»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 04 lip, 2026 18:30.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Pogled na svjetsko s mjesta glavnog suca.
PostPostano: pon 26 kol, 2013 20:53 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
"La commedia è finita",pa napokon imam malo vremena da napišem o 7th PWAC u Sarajevu.
Domačini i više nego srdačni i s onom dozom gostoljubivosti koja sve više nestaje s europeizacijom u našem okruženju .
Ceremonija otvaranja održala se svečanim defileom ulicama Sarajeva i Baščaršijom i završila prigodnim i zanimljivim programom.

slika

slika

slika

slika

Samo natjecanje održavalo se na Bjelašnici, koja je sama po sebi impozantna planina, a ski lift do starta i odlična prehrana u brvnari restoranu na sletištu, osiguravali su stvarno odlićne uvijete natjecateljima.

slika

Jedini problem je bio taj što sletište Babin dol nije baš najbolje po jakoj termici i vjetru, pa smo svaki dan morali stopirati seriju i nastaviti kasno popodne, kada bi se uvijeti obično poboljšali.

slika

slika

slika

S obzirom da je to ipak bilo svjetsko prvenstvo i da su to pojedini timovi doživljavali više kao svojevrsni rat nego igre, suvereno sam vladao situacijom i nisam imao previše žalbi, a i one koje su bile, riješene su u moju korist. :-x :-D

slika

slika

Diplomacija je kao i uvijek bila ta koja je riješavala sve sporove, tako da sam primjerice ovom pilotu bez srama obečao Piranski zaljev, a pilotkinji iz Turske koja se žalila da je doskočila bliže nego što su joj suci mjerili, rekao kako ona ne može dobro vidjeti s takvim očima, kakve imaju samo lijepe žene, a na što je ona smjesta odustala od daljnjeg prigovaranja i udaljila se zahvaljujući na komplimentu. :evil: :-D

slika

slika

Probleme bi nam s vremena na vrijeme stvarala i niska naoblaka i kiša.

slika

slika

slika

Na kraju su pojedinačno slavili Kinezi, Slovenci i Česi.

slika

Žene: Srbi i Litva.

slika

Ekipno: Česi, Bugari i Srbi.

slika

A ova je bila van konkurencije, apsolutna pobjednica simpatičnosti (Lednikova mala). :-D

slika

Zadnja izmjena: Franco; pon 26 kol, 2013 21:22; ukupno mijenjano 1 put/a.

15 Palac gore: : bojan, Flying_man, gburazer, isantek, Knez, kolonjak, marin, miha, Ratko, The Ozone Scraper, toni, vedran_zgela, zoli, zupanich, čule    
Vrh

Naslov: Re: Pogled na svjetsko s mjesta glavnog suca.
PostPostano: pon 26 kol, 2013 21:29 
Offline     DHV 2-3

Domačini su se pobrinuli i da nam ne bude dosadno, pa su nas tako odveli na rafting na Neretvu.Prekrasna priroda i obilje raznovrsne hrane umanjili su očiti nedostatak vode u ovom sušnom razdoblju, pa je rafting ispao i više nego dobar.

slika

slika

slika

slika

slika

A bili smo i u poslijednjem pravom bosanskom selu Lukomiru,smiještenom u južnim vrletima Bjelašnice, na visini od 1500m, a što mu daje naslov najvišeg naseljenog sela u B&H, a ja mislim i široj okolici.

slika

slika

slika

slika

slika

I na kraju rezime svega.
Za mene još jedno veliko iskustvo jer sam bio prisiljen naučiti na pamet cijelu Fai-jevu sekciju 7c,a dobrano sam si obnovio i Engleski.
Konkretna korist je i odluka Fai-evog žirija da me uvrste u Fai listu sudaca ovlaštenih da drže sudačke seminare.
Da je bilo lako i nije, a da je bilo odgovorno bogami i jeste, tako da ću idući puta dobrano promisliti prije nego što se prihvatim takva posla.

slika

Što se tiće uspijeha naše reprezentacije moglo bi se ukratko reči: "Koliko para, toliko muzike"
Premala ekipa od samo 3 člana nije imala nikakvu šansu u ekipnom poretku, jer je većina reprezentacija nastupila u punom sastavu 5+2 člana.
Uz održan samo 1 trening prije natjecanja i s totalno neadekvatnim i starim krilima, još su postigli i dobre rezultate.
Bilo je tu i dosta elemenata sreće, barem kod Nika koji je u pravilu pogađao palčinke, ali je zbog niskog startnog broja (2) bio često među par natjecatelja (6) koji su započeli novu seriju, a mi smo ju morali prekinuti zbog prežestoke termike. Tako da su oni ispadali žrtveni janjci ili predletaći ostalima, koji su popodne s lakoćom pogađali palačinku.
Predložio sam Fai-evom žiriju da na idućoj konvenciji porazgovaraju o tome, jer to stvarno nije pravedno. Moj prijedlog je da se serija može priznati ako je odletjelo min.15-20-tak % pilota, u potivnom svi bi po automatizmu dobili pravo na rejump.
Veliku nesreću je imao i u poslijednjoj 8 seriji, kada je pogodio 0002, ali je kod 36 pilota runda obustavljena i više nije mogla biti nastavljena zbog nevremena, pa je serija poništena.
Generalni problem kod nas je nedostatak mladih pilota, a iz razloga jer vlada uvriježeno mišljenje da piku lete samo luzeri, a što je daleko od istine, jer većina top preletaša jedva bi pogodila sletište Babin dol, a kamoli točkicu od 3 cm na piki.
Uostalom zar mnogi od vas ne bi htjeli biti luzeri poput ovog?

slika

:hi:

8 Palac gore: : Boro, gburazer, hrvoje.vt, Nina, Ratko, toni, vedran_zgela, zoli    
Vrh

PostPostano: pon 26 kol, 2013 22:33 
Offline     DHV 2-3

I još po koja nasumična!

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

:hi:

3 Palac gore: : hrga, vedran_zgela, Ziga    
Vrh

PostPostano: uto 27 kol, 2013 7:24 
Offline     DHV 2-3

Dear all,

We proudly announce that 7th World Paragliding Accuracy Championship Sarajevo is officialy and successfuly finished!

79 pilots from 18 countries were participating in this year's competition (Belarus, BiH, Bulgaria, China, Czech republic, Croatia, Hungary, Japan, Kazakhstan, Colombia, Lithuania, Romania, Russia, Slovenia, Serbia, Thailand, UK, Turkey).

After 7 rounds, these are the winners:

Individual: 1. Sheng Guang Qiang (China); 2. Jaka Gorenc (Slovenia); 3. Tomaš Lednik (Czech Republic)

Teams: 1. Czech Republic; 2. Bulgaria; 3. Serbia

Women: 1. Milica Marinković (Serbia); 2. Rimante Verbylaite (Lithuania); 3. Jolanta Romanenko (Lithuania)

Please find attached copies of official results.

http://www.pgawc2013.com/index.php/results/results2

Best regards,

Mirvad
Mirvad Zenuni
Extreme Sport Club Sarajevo
Iza gaja 8, 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
GSM: +387 62 990 900
Web: http://www.extremesport.ba | http://www.pgawc2013.com
Email: info@extremesport.ba | info@pgawc2013.com

--------------------------------------------------------------------------------

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: uto 27 kol, 2013 21:25 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 lis, 2009 18:57
Dao Palac gore: : 83 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 193 / Palac dolje: : 0
Franko čestitke tebi na dobro obavljenom poslu a čestitke i ekipi!Slike su prekrasne. Vjerujem da ste uživali. Bio sam nedavno u Sarajevu 3 dana, ali poslom i u jurnjavi, pa nisam ponio krilo. Sledeči put garantirano nosim.

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: