»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sri 03 lip, 2026 21:44.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Nedostupnost foruma i chat
PostPostano: pon 12 tra, 2010 21:46 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Kao što sam napisao na grupi, chat php skripta našla se kao meta napada nekih web-botova (programa koji pretražuju internet u potrazi za slabostima web servera ili bogznačime već)
To je preopterećivalo server na kojem nam je Siniša besplatno ustupio prostor za forum pa su trpile i njegove druge, komercijalne domene, tj. posao od kojeg živi.
Iako me prije par dana upozorio da mu chat troši previše procesorskog vremena i da je bolje da ga maknem ja sam ga pokušao popraviti, ali nisam uspio riješiti problem jer sam krivo pretpostavio da je stvar u SQL upitima koji chat skripta radi prema bazi. Sinoć mu je forum, tj. chat, potpuno zablokirao server.
Tokom današnjeg dana je pretpostavljam Siniša provjeravao da li su mu ti napadi kompromitirali sigurnost servera i monitorirao je rad foruma uz povremena uključivanja. To je dakle razlog nedostupnosti foruma tokom današnjeg dana. Posljedica je da je chat potpuno uklonjen s foruma.

Pokušat ćemo pronaći neku alternativu, ali nećemo ništa forsirati obzirom da je chat, iako zgodna i praktična, ipak sporedna stvar u odnosu na sam forum.

Ispričavam se članovima na nedostupnosti foruma - bila je isključivo moja greška što chat nisam maknuo na vrijeme ili ga popravio (ako je to bilo moguće) do kraja prije nego što je napravio štetu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: