»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 02 tra, 2026 11:43.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Za šaku dolara
PostPostano: sri 21 tra, 2010 15:19 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
Jučerašnji dan je bio jedan od najboljih dana za prelete ove godine u sjevernoj RH.
Tako visokih baza uz sjeverozapadni vjetar nije bilo od kad pamtim. Dogovorili mo se u 11h se nađemo u brezi pa odlučimo kam.
Od Breze je svaki start u okolici udaljen max. pola sata vožnje.
Pa ipak, nama je trebalo dva (2) sata do fucking starta!!!! Evo i zašto:

1. Najprije je krivica na nama jer ko nas drži da sjednemo u auto i zapičimo na start.

2. Več iz godine u godinu ne držimo se reda dogovorenog polaznog vremena kamiona. Moram reči da određeni broj ljudi uvijek dolazi na vrijeme, čak i prije. Međutim, apsolutno uvijek ima onih koji kasne (nema frke, nekad se zalomi da ne stigneš, jebi ga) ali da kamion PUN ljudi čeka POLA sata e to mi nije jasno. Ne stignem, OK, idem s autom gore. Nije se još ni jedamput desilo da neko nekoga ne odveze po auto na start poslije leteja.
Konkretno jučer (a nije prvi put) nas je tih pola sata koštalo prolaska vala termike na RG jug (svjedoci).

3. Ljudski pristup
Razumijem Kneza, čovjek je "penežljivi", kakav je takav je. Ali jebiga pa zar svaki put čim čovijek sjedne u kamion moraš zablejati "Karte na pregleeeeed"!!?? Nije duhovito, dapače vrlo je iritantno! Jednostavno je ponižavajuće da ljudi onak natiskani jedva dosežu do đepova jer, eto BAŠ OVOG TRENUTKA se treba dobiti uvid u dnevnu zaradu. Pa ne voziš hrpu cigana čovječe! Da ne spominjem opet koliko to vremena oduzima. Zašto to Žiga nije NIKAD napravio??? Zato jer čovijek zna kaj je ljudski pristup!

4. Postupak "Ko vas j...be"
Zar je tako teško nakon kaj ljudi pošteno plate svoj prijevoz na start i dovezeš ih gore, pričekati 10-15 minuta da se snimi situacija i ako eventuano treba (A FAKING JE TREBALO) odvesti ih na drugi start udaljen 10 min vožnje, a ne ostaviti ih ko pse i reći nek idu pješice dolje! Nisu svi atlete i nekim je ljudima stvarno teško hodati s 20kg opreme nizbrdo (pogotovo nizbrdo). Kolko to košta? 3 litara nafte?

5. Meni je dosta.
Fakat više nemam živaca za takva sranja. Iako sam kao nagradu za prvo mjesto XC ravna gora osvojil besplatan prijevoz na RG ili Ivku (e sad opet samo ak je prek 10 ljudi u kamionu), ODRIČEM se te nagrade!
Vozim se na startove isključivo svojim autom ili sa Žigom jer on eto ne bleji "Lovu na sunce" čim sjedneš u kamion.

6. Prelet je pomno vremenski isplanirana disciplina u kojoj je svaka minuta bitna, a pogotovo vrijeme i mjesto polijetanja.
Ali zabadava planiranje ak te sjebu drugi faktori (maderfaktori).

Ovaj post je direktna posljedica frustracije zbog razvoja jučerašnjih događaja ali i nekih koji su se događali i prije, pa čak i sezonama prije.

Jebi ga, odlučil sam ne šutjeti jer mi se stvarno neke stvari ne čine u redu. Možda netko iz ovog izvuče kakvu pouku, a možda si misli i da sam idiot.
Sreća kaj me ni to ne j....be!

Pozdrav!

4 Palac gore: : Box, dustin, toni, Zoki    
Vrh

Naslov: Re: Za šaku dolara
PostPostano: sri 21 tra, 2010 16:02 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Eto, drago mi je da je i netko tu temu naceo! Jucer nisam bio na letenju, no vec sam se nekoliko puta razivcirao ove godine s tim prijevozom.

Najprije nije pristojno od onih ljudi koji zovu; "...evo me tu sam iza drugog zavoja, cekajte me, dolazim za minutu...", a u stvarnosti su jos 20 km daleko i nece ih biti 15min. A takvih ima dosta i uvijek jedni te isti rade takva sranja. SRAM VAS BILO, znate i sami koji ste.

Druga stvar je da od strane prijevoznika nije fer da se ceka takve. Ima nas dovoljno u kombiju, kvota je popunjena, love ce biti dosta, i ne vidim razloga da se ne krene. Al eto, nije tako, jer je to XX kn vise u proracunu. S druge strane ih i razumijem, jer ipak treba platiti regu, gume, naftu, nije lako.... Ali iduci put kad se tak nest pocne desavati ja izlazim iz kombija i idem rade pjeske ili s svojim autom. Osobno se uvijek drzim dogovora i kad kasnim, ili nisam siguran da cu stici na vrijeme, velim; "ako me nema, do onda, krenite bez mene"......

Trece, skupljanje love, a jos nismo ni krenuli..... Odma napominjem da mi nije problem platiti prijevoz i vise nego sto je trenutna cijena, rade platim pa nemam brige s autom, vracanjem po auto, unistavanjem auta.... Ali deranjem lovaaaaaa, ili karte na pregled, se ne postize nista, ne vidim u cemu je tu problem. Platimo kad dodemo na start, ako neko zaje....be, znat cemo tko je i drugi put se vise nece voziti. I meni je takoder lova cesto u ruksaku, a i kad je guzva treba nam svakome po par minuta da skoprcamo lovu van. A da ne govorim o tome kak se osjecam kad kavga u tamicu pocnje oko love, ko da sam cigan ili lopov........

Četvrto, evo desilo se pre mesec dana, bilo nas je stvarno puno, i naravno ukrcala se ekipa u tamic, reko ajde, nek ljudi idu gore, pa ce ih biti vec polovica u zraku, bar cu vidjeto tko, sta, di...kakva je sitacija i sl..... I tako dolazim ja i jos nekoliko ljudi na start, a kad ono od sve te silne ekipa koja se cupala samo da se ukrca, nitko u zraku... ONI SU SJEDILI NA STARTU 1 I POL SAT i raspravljali. Ludi ako ne mislite letjeti, ili ako mislite cekat da vidite kak je u zraku, pustite ljude koji misle odma ici letjet (ISTO TO VRIJEDI I ZA RASTEZANJE I SLAGANJE KRILA PO STARTEVIMA!!!!!!!). Nekima od nas je dosta bitno da se nadu u zraku cim prije (jer cjeli tjedan rade u smrdljivom uredu i jedva cekaju vikend, jer im je to jedina prilika za odletiti malo)

Peto, mislim da bi bilo ok pocekati bar 10 min na startu da se snimi situacija. Isto je u I.Ž. gore napisal. Nisam samo jedanput pesacil ponovo dolje ili na drugi start, nije bas dobro iskustvo. A da ne govorim o tome da onda i malo forsiras na start jer ti se nejde pjeske dolje, a inace nebi startao po takvim uvijetima.

Knez, nesto od ovoga tu gore ide direktno tebe. Nemoj shvatiti ovo kao uvredu, nego kao kritiku, da se stvari poboljsaju, pa da svi budemo sretni i zadovljni i na vrijeme na startu :). Evo ja sam ti osobno pokusao reci nesto od toga u nekoliko navrata u kombiju, no u svoj toj kavgi oko love, dernjave i guzve, nismo se uspeli nikaj dogovoriti.

Vrh

PostPostano: sri 21 tra, 2010 16:15 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Eh djeco :-x ...

Odletili ste 30-ak 40-ak km. I nije nesto. Ali...

...moglo vas je bit strah izac iz kuce (u kojoj morate bas danas sjedit) da ne vidite baze na sta lice.

...mogli ste gledat kako dust devil (jedini koji sam dosad vidio na Baniji) vrti po centru grada dok idete po dijete koje je auto mazno pred skolom (sad je u Klaicevoj u komi, hvala na pitanju).

...siguran sam da ovakvog dana vise ne bu nikad u toku pisane povijesti ljudskog roda.

Knez ti si gad :pardon: .

Eto, cisto moj (dobronamjeran) pokusaj da neke stvari stavimo u perspektivu, nemojte kaj zamerit...

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

1 Palac gore: : Irena    
Vrh

PostPostano: sri 21 tra, 2010 17:04 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Benco rules....!!!!

:Bravo: :Bravo: :Bravo: :Bravo: :Bravo: :Bravo: :Bravo: za vozaca...

Dobra ekipa (vecinom standardna garnitura). Ponekad se da nesto i prigrist. Covjek uvijek na vrijeme pred king krosom.
Ko kasni vise od 15 min ne mora ni dolazit...
Osam dusa ima za uzet... Vozi drito na start. U doticnom slucaju i na drugi start, cak i one koji nisu platili 100Kn (neznam dali je sta uzeo za selidbu RGJ --> RGS)...

Kasnije ako nije previse kilometara (sto je razumljivo) dodje po tebe i to je to...

LP!

P.S.
I uvijek u djepu vrata ima nesto za probat.... :good:

1 Palac gore: : marko    
Vrh

PostPostano: sri 21 tra, 2010 17:41 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
zupanich je napisao/la:

6. Prelet je pomno vremenski isplanirana disciplina u kojoj je svaka minuta bitna, a pogotovo vrijeme i mjesto polijetanja.
Ali zabadava planiranje ak te sjebu drugi faktori

Apsoštrumpfno. Ja recimo grizem nokte na kavama koje traju unedogled u Jani, Fužinama, Ivancu....

Zoki je napisao/la:
Benco rules....!!!!

Prijevoz xx kn, cuga xx kn, tvoj auto doma a Benco dolazi kam treba po tebe...neprocjenjivo! ;)

Vrh

PostPostano: sri 21 tra, 2010 19:45 
Offline     DHV 2

Damjancic je napisao/la:

Knez ti si gad :pardon: .

Eto, cisto moj (dobronamjeran) pokusaj da neke stvari stavimo u perspektivu, nemojte kaj zamerit...

p,
D.

Ma znam, nisu to problemi. Daleko od toga.
Ali neke stvari te s ipak s vremenom počnu živcirati. (vidim i ne samo mene :mocking: )

Vrh

PostPostano: sri 21 tra, 2010 19:57 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Dragi prijatelji,
Neznam kako da počnem a da vam svima odgovorim.

Brumm nije moje vlasništvo nego kluba a kupila nam ga je Općina Bednja zahvaljujući pobjedama u piki i dobroj organizaciji velikih natjecanja (i na tome smo im jako zahvalni). Kad sam dobil tu ponudu od Općine objeručke sam ju prihvatil misleći "Konačno bumo imali svoje vozilo te nebumo ovisili kolko nam bu netko podigel cijenu prijevoza (najprije je bilo na RG 20kn, pa 25kn, pa čak i 30kn jedno vrijeme)". Ja sam prihvatil ulogu da ga dužim: parkiran je kod mene, najavljujem prijevoze na forumu, vozim na popravke, prikupljam novac, tankiram i sl.
U klubu smo donjeli odluku o cijeni: RG - 20kn, Ivka - 30kn (članovi Kolibrija imaju 50% popust). Vodim pažljivo evidenciju vožnje da vidimo dal se pokrivamo s tom cijenom.

Kad god najavim prijevoz meni dan počinje ovako zvoni mobitel:
-kad ide prijevoz
-zakaj idemo tu a ne tam
-malo bumo kasnili
-dajte pričekajte nemojte biti pi..e

Moja poštapalica "Karte na pregled" (iz filma Ko to tamo peva) mi je do jučer zvučala smiješno i ako se netko uvrijedil dajem ispriku.
Zakaj prikupljam novac prije i u tijeku vožnje a ne na startu? Pa kad imamo najmanje 20 min vremena vozeči se na start. Dragi prijatelji i ja sam letač i ja bi htio odmah po dolasku na start spremiti se i poletjeti (dok su dobri uvjeti) a ne prikupljati novac, pisati papire od kombija, čekati ljude dok se vrate iz šume jer ih je baš sad stislo i sl.

Konkretno jučer sam bio prije 12 kod krčme. Utovarili smo se u kombi do 12.15 i onda su četvorica zvala iz ZG da su u Trakošćanu i da ih pričekamo. Naravno da su lagali (nek ih je sram) jer su došli u 12.25. Dok su se utovarivali ja sam prikupil od njih usput za prijevoz da se ne zafrkavam na startu jer ste svi ostali več platili (i zbog toga nismo izgubili ništa - možda minutu).

Kad smo došli na start bili su kolko tolko uvjeti za poletjeti (i prognoza da popodne okreće na Z i JZ - nažalost kriva) te je šofer odma išel doma jer za 20-30kn kolko mu dajemo za pijaču nema vremena biti gore cijelo popodne.
Sa Bencom je dogovoreno da bu odpeljal ak bu trebalo ljude na sjeverni start, čak je i Sonja zvala prek stanice dal da se Benco vrati ali nitko nije izrazil želju.
Ak do navečer nebi bilo uvjeta za poletjeti netko bi se vratio Brummom po ljude tak da nitko nije trebal pješačiti.
Ja sam užical prijevoz do sjevernog starta, iscuril u Višnjici, platil prijevoz do Cvetlina te zamolil Žigu da me odpela od krčme do doma.

Sad kad čitam te uvrede mislim si dal je to meni trebalo za šaku dolara?

Zbog 10-20kn kolko sam uštedjel za prijevoz?
Dok sam zval desetak ljudi tko bu šofer potrošil sam možda više!
Prijepodne sam više puta gasil traktor i prekidal posel jer sam se javljal na mobitel ko da radim na informacijama!

Da je moj kombi jučer bi zadovoljno trljal ruke kak sam stavil u džep 150kn a izgubil sam samo sat vremena...

Možda neki misle da od jučerašnjih 240kn koje smo prikupili kupim 50kn goriva a ostalo uzmem sebi.
Ne prijatelji sve kaj ostane od goriva i naknada vozačima skupljam za registraciju (koja je u lipnju) košta prek 3000kn a do sad smo skupili samo 2400kn.
Do sad smo potrošili na popravke prek 4000kn (a nije prošla ni godina) ali srečom prikupili smo članarinu pa nismo dužni popravke.

A zakaj to radim? Mislil sam da činim ljudima uslugu i da za 20-30kn nemaju nikakvih briga sa autom! A ne naprotiv od tih ljudi čitam uvrede...

Mislim da iz tih ljudi izlaze emocije a ne zdrav razum (jer nisu jučer navodno dobro odletjeli) i da ću kad tad od njih dobiti nadam se ispriku...

Toliko zasad i obavjest:

Brumm sutra i dalje vozi!

LP

Zadnja izmjena: Knez; sri 21 tra, 2010 23:14; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sri 21 tra, 2010 20:39 
Offline     DHV 2

Knez je napisao/la:
Mislim da iz tih ljudi izlaze emocije a ne zdrav razum (jer nisu jučer navodno dobro odletjeli) i da ću kad tad od njih dobiti nadam se ispriku...

Odletjeli smo sasvim dobro obzirom na vrijeme polijetanja.
Tekst je pisan upravo zdravim razumom na temelju činjenica, i zbog toga ne osjećam ni namanju potrebu da ti se ispričavam.
Posebno zato jer ne vidim nikakvu uvredu u mojem postu. Kritiku da.
Ne trebaš se ni ti ispričavati, dovoljno bi bilo da se kreče na start na vrijeme.
Ja ipak neću s vama!
:hi:

Vrh

PostPostano: čet 22 tra, 2010 8:59 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Knez je napisao/la:
Kad smo došli na start bili su kolko tolko uvjeti za poletjeti (i prognoza da popodne okreće na Z i JZ - nažalost kriva) te je šofer odma išel doma jer za 20-30kn kolko mu dajemo za pijaču nema vremena biti gore cijelo popodne.
Sa Bencom je dogovoreno da bu odpeljal ak bu trebalo ljude na sjeverni start, čak je i Sonja zvala prek stanice dal da se Benco vrati ali nitko nije izrazil želju.
Ak do navečer nebi bilo uvjeta za poletjeti netko bi se vratio Brummom po ljude tak da nitko nije trebal pješačiti.

A pazi kako sam ja vidio taj dan.
Platim čovjeku 100 kn da me odveze na Ivku (a ne 20-30), ovaj me odveze do Breze gdje sa nekolicinom domaćih ustanovih da na Ivki puše sjeveroistok. Pod pritiskom nekih drugih domaćih, odvezu me na RG i to J. Fuck!
Zatim čekam satima jer je netko vidio na fuckin' internetu da okreće na jug. (Ja to, priznajem, nisam nigdje vidio, osim da vjetar staje i da na 10 m visine možda bude i tog juga dok na soma i pol i dalje dere 5 m sjevera. No, valjda nakon 10 godina letenja neznam pročitati prognozu.)
Naš dobri Benco nije imao nikakav dogovor sa bilo kime osim s nama i nije bilo nikakvog dogovora da se neki ljudi voze na RGS. To, jest bila dobra ideja, da se razumijemo, ali, Brum je istovario ljude i zapizdio dolje, pa su svi ostali na cjedilu. Bojim se da bi trebalo biti sasvim normalno da prijevoz gore pričeka dok ljudi ne počnu startati. To nije međugradski autobus ili sl. Podrazumijeva se da taj kombi (kamion, autobus, auto ili štogodveć) MORA ostati na startu dok ne započne letenje.
U jednom se trenutku odlučilo da se promijeni start i, koliko se sjećam, trebalo je poslati Bencu s nekim da se vidi kakvi su uvjeti na RGS. Umjesto toga, u kombi (koji sam ja platio) ukrcalo se nekoliko ljudi koji su došli sa pobjeglim Brumom (jer šoferu nije dosta 3 runde pijače da se strpi sat-dva) i zapizdili na RGS. Pokušaji da se netko od nas dozove stanicom su glupavi jer se kiselo zelje dalje čuje s druge strane brda od tih stanica. Mobitel mi je duboko u sjedalu jer sam spreman za start. Nitko nije zvao ni Župsija ni Saleta, ni Habeka ni ostale do trenutka kad sam spazio Šokreta iznad RG. Ono što je MOJ kombi trebao napraviti jest da dođe po ostatak ekipe na RGJ, ali kako nas nije mogao dobiti odluči da je nama do jaja i ode lijepo dole.
Da sam zvao Kneza (Bruma) da dođe po nas, režem si jaja ako bi to bilo besplatno (pa Bog te vidio, kuknjava je ako nema 8 ljudi, a sad najednom dobra volja da prvo sačekam do navečer, pa da me onda netko spusti - ?). Srećom ostao je auto od Klarića (koji je isto došao odletjeti ne razmišljajući previše kak će poslje do auta), pa smo mu (i sebi) učinili uslugu i spustili se s njegovim autom.
Nakon toga sam, kad sam već platio, odvezao i Pintarov auto do Ivanca, pa i Tomekov do Ljubeščice (Marof). Pomislih upravo, kako sam vjerojatno imao sreću što me uopće Benco vratio doma. Kako je krenulo - mogao sam i busom.

Dakle, osim što nisam uspio startati, platio sam punu cijenu prijevoza koji je razvažao druge ljude jer je Brum ostavio ljude na cjedilu.

A to sa isplativošću kombija serite negdje drugdje. To se nikad nije i neće isplatiti ako tako zbrajaš. Kombi vozi uglavnom domaći živalj koji treba to sve i platiti, a dodatni je benefit ako ima koga drugoga odvesti kako bi se troškovi malo smanjili. Pa šta bi vi htjeli: da se vozite besplatno jer plaćaju gosti. Međutim, ako odletiš 50+ km onda ti taj prijevoz vrijedi bar 500 kn (eto, toliko bi ja dao za svaki let od 50 km - kad bi ga netko mogao predvidjeti).
Prema tome nemojte mi zbrajati troškove kombija jer je to vaša prćija i opće poznata stvar. Trebao vam je kombi, sad ga imate i lijepo ga održavajte, a ja ću rado dati par kuna da ne brinem o prijevozu (uvjetno rečeno jer, srećom, sve rijeđe iscurim, a Brum sigurno neće po mene u Zagreb, Vrbovec ili možda Bjelovar) i da vama malo pomognem. Previše ste to shvatili komercijalno (jer neki imaju zmiju u džepu), pa tako onda mogu savjetovati da je bilo bolje uzeti Mercedesov kombi na leasing, pa se barem nebi kvario, a i dalo bi se nekaj fušeka delati.

1 Palac gore: : zupanich    
Vrh

PostPostano: čet 22 tra, 2010 9:44 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Točno je kaj Box veli za kombi. Imati vlastiti kombi za prijevoz puno ljudi na start je žrtva. I kao svaku žrtvu, treba je podnijeti bez puno jarmljanja - a pogotovo se ne treba pokušavati smanjivati je na pola. Jasno je da na kraju nitko nije zadovoljan i objema stranama je čaša napola prazna.
Ili podnesite žrtvu do kraja radeći posao kako spada (pričekati na startu dok se ne vide uvjeti (to je zbilja elementarni dio pg kodeksa) i ne tretirati sve ljude kao cigane zato što se među njima možda eventualno nedajbože krije jedan cigan) imajući za to satisfakciju u zadovoljstvu kolega letača i u rekordnim preletima kojima ste i vi svojom uslugom doprinijeli (opuštenije se leti kad nemaš briga oko prijevoza), ili nemojte to uopće raditi.

Inače mogu razumjeti Knezovu stranu priče no mora se stalno imati na umu osnovni životni princip ovaca i novaca - ako želiš svima i svemu udovoljiti nećeš nikom udovoljiti.

Imam i jedan mali prijedlog za sve: na letenje dolazimo u nekakvim grupicama, grupicama koje se dobro poznaju. Ajmo se onda mi koji dolazimo dogovoriti da jedan plati za ostale, a onda se mi međusobno razračunamo poslije (ne velim da se to već ne prakticira, samo nek postane uobičajena praksa). Bit će brže i efikasnije.

Vrh

PostPostano: čet 22 tra, 2010 12:35 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Jaaoeee.. koja zbrka.. koji dan..

U ovakve dane treba bit na startu oko 11-pol 12 i NE startat odma, nego doč k sebi i dobro odšacat uvjete, a to znači krenut z birtije oko pol 11 što mislim da nikad nisam vidio..

Kaj da velim, sami ste si krivi, zna se ko, kam, s čim i kad ide. Očito je da ste u datom vremenu odlučili krivo i objasnili ljudima krivo.

Svaki šofer ima svoj tip naplate i u to se ne želim mješat. Al ako je karta v žepu (deca, razmislite o pretplati, npr 100kn pa se nebute gužvali svaki put), onda definitivno mislim iskoristit taj prijevoz, a ne ga poklanjat ili pizdit kad krive informacije (tipa nema mjesta) dobijem od nekoga ko taj dan nije organizator prijevoza.

Svi znaju kaj je popločeno dobrim namjerama..))

Vrh

PostPostano: čet 22 tra, 2010 12:39 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5270 / Palac dolje: : 21
Imam svoj stav o ovoj temi, ali ga neću iznositi. Slažem se gotovo sa svime što je napisano, jedino što zaboravljamo da si sami biramo i start i društvo i prijevoz, pa smo si tako i sami krivi za vlastite odluke, a ne netko drugi. Iskustvo nas uči da donosimo bolje odluke slijedeći put.

Ajde da ne završi crno, složio sam jedan mali slikopis svog kratkog (i vremenski i daljinski) leta u "Danu za rekorde". Evo na: http://picasaweb.google.com/antoni.buljan/RavnaGoraKalnik20042010#

3 Palac gore: : CW, Red Baron, Zoki    
Vrh

PostPostano: čet 22 tra, 2010 12:50 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
toni je napisao/la:
Ajde da ne završi crno, složio sam jedan mali slikopis svog kratkog (i vremenski i daljinski) leta u "Danu za rekorde". Evo na: http://picasaweb.google.com/antoni.buljan/RavnaGoraKalnik20042010#

Slike govore 1000 riječi :good: ....Koje bijesne pile na hrpi (na zadnjim slikama). Na prvima su bijesni neki drugi. :mocking:

Nego, kako iđe Mantra deset koma tri?

Vrh

PostPostano: čet 22 tra, 2010 13:06 
Offline     DHV 2

Član od: sub 26 ruj, 2009 12:07
Dao Palac gore: : 76 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 103 / Palac dolje: : 0
Evo kak to stoji kod nas u Jastrebu.Nama nije nitko niš kupil ni dal.Sve kaj imamo a sad mogu reči da hvala bogu imamo uspjeli smo napraviti sredstvima sa računa kluba(članarine,donacije OR)i najviše iz vlastitog đepa,te svojim radom nakon kojeg je doduše uvijek epilog bilo druženje uz roštilj i alkohol.Bilo bi krajnje nefer da u toj prići ne spomenem gospodina Milana Uzelca letača iz Cirusa čiji su radnici uredili kompletni interijer knaufom u našoj kućici i to svojim materijalom i to za "bogplati".Drugo sve se napravilo,kupilo il nabavilo po onoj otrcanoj "uzdaj se use i u svoje kljuse", pa tako i klubsko vozilo kojeg smo nas nekolicina kupili svojom lovom i kojeg isto tako i registriramo i održavamo svojom lovom.I tak vozimo se s tim našim Uazom već nekih pet godina,vozimo i one koji požele letjeti ne našoj Strahinjćici-istinabog i ne u nekom komforu al uvijek se dopeljamo do starta.Al kod nas je princip takav da skupljamo novce samo za gorivo i tu uvijek krenemo kak se ono veli prvo od sebe.Ako nakon tankiranja i odradjenog prijevoza ostane koja litra benzina to je jedini profit koji imamo.Ne pada nam na pamet da uraćunavamo registraciju,održavanje i pijače šoferima u cijenu prevoza jer vrag troši 25 litara benzina pa nema prostora za ostalo.Unatoć svemu uvijek nam je drago kad nam dodjete na letenje i epilog iz druge rećenice. PS.Nije fer da Straha još čeka na prvu stotku! :dash:

3 Palac gore: : Damjancic, Tomica Solina, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: čet 22 tra, 2010 14:58 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Nemoj je..bat !?!? Straha nema stotku ? Ma..da.. stvarno ??!? Rezerviram se na prvu zapadnu komponentu ;)

Vrh

PostPostano: čet 22 tra, 2010 16:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
No dobro, ova tema se u osnovi bavi nekim stvarima koja ljude tište već duže vrijeme, ali su ih nedavne okolnosti zabole pojedincima malo dublje u oko...

Ono kaj mene zanima je koji klinac ste svi vi uopće radili na RGJ? Čija procjena je bila da treba ići na RGJ umjesto na RGS? Knez, zbog koga si vozio na RGJ? Ovi koji su se preselili na RGS naišli su na 5m/s sjevera! Znam, znam, lako je biti general poslije bitke, i ja sigurno nemam blage o tome na koji start ići pod kakvim uvjetima, ali vi, koji tamo letite već 10 godina ste morali znati koji start odabrati...

U Bencovom kombiju je bilo još mjesta kad je vozio ljude na RGS. Kad je došao na RGS i vidio dobre uvjete zvao je ljude da li da dođe po njih (nije morao), ali se nitko nije javljao. Pa telefon mu je morao zvoniti cijelim putem s pitanjima: 'jeste li došli već? kako je tamo?'. Iz Župsijeve priče se može zaključiti da bi se svi bili preselili na RGS samo da je Brumm bio gore, no koliko sam ja čuo, dio pilota je sasvim svojevoljno odlučio čekati da se uvjeti na RGJ poprave.

Mislim, da sam osobno imao nesreću da taj dan odem na letenje sigurno ne bi bio toliko ljut na Kneza koji dosađuje s plaćanjem ili Brumma koji briše sa starta koliko bih bio ljut na onoga tko me je uopće dovukao na RGJ!

Znam da dosipam soli na ranu, ali već samom odlukom da se ide na RGJ propustili ste kako spada iskoristiti najbolji dan za letenje u zadnjih 10 godina! (Kaže Erzo koji više od valjda bilo koga drugog to može tvrditi jer je non-stop u zraku već godinama...)

Ako čovjek ne može računati na domaće pilote da ga odvedu na pravi start, na koga onda može?

Ok, mogu prihvatiti da su i uvjeti bili posebno kriptični kao što je i dan bio jedinstven i poseban, no trebali ste se za to pripremiti - poslati nekoga i na RGS unaprijed! Ostaviti otvorene sve mogućnosti. A ne zapičiti na RGJ i čekati. Zašto ste pustili Brumma da ode? Jel netko vikao da pričeka? Jel mu ponudio još jednu pijaču? Ma trebalo je leć ispred njega dok se ne procijene uvjeti!

Savršeno sam svjestan da ovim postom ne radim ništa dobro, da ničemu ne doprinosim, da samo idem na živce zainteresiranima, a mlako zabavljam nezainteresirane, no mislim da u čitavoj ovoj neslavnoj priči treba apsolutno staviti najveće težište na bit točke 1. Župsijevog posta: on je i sam na kraju najiskrenije priznao u komentaru svog OLC leta: "Ljut sam ko pas, najviše na sebe!"

Rezime: po meni, onaj tko je efektivno odlučio da se ide na RGJ kriv je što se nije odletilo 150+km. Knez i Brumm krivi su što se nije odletilo bar 100...

1 Palac gore: : toni    
Vrh

PostPostano: čet 22 tra, 2010 18:29 
Offline     DHV 2

U Ivancu je puhao JZ, na Donačkoj (po kojoj se najčešće orjentiramo za smjer vjetra uz Strahu) je puhao Jug 4-6m/s. Vjeko potvrđuje da na sletištu u Krapini puše JZ. Kasnije me zove sa starta i veli da na Strahi puše sve, od juga do sjevera.
Pa ti budi pametan...
Iskustva su takva da se po zapadnoj komponenti (ko zna) prije uspije nabrati na RGJ na termici nego na RGS.
Pošto nema meteo stanice na RG, prema do onda viđenom smo pretpostavili da puše JZ-Z, kaj je i puhalo kad je potegnuo ciklus termike na koji smo mi zakasnili. Nakon toga poteže SZ koji je i bil prevladavajući vjetar po visini ( to smo utvrdili odmah u Brezi jer su baze išle po sjeveru). Jebi ga, ali baze su bile na 2 soma a mi nemamo start na dva soma.
I jedan i drugi start su nisko i kad tak vjetar šara teško je donijeti ispravnu odluku. Mislili smo ako na RGJ puše sjever lako se odbacimo na RGS. Da, ali sa čim...

Neda mi se sad više analizirati, naučili smo svoju lekciju.
Sve je več gore napisano.

Sami smo krivi, idemo pametniji dalje!

Vrh

PostPostano: čet 22 tra, 2010 22:07 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
"""Savršeno sam svjestan da ovim postom ne radim ništa dobro, da ničemu ne doprinosim, da samo idem na živce zainteresiranima, a mlako zabavljam nezainteresirane, no mislim da u čitavoj ovoj neslavnoj priči treba apsolutno staviti najveće težište na bit točke 1. Župsijevog posta: on je i sam na kraju najiskrenije priznao u komentaru svog OLC leta: "Ljut sam ko pas, najviše na sebe!""""

Šteta što nisi bio tamo! Ti bi bio ljut ko Ris,vjeruj mi .Mi smo taj teror doživili več više puta .
Žao mi je Prelca,Tomeka,Damira,Ivice i ostalih koji smo prepoznali dan D a nismo ga mogli iskoristiti!!!Preporučujem ti vožnju Brumom!I ti buš onda jedan od pun kombi LJUTIH PASA a sam si buš kriv!!

Vrh

PostPostano: čet 22 tra, 2010 22:21 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Htio bih završiti ovu raspravu.

Zvalo me više ljudi danas kaj si dozvoljavam da se.u tak po meni? Kaj se opravdavam kolko su troškovi popravka, goriva... pa nije nam nitko od njih kupil Brumma ni dal za popravke?
Zakaj ih ne stjeram sve u tri p...e m......e a onoga kaj veli da sam gad u četiri?

Ali veli prijatelj nemoj se spuštati na njihovu razinu. Mi znamo sa kolko entuzijazma (bez osobne materijalne koristi) organiziraš prijevoz.

Pa zato:

1. Doc molim te nemoj više nikad (ak slučajno dosad već jesi) koristiti prijevoz sa Brummom dok ja vozim ili se nalazim u njemu. I nemoj kaj zameriti...

2. Brumm kreće uglavnom u najavljeno vrijeme ili kad šofer procijeni da ima dovoljno putnika da vožnja bude rentabilna, odnosno ak je nekome obečal da ga bu pričekal 15 minut bu ga pričekal.

3. Zbog nekoliko ljudi koji izbjegavaju plačanje pripremite sitne novce koje čemo skupiti prije ili u tijeku vožnje do starta.

4. Na startu ak su uvjeti za polijetanje dobri Brumm čeka najviše 15 min.

5. U slučaju da se uvjeti za start promijene i ne omoguče sigurno polijetanje tijekom popodneva Brumm če se vratiti po putnike a platit će se samo naknada za gorivo (svi skupa najviše 50kn za RG).

6. Onima kojima taj način ne odgovara molim vas nemojte više koristiti prijevoz Brummom te se snađite drugačije (pa makar se Žiga i ja sami vozili dok ne crkne Brumm).

Hvala svima na pažnji.

P.S. Ova tema je za mene završena te neću više odgovarati na nju.

Vrh

PostPostano: čet 22 tra, 2010 22:34 
Offline     DHV 2

Knez je napisao/la:
Htio bih završiti ovu raspravu.

Zvalo me više ljudi danas kaj si dozvoljavam da se.u tak po meni? Kaj se opravdavam kolko su troškovi popravka, goriva... pa nije nam nitko od njih kupil Brumma ni dal za popravke?
Zakaj ih ne stjeram sve u tri p...e m......e a onoga kaj veli da sam gad u četiri?

Jaaaaaaajjj, kak lijeeeepoooo!!!!! :bad: :bad:

Knez je napisao/la:
3. Zbog nekoliko ljudi koji izbjegavaju plačanje pripremite sitne novce koje čemo skupiti prije ili u tijeku vožnje do starta.

Koji to ljudi izbjegavaju plačanje???? Navedi ih imenom i prezimenom!!!!!!! Naravno da ne možeš, jer ih NEMA!!!!
A kaj, tih nekoliko ti se izgubi u gužvi od 7 ljudi u 3metarnom tamiću???!!!
Amebo!

2 Palac gore: : Knez, toni    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.