»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 04 lip, 2026 22:24.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Liga u preletima 2012
PostPostano: čet 27 lis, 2011 12:40 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
Ne pokušavam ništa prikazati, ja sam iznio svoj prijedlog koji nema veze sa do sada iznetim.
Nije banalno nego jednostavno.

Zašto se zamarati oko organizacije. Nema potrebe. Pustimo da se stvari same odvijaju.
Sigurno neće na svaku trku doći njih 60 ali ako je gužva, gospodo letači, valjda ste civilizirani niste stoka pa se nećete gurati. Start ionako nije određen vremenski pa nema ni razloga za to.
Ili vam ipak trebaju policajci? :evil:

Zadaci? Čemu sve to? Da možete kriviti za svoj neuspjeh direktora jer nije dobro postavio utrku?
Imaš dozvolu pilota, položio si meteorologiju, pa si sam zadaj zadatak. Ako ne znaš pitaj nekog, sigurno će ti pomoći.

Rezultati? Koeficijenti, zbrajanje ............... čemu?
OLC radi automatic, ne trebamo nikog maltretirati sa tim.

Logistika tj prijevoz. Lokalci nek organiziraju ako mogu i žele, pa nek uzme kome paše.
Netko ima ženu, netko voli hodati i sl, a netko baš voli tekme jer ne mora misliti o sakupljanju.

Zašto sve to tako?
- Zato da piloti nađu na jednom mjestu bez napetosti koju radi klasična "organizacija" tekmi sa određenim vremenima.
- Zato da se leti zajedno letjeti ali to ne želi ne mora. Mlađi će moći učiti od matorih, a ambiciozni nek iduuuuuuu.
- Zato da ne košta mnogo
- Zato da nema odgovornih. Ogovoran si sam sebi i odgovoran si da ne ugrožavaš drugoga.

Pozdrav
petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

1 Palac gore: : Tomica Solina    
Vrh

PostPostano: čet 27 lis, 2011 13:15 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
kameni je napisao/la:
Ili vam ipak trebaju policajci? :evil:

Zadaci? Čemu sve to? Da možete kriviti za svoj neuspjeh direktora jer nije dobro postavio utrku?
Imaš dozvolu pilota, položio si meteorologiju, pa si sam zadaj zadatak. Ako ne znaš pitaj nekog, sigurno će ti pomoći.

Rezultati? Koeficijenti, zbrajanje ............... čemu?
OLC radi automatic, ne trebamo nikog maltretirati sa tim.

Znao sam da će biti od tebe još koji glas. Nisi iznevjerio moja očekivanja.

Policajci?!? Manje natrena u kavu Petre!

Prvo, ako je natjecanje, onda svi natjecatelji trebaju imati iste ili što sličnije uvjete. Za to postoje pravila. U OLC-u to nije slučaj. Ne pravila, već istovjetni ili slični uvjeti.
Drugo, svi natjecatelji bi se trebali natjecati po istoj ruti i dokazati da je baš onaj najbolji i najbrže odradio tu rutu. U OLC-u to nije slučaj
Treće, svi natjecatelji bi trebali letjeti u istom vremenskom prozoru. U OLC-u to nije slučaj
Četvrto, ako imamo OLC, što će nam onda Liga u preletima 2012.?
Peto, bit natjacanje je izlučiti najboljeg i sve one listom ispod njega. Za to nam trebaju rezultati dobiveni na temelju zbrajanja, koificijenata i dr. I svaki onaj koji pobjedi voli komad metala u obliku medalje i pehara staviti u vitrinicu na vidiljvo mjesto pa se sam sebi diviti u ove kišne i sumorne dana. Nekoga to veseli.
Šesto, što se tebe tiču ove utrke kad na njih niti ne dolaziš?

3 Palac gore: : Knez, Red Baron, Zoki    
Vrh

PostPostano: čet 27 lis, 2011 17:47 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:15
Dao Palac gore: : 7 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 41 / Palac dolje: : 0
Još sam jako mali i nebi se htio upuštati u neke rasprave i polemike oko predmetne teme i zbilja sam se trudio da pročitam svu ovu raspravu od početka ali evo kako sam već rekao jako sam mali i teško mi je isčitati neke stvari koje me zanimaju..
E ovako, mene jednostavno zanimaju samo dvije stvari koje su ubiti međusobno povezane..
1. Dali je liga službeno ili neslužbeno natjecanje?
2. iz prvog pitanja onda još proizlazi jedno dodatno pitanje, dali će se comp krila proći na prijavi dotićnog natjecanja?

Eventualni prijedlog je da se omogući nama autsajderima da gonjama tekme ako se pokaže dovoljan interes pilota, a iskren da vam budem čini mi se da bi bilo dosta prijavljenih ljudi na necertificiranim gliderima..

LP Todd

Vrh

PostPostano: pet 28 lis, 2011 7:32 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 01 ruj, 2009 14:50
Dao Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 20 / Palac dolje: : 0
Todd je napisao/la:
Još sam jako mali i nebi se htio upuštati u neke rasprave i polemike oko predmetne teme i zbilja sam se trudio da pročitam svu ovu raspravu od početka ali evo kako sam već rekao jako sam mali i teško mi je isčitati neke stvari koje me zanimaju..
E ovako, mene jednostavno zanimaju samo dvije stvari koje su ubiti međusobno povezane..
1. Dali je liga službeno ili neslužbeno natjecanje?
2. iz prvog pitanja onda još proizlazi jedno dodatno pitanje, dali će se comp krila proći na prijavi dotićnog natjecanja?

Eventualni prijedlog je da se omogući nama autsajderima da gonjama tekme ako se pokaže dovoljan interes pilota, a iskren da vam budem čini mi se da bi bilo dosta prijavljenih ljudi na necertificiranim gliderima..

LP Todd

Na prvo pitanje koje si postavio ti ne mogu odgovorit ali ako se organizatori odluče prijavit ligu u HZS kao SLUŽBENO natjecanje tada nažalost nije moguće letjeti na OPEN klasi krila.
Koliko mi je poznato većina naših natjecatelja koji su letili open klasu ove sezone za 2012 će nabaviti serijska krila.

info@paragliding-kvarner.com
dbiondi2@gmail.com

tel. 095-854 9995

Vrh

PostPostano: pet 28 lis, 2011 8:57 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
Citat:
Znao sam da će biti od tebe još koji glas. Nisi iznevjerio moja očekivanja.

Policajci?!? Manje natrena u kavu Petre!

Prvo, ako je natjecanje, onda svi natjecatelji trebaju imati iste ili što sličnije uvjete. Za to postoje pravila. U OLC-u to nije slučaj. Ne pravila, već istovjetni ili slični uvjeti.
Drugo, svi natjecatelji bi se trebali natjecati po istoj ruti i dokazati da je baš onaj najbolji i najbrže odradio tu rutu. U OLC-u to nije slučaj
Treće, svi natjecatelji bi trebali letjeti u istom vremenskom prozoru. U OLC-u to nije slučaj
Četvrto, ako imamo OLC, što će nam onda Liga u preletima 2012.?
Peto, bit natjacanje je izlučiti najboljeg i sve one listom ispod njega. Za to nam trebaju rezultati dobiveni na temelju zbrajanja, koificijenata i dr. I svaki onaj koji pobjedi voli komad metala u obliku medalje i pehara staviti u vitrinicu na vidiljvo mjesto pa se sam sebi diviti u ove kišne i sumorne dana. Nekoga to veseli.

Šesto
I ja se pitam.
Primite moje iskrene isprike na uznemiravanju.
Potrudit ću se da do toga više ne dolazi.

Pozrav
Petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: pet 28 lis, 2011 14:07 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
toni je napisao/la:

E, ovo ti je jako produktivno u svrhu privlačenja novih takmičara, radi čega se prvenstveno i organizira ovo natjecanje. Ili sam ja nešto krivo shvatio?

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pet 28 lis, 2011 16:12 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Josip K-T je napisao/la:
toni je napisao/la:

E, ovo ti je jako produktivno u svrhu privlačenja novih takmičara, radi čega se prvenstveno i organizira ovo natjecanje. Ili sam ja nešto krivo shvatio?

S obzirom na izdvojeno iz konteksta, i s obzirom da je Kameni Petar predložio da se Liga u preletima (ne)organizira prema pravilima OLC-a, i da to natjecanje ide već 10-ak godina, i da za to ne treba posebna organizacija, ali i da se samo natjecanje vodi po principu: ako imaš vremena letiš, i to kad hoćeš i gdje hoćeš, te da onaj ko leti sam ne može naučiti ništa od onog drugog, a kako je ideja da se na ovim Liga tekmama nešto nauči i skupi iskustvo, onda sam bio zloban i podbo mog dragog Petra, očekujući da će se braniti i napadati. Nažalost, izostala je njegova reakcija i sad si se ti upecao, a ja nemam volje nastaviti laprdanje, jer je bilo osobno.

PS: nego, jesi li se oporavio od nezgode?

Vrh

PostPostano: pet 28 lis, 2011 16:57 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
toni je napisao/la:
Nažalost, izostala je njegova reakcija i sad si se ti upecao, a ja nemam volje nastaviti laprdanje, jer je bilo osobno.

Ma sve pet. Samo koliko se je još "upecalo" potencijalnih natjecatelja? Ovo je ipak javni forum i rasprave prate i ljudi koji neznaju za vaša osobna prepucavanja, tako da onakva rečenica bez smajlića... :roll:

toni je napisao/la:
PS: nego, jesi li se oporavio od nezgode?

Evo pomalo.. Okoštavanje skoro potpuno, pomalo počinjem sa razgibavanjem. Kroz dva do tri tjedna računam da ću moć stavit ruksak na rame. :good:

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pet 28 lis, 2011 23:50 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
toni je napisao/la:

A hebiga, Toni's rules :lol:

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: sub 29 lis, 2011 16:07 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 26 sij, 2010 8:41
Dao Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 17 / Palac dolje: : 0
Moje je skromno mišljenje da nam službena liga ne treba. Razlog? Zato jer ja nisam produžio sportsku dozvolu. :)
Naravno da to nije dobar razlog, ali sam siguran da bi na neslužbenu ligu došlo više natjecatelja.
Pa kaj ima veze dal je liga službena ili neslužbena? Bitno je da se nešto dešava, nešto novo, zanimljivo, da se ne leti stalno istim rutama i rutinama, da se malo nadmeće i tako to...
Što pojedinac dobiva time što je liga službena? Bodove na FAI ljestvici?

Vjerojatno u svakom mjestu postoji nogometno igralište na kojem se skupi određeni broj ljudi pa trće za loptom. Ne bez veze, već po određenim pravilima. Ali za svoj gušt, a ne za hrvatski nogometni savez ili FIFA-u.

Gospodo! Želite li bez veze trčati za loptom ili ćemo napravit zajedno nešto zanimljivo i privlačno za letače? Ali jednostavno, opušteno i uz veći broj letaća.
Ja dajem glas za NESLUŽBENU ligu, klubovi koji su voljni nek se međusobno dogovore oko termina i načina rada i to je to!
Nađimo se na igralištu, odigrajmo utakmicu, popijmo poslije koju gajbu pive i idemo doma. Sretni!

5 Palac gore: : bosco, profa, Roman Lavriv, rudar, Zoki    
Vrh

PostPostano: sub 29 lis, 2011 21:40 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
I ja mislim da bi liga trebala biti neslužbena.
Barem ju možemo odraditi i na Triblju onda bez problema.
Mislim da bi liga trebala biti više za prikupljanje novih natjecatelja odnosno onih koji još nemaju dozvolu tako da se uče i potakne ih da se tekmaju sa dozvolama.
Situacija je takva da je sportski duh i natjecanja u totalnom ku..... pa bi ovo bio pozitivan pomak.

Mislim da ova uzajamna masturbacija 10 pilota koji bi išli na službenu ligu nam ne treba.
Taj papir ili blagoslov od pojedinih institucija ne vrijedi ama baš ništa.

DA za neslužbenu - NE za službenu je to previše onda komplicira sve.

Počnemo kao zimska liga SLO. Prvih godina nije bila službena i bilo je puno ljudi na njoj. Mislim da je tako najbolje za svih.

3 Palac gore: : Roman Lavriv, toni, Zoki    
Vrh

PostPostano: sub 29 lis, 2011 22:12 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
hrga je napisao/la:
I ja mislim da bi liga trebala biti neslužbena.
Barem ju možemo odraditi i na Triblju onda bez problema.
Mislim da bi liga trebala biti više za prikupljanje novih natjecatelja odnosno onih koji još nemaju dozvolu tako da se uče i potakne ih da se tekmaju sa dozvolama.
Situacija je takva da je sportski duh i natjecanja u totalnom ku..... pa bi ovo bio pozitivan pomak.

Mislim da ova uzajamna masturbacija 10 pilota koji bi išli na službenu ligu nam ne treba.
Taj papir ili blagoslov od pojedinih institucija ne vrijedi ama baš ništa.

DA za neslužbenu - NE za službenu je to previše onda komplicira sve.

Počnemo kao zimska liga SLO. Prvih godina nije bila službena i bilo je puno ljudi na njoj. Mislim da je tako najbolje za svih.

Glas razuma iz visina ... Ave Hrgomire :impl:

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: sub 29 lis, 2011 22:17 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:15
Dao Palac gore: : 7 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 41 / Palac dolje: : 0
Nek se napravi anketa ko je za službeno, a ko za neslužbeno... Mislim da bi bilo dosta više pilota na neslužbenim natjecanjima. Ja sam jedan od njih, em nemam sportsku, em nemam krilo, a bacio bi sigurno koju tekmu čisto radi učenja i zabave...

Vrh

PostPostano: ned 30 lis, 2011 7:40 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
Neslužbena yeeeeaaah :Yahoo! I ne samo na triblju ,nek bi na svakom letjelištu pasala po jedna tekma...

Vrh

PostPostano: ned 30 lis, 2011 8:33 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Ajmo administratori očemo anketu.
tako da se vidi ko je za službenu a ko za neslužbenu.

BTW
i moje skromno mišljenje nakon pročitanog pravilnika više za neslužbenu ligu pa kad se dobro ispeće zanat i imamo dosta natjecatelja ili ljudi koji žele biti punopravni natjecatelji onda se možemo baciti na organiziranje velikih natjecanja

A i mnogo mi se sviđa mišljenje mog klubskog kolege
Arnie je napisao/la:
Moje je skromno mišljenje da nam službena liga ne treba. Razlog? Zato jer ja nisam produžio sportsku dozvolu. :)
Naravno da to nije dobar razlog, ali sam siguran da bi na neslužbenu ligu došlo više natjecatelja.
Pa kaj ima veze dal je liga službena ili neslužbena? Bitno je da se nešto dešava, nešto novo, zanimljivo, da se ne leti stalno istim rutama i rutinama, da se malo nadmeće i tako to...
Što pojedinac dobiva time što je liga službena? Bodove na FAI ljestvici?

Vjerojatno u svakom mjestu postoji nogometno igralište na kojem se skupi određeni broj ljudi pa trće za loptom. Ne bez veze, već po određenim pravilima. Ali za svoj gušt, a ne za hrvatski nogometni savez ili FIFA-u.

Gospodo! Želite li bez veze trčati za loptom ili ćemo napravit zajedno nešto zanimljivo i privlačno za letače? Ali jednostavno, opušteno i uz veći broj letaća.
Ja dajem glas za NESLUŽBENU ligu, klubovi koji su voljni nek se međusobno dogovore oko termina i načina rada i to je to!
Nađimo se na igralištu, odigrajmo utakmicu, popijmo poslije koju gajbu pive i idemo doma. Sretni!

Zato sam i ja za neslužbenu puno je lakša organizacija i što bi Box rekao primimo se posla pa tako dajem konkretni prijedlog:

Moj prijedlog je slijedeći:
1. Hrga neka bude koordinator za Regiju Istrsku i Primorsko-Goransku regiju
2.Evo ja ću se ponuditi Za Zagorsku -Kalničko-Zagrebačku regiju
3. predlažem Jerka za Dalmatinsku regiju
4. Morelija Za Slavonsku regiju

Hrga i ja se stime slažemo da to preuzmemo na svoja leđa, a sad neka se izjasne Moreli i Jere pa da krenemo u realizaciju ako ima još zainteresiranih dragovoljaca neka nam se jave i krečemo u realizaciju.

Tko je za takav prijedlog neka stavi palac gore a tko nije naka stavi palac dolje.

2 Palac gore: : Radovan, toni    
Vrh

PostPostano: ned 30 lis, 2011 8:38 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Od mene očekuj ispomoć u logistici i svemu ostalom u Zagorskoj regiji...

LP

P.S. U travnju (14. i 15.) očekujte DVA U JEDNOM:

- jedno kolo službene lige u preciznom
- jedno kolo neslužbene (a možda i službene) lige u preletima

Vrh

PostPostano: ned 30 lis, 2011 8:48 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
profa je napisao/la:
Tko je za takav prijedlog neka stavi palac gore a tko nije naka stavi palac dolje.

Palčevi gore i palčevi dolje služe za neke druge stvari a ne za anketiranje tko je za ligu ili za prijevoz na Ravni Goru :evil:
Ako hoćete glasovati stavite anketu.

A što se tiće lige da li nam treba službena ili neslužbena... pa koliko se sječam več smo prije ohoho godina imali službenu ligu u preletima. Sjetite se zbog čega je više nema i eto vam odgovora na pitanje :)

Ali nije da me briga, ja sam doživotna sonda :-D
Sve dok neko ne organizira natjecanje tipa Manilla XC open :crazy:

2 Palac gore: : Morelli, sale    
Vrh

PostPostano: ned 30 lis, 2011 9:12 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 21:17
Dao Palac gore: : 537 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 165 / Palac dolje: : 0
Za Osijek možete biti sigurni, imamo dva vitla i možemo procesuirati 10-15 pilota ladno, a ako bi bilo više ljudi onda dignemo Jozića te Srbe/Mađare no to mi enormno poveća troškove.
Što se tiče troškova kretali bi se oko 200 kn (smještaj,klopa,vitlanje). Može biti u sklopu DON-a a i ne mora. Letjelo bi se u Baranji. Liga službena/neslužbena, ja sam za neslužbenu iz više razloga....
Možemo i piku i XC. Za obradu podataka imamo sve, no, netko bi nam trebao pomoći oko toga.
Termin: 5 mj. naravno, početak 6.-tog... :)
Osijek je spreman ! :hi:

Vrh

PostPostano: ned 30 lis, 2011 9:33 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
zupanich je napisao/la:
profa je napisao/la:

Palčevi gore i palčevi dolje služe za neke druge stvari a ne za anketiranje tko je za ligu ili za prijevoz na Ravni Goru :evil:
Ako hoćete glasovati stavite anketu.

Stavio bi anketu ali nemam moderatorsko-administrativne ovlasti pa zato pozivam administratora da sastavi anketu.

Vrh

PostPostano: ned 30 lis, 2011 16:55 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Ekipa nemojte ovo uzet osobno ali Profa, Knez i da sad dalje ne nabrajam ne dolaze često na DP -u u preletima i sad bi oni radili neku ozbiljnu ligu u preletima pa opet nebi isli letit dalje od svog dvorista. Ma dajte molim vas . Podrzavam inicjativu i podupirem nesluzbenu ligu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: