»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sri 17 lip, 2026 19:03.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zeka peka....
PostPostano: čet 19 sij, 2012 22:46 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
hrga je napisao/la:
Vjerujte mi da dobro poznajem i ekonomiji i politiku Hrvatske i EU i kad kažem ne u eu onda je to bazirano na trogodišnjem svakodnevnom istraživanju, a ne nekim subjektivno motiviranim odlukama i porivima.

OK, ne! Blizu sam. Zanima me imaš li viziju što će biti nakon toga? Država, ova država će otpisati vanjski dug, a vjerovnici će slegnuti ramenima? Ili će doći do revolucije? Tko će je povesti - Pernar i Sačić?

Sve što si nabrojao, svi oblici perfidnog prelijevanja vrijednosti u ruke banaka i megakorporacija su odavno tu, vrata su im prije svih otvorile "državotvorne" političke opcije, i neulazak u EU tu ništa promijeniti neće. Spomenuo si Orbana. Dakle ima jaja boriti se za boljitak svoje zemlje unutar EU. Možda nakon hipotetskog ulaska jaja izrastu i nekom ovdje.

1 Palac gore: : toni    
Vrh

PostPostano: čet 19 sij, 2012 22:48 
Offline     DHV 2

Član od: sri 14 lis, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 191 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 2
hrga je napisao/la:
jerry je napisao/la:
Ne znam može li gore od ovog danas gdje smo mi....

Itekako da može gore. Može biti puno, puno gore, a i biti će. Glasanjem ZA samo podržavaš tog istog Vladu koji ti smeta jer je to glas za njih i za njihove eu plaće.
Toliko su te spržili da nemoš više ni razlučivat pravilno.
Zašto nisi već u Njemačkoj? Jesi poslao papire za nekakav posao?

Pogledajte si ovaj dokumentarac "Doktrina šoka". Vidjet ćeš da može puno gore i to je plan eu na kojem se radi.
Nije vezan uz ulazak u eu ali ima opet poveznice jer povijest se ponavlja.
http://www.advance.hr/video/v/naomi-kle ... rijevodom/

Prijatelju ne znam koliko ti trenutno tražiš posao i koliko ti je redovna plaća ali moja žena ne može dobiti posao zato što ima previše škole ( a nije članica nikakve stranke) pa joj na svaki natječaj zahvale i kažu da jednostavno nema mjesta za nju i zaposle osobu s srednjom školom( stranački aktivnu ).....
Što se tiče Njemačke , naprimjer njima se nudi ( daje određena svota novaca ) za podizanje stambenog kredita!!!!
A tek zamisli da imaš redovita primanja?!?!?!?
PA da ideš na skijanja, ljetovanja.....letanja po svijetu....je...e koji san za nas!!!!
Misliš li da će nam biti bolje ako ne uđemo u EU?!

Evo imamo svoju državu 20 godina i što smo napravili?!?!? Di smo sad!?!?!?
Prodali smo sve svoje i sad smo robovi koji rade za Mađare, Amere.....

Živila naša Hrvatska ma gdje mi bili...u Eu ili ne!!! :yup:

Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 8:03 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
jerry je napisao/la:
hrga je napisao/la:
jerry je napisao/la:
PA da ideš na skijanja, ljetovanja.....letanja po svijetu....je...e koji san za nas!!!!
Misliš li da će nam biti bolje ako ne uđemo u EU?!

Evo imamo svoju državu 20 godina i što smo napravili?!?!? Di smo sad!?!?!?
Prodali smo sve svoje i sad smo robovi koji rade za Mađare, Amere.....

Živila naša Hrvatska ma gdje mi bili...u Eu ili ne!!! :yup:

Kolega Jerry tvoji postovi mi govore da nisi previše razmišljao o tome što si napisao ili imaš dosta ishitrene zaključke.

Ja cijenim svačije mišljene ali nemogu da ti ne odgovorim!

Stil života koji imaju i stoljećima njeguju Hrvati na ovim prostorima je nenadjebiv i utopija za cijeli zapadni svijet odnosno EU, SAD i sve ostale destinacije naših snova. Skoro svaka familija u hrvata ide na more ili na skijanje ili na oboje. Koliko god mislili da nam je teško svi imamo sve modernarije, pc, auto gdje i pengića dovoljno za opstanak (a to kaj smo megalomani to je drugi par opankov) Otiđi na bilokoje skijalište u bilokojem dijelu sezone i vikni nešto na hrvatskom pa češ vidjeti koliko će ti se ljudi okrenuti. Na kromplatzu je uveden hrvatski jezik u kafiće a od likova koji troše u tamošnjim kafičima na cugu samo je 10% europejaca (ajde oni imaju naviku da jedu vani pa tu nešto i potroše) ostalo su naši junaci u recesiji Svi kafići u svim dijelovima Hr imaju cijeli dan nekoga tko zasijeda. U četvrtak na triblju nemožeš startat jer ima 40tah zaposlenih hrvata na startu i svi poslije odu u martinu na x rundi i kotlete. Prosječni europejac popije u kafiću jednu kavu mjesećno u subotu kad je u šopingu za taj mjesec. Ide ili samo na skijanje ili samo na more x dana i toliko robuje svom euru da moj susjed socijalac samsebe obilnije časti neko taj dobrostojeći europej koji doduše ima dobro namješten stan, luksuzna kola i još kakvu đinđa minđu koju mi kao nemamo (isto je i amerima, kanađanima, Norvežanima a još gore kog Švicaraca koji žive ko prasci na Simsu i čude se svakom tko uđe u radni dan u kafić". Istina bog kad dojde u penziju ode mjesec dana na kruzer i pokušava se zabaviti prije nego što krepa. Sigurno će se taj dio naše svakodnevnice promjeniti ulaskom u EU.
Čudiš se našim velikanima u saboru i penzionerima na jedan dan ali ti je u redu da EU politička elita štuca karticu u parlamentu u 7 h za dnevnicu i giba.

Fora o školovanju (prosječni hrvat je duplo obrazovaniji od bilokojeg prosječnog europejca ali je još uvijek dovoljno glup da ne prepozna scam kao što je ovo sranje s EU - jer njemu je dovoljno na monsignore Josipović i druge političke veličine kažu kak je to OK i idemo) - priznajem da je školovanje posebise sveučilišno bilo jeftinije u jugi ali zaboravite da budete djecu u EU slali na sveučilište kao što to radite sada. Onda će fakultet toliko poskupiti da familija koja živi u ZG neće moći plaćati fakultet u ZG a ne u europi. "europska sveučilišta" su za elitu i kao takva su i sada otvorena za parajlije. Europa netreba školovane hrvate nego hrvate mrave radilice.
A u nas kao nemožeš dobiti kredit?!? pa tu je hiperprodukcija kredita - hebote i nezaposlenima davaju kredite da ga živog pokopaju.
U predpristupnim pregovorima smo usaglasili sve zakone (čak i ione koje oni nemogu provesti kod sebe) imamo zakonske standarde kakve ne uspijevaju održati u svim dijelovima njemačke i na to potrošili milijune nečega i pretpostavimo da su to dobri zakoni i ajmo ih se držat a institucije ih provoditi i kontrolirat i ok. i u eu ćemo to sami morati.
Hrvati u bitnim stvarima nemaju karaktera i zato smo tu gdi smo i opet nemamo karaktera da počistimo svoje dvorište i pasivno se nadamo da će nam EU to učinit - ali neće jer njima se jebe za naš problem jer oni misle o svom interesu a ne o našem boljitku a to su kontradijametralne stvari

Ja bi volio da neuđemo u EU pa da nas ekonomski izoliraju pa bi vidio dali bi onda proputovao ravničarku Hr a da je neobrađena kao sada, dali bi onda u cijelom GK bilo samo 30 krava, koliko bi onda ovaca bilo u lici, koliko bi se podiglo prateće industrije i td itd ...
THX :crazy:

19 Palac gore: : benco, Box, Draženko, horbaPG, hrga, Irena, Ivica B., janjecic, Josip K-T, Jure, marin, profa, Roman Lavriv, sale.c, toni, vedran_zgela, Zoki, zupanich, ŽeljkoG    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 8:29 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Nemogu se ne složiti s Prelcem u 98% onoga sto je napisao, ali na zalost mislim da nismo narod koji ce uciniti ono sto on predlaze.

Nema vise Milke Planinc koja je zabranila uvoz i potakla proizvodnju kave, cokolade, detrdjenata i u naftnoj industriji kako bi vratila domacu proizvodnju. Sjecate se redova i parnih i neparnih brojeva.
Nisam Jugonostalgicar, ali to je jedini nacin da sprijecimo "Tajkune" da hebu naseg seljaka i proizvodjaca...

E sad, probajte se zamisliti u takvoj poziciji danas... Nema teoretske sanse da bi netko na to pristao... I samim tim pada u vodu sve cemu se mozemo nadati...

A i po mom misljenju, Jerry je vecinom u pravu kad kaze da u 20godina nismo napravili nista nego rasprodali zemlju...
A i varate se ako mislite da vec zadnjih 20 godina nismo u EU. Jesmo, samo za to nije bilo referenduma. Ovo je samo zadnji potpis...
Radikali su se morali podic bar 15 godina prije, onda bar nebi placali ministarstava, sluzbene puteve, promidjbe i slicno, da ne spominjem generale. Nije tocno da se to radilo u ilegali. Politicari su se busali svakim malim potezom koji su napravili.

Hrvatska ce uvijek biti najljepsa zemlja na svijetu, u EU ili ne. Samo se jako bojim da to ekonomski nismo u mogucnosti sami odrzati. EU nam je potreban kao podrska, a ne kao neprijatelj...

LP!

3 Palac gore: : Franco, jerry, zupanich    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 8:47 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Što mislite koja bi poruka bila EU, kada bi hrvati na referendumu rekli NE tj. drugim riječima ko vas hebe. :-D :-D :-D :-D

Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 9:57 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Prelac LEGENDOOO!

Ne slažem se potpuno s tobom, a i pomiješao si EU sa zapadnim zemljama tipa Benelux, Danska, Austrija, Njemačka i skandinavske zemlje te pola Francuske, ali ima tu i jedna Španjolska, i Italija, i Portugal, i Malta, i Cipar, i Grčka kao klasičan primjer "južnjačkog", odnosno mediteranskog načina života. Tranquillo, magana, leggero, pomalo, vrag odnija prišu... To su posve različiti mentaliteti. Zato ovi "zapadni" imaju i uvjek će imati, a mi nikad nećemo sa i bez EU. Ali zato mi na kavicu, pa pomalo. Na Tribalj, pa pomalo u Martinu ili u Josipe. Ali to su nepomirljive razlike i nikad se to neće izjednačiti. Ja volim više naš način, kakvog Prelac opisuje i nastavit ću ga i u EU (valjda vam je jasno da nam to ne gine, htjeli - ne htjeli). Ali sam svjestan toga i ne želim sve one džiđe koje imaju Švabe. Ja bih samo na Tribalj kad je dobar dan.

Ono s čim se potpuno slažem s tobom Gorski viteže je da Hrvati (i ostali koji tu žive) nemaju karaktera i da smo u svim državnim tvorevinama bili sluge, da ne kažem francuske sobarice. Ono malo velikih i karakternih Hrvata, poput S. Radića, Strossmayjera - kakve li ironije da je upravo naš veliki biskup, erudit i mecena bio začetnik jugoslavenske ideje, što samo govori koliko je bio ispred vremena i koliko je slabo poznavao domaćeg "muža", su se izgubili u bespućima povjesne zbiljnosti (misao jednog nekarakternog Hrvata koji je želio biti velik Hrvat, pa sad gackamo kroz dio blata koji je i on zapišao). To je ono što mnogi ne priznaju, a bjelodana je činjenica. Zato idemo u EU i zato nismo Švicarska. Dobro, nismo imali kolonije koje bi nam zasigurno dale za pravo da smo veliki i značajni, ali ko nam je kriv kad je onaj naš neki prapra vođa plemena htio biti uvjek svoj na svome, pa je okupio samo šačicu ljudi u to pleme koji su postali Hrvati, a ne neki veći narod. Tko jači taj kvači, pa kaj to niste čuli?

A ja bih i dalje samo na Tribalj (zimi, ljeti može i u Alpe u EU)

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 10:42 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
profa je napisao/la:
Što mislite koja bi poruka bila EU, kada bi hrvati na referendumu rekli NE tj. drugim riječima ko vas hebe. :-D :-D :-D :-D

Jedan DokIng će i dalje raditi sa raznim zemljama u svijetu (i u EU). Moja firma će i dalje raditi za HR kupce (kao i do sada bez velikih pretenzija da nudi usluge vani). Krila ćete i dalje kupovati kod HR dilera ili otići u Češku i Švicarsku po njih. Švabe, poljaci, česi, mađari, talijani i ostali će i dalje dolaziti na naše more, nositi svoje paštete i ostaviti poneki euro za apartman, kamp, ribice i trambulinu. Gotovo se ništa neće promijeniti, pogotovo za običnog čovjeka.
Sve što se može promijeniti upravo je na globalnijoj razini i uz pomoć banaka.
Dakle, najgore što se može dogoditi jest da se "domaće" banke više neće moći zaduživati kod svojih "majki" u EU. Tako građevinari (pohlepni profiteri koji bi u godini dana obrnuli veliki kapital) neće moći graditi stanove (koje već sada teško prodaju) i obični ljudi neće moći uzimati kredite (skupo) da kupnju tih stanova. Financiranje države stranim kreditima je totalna idiotarija jer se njima kreditira državni aparat i troškovi javnog sektora, a ne ulaže se u gospodarstvo koje jedino može iz kune napraviti dvije.
Osim zaduživanja kako bismo otplaćivali stare dugove i kamate morali bismo se još malo zadužiti jer nemamo 650.000.000 € za članarinu. Nije li pametnije, kad je već neizbježno zadužiti se, tim novcima svake jebene godine izgraditi nekoliko tvornica. One će kad-tad početi ostvarivati nekakav profit za razliku od članarine.
Naravno, nema tko, nema pametnih i nema onih koji bi radili - u tom slučaju aj rest maj kejs - dobit ćemo što smo zaslužili.

Ne stoji, priznajem, ni priča da će nam biti bolje ako ostanemo vani. Dapače, recesija će se nastaviti po inerciji još dugo nakon što se počene proizvoditi više nego što se potroši. No, moje malo skromno iskustvo govori da je puno lakše preživjeti kad nisi pod dugovima. Danas smo upravo nabrajali firme (prodja računalne opreme, grafička industrija, dizajn i marketing) koje su u posljednjih desetak godina propale jer su naglo rasle i uzimale kredite za nove i bolje strojeve, poslovne prostore itd. Kraj svih njih sam prošao neogreban jer nemam ni kune duga. Svako moje zaduživanje išlo je samo do granice do koje sam mogao u bilo kojem trenutku kredit prebiti vlasitim kapitalom.
Slično, kao što mogu podijeliti s vama i svoje privatno iskustvo od doma. Zaradiš li XX novaca mjesečno, ne možeš (nesmiješ, iako ti se nudi) potrošiti XXX novaca. Svako od nas si je nametnuo standard određene kvalitete i razine, nažalost, uvijek malo iznad svojih mogućnosti. Uz sve to pojavi ti se potreba za kupiti nove cipele. Reći ćete da nemate novaca za njih, a ujedno otplaćujete novu plazmu na 12 rata. (Upravo je to izazvalo krizu!). Žao mi je, ali dok nemate pokrivene i predviđene sve troškove koji su na listi prioriteta važniji, ništa od plazme - jednostavno niste dovoljno bogati, pametni, lijepi ili sretni da to posjedujete.
Naravno, svi mi po malo zagrebemo više i dugoročno gledano - eto ti sranja.

Za svako naše zaduživanje, netko treba uvesti određenu količinu novaca. Nije istina da su banke to bile baš jako voljne činiti. Uvele su hrpu filtera da vam otežaju dolaženje do kredita (stambenog). U isto vrijeme kratkoročne kredite (sa većim kamatama) mogli ste dobiti na osobnu kartu. Banka je radije davala kredit na 5 god. za auto ili motor nego na 30 za stan (bez obzira na količinu zarade po kreditu). Naravno, sve dok potreba za većim profitom nije skinula filtere do kraja i omogućila svakoj budali da se zaduži na 30 godina.

Namjerno zadržavam ovo na našem svakodnevnom nivou. I tu imamo dovoljno primjera i šta za raditi ili mijenjati kako bi nam bilo bolje. Možemo razglabati o idealnom modelu ulaganja u gospodarstvo vlasitim novcima, tj. HR banke (ili države) uz strogu kontrolu opravdanosti ulaganja (za razliku od dijeljenja poticaja za uzgoj pšenice par sto km od Ukrajine). No, tu se vraćamo na priču preusmjeravanja budućih troškova u profitabilne sektore i na samu opredjeljenost svakog pojedinca na referendumu.

Bez obzira na različitost u mišljenjima i stvarnu istinu nekako sumnjam da će (kad se izglasa "ZA") eurofili pohrliti u banke po nove kredite jer će sve biti uskoro bajno. I oni su ustvari euroskeptici i oportuno će pričekati da vide da li će im netko stvarno dati nešto za ništa ili neće. Zaključak je da smo svi euroskeptici samo što neki manje vjeruju u vlastite snage i mogućnosti i nadaju se da će od dva zla izabrati ono manje.

2 Palac gore: : hrga, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 11:51 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Sve dok ne potamanimo ove nase politicare i vladu, ili ih u najblazem slucaju posaljemo na goli otok i zememo svu imovinu; nebu nam bolje, bili mi u EU ili ne, bili oni crveni ili plavi ili ljubičasti, ljevi ili desni, gornji ili donji, si su isti i sam ko lešinari čekaju svoj red. Kad gledam u zadnjih 20 god nisu nist drugo napravili, osim kaj su nas pokrali i rasprodali nam sve. Da su samo na pol tolko truda ulozili u razvoj, ili u najgorem slucaju, kak pokrasti druge, a ne svoj narod, mogli smo biti "mala svicarska" i EU bi molila nas da se uclanimo. Dosta je samo da pogledate na karti di smo smjesteni...

Pa se sad zapitam dal smo mi Hrvati uopce sposobni voditi brigu sami o sebi? Kad se gleda kroz povijest, ispada da nam je uvijek bilo super kad su drugi vodili brigu o nama....

Mislim da na kraju bum glasal za EU, ak zbog niceg drugog, onda zbog onog kaj je kolega Zupanic napisal. Pa mozda jednog dana odleti s RGJ bez straha v Austriju....bar da se necemu imam veseliti.... :hi:

5 Palac gore: : bmutak, Franco, jerry, vedran_zgela, Zoki    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 13:06 
Offline     DHV 2

Tomica Solina je napisao/la:
Mislim da na kraju bum glasal za EU, ak zbog niceg drugog, onda zbog onog kaj je kolega Zupanic napisal. Pa mozda jednog dana odleti s RGJ bez straha v Austriju....bar da se necemu imam veseliti....

presitna zadovoljština za odricanje suvereniteta države al tako je to kod nas - egoisti i sebičnaci nam vode državu pa može takav onda biti i narod :(

Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 13:30 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
gprelac je napisao/la:
presitna zadovoljština za odricanje suvereniteta države al tako je to kod nas - egoisti i sebičnaci nam vode državu pa može takav onda biti i narod :(

Nemogu se složiti s tobom da su "presitne zadovoljštine", kao "odletit do Beča" ili "važno da je meni i mojoj familiji dobro", egoistične i sebične. Mislim da je to odraz krajnje gluposti.

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 13:39 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Josip K-T je napisao/la:
gprelac je napisao/la:

Nemogu se složiti s tobom da su "presitne zadovoljštine", kao "odletit do Beča" ili "važno da je meni i mojoj familiji dobro", egoistične i sebične. Mislim da je to odraz krajnje gluposti.

Ja mislim da vi to dečki malo prerevno čitate. Ne radi se o tome da bi netko rađe da može odletjeti do Beča bez obzira što će mu država nestati, nego se radi o tome da ljudi ne vjeruju da će nam u eu biti ni puno bolje ni puno gore nego što je sada, a ak' već nema velike razlike onda čovjek valjda može spomenuti neke sebične sitnice koje će njemu pasati...
Ne želite im valjda staviti u usta da bi rađe letjeli prego grane nego da im djeca imaju kruha?

5 Palac gore: : Tomica Solina, toni, vedran_zgela, Zoki, zupanich    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 13:44 
Offline     DHV 2

CloudWalker je napisao/la:
Josip K-T je napisao/la:
gprelac je napisao/la:

Ja mislim da vi to dečki malo prerevno čitate. Ne radi se o tome da bi netko rađe da može odletjeti do Beča bez obzira što će mu država nestati, nego se radi o tome da ljudi ne vjeruju da će nam u eu biti ni puno bolje ni puno gore nego što je sada, a ak' već nema velike razlike onda čovjek valjda može spomenuti neke sebične sitnice koje će njemu pasati...
Ne želite im valjda staviti u usta da bi rađe letjeli prego grane nego da im djeca imaju kruha?

Kak misliš da nema velike razlike - pa meni je VELIKA razlika imamo li suverenu državu ili je nemamo a ak smo u sranju tak i tak onda budimo u sranju u svojoj državi za koju je btw palo dosta žrtava :crazy:

Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 13:48 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
gprelac je napisao/la:
Kak misliš da nema velike razlike - pa meni je VELIKA razlika imamo li suverenu državu ili je nemamo a ak smo u sranju tak i tak onda budimo u sranju u svojoj državi za koju je btw palo dosta žrtava :crazy:

To si ti postulirao da je ulazak u eu gubitak suvereniteta. Možda drugi to tako ne vide...

2 Palac gore: : jerry, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 13:49 
Offline     DHV 2

Član od: sri 09 ruj, 2009 19:59
Dao Palac gore: : 154 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 70 / Palac dolje: : 1
slika

2 Palac gore: : jrabic, rudar    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 13:55 
Offline     DHV 2-3

Josip K-T je napisao/la:
gprelac je napisao/la:

Glupost pripisivati nekome tko ne razmišlja kao ti je u najmanju ruku nepristojno. Pročitaj još jednom vlastiti sig.

Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 13:58 
Offline     DHV 2

gprelac je napisao/la:

To si ti postulirao da je ulazak u eu gubitak suvereniteta. Možda drugi to tako ne vide...

A ako toga nisu svjesni onda se apsolutno slažem sa Josipovim K-T zadnjim postom.

Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 14:14 
Offline     DHV 2-3

Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Tomica Solina je napisao/la:
Pa se sad zapitam dal smo mi Hrvati uopce sposobni voditi brigu sami o sebi? Kad se gleda kroz povijest, ispada da nam je uvijek bilo super kad su drugi vodili brigu o nama....

Vidiš ovo ti je utuvio u glavu Mislav Bago.
Neznam, ali možda ti neznaš vodit brigu o sebi. Neznaš se obući, neznaš si skuhat, kreditnu peglaš nerazmišljajući o plaćanju iste...

Ja mislim da ipak to ne radiš. Svi mi znamo vodit brigu o sebi pa bi tako mogli i o državi da malo više brinemo okolini nego da se jako dobro brinemo i zbrinemo sami sebe.

jerry je napisao/la:
Prijatelju ne znam koliko ti trenutno tražiš posao i koliko ti je redovna plaća ali moja žena ne može dobiti posao zato što ima previše škole ( a nije članica nikakve stranke) pa joj na svaki natječaj zahvale i kažu da jednostavno nema mjesta za nju i zaposle osobu s srednjom školom( stranački aktivnu ).....
Što se tiče Njemačke , naprimjer njima se nudi ( daje određena svota novaca ) za podizanje stambenog kredita!!!!
A tek zamisli da imaš redovita primanja?!?!?!?

Pa Jerry šta ti samo misliš kako ćeš kredit dignut? Pa jesi li ti normalan?
Ušićarim okolo ti i tamo nešto naleti. Nemam troškove života velike pa se mogu z ovako.

Moja žena je iz Mexica. Isto nije mogla tu naći posao pa je sad tamo pa se viđamo preko Skypa zato mi nemoj dizat tlak. Čak ni papire da ostane tu nismo mogli riješiti. Kao ja nebih rađe da sam tu sa ženom skupa? Ovako idem tamo na par mjeseci pa onda ona vamo. Jel to život? Imam razloga isto biti nadrkan kao i svi drugi, ali znam da mi taj problem sigurno neće riješiti netko izvana. Isto kao što bi mi netko rekao mogao si oženit neku susjedu mogu ja tebi napisat da si mogao oženit neku sa srednjom školom.

Znam da imaš rodbinu u Njemačkoj pa daj brate ako je tamo sve 5 zašto niste već tamo? Jeste slali kakve papire, jeste tražili posao tamo? Budi fer pa reci. Ako nisi onda pričaš bez pokrića. Ako misliš da će Njemačka doći tu ulaskom u eu onda sanjaš ili misliš da ćeš se prijavit na biro u Njemačkoj pa će ti tražit posao ili ćeš na birou imat poslove iz Njemačke.

Sve je u banani jer su se svi zaduživali i živjeli iznad svojih mogućnosti poduzetnici i građani. Naravno vlada i banke su to omogućile. Npr auti.
Koliko vas vozi novi auto da ga je kupio za keš? Koliko vas vozi na kredu? Dali uopće ima nekog ovdje na forumu da je kupio novi auto za keš? Da nema te krede onda biste vozili auto u skladu sa svojim mogućnostima, a ne na dug.
Svi su zaslužni za sranje a ne samo političari. Mogli smo izaći masu puta na ulice i protiviti se uzimanju kredita za aute i kuće itd. Nismo zato ćemo platiti cijenu, ali bi totalni apsurd bio da plaćamo i tuđe greške.
Sve se može riještiti ako smo samostalini. Kada postanemo pokrajna GOTOVO je.

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 14:19 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Vidim da je moj zadnji odlomak u postu uznemiril neke. CloudWalker je to objasnil i bolje nego bi ja. Jednostavno nemam dovoljno PRAVIH informacija da mogu donijeti logičniji zaključak o mojoj odluci. To sam vec i napisal u svojem postu prije, u ovoj temi. Jednostavno ih nemam gdje naci, ili su nerazumljive, ili neko ima osobni interes ili opsesiju pa pocne sve izvrtati....

SUVERENITET - kaj je to? To da mogu reci da zivim u suverenoj drzavi mi ne zanci nista. (tu ne zelim omalozavati zrtve ljudi koji su ginuli za to) Sve mi se cini da taj suverenitet omogucava onima gore da rade budale s nas, da nas kradu, da dizu poreze kak im se prohtije, a mi im nist nemozemo. Sorry al ja u tom suverenitetu nemam nikakva prava, ne radim u drzavnoj sluzbi pa da imam neki sindikalni ugovor isl. Jos danas mi moze doci gazda i dati nogom u guzicu bez razloga, a ja mu nemogu nista, mogu sam otic na cestu i nadati se da cu pronaci drugi posao... Suverenitet bi dijelom i trebao snaciti slobodu i demokraciju, e pa ja se bas ne osjecam slobodnim u ovoj drzavi...Da me opet ne shavtite krivo, uopce ne mislim da ce u EU biti bolje po tom pitanju.

No malo smo skrenuli s teme, malo sam zdeprimiran losom situacijom u kojoj se svi skup nalazimo, a i vani pada kisa i izgleda da opet nist od letenja.....

Zadnja izmjena: Tomica Solina; pet 20 sij, 2012 14:40; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 14:37 
Offline     DHV 2-3

gprelac je napisao/la:
gprelac je napisao/la:

A ako toga nisu svjesni onda se apsolutno slažem sa Josipovim K-T zadnjim postom.

A nemrem si pomoć, nesvjestan sam pa prema tome i upglu.:fool: Naime, doista nemam u malom prstu sve čimbenike suvereniteta (unutrašnjeg i vanjskog), te u kolikoj je mjeri suverenitet već predan (prvo članstvom u nadnacionalnim organizacijama poput UN-a), pa predavanjem materijalnih čimbenika suvereniteta stranim vlasnicima (banke, INA). Čini mi se i da trenutno našim obrambenim snagama u dobroj mjeri raspolaže netko drugi. Dakle mi smo suvereni, makar monetarnu politiku drže drugi, članica smo NATO saveza, i pol INE je u vlasništvu stranaca. Suverena vlada (svejedno koja) čim netko spomene uvođenje poreza bankama koje posluju na teritoriju na kojem je suverena - usere se u gaće.

3 Palac gore: : gprelac, hrga, Tomica Solina    
Vrh

PostPostano: pet 20 sij, 2012 14:56 
Offline     DHV 2-3

Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Da budem isto iskren. I ja sam pred 5 godina bio za EU. Posvadio sam se par puta sa nekim priajteljima oko toga. Govorio sam da je sve u k. a u Evropi je sve super i da bi nam bilo bolje iako pravih nekih dokaza kojima bih podržao svoju tezu nisam imao. Sve je to bilo moje osobno mišljenje. E ali onda sam počeo čitati i proučavati i nakon nekog vremena promijenio sam mišljenje.

Iz prvog reda mogao sam vidjeti tranziciju jedne komunističke zemlje. Mogao sam vidjeti Evropu na primjeru Češke. Moja familija je pola iz Slavonije, a pola iz Češke.
Iako sam bio mali sječam se kako je izgledala komunistička Čehoslovačka i što smo prolazili kad smo išli preko granica. Onda je Čehoslovačka odj.. Ruse. Pa su se mirno razišli sa Slovacima koji su ionako kroz povijest bili uteg za puno razvijeniju Češku. Bum koji se vidio tih godina je bio nevjerojatan. Strani kapital se ulio u Češku i sve se izgradilo u rekordnom roku. Svake godine kad bih išao u posjetu rodbini nisam propoznavao ulice Brna.
E onda su se uvalili u EU. Ispočetka im je to bilo super. Znam prema prijateljima koje imam tamo. Dosta ih je otišlo raditi izvan CZ pogotovo u Englesku. Sve je bilo super. Onda je nastala kriza. Priajtelji koji su bili vani sada su se odjednom našli bez ili bez posla ili sa smanjim plaćama dok su troškovi porasli. Žele se vratiti nazad, ali i u Češkoj raste nezaposlenst.
Veliki broj poslova preuzimaju stranci sa istoka. Dosta Ukrajinaca koji rade za čak tri puta manju plaću isti posao. Naravno lokalci su sada osuđeni pristati raditi za puno manje nego prije samo da bi posao imali.
Sreća Češke je da još nemaju euro, a i predsjednik je europrotivnik.

Njemačka. U razgovoru sa sestričnom neki da ispitao sam je malo i o stanju Njemačkoj kako je. Kaže radim i po 14 sati na dan. Kasni nam plaća, prekovremene nam plaćaju samo pola, ali šutim i radim. Moja plaća cijela ode za stan dok od muževe živimo. Oboje imaju dva auta stara 10 god. Nemaju djece pa si priušte godišnje posjetu Hrvatskoj i još tjedan po izboru. On radi za vojsku kao programer.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: