»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 04 lip, 2026 22:28.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zeka peka....
PostPostano: pon 02 sij, 2012 16:21 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Franco je napisao/la:
s EU u banani, ali bez nje smo u ku..u!!!

Iako sam izrekao svoj mišljenje glede EU nastojim ovdje zauzimati što objektivniji stav. Dakle, ne bih jako bio na strani velikih teorija zavjere iako moram priznati da su beskrajno zabavne kao što ne bih bez jakih argumenata zagovarao bratimljenje sa ostalim narodima u EU s kojima imamo tako malo sličnoga.
Da smo u banani - to znam, ali da smo i u qrcu - e to se ne bih složio. Drugim riječima, ne vidim kako će to EU pomoći da se u HR stvari promijene na bolje. Lovu iz pretpristupnih fondova prebijamo sa članarinom. Gospodarstvo neće rasti jer nitko neće razvijati gospodarstvo u HR zbog HR. Eventualno će se događati neke strane investicije, ali samo radi jeftinije radne snage ili cijeđenja naše kupovne moći do kraja prodajom stranih proizvoda našim ljudima. Dakle, što se to točno mijenja za moju firmu i moje kolege zaposlenike?! ... osim veće konkurencije i teže borbe na tržištu zbog postavljanja drugačijih standarda i uvođenja novih pravila i propisa.
Mislim, i vjerujem, iako vječiti informirani optimist (prev.: pesimist) da smo na dobrom putu zahvaljujući promjenama u vlasti i obračunavanjem sa lopovima. Ako ništa drugo, barem bih pričekao bolji trenutak jer zaista moraš biti kreten ući u nešto što trenutno ima više problema nego rješenja.

2 Palac gore: : bmutak, hrga    
Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 16:37 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Danči je napisao/la:
Box je napisao/la:
Danči je napisao/la:
Pitanje je što je štetnije - bjelosvjetski neoliberalni imperijalisti ili domaće lopine van ikakve kontrole.

Što bi moj prijatelj Nigel rekao: "... ove druge barem možeš smijeniti i izabrati neke nove!"

Možeš možeš, svake četiri godine nakon generiranja još +25 milijardi ojra duga, i ako baš ne uspiju lapiti izbore. ;) Pa možeš i iz EU istupit, ne?

Možeš, ako vratiš sve ono što si uzeo (+ kamata). U tome i je dvojba oko kupovine zemalja, tj. korupciji. Sredstva fondova daješ nekoj zemlji, ali ih ustvari daješ političarima koji su ujedno i kapitalistička elita (ili su barem od njih sponzorirani). Narod kaže da on to ne bi, ali onda pare mora vratiti političar, a ne narod jerbo ovaj ima pin od računa. Ako vrati pare onda neće biti baš najpopularniji u kvartu, pa se toga jako boji. Jednostavnije je pokrenuti ogromnu kampanju za ulazak i nagovoriti milju penzića i milju glupana, a ostali će morati za njima. Tako će političar ipak odraditi ono što je narod izglasao, bit omiljen i primati puno veću plaću. Potrebno je samo prije toga malo začepiti medije kako stručnjaci, ekonomisti i neki političari koji imaju protuargumente ne trkeljaju previše o tome po novinama.
Ja jesam za demokraciju (iako će kao društveno uređenje trajati najkraće u povijesti čovječanstva), ali onda moram prihvatiti da je za mene dobro saslušati i drugu opciju kako bih imao dovolljno materijala za procijeniti što je za mene dobro, a što nije.
Tvrditi da moramo ući u EU zato što nam je loše je nezrela argumentacija po kojoj se svejedno ne vidi da nam može biti bolje.
To je kao kad te boli trbuh i onda preturaš sve po stanu i guraš u sebe sve živo (u taj isti bolni trbuh) u nadi da će ti pomoći; ili kad te boli zub onda ga jako zagrizeš ili stalno čačkaš s jezikom u nadi da će tako proći.

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 16:42 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Box je napisao/la:
Mislim, i vjerujem, iako vječiti informirani optimist (prev.: pesimist) da smo na dobrom putu zahvaljujući promjenama u vlasti i obračunavanjem sa lopovima.

Da li doista misliš da bi do obračuna s lopovima ikada došlo da nije bilo neke vrste ultimatuma "odozgo"?

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 16:49 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Di smo mi od švicaraca. Mi smo tisućama godina ispred njih.
Jeste li bili u švicarskoj i negdje bacili fino roštilj uz neki potok i poslije si popili gajbu pive sa ekipom? NISTE. TO TAMO NE POSTOJI.
To tamo nisu ljudi to su roboti. Susjed susjeda cinka kad pali neštedljjivu žarulju ili kad hoće lumpovat sa društvom. Ma baš prekrasno.

Spike da smo mi manje vrijedni od Švicaraca ili Norvežana je nonsens koji vam mediji pune iz dana u dan, a još malo ćete reći i da su svi naši generali bili na strani zla, a Milošević je bio osloboditelj.

Evo za sve ljubitelje Euroslavije stari hit na kojem se radi. Izaći će nova verzija na 27 službenih jezika uskoro.

5 Palac gore: : Box, Jure, profa, vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 17:56 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
Di smo mi od švicaraca. Mi smo tisućama godina ispred njih.
Jeste li bili u švicarskoj i negdje bacili fino roštilj uz neki potok i poslije si popili gajbu pive sa ekipom? NISTE. TO TAMO NE POSTOJI.

Baš ću probati ako me ikada put nanese, jer u to jednostavno ne vjerujem, niti vjerujem da si imao to iskustvo. Tetak koji doduše živi u Švedskoj a ne u Švicarskoj mi priča kako tamo u parkovima imaju roštilje koje komunalci svako jutro opskrbe drvima za taj dan, da si izletnici mogu okrenut nešto. A staze u parku poploče tek nakon što ljudi godinu dana utabavaju staze koje im najbolje leže. Ali on se možda prevario.

hrga je napisao/la:
To tamo nisu ljudi to su roboti. Susjed susjeda cinka kad pali neštedljjivu žarulju ili kad hoće lumpovat sa društvom. Ma baš prekrasno.

I kaj? Dođe policija i prekršitelja otfura u gulag? Pa mene su usred Zagreba cinkali susedi preko nekoliko puta kad bi zaružili malo glasnije.

hrga je napisao/la:
Spike da smo mi manje vrijedni od Švicaraca ili Norvežana je nonsens koji vam mediji pune iz dana u dan

Do sad nigdje nisam pročitao da smo manje vrijedni od nekoga, nit u medijima niti u ovoj diskusiji. Uglavnom se raspravlja se o životnom standardu i pravnoj sigurnosti, i oprosti, ja smatram da su neki od tih čimbenika na malo višoj razini u Švicarskoj nego tu. Što ne znači da Švica nije zelenaška tvorevina koja dobrim dijelom počiva na opljačkanom zlatu.

hrga je napisao/la:
a još malo ćete reći i da su svi naši generali bili na strani zla, a Milošević je bio osloboditelj.

Argumentum ad populum ako se ne varam? :good:

hrga je napisao/la:
Evo za sve ljubitelje Euroslavije stari hit na kojem se radi. Izaći će nova verzija na 27 službenih jezika uskoro.

A kaj ti je Branko Kockica kriv? I ja sam čuo da je bio u Belim Orlovima, ali nekako ne vjerujem u to. :pardon:

3 Palac gore: : Franco, Nik01, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 19:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
Box je napisao/la:
Franco je napisao/la:
s EU u banani, ali bez nje smo u ku..u!!!

Dakle, što se to točno mijenja za moju firmu i moje kolege zaposlenike?! ... osim veće konkurencije i teže borbe na tržištu zbog postavljanja drugačijih standarda i uvođenja novih pravila i propisa.

Ne znam što se mjenja konkretno tebi, ali meni dosta, a vjerujem i svim uvoznicima i izvoznicima.
Primjerice, lakše ću nabavljati repro materijal jer će mi biti jednako jednostavno poslati kombi po njega u Maribor kao i u Zagreb, a da me pritom neće guliti razno razni špediteri i neću gubiti dane na carini.
Isto tako ću moći prodati svoje stolice slovenskom birtijašu, na način da ih jednostavno utovarim i odvezem tamo kao i bilo gdje u Hr.
Moći ću lakše dobivati i odgode plaćanja u svim zemljama EU.
Radnici će dobiti priliku da rade i negdje drugdje.
Meni već dovoljno i to da kroz granicu prođem kao kroz ENC.
Shvatite, s Europom imamo male šanse, a bez nje nikakve da se iščupamo iz balkanskog gliba.

7 Palac gore: : AIRBEŠO, bosco, Nik01, Roman Lavriv, Sinisa, tmuic, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 19:20 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Danči je napisao/la:

A Poljaci su pokušali istupiti iz EU? Doista nisam znao...

Poljaci su najavili izlazak iz EU ako se prihvati tada još nacrt "evropskog ustava", po kojem ih se dovodi u prilično neravnopravan položaj. Ili su oni tako smatrali. Što bi tek mi, kao mali narod, trebali reć?!

Danči je napisao/la:
Uvijek sam mislio da je logičnija konspirativa to da su avion srušili zapravo Rusi

Rusi su samo završili posao. Odnosno, obavili svoj dio.

Danči je napisao/la:
zato što je Lech Kaczynski (pokojni predsjednik Poljske) bio veliki pobornik Busha i Amerike, i zagovaratelj postavljanja američkih raketa u Poljskoj.

Pa nije baš bio toliki pobornik Busha i Amerike, koliko je to bio pokušaj ojačavanja političke pozicije.

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 19:23 
Offline     DHV 2

Danči je napisao/la:

Da li doista misliš da bi do obračuna s lopovima ikada došlo da nije bilo neke vrste ultimatuma "odozgo"?

Dali doista misliš da je do obračuna s lopovima uopće došlo?

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 19:33 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Franco je napisao/la:
Ne znam što se mjenja konkretno tebi, ali meni dosta, a vjerujem i svim uvoznicima i izvoznicima.
Primjerice, lakše ću nabavljati repro materijal jer će mi biti jednako jednostavno poslati kombi po njega u Maribor kao i u Zagreb, a da me pritom neće guliti razno razni špediteri i neću gubiti dane na carini.
Isto tako ću moći prodati svoje stolice slovenskom birtijašu, na način da ih jednostavno utovarim i odvezem tamo kao i bilo gdje u Hr.
Shvatite, s Europom imamo male šanse, a bez nje nikakve da se iščupamo iz balkanskog gliba.

Ako ništa drugo, ak ne probamo , nećemo znati što je to. I nisam od onih koji su agresivno za ili protiv. A i pun mi je qfer domoljublja, naslušao sam ga se i nagledao zadnjih dvadeset godina. Ne da mi se više tovariti džepove dežurnim domoljubima. Imam svoj posao, svoju firmu, zarađujem svoje novce svojim rukama već više od 22 godine, i želim još poneku priliku u životu. I pomažem da 7-9 (da, nekad je bilo 9 uposlenih) ljudi živi od svoga rada. I još toliko državnih službenika , od našeg rada. I pun mi je qrac čekanja na granici. I carina. I trošarina. Uostalom, ja jednostavno ne znam koji bih nacionalni interes trebao podržati. Postoji samo jedan - moj i moje obitelji.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

5 Palac gore: : AIRBEŠO, Danči, Franco, Grgo, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 19:34 
Offline     DHV 2-3

Josip K-T je napisao/la:
Danči je napisao/la:

U određenoj mjeri da. Svakako nedovoljno, ali neke viđenije lopine su u buksi ili pod istragom.

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 19:45 
Offline     DHV 2-3

Danči je napisao/la:
hrga je napisao/la:
a još malo ćete reći i da su svi naši generali bili na strani zla, a Milošević je bio osloboditelj.

Argumentum ad populum ako se ne varam? :good:

Ovo nije bilo upućeno nikome dirketno već općenito, ali ću se osvrnuti na ovo.
Povijest je najbolji argument.

od stoljeća sedmog...
...39. Kraljevina Jugoslavija , kralja "svi vole"
41. Kraljevina Jugoslavija ne valja, Ante Pavelić zakon
45. Ante Pavelić nevalja, Tito zakon
91. Tito nevalja, HDZ zakon
2011. HDZ nevalja, EU zakon
2013.....

Vlast piše povijest pa ćemo vidjet kakva bi ona trebala biti kada opet budemo skupa u proširenoj Jugi po kojoj neki pljuju, a kunu se u EU.
Ako referendum prođe biti ćemo opet sskupa sa državma bivše Juge a to se direktno kosi sa našim ustavom:

2. UDRUŽIVANJE I RAZDRUŽIVANJE
Članak 141.
Pravo da pokrenu postupak udruživanja Republike Hrvatske u saveze s drugim državama ima najmanje jedna trećina zastupnika u Hrvatskom saboru, Predsjednik Republike i Vlada Repub­like Hrvatske.
Zabranjuje se pokretanje postupka udruživanja Republike Hrvatske u saveze s drugim državama u kojem bi udruživanje dovelo, ili moglo dovesti do obnavljanja jugoslavenskoga državnog zajedništva, odnosno neke balkanske državne sveze u bilo kojem obliku.

Evo malo i ustava RH:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/232289.html

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 19:48 
Offline     DHV 2-3

Josip K-T je napisao/la:

Danči je napisao/la:
Uvijek sam mislio da je logičnija konspirativa to da su avion srušili zapravo Rusi

Rusi su samo završili posao. Odnosno, obavili svoj dio.

Kako znaš? Zašto je teza da su Rusi radili u ime EU logičnija od teze da je baš Rusima smetalo poljsko rukovodstvo? Osim toga, ponekad avioni doista padaju, pogotovo Tupoljevi. Ako može past avion pun glazbenika, nogometaša ili običnih putnika, može i onaj pun političara.

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 19:49 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
hrga je napisao/la:
Zabranjuje se pokretanje postupka udruživanja Republike Hrvatske u saveze s drugim državama u kojem bi udruživanje dovelo, ili moglo dovesti do obnavljanja jugoslavenskoga državnog zajedništva, odnosno neke balkanske državne sveze u bilo kojem obliku.

Evo malo i ustava RH:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/232289.html

Dobro, i? Kakve to veze ima s EZ? Kad smo se udruživali u exYu, odrekli smo se velikog dijela svoje državnosti (ne znam kojeg, obzirom da kao prava država do tada i nismo postojali). Kojeg dijela se sad trebamo odreći?

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 20:14 
Offline     DHV 2-3

pa što opet moramo ponavljati iste greške?
Ovaj put bismo se odrekli toga da narod bira političare koji onda upravljaju državom. Ovako još imamo neki kvazi utjecaj na državnu vlas, ali onako nećemo imati nikakvu. Sad da se pobuni 500 000 građana će moći napraviti nešto. U EU neće.
Zar moramo i dostojanstvo izgubiti?
EZ nije EU.

Evo 10 laži o EU
http://eu-je-prijevara.net84.net/index.php#74

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 20:35 
Offline     DHV 2

[quite="Danči"][

Kako znaš? Zašto je teza da su Rusi radili u ime EU logičnija od teze da je baš Rusima smetalo poljsko rukovodstvo? [/quote]

Smetalo i jednima i drugima. Kao što smeta svako rukovodstvo bilo koje države koje pokuša zaštiti interese svog naroda od interesa krupnog međunarodnog kapitala.

[quite="Danči"]Osim toga, ponekad avioni doista padaju, pogotovo Tupoljevi. Ako može past avion pun glazbenika, nogometaša ili običnih putnika, može i onaj pun političara.[/quote]

Stari slabo održavani Tupoljevi da, ovaj je bio novi sa vrhunskim održavanjem. Zanimljivo je i da je, prema rezultatima istrage, najprije pao zbog magle, pa zbog tehničkog kvara, pa zbog pogreške pilota, pa crne kutije ima , pa nema.. I nitko osim ruskih i EU istražitelja( među koje naravno nisu bili uključeni Poljaci) nemaju pristup mjestu nesreće. "Istražitelji" tvrde jedno, dokumenti koji iznose Poljaci drugo. Poljska dobiva novu garnituru na vlasti, potpisuju Lisabonski sporazum i nesreću više nitko ne spominje..

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 20:38 
Offline     DHV 2

Roman Lavriv je napisao/la:

Uostalom, ja jednostavno ne znam koji bih nacionalni interes trebao podržati. Postoji samo jedan - moj i moje obitelji.

Jesi siguran da je to u interesu tebe i tvoje obitelji?

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 20:42 
Offline     DHV 2

Danči je napisao/la:
Josip K-T je napisao/la:

U određenoj mjeri da. Svakako nedovoljno, ali neke viđenije lopine su u buksi ili pod istragom.

Pa neznam.. Meni ovo više liči na čišćenje političkih protivnika nego na svarnu volju da se stvari riješe.

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 20:57 
Offline     DHV 2

Član od: sri 09 ruj, 2009 19:59
Dao Palac gore: : 154 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 70 / Palac dolje: : 1
Roman Lavriv je napisao/la:
Franco je napisao/la:

Ako ništa drugo, ak ne probamo , nećemo znati što je to. I nisam od onih koji su agresivno za ili protiv. A i pun mi je qfer domoljublja, naslušao sam ga se i nagledao zadnjih dvadeset godina. Ne da mi se više tovariti džepove dežurnim domoljubima. Imam svoj posao, svoju firmu, zarađujem svoje novce svojim rukama već više od 22 godine, i želim još poneku priliku u životu. I pomažem da 7-9 (da, nekad je bilo 9 uposlenih) ljudi živi od svoga rada. I još toliko državnih službenika , od našeg rada. I pun mi je qrac čekanja na granici. I carina. I trošarina. Uostalom, ja jednostavno ne znam koji bih nacionalni interes trebao podržati. Postoji samo jedan - moj i moje obitelji.

Neznam kako vi to vidite da neče više biti "granica" i da čete bez špeditera izvažali i uvažali. Italija je godinama več u Evropi, granica je otvorena, ali je špedicija ostala. Prošli mjesec mi je roba bila 15 dana u njihovom šrediterskom-carinskom skladištu jer nisu bili spremni neki papiri. Puno se pričalo da otvaranjem granice nestat če i špedicija i carina, da če to sve preči na Slovenskoj strani, ali ništa od toga.

Vrh

Naslov: Re: Ne u EU !
PostPostano: pon 02 sij, 2012 20:58 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
Franco je napisao/la:

Ti barem računaš da ćeš svojim radom doć do prosperiteta, a ne kao naša političarska bagra koja samo cilja doć do udobnih fotelja i ogromnih plaća...
Ali kao šta ti računaš da ćeš slovencu lakše prodat stolicu koju si napravija, tako isto se može dogodit da ti neki Rumunj iskrca dva šlepera istih takvih stolica u susjedno skladište i počne ih dilat po nižoj cijeni. Onda svoju stolicu nećeš prodat ni Štefu u seoskoj birtiji, iako ste prijatelji i stalne mušterije jedan drugome.
Položaj radnika neće bit ništa bolji, i sad oni mogu ić radit vani, pogotovo neka zanimanja koja su potrebna u tim zemljama.
Samo otvaranjem granica će cijena rada u nas pasti, pa će domaći radnici morat pristat na niže paće ili će ih zamjenit Bugari, Rumunji ili neki drugi koji imaju niži standard od nas. Možda tebi kao poslodavcu to nije problem ali uzmi u obzir da nisu svi poslodavci, većina nas nema poduzetničkog duha ili hrabrosti ili čega već triba imat.

Pustimo na stranu teorije zavjere, masone, družbu Bildeberg, Davida Icke-a i vanzemaljce, i samo realno pogledajmo šta se trenutno događa u EU. Pa ko bi se normalan tome želio priključit?
Ograničavanje građanskih sloboda, gubitak suvereniteta, rasprodaja nacionalnog bogatstva, samo da bi nekolicini u državi bilo bolje, to nesmimo dozvolit.

ps Romane, vodiš li uredno evidenciju ulova ribe?? znaš da moraš to uredno radit, da kad dođe talijanac sa koćom od četrdeset metri da ne mora puno tražit nego samo baci mrižu i zaore po najboljim poštama. ;)

3 Palac gore: : Box, Josip K-T, profa    
Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 21:33 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
Robert je napisao/la:
Neznam kako vi to vidite da neče više biti "granica" i da čete bez špeditera izvažali i uvažali. Italija je godinama več u Evropi, granica je otvorena, ali je špedicija ostala. Prošli mjesec mi je roba bila 15 dana u njihovom šrediterskom-carinskom skladištu jer nisu bili spremni neki papiri. Puno se pričalo da otvaranjem granice nestat če i špedicija i carina, da če to sve preči na Slovenskoj strani, ali ništa od toga.

Možda zato jer si robu slao iz zemlje koja nije članica EU????
BTW!
Baš zadnji put kad sam išao u Austriju vidio sam na autoputu dosta slovenskih kombija punih radnika (limari, krovopokrivaći, vodoinstelateri) kako idu u Austriju.Malo je vjerojatno da idu tamo u šoping s žljebovima na krovu, već je zacijelo sigurnije da im se znatno proširilo polje djelovanja i da sada rade i po Austriji i to vjerojatno bolje plaćene poslove.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: