»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 04 lip, 2026 16:10.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zeka peka....
PostPostano: pon 30 sij, 2012 14:18 
Offline     DHV 2

Član od: ned 28 stu, 2010 8:56
Dao Palac gore: : 651 / Palac dolje: : 17
Dobio Palac gore: : 75 / Palac dolje: : 12
pa ne znam baš da si naveo dobar primjer grčke kako je EU pogubna za svoje članice grčka je unazad par godina živjela na velikoj nozi koristila pogodnosti članstva u EU , frizirala podatke o stanju svoje privrede BDP-a i ostalog , prosječna penzija 1000 euriča plače u javnoj upravi do neba što bi rekli naši prosječni penziči na to samo da nam je pola od toga sada kad su ih uhvatili sa pekmezom u ruci "vrati koko što si pozobala" mada ne znam da če to biti moguče grci su lepo živjeli i sada im opraštaju velik dio popapanog pa šao je tu skrivila EU pobogu kolega !

1 Palac gore: : Franco     1 Palac dolje: : hrga
Vrh

PostPostano: pon 30 sij, 2012 14:28 
Offline     DHV 2

ps. daj bože da nam se to desi! ali sada če i EU biti opreznija pogotovo kad i ostali balkanci prihajaju.

Vrh

PostPostano: pon 06 vel, 2012 12:53 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
EVO JEDNOG ZGODNOG RAZMIŠLJANJA O EU

Evo realnog razmišljanja.
Što će meni biti bolje ili gore ako mi uđemo ili ne uđemo u EU.

Ako uđemo u EU....

- ja ću moći ići van Hrvatske bez da me jebu na granici, a nikad me do sad nisu jebali, nego sam kao i svaki normalan čoek, sjedio u autu i rekao onom na carini da odo malo u Sloveniju i da ću se brzo
vratiti...
- redovito na povratku sam samo mahno rukom i rekao sam da nemam ništa za prijaviti
Sve skupa sam gubio 4 minute za cijelokupni proces ulaska i izlaska.
Dakle dobivam 4 minute dragocijenog života.
Jebem vas i 4 minute !
Kod zubara čekam po sat vremena.

- kad sletim na aerodrom onda ću moći ići na vrata na kojima piše "EU GRAĐANI" te pokazivat prst srednjak svima koji nisu EU GRAĐANI.
A neš ti privilegije u pičku maternu !
Još gore, jer će se na tim ulazima svi gruvati dok će Bosanac i Srbin na drugom ulazu proći za minutu, ja ću sa 28 rumunja i 43 bugara komunicirati mahajući rukama, jer stoka ne zna engleski kao ni pokojna Jadranka.

- u Hrvatsku će ući strani kapital pa će gospodarstvo da živne.
Koje gospodarstvo pička vam materina kad ste u 20 godina od Slavonije napravili ledinu ?!
Što će Švabo da nas uči kako se ore i sije?
Treba znači ući u EU da nas drugi nauči kako se radi?
Onda nas treba pobit, jer nismo ni za kurac.

- djeca će nam moći studirati po stranim sveučilištima.
Aj pošalji malu il malog na studij u Minhen...pa te mali zove "Ćaća treba mi eura za 1. semestar!"
"Kolko sine?"..."Pa jedno 8.754 eura."...."Sine?"..."Reci tata?"..."Jebo ti ja mater !"
Bit će kao i prije, ko ima para ići će...ko nema ide u Zagreb...Rijeku...Split...Osijek...Zadar...

- otvoreno je tržište za hrvatske proizvode diljem Europe.
A koje naše proizvode jadna nam majka?
Koje?
A i ono malo što imamo već se odavno prodaje u EU...Vegeta...Kraš...Podravka...dakle to već postoji, ne može 2 put da postoji ako već jednom postoji.
To je kao da bi ja rekao da će mi ulaskom u EU narasti još jedan kurac.
Neće, jer imam već jedan.

Sve u svemu...ja tu ne vidim ničeg što me zanima...

3 Palac gore: : kbelcar, profa, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 14 vel, 2012 21:21 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/164471/Default.aspx

Citat:
Prodani trezorski zapisi od 795 milijuna eura
Ministarstvo financija na aukciji je prodalo bankama trezorske zapise vrijedne 795 milijuna eura, od čega 730 milijuna eura na rok od godinu i pol uz kamatu od 5,25 posto, 33,5 milijuna na rok od godinu dana uz kamatu od 4,85 posto, te 32 milijuna na rok od tri mjeseca i kamatu od 4,3 posto.

Sad se to više ni ne naziva pravim imenom -Digli smo još jedan kredit (koji ćete vi marvo vraćat) - nego se kaže PRODALI smo trezorske zapise.... definitivno bolje zvuči :-o
Nema nama spasa... nema... :no:

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: čet 16 vel, 2012 8:27 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
...pušeći cigaru u tišini zamračene sobe Mujo će Fati:
"Sudeći po ovome što sam noćas vidio i doživio, nisam ti prvi."
Fata: "Ma jok, bolan. A sudeći po onome što sam ja doživila nisi ni zadnji."

2 Palac gore: : benco, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: čet 16 vel, 2012 9:07 
Offline     DHV 2

ma vidim da se vi euroskeptici još vozite krivom autostradom kojom vozite sve dalje i dalje prema dubokom balkanu u pravcu turske, irana i tako to, nikako da shvatite da čemo tek 2013-te postati punopravni član EU i da tek nakon tog vremena možemo polemizirati dali je bolje ili gore, teško da od ovog može biti gore, sve ove divne stvari koje navodite kao argumente protiv EU napravili smo znači van EU sami sa svojom političkom elitom koju smo sami birali i koji su nam smestili kako to biva sa naivcima ukinuli smo tamo neki socijalizam koji je koliko toliko uzimao u prvi plan čovjeka i uveli kapitalizam ali kakav divlji koji i dolikuje nama bez uvrede i ja sam tu. Vidim da vi zbog toga krivite EU u kojoj u večini članica nema ni približno takvog kapitalizma, to što su neki domači loši momci sa nekim lošim momcima iz nekih članica EU ali i šire upropastili privredu što su prodali banke i da dalje ne nabrajam jer smo svi to vidjeli samo naravno raja si ne može pomoči može i dalje glasati za to je neču avi kako ošte, glasajte i dalje sreča je kako sam več napisao večina neče više stanovati u HLEBINAMA znate tamo vam je škola i galerija hlebinske naive. pozdrav!

ps. što se tiče slovenije i slovenskih carinika i policajaca da ste toliko stari ko ja i da ste toliko puta prolazili slovenijom nebi imali takvo mišljenje o njima često sam zbog njih išao kroz mađarsku za njemačku mada je to puno dalje i mada su posle slovenskih carinka i ostalih ( slovenkama i mađaricama svaka čast) mađarski carinici i ostali malčice gori odnosno teško je to utvrditi koji su ne bolji nego gori. ako zbog ničega drugog ulaskom u EU moči ču im pokazati srednjak pa nek se vesele! toliko.

1 Palac gore: : Tomica Solina    
Vrh

PostPostano: čet 16 vel, 2012 12:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Da, prokleti socijalizam... ili kako ga neki od "milja" zovu komunizam.
Mi 2013 u blagostanje EU-a, a EU u Kinu tražiti pomoć. U tu jadnu i napaćenu zemlju koja stenje pod željeznom petom komunizma i ima 33 BILIONA $ deviznih rezervi. To su vam, ekipa, ni manje ni više 33 hiljade milijardi dolara. Eto, taj predivni kapitalizam prema kojem raskriljenih ruku srljamo sa vjerom u bolju budućnost, kad je gospon NOVAC u pitanju, ne preza ni od toga da traži zajam od onih protiv kojih su se povijesno borili u pravednoj borbi do istrebljenja.
U takvom svijetu živimo. Sreća pa je 2012 i svemu će tome doći kraj 21.12. iste godine... kažu stari Maje.
A ono šta ostane... pa sačekajmo, vidićemo kad do toga dođe... već bumo nekaj smislili...

Vrh

PostPostano: čet 16 vel, 2012 12:17 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Red Baron je napisao/la:
Mi 2013 u blagostanje EU-a, a EU u Kinu tražiti pomoć.

Jednom na nekom forumu naišao sam na zanimljiv komentar, koji volim ponekad citirati:

"Nije vam valjao socijalizam? Nije vam valjalo samoupravljanje? E pa sad jedite g....!"

To bi otprilike bilo to. :pardon:

3 Palac gore: : Ivica B., Mirko, Red Baron    
Vrh

PostPostano: čet 16 vel, 2012 13:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Red Baron je napisao/la:
U tu jadnu i napaćenu zemlju koja stenje pod željeznom petom komunizma i ima 33 BILIONA $ deviznih rezervi. To su vam, ekipa, ni manje ni više 33 hiljade milijardi dolara.

Malo me zaškakljala brojka pa moram biti cjepidlaka: koliko se na guglu može vidjeti Kina ima 3 (3.3?) a ne 33 biliona deviznih rezervi.
Isto tako ne mislim da ta cifra imalo odražava životne uvjete prosječnog kineza.

A i naš komunizam bio je vrtić prema kineskom...

Vrh

PostPostano: čet 16 vel, 2012 13:51 
Offline     DHV 2

vidim da smo načeli podtemu socijalizam- komunizam, koliko ja se sečam ona " naša bivša država nije se zvala KFRJ-a nego SFRJ i od komunizma imali smo samo kom.partiju što nam sada oče uvaliti da smo imali komunizam kao u bivšem DDR-u mađarskoj Poljskoj itd mogu ovim mladima koji se ne sečaju kako je bilo i Italija i još dosta zemalja koje su sada u EU imale su i još imaju kom. partije a ne vidim da imaju komunizam. Naravno što se tiče Kine ona je specifikum i daleko bi nas dovelo da idemo u ovu analizu ali iz kineskog slučaja ostaje nam jedino da žalimo što nismo dobre stvari iz našeg socijalizma nadogradili tržišnom privredom,višestranačjem itd tu bi se stvarno dalo teoretizirati ali sad nam ostaje samo ona Francekova(nije bukovčan) " kibi...dabi.... ..... sitnih zuba! da ne duljim! pozdrav-(euroskepticima)

Vrh

PostPostano: čet 16 vel, 2012 14:23 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Red Baron je napisao/la:
Mi 2013 u blagostanje EU-a, a EU u Kinu tražiti pomoć. U tu jadnu i napaćenu zemlju koja stenje pod željeznom petom komunizma i ima 33 BILIONA $ deviznih rezervi. To su vam, ekipa, ni manje ni više 33 hiljade milijardi dolara. Eto, taj predivni kapitalizam prema kojem raskriljenih ruku srljamo sa vjerom u bolju budućnost, kad je gospon NOVAC u pitanju, ne preza ni od toga da traži zajam od onih protiv kojih su se povijesno borili u pravednoj borbi do istrebljenja.
U takvom svijetu živimo. Sreća pa je 2012 i svemu će tome doći kraj 21.12. iste godine... kažu stari Maje.
A ono šta ostane... pa sačekajmo, vidićemo kad do toga dođe... već bumo nekaj smislili...

Ma da, možda im "odlučnost" u očuvanju takvog socijalizma pomaže :

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: čet 16 vel, 2012 14:52 
Offline     DHV 2

ma moram ti odgovoriti romane obmanjuješ ovu našu mladu populaciju kina nikada nije imala socijalizam ona je tu fazu jednostavno preskočila i ušla u komunizam , naravno poslijedice su očite ali unatoč tome oni su sada jedna od vodečih ekonomskih sila a sam spot nema baš puno veze sa očuvanjem striktno komunizma bilo koji sustav u tako mnogoljudnoj zemlji zahtjeva tako drakonske i neljudske kazne jer to je jedino što može donekle držati red to je imala i carska kina tajland singapur itd su kapitalističkog uređenja ali imaju drakonske kazne sjeti se streljanja američkih i inih ljudi što su uhvačeni sa malo viška droge, načeo si temu koja je puno kompleksnija da bi se svela na ovaj video spot. No možda si ti zaboravio (senilnost) ili neznaš kakva je razlika između socijalizma i komunizma dr zdravko spreman je da ti održi predavanje he , he , šalim se naravno.pozdrav!

Vrh

PostPostano: čet 16 vel, 2012 14:59 
Offline     DHV 2-3

Ma naravno. Svakako je pozitivnije da kod nas brinu o tome da jadnim kriminalcima (lopovima, silovateljima, ubojicama, "premijerima") nitko ne dira u njihova ljudska prava i da se prema njim odnosi čovjčno dok su u ćorki, jer ako nas vidi EU... Nema veze što ih je bolio goli bimbo za sve one kojima su svojom rabotom uskratili ta ista prava. Na kraju oni koji su stvarno branili i obranili kakve takve ljudske vrijednosti od '95 na ovamo liježu na kinder jaja po parkovima jer nemaju snage da gledaju kako im djeca gladuju. U isto vrijeme se 150.000 onih koji se krase statusom hrvatskih "branitelja" od '95 uvalilo u kojekakve funkcije i meke foteljice i naglas plaču za uskraćivanjem povlaštenih mirovina i plaćenih stanarina te nam istovremeno kroje sudbinu kako im se qrac digne. Da! To je svakako puno poštenije od ovoga što nam ti Romane pokušavaš servirati ovim filmom.

Vrh

PostPostano: čet 16 vel, 2012 15:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Red Baron je napisao/la:
Ma naravno. Svakako je pozitivnije da kod nas brinu o tome da jadnim kriminalcima (lopovima, silovateljima, ubojicama, "premijerima") nitko ne dira u njihova ljudska prava i da se prema njim odnosi čovjčno dok su u ćorki, jer ako nas vidi EU... Nema veze što ih je bolio goli bimbo za sve one kojima su svojom rabotom uskratili ta ista prava. Na kraju oni koji su stvarno branili i obranili kakve takve ljudske vrijednosti od '95 na ovamo liježu na kinder jaja po parkovima jer nemaju snage da gledaju kako im djeca gladuju. U isto vrijeme se 150.000 onih koji se krase statusom hrvatskih "branitelja" od '95 uvalilo u kojekakve funkcije i meke foteljice i naglas plaču za uskraćivanjem povlaštenih mirovina i plaćenih stanarina te nam istovremeno kroje sudbinu kako im se qrac digne. Da! To je svakako puno poštenije od ovoga što nam ti Romane pokušavaš servirati ovim filmom.

Dr Štetić i dr Zdravko - ja sam samo stavio komentar na kineski uspjeli socijalizam .... onaj naš nisam ničim spominjao

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: čet 16 vel, 2012 15:10 
Offline     DHV 2-3

Aaaa! Pa dobro, kad ti tako veliš. Nisam te baš odmah najbolje shvatio. Ipak si ti meni neki uzor. Ne baš u svemu, ali imaš svojih trenutaka.

Vrh

PostPostano: čet 16 vel, 2012 15:22 
Offline     DHV 2

Član od: sri 24 vel, 2010 17:27
Dao Palac gore: : 144 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 28 / Palac dolje: : 0
Roman Lavriv je napisao/la:
Red Baron je napisao/la:

Ma da, možda im "odlučnost" u očuvanju takvog socijalizma pomaže :
U SAD-u to isto rade inekcijama. No oni su humani, obavezno dezinfekciraju mjesto gdje ce ubosti iglu.

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: čet 16 vel, 2012 17:34 
Offline     DHV 2

ma čupam kosu z glave romane ! vidim da nas namjerno provo..... nema nema i nema socijalizma u kini, postoji samo komunizam kineskog tipa koji je daleko ( uostalom kao i nekad staljinizam) od ideje nekadašnjih mislioca koji su idealno zamislili ovakvo društveno uređenje sjeti se ¨grada sunca tomasa ..... ma znam da si inteligentniji nego što nam sada pokušavaš uvaliti pa nemožemo sada krščanstvo osuđivati i boriti se protiv njega na osnovu mračnog doba inkvizicije itd , itd,,, pod svakom idejom koja je idealno zamišljena proguraju se strašne stvari milioni ljudi strada dakle opet kažem stvari su puno kompleksnije dabi se mogle ovako banalizirati , nažalost takvim načinom smo i stigli tu gdje jesmo i eto vodimo ove besmislene rasprave koje nas neče nigdje odvesti ( osim u EU) he,he.he da malo oponašam našega Ivu (nije josipović) pozdrav!

Vrh

PostPostano: pet 17 vel, 2012 14:50 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Znam samo jedno..
Diktatura je diktatura.. kako god je zvali.

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: ned 18 ožu, 2012 1:02 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Dobro je krenulo "sa EU".

Evo da Hrvatska bude "in" iz "viših sila" predali su polja INE u Siriji vrijedna 20 000 000 000 $ (dvadeset milijardi dolara). Obzirom da je INA pola u državnom vlasništvi znači da je u vlasništvu građana i ovo je direktna krađa građanima.
Očito da imamo toliko para da se mogu razbacivat sa 20 milijardi što je trećina vanjskog duga. Naravno da to građanima nitko neće vratiti. Ovo je čista veleizdaja države i odgovorne osobe će trebati sve na goli poslat.
Švicarska npr i dalje nema embargo prema Siriji i nafta i ulaganja idu naprijed.

20 milijardi vam je preko 25 000 kn svakom građaninu RH. Znači da su prodali mogli su svakom građanu pokloniti 25 000 kn.
Većini je jasno da je cijela priča sa Sirijom i Assaodm patka koju napuhavaju zpadni mediji, naftni lobiji i anti-Iran propaganda.

Naravno da je i ovo utjecalo na cijenu goriva, a što će biti kad zarate sa Iranom? Benza će biti bar 20 kn litra za EU zemlje i one koje su u njenom šupku. Neće se ići na letenje puno ove godine.

http://www.advance.hr/vijesti/ina-je-za ... juna-eura/

Vidim da su se neki raspiskarali oko komunizma u Kini. hehehe buđenje! Komunizam u Kini ne postoji već koje desetljeće.

Netko je jednom rekao: "Ne boje se ameri komunizma iz Kine već njenog kapitalizma."

4 Palac gore: : Jure, rudar, vedran_zgela, zec    
Vrh

PostPostano: ned 18 ožu, 2012 9:48 
Offline     DHV 2

normalno nigdje još nije postojao komunizam kako su ga zamislili stari filozofi i mislioci , po meni i nekim inima oni su samo preuzeli isusovo učenje i dali mu predznak komunističke filozofije nebili tako izbacili crkvu kao jedinog nasljednika isusovog učenja i pokrenuli mase u nekom drugom pravcu nego li je crkva iskoristila ovo učenje za držanje širokog puka u pokornosti i strahu a radi očuvanja neoliberalnok feudalizma a danas kapitalizma. tako i kina koristi ovaj recimo naziv komunizam kao uostalom mnogi a dabi opet jasno zaglupili narod i dali mu neku lažnu nadu da ih vode u svetlu budučnost gdje če svi biti jednaki i jednako živjeti (dobro da ne kažem odlično) malo morgen nisu jedino objasnili koliko stolječa če trajati taj put i dali je ljudska rasa uopšte mentalno sposobna da stvori jedno takvo utopisko društvo gdje bi vladali tzv komun. odnosi besklasnog društva. Kina ovaj stadij u kome se nalazi trenutno naziva komunizam to što nam to liči na kapitalizam neka nas ne zbunjuje i kapitalizam recimo u švedskoj liči na komunizam pa bi se o ovoj temi moglo teoretizirati i filozofirati u nedogled.Što se tiče INE i naftnih polja u Siriji mene kao dugogodišnjeg radnika INE ovo nije posebno iznenadilo nema to nikakve veze sa EU to radi i diktira veliki gazda ujka Jim i nebitno je dali smo buduči članovi ili van EU ujka Jim želi i dalje živjeti na grbači ostatka svjeta ali dokle ča mu to dozvoliti rusija ,kina, indija, brazil i još neki , živi bili pa vidjeli. neču vas dalje zamarati ovom temom pišem jer smo u zadnje vreme posustali sa temama odnosno pisanja na forumu posebno mi se nešto motornjaci ne javljaju valjda vežbaju obrnuti-leđni start paratrajkom. pozdrav!

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: