»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 30 srp, 2026 20:38.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kad ti mozak prosvjetli
PostPostano: sri 28 lis, 2009 9:56 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Box je napisao/la:
P.S.
Odoh sad na Plješu hladit uši!

A ja te idem podržavat sa svojim ušima...
... a stidne već nemam neko vrijeme :-P

Vrh

PostPostano: sri 28 lis, 2009 11:21 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
zboskovi je napisao/la:
Jos jedna mala usporedba... Snaga elektromagnetnog isijavanja je direktno vezana za utrosenu struju... Tramvaj kada koci isijava Megaampere tj. megavate u eter... Ali to je OK jer je to prihvatljivo...?!?!?!

Jednom sam u Gajnicama na stanici čekao vlak po jako vlažnom, kišnom danu. U jednom trenu mi se učini ko da me nešto pecka u palcu koji je bio naslonjen na metalni dio ručke kišobrana na rasklapanje. Pogledam bolje, odmaknem palac, a ono plava iskrica! :shock:
Iskrica je izdržavala i razmak on nekoliko milimetara. Ok, velika voltaža, jako vlažan i time provodljiviji zrak, ali opet se čovjek iznenadi.

Sve naravno ovisi o tome koliko i na kojim frekvencijama rezoniraju neke stvari u našem tijelu, da li to utječe npr. na protein folding i lanac posljedica vezan uz to. O tome se još relativno malo zna pa je lakše ponašati se da nam takve stvari štete koliko i kava, alkohol, roštilj i sl. ako ih konzumiramo u 'normalnim' količinama ili pak stvari kojima se svakodnevno izlažemo (sto raznih vrsta zračenja), a ne možemo ih izbjeći bez da pobjegnemo živjeti u divljinu.
Opet se tu provlači diskusija o rizicima - kad bi se opterećivali kakvim se sve bezbrojnim rizicima izlažemo radeći ovo ili ono ne bi se isplatilo ni živjeti. Ipak, uvijek je korisno imati neki okvir, neku čvršću informaciju tako da čovjek može u nekom trenu odlučiti želi li pojedini rizik nadalje ignorirati ili ne.

Vrh

PostPostano: sri 28 lis, 2009 15:22 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
CloudWalker je napisao/la:
Sve naravno ovisi o tome koliko i na kojim frekvencijama rezoniraju neke stvari u našem tijelu, da li to utječe npr. na protein folding i lanac posljedica vezan uz to. O tome se još relativno malo zna pa je lakše ponašati se da nam takve stvari štete koliko i kava, alkohol, roštilj i sl. ako ih konzumiramo u 'normalnim' količinama ili pak stvari kojima se svakodnevno izlažemo (sto raznih vrsta zračenja), a ne možemo ih izbjeći bez da pobjegnemo živjeti u divljinu.
Opet se tu provlači diskusija o rizicima - kad bi se opterećivali kakvim se sve bezbrojnim rizicima izlažemo radeći ovo ili ono ne bi se isplatilo ni živjeti. Ipak, uvijek je korisno imati neki okvir, neku čvršću informaciju tako da čovjek može u nekom trenu odlučiti želi li pojedini rizik nadalje ignorirati ili ne.

:Bravo: Ma to je to... Kratko i jasno...

Normalno da nema informacija o tome jer bi bile pre kontradiktorne sa nekim stereotipnim moralnim shvacanjima...
Karikiram... Cigareta uzasno steti, a mobitel je OK... A u finalu zapravo mobitel vise potencira karcinom nego glupa cigareta koja meni iskreno samo smrdi...

LP!

Vrh

PostPostano: čet 29 lis, 2009 19:47 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 12:33
Dao Palac gore: : 127 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 60 / Palac dolje: : 0
CloudWalker je napisao/la:
Luke mi dugo nešto nema na forumu, ali mi je dosta indikativno nešto što mi je rekao nedavno kad smo raspravljali o tome zar zaista nema nijedno pošteno letjelište blizu Lisabona. Pogledam ja mapu i nađem neko lijepo brdo, greben čak i pitam zašto ne ide tamo. A on veli kako je tamo neka antena i da je letenje zabranjeno (e sad nisam siguran da li baš zabranjeno službeno ili samo strogo preporučeno da se ne leti.)
U svakom slučaju nikome ne pada na pamet da ide tamo.

Radi se o brdu Montejunto, 50ak km od Lisabona.
Gore postoji nekakav vojni radar i letenje u krugu radijusa 1km je zabranjeno. U dokumentu koji to propisuje stoji da su istrazivanja pokazala da je zracenje u krugu 500m od antene stetno za zdravlje. Nazalost istrazivanja na koja se dokument poziva nisu navedena..

A i inace lokalci izbjegavaju to mjesto, kolko vidim vise zbog straha od samog radara nego zbog zabrane..
E sad kolko to cine zbog nekog iskustva a kolko zbog straha od babaroge nemam pojma.

Vrh

PostPostano: čet 29 lis, 2009 21:53 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
luka je napisao/la:
Gore postoji nekakav vojni radar i letenje u krugu radijusa 1km je zabranjeno. U dokumentu koji to propisuje stoji da su istrazivanja pokazala da je zracenje u krugu 500m od antene stetno za zdravlje. Nazalost istrazivanja na koja se dokument poziva nisu navedena..

A i inace lokalci izbjegavaju to mjesto, kolko vidim vise zbog straha od samog radara nego zbog zabrane..
E sad kolko to cine zbog nekog iskustva a kolko zbog straha od babaroge nemam pojma.

Vele ti kod nas u Slavoniji...

Ne laje kera zbog sela... Nego zbog sebe... ;)

Razvicu kako je to uzasno stetno i svi se boje, a zapravo ne smiju rec da im ti ko letacka individua zasjenis 30% vidokruga...
Ko da stavis prst pred oko... :)

cccc...

LP!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.