»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sri 08 tra, 2026 19:18.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: letenje i OLC
PostPostano: sri 05 tra, 2017 11:50 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Pozdrav...
vreme je prošli vikend omogučilo dobre prelete, a na žalost i puno kršenja visina...eto neki su to rješavali po svoje pa se na slo forumu razvila dobra debata... (http://www.bogvetra.com/?p=arh_top):

"Na dan 2.4.2017. po pregledu "samo" najbolših deset letov, jih ima 5 neveljavni G-rekord. Od tega so trije od desetih leteli na Gorenjskem , kjer tisti dan ni bilo problema z višinami ( imajo veljavni G-rekord )
NAVAJAM PILOTE Z NEVELJAVNIM G-REKORD (track nima G-rekorda če se kakorkoli ureja ali spreminja )
-Danijel Krušelj
-Toni Lovrec
-Jasna Lalic
-Dražen Kolonjak
-Saša Leskovar
Med vsemi naštetimi je vsekakor "veliki Zmagovalec " (beri :goljuf ) TONI LOVREC
Slednji je na dan 2.4.2017 med letom izvrstno držal identično višino kar 40min (15.10-15.50 višina 1380m
letalski inšpektor , 5.apr.2017 08:44"

slika

meni se samo postavlja pitanje kolko su takvi piloti fer do drugih s kojima djele zračni prostor...od paraglajderov do aviona.
Za koji dodatni kilometar neki navijaju u zabranjene visine, prelječu CTR zone,kasnije to rješavaju za kompom, a sve za čim bolju poziciju na OLC. Kasnije kad se digne galama i razvije debata skidaju letove te se prave ko da se ništa nije dogodilo.

Žalostno je samo to da ti "NAJ PILOTI" ne shvačaju da s takvim letenjem prije ili kasnije može doči do zatvaranja pojedinih zona za slobodno letenje, zatvaranjem starteva, a onda čemo lako o slobodnom letenju pričati samo u gostioni za šankom.

LP Siniša

2 Palac dolje: : miha, ToniL
Vrh

Naslov: Re: letenje i OLC
PostPostano: sri 05 tra, 2017 17:42 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 18:06
Dao Palac gore: : 126 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 442 / Palac dolje: : 0
Sinisa T. je napisao/la:
Pozdrav...
vreme je prošli vikend omogučilo dobre prelete, a na žalost i puno kršenja visina...eto neki su to rješavali po svoje pa se na slo forumu razvila dobra debata... (http://www.bogvetra.com/?p=arh_top):

Uf, ovo stvaaarno, no comment..

Sinisa T. je napisao/la:
Med vsemi naštetimi je vsekakor "veliki Zmagovalec " (beri :goljuf ) TONI LOVREC
Slednji je na dan 2.4.2017 med letom izvrstno držal identično višino kar 40min (15.10-15.50 višina 1380m
letalski inšpektor , 5.apr.2017 08:44"

Dokazi da nije pogreska instrumenta; mozda nije kalibriran?! Dokazi da je Toni Lovrec to odletio. Dokazi da sam ja ovo napisala. Itd..

Uf, uf, digla se frka zbog BAD GUYS koji su krsili UNOFFICIAL (neuradni) airspace i to im se vidi po G recordu, a GOOD GUYS su oni koji su ga krsili i track im se vidi samo kad im se ode na pilot profile. :shock:

Ponovimo: OFFICIAL (uradni) airspace na podrucju HR je 300m AGL, a u SLO je 750m AGL (van zona CTRa). I u tome je krucijalni problem, tj svi smo mi stalno u prekrsaju. To vec i ptice na grani znaju..
Jedino pravo rjesenje je da se aktivno primimo pridobivanja zracnog prostora i visna. Sve drugo je bezpredmetno.

Usput, zanimljivo: za neke druge servere ne vrijedi XCglobe unofficial airspace:
http://www.onlinecontest.org/olc-2.0/gliding/flightinfo.html?dsId=5569834

Uglavnom; "pravda" je zadovoljena: sad je Aljosa promijenio postavke na serveru pa isti dalje zero score za invalid G record.

Uglavnom, meni svejedno.. Ja XC ionako ne dozivljavam kao tekmu nego kao cisti uzitak. Dapace, ne zelim se natjecati s drugim pilotima nego zelim s njima letjeti.

Vidljivi trackovi su izuzetno korisna stvar, pogotovo ako planiras letjeti u nekoj drugoj drzavi: jednostavo pogleds di, kako i kad se tamo dobro leti. Iz vidljivih trackova naucis npr da nije bed ici na Predmeju (npr. ja u tu rupendaru sa morem sume ispod nikad ne bi isla ako ne bi znala da to drzi). Vidljivi trackovi pridonose thermal mapi.
Lp,
Jasna

8 Palac gore: : Damjancic, gburazer, grgos, hrvoje.vt, MadMax, miha, toni, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: sri 05 tra, 2017 19:27 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 14 pro, 2009 10:26
Dao Palac gore: : 23 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 178 / Palac dolje: : 0
Ajoj, nakon par godina, evo ipak moram napisati par riječi, ipak sam ja tu glavni negativac.

Siniša, da ti imaš takvo krilo videl bi da je sve moguće. Ups, ti to nebi odletel ni s motornim pogonom , pa to nećeš nikada saznati.
Ako baš želiš kažnjavati one koji lete jer to vole, kako se onda kažnjavaju oni koji su sukrivci u tome da mi nemamo valjano državno prvenstvo već godinama jer neki neznaju držati jezik za zubima?

Sve ostalo ti je rekla Jasna. :good:

Ima jedna dobra stvar u ovome, a to je da kad sam sletel blizu mjesta gdje je sletio taj tip koji se predstavio pod mojim imenom, pozval sam Franka za prijevoz do Kalnika jer mi to nije uspjelo odletjeti, a on me obvezal za doživotnog dužnika :( .
No, kako taj let nije valjan, a to ustvari nisam bio ja, ja njemu više nisam ništa dužan :Yahoo!:
Hvala prdonji na usluzi!

A Franku ipak ostajem dužnik :hi:

Vrh

PostPostano: sri 05 tra, 2017 20:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
ToniL je napisao/la:
Ajoj, nakon par godina, evo ipak moram napisati par riječi, ipak sam ja tu glavni negativac.

ja sam samo preneo dio teksta sa slo foruma..to što se sam smatraš glavnim negativcem je tvoja osobna stvar...

ToniL je napisao/la:
Siniša, da ti imaš takvo krilo videl bi da je sve moguće. Ups, ti to nebi odletel ni s motornim pogonom , pa to nećeš nikada saznati.

kolk lako i koliko sam odletio znam ja...no kad sam spominješ motorni pogon...pa tvoj prelet preko teritorija slo izgleda upravo tako...jer letiti 40 minuta te preletiti kar nekaj kilometrov na cisti nuli ... svaka čast ...

ToniL je napisao/la:
Ako baš želiš kažnjavati one koji lete jer to vole, kako se onda kažnjavaju oni koji su sukrivci u tome da mi nemamo valjano državno prvenstvo već godinama jer neki neznaju držati jezik za zubima?

ja nikog ne kažnjavam...tekst na slo forumu nije moj..jer ako ja nešto objavim onda to potpišem ...ne skrivam se za kakvim drugim imenima...a kaj se tiče DP .. o tome je bilo več dosta napisano..a to što zadnje tri godine nemate DP ne krivi mene

ToniL je napisao/la:
Sve ostalo ti je rekla Jasna. :good:

Jasna je napisao/la:

Dokazi da nije pogreska instrumenta; mozda nije kalibriran?! Dokazi da je Toni Lovrec to odletio. Dokazi da sam ja ovo napisala. Itd..

Uglavnom, meni svejedno.. Ja XC ionako ne dozivljavam kao tekmu nego kao cisti uzitak. Dapace, ne zelim se natjecati s drugim pilotima nego zelim s njima letjeti.

znači lako letimo i kršimo sva pravila za koji kilometar više ...jer ako to lako rade "naj piloti" što ne bi i ja...

ToniL je napisao/la:
Ima jedna dobra stvar u ovome, a to je da kad sam sletel blizu mjesta gdje je sletio taj tip koji se predstavio pod mojim imenom, pozval sam Franka za prijevoz do Kalnika jer mi to nije uspjelo odletjeti, a on me obvezal za doživotnog dužnika :( .
No, kako taj let nije valjan, a to ustvari nisam bio ja, ja njemu više nisam ništa dužan :Yahoo!:
Hvala prdonji na usluzi!

A Franku ipak ostajem dužnik :hi:

LP Siniša

p.s. ovaj teks sam napiso osobno ja a ne neki tip.. ;) a sada udarite sa palčevima dole...jer tako na najbolji način odobravate letenje koje to na žalost nije, nije fer do drugih koji se trude da lete po propisima, nije fer do onih koji su radili starteve, tražili dozvole, notame i omogučili da se slobodno letenje razvije...

Vrh

PostPostano: sri 05 tra, 2017 22:06 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
deckima koji su letjeli cestitke, ostalima ovo:

Theodore Roosevelt: "Citizenship In A Republic", Sorbonne, Paris, 23. 4. 1910.

...It is not the critic who counts; not the man who points out how the strong man stumbles, or where the doer of deeds could have done them better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood; who strives valiantly; who errs, who comes short again and again, because there is no effort without error and shortcoming; but who does actually strive to do the deeds; who knows great enthusiasms, the great devotions; who spends himself in a worthy cause; who at the best knows in the end the triumph of high achievement, and who at the worst, if he fails, at least fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who neither know victory nor defeat...

p,
D.

P.S. Ostalo je fakat rekla Jasna

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

3 Palac gore: : grgos, Igor_Os, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: čet 06 tra, 2017 6:21 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Stara dvojba. Skidati visinu i riskirati daljinu, ili obrnuto. Tj. trojba, nakon što si normalno izabrao ovo drugo, prijaviti let i pohvaliti se, ili čekati da "usmenom predajom" tvoj pothvat postane dovoljno znamenit da ti možeš imati satisfakciju. A u ovo vrijeme instantnog dijeljenja rezultata čim se otkopčaju speed i gurtne usmena predaja na žalost ne dolazi u obzir. Pa su editori trackova logičan izbor. ;)

Prije nekih 10 i kusur godina, na vjernoj O6, još dok se ganjala prva stotka u Hrvata, poletjevši s Ivančice našao sam se iznad male Plješe, u stupčini kojih 5+. Na oko 1300 metara izabrao sam fair play i rizik, nadajući se da ću moći nastaviti dalje kad izađem iz verboten cilindra. Kad sam nakon 15-ak minuta skupljao krilo kod Pribiča, pogledom sam samo mogao ispratiti konkurenta na 2000+ kako spokojno jezdi prema Karlovcu. Ostalo je povijest. Imam zgodnu anegdotu, ali sigurno ne i epohalni track.

Danas bi moj odabir svakako bio drugačiji.

Ono što je inače konstanta kod nas su dvostruki standardi. Većina onih koji vole docirati čini to izuzetno selektivno. Visine vrlo često krše i gostujući piloti kod nas, i to vrlo opušteno. Pa nikom niš.

Za kraj, ja bih se nakon prtljanja po tracku ipak potrudio imati i valjan G-record. Mislim da se može :)

LP,

6 Palac gore: : Airie, Franco, hrvoje.vt, toni, zlatko2508, Zoki    
Vrh

PostPostano: čet 06 tra, 2017 7:46 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
42

1 Palac gore: : djura    
Vrh