»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 20 tra, 2026 7:11.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Stubai Testival and Fun Cup 2012
PostPostano: pon 05 ožu, 2012 21:53 
Offline     DHV 2

Član od: uto 23 stu, 2010 1:42
Dao Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 268 / Palac dolje: : 4
...se odrzao prosli vikend, Lijepu Nasu na "fun cup"-u predstavljali Ivica Udovicic, Antun Mihalicek i moja malenkost (dvojica Parafreekova i jedan spijun iz PJK Zagreb :))
Oba su dana, usprkos losoj prognozi, bila suncana s idealnim uvjetima za letenje, tako da smo uspjeli odletjeti po 7 letova i isprobati razna nova krila.
Uspio pokupit 4 nagrade, 3 za pogotke pike i 4. na izvlacenju na kraju Festivala... Lijepo je cuti Daniel Kru#$%lj aus Croatien na razglasu (oprastam im kaj mi neznaju prezime izgovorit :-D ).

Ovaj puta nisam isprobavao "pile" nego sam se usredotocio na krila "for fun", dakle manje kvadrature-vise dinamike. Izdvojio bih novo krilo iz AirDesigna - SuSi, te relativno novu firmu LittleCloud i njihov Kagoo.

AirDesign SuSi (skraceno od Super Simple) je krilo nesto manje kvadrature od obicnih krila, namjenjeno za planinarenje, "igranje" po jacem vjetru i sl. Ima veliku trim brzinu (40-45kmh, ovisno o velicini), ali uspjeva zadrzati relativno dobru finesu (nesto izmedju 8 i 9, ovisno o velicini i opterecenju). Dostupno je u 2 velicine, 16 i 18 kvadrata flat. Ima 3 linije i jednostavan speed sistem. U zraku je jako mirno i jednostavno za letit, ali i jako brzo i dinamicno (ocekivano s obzirom na kvadraturu).
Slijetanje nije problem bez obzira na veliku brzinu (pogodio piku bez problema).
Super krilo za one koji se zele malo zabaviti.

LittleCloud je firma koja ima specificnu filozofiju, rade krila koja spadaju negdje izmedju speed-flyinga i normalnog paraglidinga, s ciljem da stvore krilo koje je lagano, dinamicno, ali zadrzava sto vecu finesu. Sva krila su velicine izmedju 10 i 20 kvadrata flat, osim tandema koji je 30 i sitno. Ja sam probao Kagoo, koji je sa svojih 18 kvadrata i finesom oko 8 negdje u sredini njihove ponude. Krilo je super jednostavno, ima samo 1 nosecu traku koja se na vrhu malo grana, nema speed nego mali trim (svega 2-3 cm), ima jako malo spagica i napravljen je od 28 gramskog Dominica, tako da je full lagan i ak je lijepo spakiran nije puno veci tandem rezerve... U zraku super dinamican i brz, nemoguce ga je isprovocirat da se zaklopi... Slijetanje, nakon zatezanja trimova nikakav problem (pogodio piku opet).
Fora krilo, jako slicno SuSiju, mozda malo dinamicnije (ili nestabilnije), ali ok je.

Puno ljudi me pitalo, pa da odgovorim... Da, dolazi "dvojka" iz AirDesigna, krilo je gotovo, ceka certifikaciju, vidio ga tamo i lijepo izgleda... Zove se "Volt", elektricari navalite :-D na trzistu je na proljece.

Kolege su testali vecinom EN-B (Ozone, Sky, Skywalk, MacPara, Up, AirDesign, Team5 i dr.), sa zakljuckom da su najbolji EN-B glajderi (po njihovim dozivljajima) Ozone Rush3 i AirDesign Rise.
AD Rise sam probao i ja, i zanimljiv je. Cini se da je po svemu negdje na pola puta izmedju EN-B i EN-C (iako spada pod EN-B)

Kolega je isprobao i Ozone Aplinu (prema Ozonu, lagana verzija Delte), pa ak nekoga zanima kakav je, mozete pitat, prenjet cu vam odgovor. Iz treceg lica izgleda dobro, u paraleli sam letio na AD Riseu i mogu reci da Alpina ima dosta vecu finesu, ali je mrrrvicu sporija, stvarno mrvicu, mozda 0,5 kmh (doduse Rise je bio S a Alpina M, oba blizu gornje granice).

Htio sam probati Ozone LM, al nije doslo na red... Onda novi Skywalk Cayenne, al bio je uvjek zauzet... Htio probat Niviuk Peak, Artik il Zion al oni ko i obicno nemaju nis tam osim satora... Nik, daj napravi reda malo :-D Onda Gin i Advance se nisu pojavili ko i obicno...

E da, novi SupAir zatvoreni sic je dosao, zove se Skypper, i to je prvi Supair zatvoreni sic koji mi se svidja, kukuljica je dobro rijesena (napokon). Sic je jako lagan i jednostavan, alternativa za Impress3... Ima deblji protektor od Impressa, ima veci prtljaznik, i ima dasku :-D Jako udoban (bio samo par minuta u njemu, al cini mi se ok) i super za prebacivanje tezine.

Anyway, sve u svemu, isplatilo se otici, zabavili se, odletjeli, posuncali se, vidjeli malo nove stvari...
Sljedeci sajam je Kossen u 5. mj, pa ajmo ljudi, pridruzite se!

PS: video slijedi kad editiram, ovak ima jedno 25 GB (proklet bio HD HERO2)

PPS: evo par slika

LittleCloud
slika

Razvalit cu vas na drzavnom :lol:
slika

Pozz!

14 Palac gore: : Franco, gburazer, isantek, Jure, kptureto, marin, Nina, profa, sale, Tojo, Tomica Solina, toni, vedran_zgela, Šokre    
Vrh

Naslov: Re: Stubai Testival and Fun Cup 2012
PostPostano: uto 06 ožu, 2012 8:31 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 14:58
Dao Palac gore: : 1098 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 159 / Palac dolje: : 0
Bring it on 8) :evil:

Super report :respekt:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ]