pojavljivala i u open?!?
A i raspored proizvođača mi je nešto kao već viđeno!

A zar nema novih "superherojaizserialklas" u topten?!? :blum2:

:crazy:

lp

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.