»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 04 lip, 2026 9:16.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Obavjest za ljude koji misle letjeti tandeme na TRiblju
PostPostano: čet 26 srp, 2012 15:06 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
Grgo je napisao/la:
Airie je napisao/la:
Forca je napisao/la:
Bravo Box.
Kad bi i tko mogao napraviti tecaj za tandem pilote ?

E to, Bruno, je konačno pravo pitanje.

To sam ja pitanje postavio ima pola godine i pitanje ostalo bez ijednog odgovora :(?
a nekad davno sam i ja ima dozvolu za tandem šta mi je pokloni prijatelj Mendo :-D

A bvilo ih je neko vrijeme za kupit nkod Nedeljka u Triblju od Mađara 8)

Vrh

PostPostano: uto 11 ruj, 2012 10:40 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
nema smisla da se prepirete oko toga a naročito tko ima a tko ne tandemsku ili već koju dozvolu,sve se zna,a uostalom kome se desi nezgoda kao npr meni s cb-om dok sam tandemirao dužan je inspektoru Vodanoviću pokazati dozvolu uz ostalu traženu dokumentaciju,visini leta itd.što se tiče marka mislim da je u pravu tražiti dozvolu i dokaz da može voziti putnika jer u protivnom ako se nešto dogodi a on je bio nazočan on snosi odgovornost za nezgodu jer je tribalj registriran te je on operater istog.mislim da nikomu nije teško se javiti operatoru i naravno taj netko je dužan poštivati lokalna pravila koja je postavio operator ili ne dolaziti na to letjelište.isti je slučaj i sa našim letjelištima,tko dođe na letenje a ja sam tamo dužan mi je pokazati dozvolu i osnovne stvari da bih ga pustio da leti,ali oko tandema ne stvaramo nikakvo posebno ograničenje jer ih uglavnom letim ja i posjedujem dozvolu,inače ne bih ih letio,i ponekad ih lete jurica i braco ali na svoju odgovornost,uostalom sve lipo piše u pravilniku pa tko ne želi posljedice će se pridržavati pravilnika,u nekim stvarima sam uz Gorana a neke stvari ima Marko pravi i kome se ne sviđa nek ne dolazi,ljudi nađite kompromis i nek bude sve uredu.svatko za se travu pase.

Vrh

PostPostano: pet 14 ruj, 2012 20:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Forca je napisao/la:
Bravo Box.
Kad bi i tko mogao napraviti tecaj za tandem pilote ?

Vidim da se tu vodi jedna posve besplodna rasprava osim par to jest nekolicine pilota koji znaju sto se i o cemu ovdi govori sto sa propisa sto sa pravne te jos najvaznije sa sigurnosne strane! Moram se pohvaliti hocu ili necu imam preko 3 soma putnika i ima dana kada ih izletim od 20 pa do rekorda 37 u danu! Nesto Komercijalno nesto za zabavu a nesto iz nekog drugog gusta! NIKADA nisam povrijedio putnika mada sam imao jedno okacinjanje na drvo prije 7 i kusur godina sa putnicom koja danas samostalno leti! Imao sam i bacanje rezerve doduse samo za probu jednom u Bugarskoj i par puta u Austriji ali sa piotima nikada sa putnikom! Vidim svasta sto se tice tandemiranja ali sam vec neko dulje vrijeme odlucio drzati jezik za zubima ako se ne tandemira netko meni blizak pa se bojim da ga "pilot" nebi mogao ozljediti! A vidim da Hrga ima letenje na tandemu i njemu slicni ali nemaju upisanu dozvolu takodjer u pilotskoj knjizici u kategoriji za tandem! To ispadada da kao instruktor voznje ide voziti autobus cestom ali nema D kategoriju! Hrga to doduse radi dobro i na izgled jako sigurno ali ja mu nebih nikada bio putnik! Niti njemu niti jos nekolicini tandem "pilota". Jasam se krvavo ucio za voziti tendeme i mnogi stariji piloti se mogu sjetiti kako sam zicario da ih malo "provozam" u tandemu da ne govorim koliko sam gnjavio stvarne tandem pilote da kazu gdi se kriju prave i stvarne opasnosti tandemiranja! Da opet ne govorim kako su me piloti starije generacije 90tih izbjegavali kada su vidili da sam dofurao tandem na teren. Hrga iz ljubomore posalje meni nekakvog belgijanca koji jedva prezivljava start na Triblju i starta po 4-5 puta da me uputi gdi se kopca tandemska rezerva nemajuci pojma da ja imam upravljivu tandem rezervu i nemajuci pojma kako se sa njome pristupa i leti te kopča!
Velika vecina pilota nezna gdi su STVARNE I prave OPASNOSTI tandemiranja ali ipak leti tendeme! Gro pilota nezna osnovno pravilo letenja tandemom a to je zakon broj 1 da nesmijes imati kontakt sa putnikom na slijetanju osim ako ga ne stitis svojim tijelom od povreda!
Neki cak daju da putnik nesto potpisuje kao pilot nije kriv ako se nesto dogodi! Ne kriv je putnik koji nista nezna i to mi lici na ono ja ulazim u autobus i vozac trazi da ja potpisem da ga necu tuziti ako sleti u provaliju i da sam ja pri tome usao na vlastitu odgovornost! hahahahahaha!
Glupost koju moze samo primjenit Hrga ili netko njemu slican! Putnik je jedino kriv ako je bolestan pa usljed te njegove zatajene bolesti on umre ili na neki drugi nacin bude ostecen letom ali za sve drugo ljudi kriv je PILOT i nitko drugi! Nije operater, nije oprema, nije vrijeme, nije jastreb a pogotovo ne putnik! KRIV JE I ISKLJUCIVO KRIV PILOT TE U POSEBNIM SLUCAJEVIMA DIO KRIVICE MOZE SNOSITI OPERATER VITLA ali samo u posebnim slucajevima i opet samo dio krivice ali glavni je krivac PILOT UVIJEK! Ja cu sada reci jedno pravilo koje stoji pogotovo na ovim prostroima gdi vladaju i odredjuju pravila ljudi koji pojma nemaju o nicemu ma cak niti o zivotu ali nakraju je po njihovome i onda stradaju ni krivi ni duzni i oni koji nit su luk jeli niti luk mirisali! Primjer vam je sada Slovenija nakon balonaskog eksidenta propisi su tako postrozili da nemaju veze sa zivotom a kamoli sa letenjem! Sto je narod gluplji i primitivniji to ima pametnije pojedince! Tako ona poslovca koja kaze: VRČ IDE NA VODU DOK SE NE RAZBIJE biti ce i kod nas! Dok netko od "tandem pilota" ne strga trajno nekog od svojih putnika ili ga ne ubije sve će biti ok i kao na divljem zapadu prezivljavaju samo oni najbrzi! A ja jesam jedan od tih!
VOJO!

Vrh

PostPostano: pet 14 ruj, 2012 20:50 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Forca je napisao/la:
Dajte vise prestanite sa trazenjem tandemskih dozvola.
Ovo ce zvucat bahato al bas bi volio da me netko iz HR-a tj operatera pita tandemsku dozvolu.
slazem se sa Hrgom i Toniem. Glupo je da ti netko dode u dvoriste letit tandem a da se sa tobom prije ne dogovori.
treba cut i Vojinu verziju dogadaja.
Ove postove da cita netko tko nije iz Pg svijeta reka bi da svako brdo svoja pravila ima :-).
E da vidite Cehinje u Baskoj .... Ajme

su :-). Iman par brojeva i adresa apartmana ako je netko u prolazu :-). Pozz

Nema moje verzije dogadjaja ove vrste. Ja sam tandem pilot i vozim tadndem gdi god mi je se to zakonom i upisom u vlasnicke knjige dozvoli! Nema onoga tko ce mi zabraniti letiti tadneme na Triblju dok je on za to predvidjen i dok nije u privatnom vlasnistvu ili pojedinca ili kluba ili u najmanju ruku vecinom clanova toga kluba poimenice na spisku koji ne zele da ja tu letim! A onda je... ili cu se povinovati njihovim pravilima ili cu potraziti novo drugacije letiliste kao sto je to jednom davno bio Tribalj i bas taj start! Do tada vrijede za mene zakoni ove kvazi drzve a kada on zataji ponekad i zakon jacega i ludjega!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: