»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 04 lip, 2026 17:40.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova generacija sjedala
PostPostano: uto 26 lis, 2010 10:19 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Više je prednosti za sjedala s kukuljicom (noge zatovorne) nego manjkavosti.

Prednosti:
- bolja aerodinamaika;
- bolja upravljivost (ima razlike između modela, ali u globalu su zatvorena sjedala "sportskije" podešena);
- neusporedivo lakše korištenje speeda (odmah je na nozi);
- odmaranje nogu tokom cijelog leta;
- bolja toplinska izolacija bez obzira na vremenske uvjete (ljeti se koljenom ili stopalom malo raširi kurton i evo ventilacije među nogama);
- uspješnije i sigurnije slijetanje na "dupe" odnosno klizeći (manja mogućnost zapinjanj nogu i većih povreda).

Nedostaci:
- u početku zahtjeva navikavavanje kod ulaženja u sjedalo, ali nakon 4-5 letova to postaje automatizam;
- osjetljiviji na turbulencije i termiku, međutim aktivniji i zahtjevniji piloti to i žele, pa je ovo nedostatak samo kod početnika;
- teži su, ovisno o težini pilota to može biti nedostatak, ali i prednost, ovdje mislim prvenstveno na dodatnu težinu u ruksaku na leđima;
- skuplji su.

Evo ti i moje iskustvo:

WW X-rated 2 i 3, super sjedala, odlična izrada i upravljivost. Novija nisam letio, ali izgledaju bolje, a i neki detalji su bolje izvedeni. Malo više koštaju.

Gin genie race, odlično sjedalo, izvrsna izrada, ali po mom ukusu slabija upravljivost prema WW x-rated i Ava Samurai-u. Košta najviše, ako izumemo relativno rijetki Kortel.

Advance impress, oslično sjedalo, odlične izrade, vrlo jednostavno za namještanje i upotrebu, ali "najneupravljivije" za moj ukus. Ovo treba shvatiti uvjetno, jer je po mom sudu upravo ovo sjedalo dobar uvod u zatvorena sjedala. Ovisno gdje se nabavlja relativno šarene cijene. Onomad ga je Bošković tržio po mizernih 500 eurića, ali sad mislim da je znatno skuplji.

Ava sport Samurai - više nego solidno sjedalo (letim ga 5 godina, teško se navikavam na sjedala, krila mijenjam, ali sjedala mi nekako zapnu za dupe, Sup'Air cocoon sam letio 7 godina), solidna izrada, mada su sva gore nabrojena sjedala bolje izrađena od Samuraia. Nakon što sam prvu sezonu psovao Avu sport, poslije je sve leglo na svoje i do danas nemam problema ama baš s ničim, ništa se nije raspalo osim onih glupi i nepotrebnih, šminkerskih ukruta u predjelu leđa i vrata koji drže šatro aerodinamični oblik. Sva ostala rješenja Ave za te ukrute (šlauf od bicikla s pumpicom, ploče, šipke i sl.) su bila jednako loša, ako ne i gora od plastične letvice). Međutim iz modela u model (Katana) se popravljaju u izradi i zadnji Tanto (nisam ga letio) je vrlo solidno izrađen i kvalitetom se približio renomiranijim proizvođačima. Ipak, Bugar ne bi bio Bugar da ne smisli neku VBI (Vlastita Brilijantna Ideja - trade mark by Box). Ovaj put je konstruktor na Tantu smislio 18 milijona klapni za rezervu, što dobro zvuči i super se otvara, ali treba 45 minuta za upakiravanje rezerve, naprema max 5 minuta kod ostalih verzija. Ali ovo nije ozbiljan mana jer to radiš jednom godišnje i vremenom stekneš rutinu;-) S obzirom na sve nabrojanao dajem Ava sportu ocjenu Best Buy, ako ne naletiš na Advence impressa po nižoj cijeni.

Skywalk rage (tak se valjda zove) je istovjetno sjedalo Ava Samurai-u, osim što je skuplji i od nešto boljeg materijala. Međutim, Ava je napredovala s Tantom.

Vrh

PostPostano: uto 26 lis, 2010 16:26 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 srp, 2010 9:12
Dao Palac gore: : 102 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 52 / Palac dolje: : 3
Vojo je napisao/la:
.

Ava Tanto - teski promasaj koji je Ava sport uspjela da napravi. Prvo na sajtu su predstavili neke karakteristike a kad ga narucis dobijes nesto sasvim drugo sto ama bash nema veze sa onim opisom sa sajta (provjereno). Sistem po zavrsnoj obradi los, dosta tezi nego sto ga reklamiraju, isporucuju ga sa drukcijim webingom (ma onim kopcama) nego sto si ti vidio na web stranici itd. Jedan primjer ovog je da je momak narucio sistem sa carbon seat plate-om a dobio drvenu. Kad je poslao mail rekli su mu da ce carbon plate tek biti slijedece godine u proizvodnji....

Konstantin

Ja jednostavno na ovo nemam rijeci obrane ili napada na ovo sto je napisao Konstantin Rakic! Netko ce reci je... ga Vojo ti si diler i morao bi dati komentar na sve ovo sto je Rakic popljuvao ili pohvalio! JA samo mogu reci da meni svi novi AVA stolci IZGLEDAJU jako dobro u odnosu na neke druge firme a ekstremno dobro na vrijeme prije 2-3 godine sto je AVA sport proizvodila! Ja nisam neki letac koji leti sate i sate te kilometre i kilometre terena! ja sam letac koji voli pomalo ekstremne uvjete koji moze letiti kada nije letivo i koji ruku na srce mijenja stolce svake 3-4 godine ali letim uvjek isti imenom model a to je AVA Akro stolac sa dvije rezervei to zadnjih 10 godina iskljucivo taj stolac sa povremenim uskakivanjem u neciji tudji stolac! Njega i upotrebljavam za tandemsko letenje i jedna rezerva je tandemska a druga je singl upravljiva rezerva! Moj sadasnji stolac Akro koji je novi u poredjenju sa proslim je kao da poredim mercedesa i ficu. Udoban mogu dugo biti u zraku osjecam svaki dasak krila te mnoge manevre izvodim samo kontrolom stolca da ne upotrebljavam komande! Za sve druge stolce ne mogu reci nista o udobnosti ili upravljivosti osim onoga sto cujem od pilota koji ih lete! Tu je izgleda Rakic majstor jer covjek menja vise stolaca nego ja krila (a mijenjam ih na godinu oko 7-8 modela te probam oko 20ak krila! ONo sto mogu reci o stolcima je kada netko koga ja cijenim kao letaca i kao poznavaca tematika da svoju ocjenu koju ja samo ISKLJUCIVO prenosim kao tudje iskustvo! A o stolcu konkretno TANTO nisma nikada od nikoga cuo niti jednu rijec kritike ili zaljenja na taj novi model AVA-SPORTA nego samo pohvale i zadovoljstva! Doduse opet kazem ljudi znaju biti dvolicni ali ja bih i svojemu ocu Juretu (da ga je on pravio) se zalio na los letacki stolac mada to poznavajuci njega nebi bas bilo jako pametno! Ali opet kazem mozda Rakic ima daleko vise iskustva sto se tice stolaca (o materijalima i kopcama to nema sanse da pozna bolje tematiku od mene jer ih ja nabavljam i poznam svaku kopcu i svaki postojeci upotrebljivi materijal ta se cesto nalazim u tvornicama koje ih proizvode). A opet udobnost i funkcionalnost nekog stolca je ovisna o osobi i njegovim letackim navikama! Meni je vazna na stolcu ustvari NAJVAZNIJA operativnost bilo koje ugradjene rezerve u njega, upravljivost krila stolcom te kvaliteta ugradjenog materijala i kopci Sve drugo je goli k... za mene osobno! Ljepi pozdrav svima[/quote]

Sto se tice AVA Tanto stolice. Kako je moguce da kad covjek naruci tanto sa kopcanjem kojim je vidio na njihovom sajtu i ono kad mu ispostave dobije tanto sa sasvim
drugim sistemom kopcanja? Momak je narucio tanto sa kopcanjem kao sto ima Gin genie 3, genie race, WV X4 itd. a dobio tanto sa dijagonalnim kopcanjem. Stvarno mislim da koristenje dijagonalnog kopcanja (koje kao i sto sam Vojo znas neutralise dosta feedback-a) se opravdava samo kod skolskih stolica. Naruci sa karbonom a dobije drvenu dasku? itd... Da nije malo ovo neozbiljno od jedne velike firme?

Nista ja nemam protiv ava sporta ali pogledaj malo Vojo po forumima koliko pilota prodaje taj Tanto nakon samo mjesec dana nakon sto su ga kupili... Odgovor je mnogo.

Ti Vojo kao diler za Avu dobro radis svoj posao. Prije tri godine si me na kafi cak uspio ubjediti da je Samurai bolji od X4 sto je u svakom pogledu nemoguce.

Lijep pozdrav svima
Tino

Vrh

PostPostano: uto 26 lis, 2010 19:33 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
[Sto se tice AVA Tanto stolice. Kako je moguce da kad covjek naruci tanto sa kopcanjem kojim je vidio na njihovom sajtu i ono kad mu ispostave dobije tanto sa sasvim
drugim sistemom kopcanja? Momak je narucio tanto sa kopcanjem kao sto ima Gin genie 3, genie race, WV X4 itd. a dobio tanto sa dijagonalnim kopcanjem. Stvarno mislim da koristenje dijagonalnog kopcanja (koje kao i sto sam Vojo znas neutralise dosta feedback-a) se opravdava samo kod skolskih stolica. Naruci sa karbonom a dobije drvenu dasku? itd... Da nije malo ovo neozbiljno od jedne velike firme?

Nista ja nemam protiv ava sporta ali pogledaj malo Vojo po forumima koliko pilota prodaje taj Tanto nakon samo mjesec dana nakon sto su ga kupili... Odgovor je mnogo.

Ti Vojo kao diler za Avu dobro radis svoj posao. Prije tri godine si me na kafi cak uspio ubjediti da je Samurai bolji od X4 sto je u svakom pogledu nemoguce.

Lijep pozdrav svima
Tino[/quote]

Ja sam prodao 4 komada Tanto i nijednu reklamaciju ili zalbu nisam imao do sada casna rijec! Neznam koji su to ljudi i od koga su dobili te stolce (ja ipak imam neki rejting kod Angela i mogu uvjek nesto prigovarati i srati bez konzekvanci u odnosu na druge dilere)a odgovorno tvrdim a to mogu i dokazati da je Anglelova sadasnja konstrukcija SVIH sjedala za dvije i tri klase bolja od prijasnjih i da su materijali i kopce ugradjene medju najboljima na svijetu barem onih stolaca koje meni prodju kroz ruke! Ne mogu se nadmetati sa nikim u poznavanju stolaca jer moram biti iskren moje je znanje tu vrlo skromno! Ja samo poznam materijale od kojih se rade i sada pripremam radionicu koja ce proizvoditi sjedala za 60ak sjedala mjesecno! Ja ne mjenjam stolce ne kemijam nista sto se stolica tice i dsaleko mi je lakse zamjeniti krilo i to na nepoznatom terenu u ekstremnim uvjetima nego stolac u nesto pojacanim uvjetima! Da budem iskren osjecam se kada kojim cudom letim neciji tudji stolac kao tip koji leti krilo sa stolcem na kojem nema rezerve a mjesto karabina uvezao je uze na stolac! Nebih da polemiziram o udobnosti stolaca i o njihoj funkcionalnosti jer o njima ja samo prenosim tudja iskustva. Ako zelite polemizirati o krilima letackim upravljivim funcijama meterijalima koji su ugradjeni kako su sasiti te aspekt letne sigurnosti krila vecine firmi tu sam u svojoj kuruzi a tu me ne moze nitko jebati! Ako zelte polemizirati o rezervama i njihovm kvaltetama i tu stojim na megdanu svatkome tko misli da zna i moze bolje objasniti i prakticki pokazati. Ne zelim ulaziti u nikakvu igru gdi sam slab igrac pa zato i ne igram nogomet a nevolim ga niti gledati! A kada za nesto tvrdim da je ovo ili ono bolje u ovom ili onom pogledu ja to SIGURNO TAKO i za to imam argumente!
Ljepi pozdrav i sigurno slijetanje svima na cemu god i gdi god letili!

Vrh

PostPostano: pet 29 lis, 2010 11:10 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Avu letim odkad letim i ne sjećam se da li sam ikad letio neki drugi sic - osim na tečaju, a i to vrlo kratko. Dakle nisam baš najkompetentniji u ovoj diskusiji. No moj doživljaj prelaska sa AVA Tangra Integrale (otvoreni klasični sic) na AVA Samurai 2 (kurtončić-design) je bio kao prelazak sa serijskog vozila u neku jurilicu. Još kad sam Samurai-a sljubio sa Skywalk Cayenne 3 dobio sam osječaj da je to ono letenje kakvo letenje zapravo treba biti. Dakle, u svakom slučaju u ovoj diskusiji moj glas ide za zatvorene sjedalice. Mala (ili možda ne tako mala) zamjerka Samurai-u je pun buljuk veza i kopči. Ima točno 7 kopčanja pa stoga nije problem zaboraviti koju kopču. Uglavnom onu okotrbušnu. Znaju oni koji su letili Samuraia bilo 1 ili 2. Sve ostalo mi se čini prilično OK. Problem otpuštanja gurtni sa Samurai-a 1 na dvojci ne postoji, tako da jednom naštelane gurtne ostaju takve dok ti ne dođe želja ili potreba da ih preštelaš. I da, drago mi je da AVA poštuje sitne željice kupca, tako da sam ja bez doplate dobio onog (jedinog) crvenog Samurai-a 2.
Kad i ako ikad probam kakvu drugu sjedalicu osim mog Samuarai-a dati ću svoj osvrt.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: