»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 03 tra, 2026 9:48.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Tečaj naprednih tehnika poletanja - samo 5 do 10 mijesta
PostPostano: pon 28 sij, 2013 17:10 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18
Pa daaaaa! :fool:

Gledam ja tu fotku na kompjuteru a nikako da se sjetim ko me to slikao. To su bile prve fotke mog (tada još) novog Poisona 3. Bila je najbolja u svrhu "plakata". Hvala ti Toni! :-D

Vrh

PostPostano: pon 28 sij, 2013 17:49 
Offline     DHV 2

Član od: uto 27 lis, 2009 18:09
Dao Palac gore: : 59 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 84 / Palac dolje: : 5
Očekivao sam odgovor: Bum te tužil... :-D :respekt:

Mislim da dosta nas može solidno držat krilo kad je start blag, širok, popodnevna termika itd al stvari počinu bit komplicirane kad te krilo oće dić...... :morning:

( ne mislim na one očigledne primjere kad je pilot metar ipo iznad zemlje krilo ide lagano u stall i unazad zbog ruku koje mašu na granici stalla, u predjelu karabina geometrija je narušena i krilo neće slušat a noge pod adrenalinom ko da imaju 2 tone, udaraju u zemlju i pokušavaju se ukopat, a krilo radi harmoniku pola ispuhano, uzgon slab, pa u sekundi se pojača i digne pilota i tako se dešavaju jake oscilacije pilot se zbuni jer više logika ne radi , malo panike i imaš busen trave u ustima ako si u Engleskoj a ako si u Istri....)

:scratch: ........*nego one triki zaebane kada te neće dić al te taman gnjavi da te baci na leđa a još nije iznad tebe i lako za to kad je samo vjetar u igri al kad je tu i zrak pun balona, krilo šušti ko šaš :pardon: .
*Tada je to rad nogu*...sa njima možemo najlakše baratat centrom ravnoteže.
.........tj. *noge..... ( veličina koraka, dal naprijed ili unazad, ili treba čučnut 20 cm, ne doslovno, na sekundu )...... su te koje će smirit krilo....... (a ne jako povlačenje komandi, A linije može ali na kratko, bez agresivnih-nebuš ti mene...)
,...... malo se treba pognut naprijed ili čučnut da se krilo optereti-ali i to traje samo ćas, neki i dobro naprave da nisu krenuli popuštat krilu velikim koracima unazad jer tako će krilo samo vuć...pri dizanju na jačem vjetru treba znat da krilo najviše oće u zrak kada ide iz niskog u viši položaj ( nemam boljeg opisa).. i tu treba bit brz, koordiniran...nikakav problem za one koji žele učit i letiti sigurno.

Vrh

PostPostano: pon 28 sij, 2013 18:11 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18
horbaPG je napisao/la:
Grounhendling ubija krilo al bolje njega nego sebe.
I bolje ubit' prvo odma' sa hendlanjem nego počet' letit termiku i onda ić' ubit novije krilo na starijim lekcijama....

Slažem se i to je sve super kao filozofija ili nešto što ti je na dušu položio tvoj instruktor i čega se pridržavaš kad si tek počeo letit, al situacija je takva da ima puuuuno pilota koji lete krila koja na zemlji uopšte ne mogu i ne znaju kontrolirati i to jim se vuče godinama. Al na sreću skoro svatko ima neko staro polumrtvo (GH) krilo doma (ili ga možda ima njegov dobri kompa koji je "slučajno" instruktor), pa ne treba "ubijati" svoje drage leteće sprave.

Netko je jednom napisao... "nikad nije kasno, al uvjek je zadnji tren."
ili... "Bolje ikad nego nikad"
A najbolje mi se sviđa "Gdje je volja, je put"

I svi pretpostavljaju da negdje postoji volja... Hmmm ;) :-D

horbaPG je napisao/la:
( ne mislim na one očigledne primjere kad je pilot metar ipo iznad zemlje krilo ide lagano u stall i unazad zbog ruku koje mašu na granici stalla, u predjelu karabina geometrija je narušena i krilo neće slušat a noge pod adrenalinom ko da imaju 2 tone, udaraju u zemlju i pokušavaju se ukopat, a krilo radi harmoniku pola ispuhano, uzgon slab, pa u sekundi se pojača i digne pilota i tako se dešavaju jake oscilacije pilot se zbuni jer više logika ne radi , malo panike i imaš busen trave u ustima ako si u Engleskoj a ako si u Istri....)

........*nego one triki zaebane kada te neće dić al te taman gnjavi da te baci na leđa a još nije iznad tebe i lako za to kad je samo vjetar u igri al kad je tu i zrak pun balona, krilo šušti ko šaš .
*Tada je to rad nogu*...sa njima možemo najlakše baratat centrom ravnoteže.
.........tj. *noge..... ( veličina koraka, dal naprijed ili unazad, ili treba čučnut 20 cm, ne doslovno, na sekundu )...... su te koje će smirit krilo....... (a ne jako povlačenje komandi, A linije može ali na kratko, bez agresivnih-nebuš ti mene...)
,...... malo se treba pognut naprijed ili čučnut da se krilo optereti-ali i to traje samo ćas, neki i dobro naprave da nisu krenuli popuštat krilu velikim koracima unazad jer tako će krilo samo vuć...pri dizanju na jačem vjetru treba znat da krilo najviše oće u zrak kada ide iz niskog u viši položaj ( nemam boljeg opisa).. i tu treba bit brz, koordiniran...nikakav problem za one koji žele učit i letiti sigurno.

Čisto sumnjam, da netko, ko ima probleme s osnovnim tehnikama hendlanja kuži šta si htio napisat... ;)
Al sat vremena s krilima skupa na vjetrovitoj livadi brzo bi to promjenilo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: